Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #218351   Vaidis
 06 Rgs 2010 09:27
Gaudau ir aš tais titaniniais, bet kol kas viskas tvarkoj, nors jau mačiau, kad prie apspaudėjo galo yra pasilenkusi pati gysla :roll: tai masiet reiks kirpt šalin ir užsispaust iš naujo su nauju užspaudėju kol laikas tebėra :roll:
p.s. man ir su daugiagysliu yra nuskridęs voblikas dėl tokios pat priežasties, o žvejota su juo buvo viso labo trys žvejybos, buvo kaip garmoškė, nors nebuvo prastas tikrai, tai va, kol kas nieko geresnio nesu naudojęs negu tie TITAN :gutgut tik aišku kaina jų galėtų būti demokratiškesnė :lol:
 #218394   Menke
 06 Rgs 2010 11:54
vk rašė:
vk rašė:Naudoju Rovanoje pirktą titaninį pavadėlį. Pagavus kelias lydekas, pavadėlis liko idealiai tiesus :gutgut , bet per pusę sulūžo apspaudėjas prie segtuko. :? Kaip manot, ar tai smulkmena, į kurią nereikia kreipti dėmesio, ar vertėtų ką nors daryti?
Istorijos pratęsimas: velkiauju, užkabinu tinklą, gana didele jėga traukdamas iškeliu tinklą, atsikabinu voblerį ir toliau velkiauju. Užsikabina kažkokia nedidelė šiukšlė, traukiu atkabinti, patraukus gal 15 metrų staiga nutrūksta pavadėlis. :superšokas :shock: Kadangi vobleris plaukiantis, tai paplaukiu atgal ir jį susirandu. Titaninis pavadėlis nulūžęs virš apspaudimo. Vėliau pavadėlį linktelėjau per tą vietą, kur buvo apspaudėjas sulūžęs - tai taip pat labai lengvai nulūžo. '''bum
Va tau ir titano patikimumas. :-D Vienintelė versija, kurią turiu - kad nulūžo per tą vietą, kuri lankstosi, kai metant už pavadėlio užsikabina priekinis trišakis. Šiaip ar taip tai aiškiai rodo, kad titaninis pavadėlis gali netikėtai nulūžti ir tokio jo silpnumo negali iš anksto patikrinti pakeldamas kokį nors svorį ar pan. Šiuo atžvilgiu daugiagysliai pavadėliai aiškiai pranašesni.
Pradau paviesinti gamintoja ;-)
 #218395   Menke
 06 Rgs 2010 11:58
Pasidalinsiu savo patirtimi apie karabinus. Buvau atrades Spinval karabinus ir jais likau patenkintas tik del idealo iekojimo nusipirkau Salmo made in Japan, 5vnt apie 7lt, ir ka jus manot per pirma zvejyba uzkabinus uz lapugo ir neblogai patasius palikau savo x-rapa vie del to kad karabinas atsilenke. Vel gryzau prie Spinval ir ju y nieka nekeisiu!!!!
 #218486   vk
 06 Rgs 2010 14:44
Menke rašė:tai kad dragonai geri pavadeliai, nenoriu tiket kad fuflo daro......
Aha, šito gamintojo, pirktas Rovanoje, 9 kg 35 cm pavadėlis.
Tai kad nulūžo, dar nereiškia, kad "fuflo", turbūt tai normalus dalykas vienagysliams pavadėliams. :)
 #218521   Xrapas
 06 Rgs 2010 15:48
vk rašė:...normalus dalykas vienagysliams pavadėliams...
Titaniniai vienagysliai, tvarkingai juos užspaudus irgi nelūžta. Vienitelis ko bijo- staigaus perlenkimo aštriu kampu, bet tokį padaryt išeina nebent specialiai, su replėm :lol: .
 #218603   vk
 06 Rgs 2010 21:36
Xrapas rašė: Titaniniai vienagysliai, tvarkingai juos užspaudus irgi nelūžta. Vienitelis ko bijo- staigaus perlenkimo aštriu kampu, bet tokį padaryt išeina nebent specialiai, su replėm :lol: .
Tai sakai, man pavadėlį nulaužė susimokiusios žuvys - viena įsikandusi tempė valą, kad aš velkiaudamas nieko nepajusčiau, o kita su replėmis aštriu kampu sulenkė pavadėlį? :shock: Pats niekada nebūčiau to išsiaiškinęs... ;;yel
Išmečiau nulūžusius likučius, bet lygtai nulūžę buvo ne ties pačiu apspaudimo galu, o pusė centimetro ar net centimetras aukščiau. Tiksliai nepamenu, galiu klysti. Jokių perlenkimų aštriu kampu beeksploatuojant pavadėlį nebuvo. Kai nulaušiu kitą vėl naudojamą titaninį pavadėlį - galėsiu perduoti tyrimui. ;;yel
 #218612   vk
 06 Rgs 2010 22:11
Manau, kad daugiagysliai pavadėliai taip pat bijo perlenkimo aštriu kampu, o visas skirtumas lyginant su vienagysliais yra tas, kad daugiagysliui pirma nutrūksta kelios gyslos ir gali pastebėti, kad pavadėlį reikia keisti. O vienagysliam pastebi, kai jau masalas, gerai jei dar be žuvies, nuplaukia savais keliais. :-D
 #218618   Xrapas
 07 Rgs 2010 06:20
vk rašė:
Xrapas rašė: ...Kai nulaušiu kitą vėl naudojamą titaninį pavadėlį - galėsiu perduoti tyrimui...
