Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #254227   tukasG
 05 Vas 2011 18:46
Sveiki. Žadu ir aš tose varžybėlėse sudalyvaut, jeigu koks kiaulių gripas anksčiau nepaties :) . Aišku, kažką laimėt nerealu, bet svarbiau gi dalyvaut, pasižiūrėt kaip kiti gaudo, pabendraut, pasimokyt iš razumnesnių :) .
Apie žuvį įmanomą sugauti ten. Jeigu tikrai varžybos vyks dešimties metrų gylyje, tai įmanoma sugaut tik karšiokus arba starkiokus (greičiausiai neįskaitinius dėl mažo dydžio). Ir vienų, ir kitų prie boso yra tikrai nei kiek ne