Būt įdomu palygint su AFW titanu :-ou-je .
 #219719   orangitto
 09 Rgs 2010 23:10
tai is jo ir gamina dragonas tuos pavadelius, dabar naujesni tokie ziauriai blizgantys pakeliai tai dar kitoks uzspaudimas, 2gubas, nzn bent man asmeniskai nebuvo nuluze jie, galbut pazeistas transportuojant dezej ar dar kur pasilenke. vistiek ne lita kainuoja kad luzinetu :D
 #221802   Edmis
 20 Rgs 2010 23:23
Vyrai,gal galit pasakyt,koki man pavadeli naudingiausia butu naudoti lydeku ir sterku zuklei skaidriame vandenyje.Gaudau blizgemis,guminukais,vobleriais.Skaiciau jusu pokalbius apie pavadelius,bet nesuprantu tos jusu anglorusu kalbos,tad parasykit lietuviskai,kur ka pirkti,ar kur rasti.
 #256499   Donis
 15 Vas 2011 18:29
Pasidalinkit patarimais,kur laikote metalinius ir visokius kitokius pavadelius lydekom,kokiuose spec dezutese ar dar kur,kad butu patogu i kisene isideti,pavadeliai nebus ilgesni nei 20 cm. :)
 #256501   DainiusM
 15 Vas 2011 18:32
Donis rašė:Pasidalinkit patarimais,kur laikote metalinius ir visokius kitokius pavadelius lydekom,kokiuose spec dezutese ar dar kur,kad butu patogu i kisene isideti,pavadeliai nebus ilgesni nei 20 cm. :)
Nuo grazto futliariuka pasiimk ir bus tau laime... ;-)
 #256504   DainiusM
 15 Vas 2011 18:34
Speju nelabai... nrs velniai zino. O seip nesuk mazgu, dek 0,5 FC ir nieks tau ano nenukas. :)
 #256506   Donis
 15 Vas 2011 18:36
tai,kad po koki 20 m FC neparsidavineja turbut,visos spules nereiki tokio storio.
 #256521   BenasS
 15 Vas 2011 18:56
Kur buna pirkt dantu sepetuko deklas :gutgut

Bet tik pavadziam iki max 25 cm
 #256546   espo
 15 Vas 2011 19:28
Gal tiktu pludziu deklas koks mazesnis. I kisene kokia didesne tilptu, i kuprine tai tikrai. Nebandziau, pasiulymas.
 #256551   Gdainius
 15 Vas 2011 19:36
Donis rašė:Pasidalinkit patarimais,kur laikote metalinius ir visokius kitokius pavadelius lydekom,kokiuose spec dezutese ar dar kur,kad butu patogu i kisene isideti,pavadeliai nebus ilgesni nei 20 cm. :)

Pas mane sudėti į 16 mm šildymo vamzdį , galai uždegti nuo to pačio vamzdžio apsauginiais dangteliais:
Paveikslėlis
 #256565   SauliusM
 15 Vas 2011 19:54
pas mane labai panasiai kaip pas GDainiu tik vamzdelis pas mane tas kur fyderiu atsargines galunes sudetos buna pritaikytas.
 #256578   DainiusM
 15 Vas 2011 20:19
Donis rašė:Musei lydekinei dirbti nemaise tokio storio slangas ? :)
Tikrai ne, nei poperiukams nei baniams. :liež-uvis
 #256582   Gdainius
 15 Vas 2011 20:33
SauliusM rašė:pas mane labai panasiai kaip pas GDainiu tik vamzdelis pas mane tas kur fyderiu atsargines galunes sudetos buna pritaikytas.
Bandžiau ir šitą variantą , sulaužiau :roll: , o šitas kuprinėj kaip nori lankstos ir nieko :ruko
 #256583   SauliusM
 15 Vas 2011 20:34
nu man dar nepavyko sulauzyt. :roll: plius anas permatomas, tai matos kas vidun sudeta. ar dzerkiniai pavadukai ar plonuciai sapaliniam ale vobleriukam.
 #256584   Donis
 15 Vas 2011 20:36
Bet pririst masala ar koki karabincika sudetinga prie tokio storio valo :roll:
 #256631   DainiusM
 15 Vas 2011 22:21
Donis rašė:Bet pririst masala ar koki karabincika sudetinga prie tokio storio valo :roll:
Kazkaip nepasakyciau... lydekom tie masalai netoki ir mielki. Vnz man patiko, trukumu neradau. :)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 52
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė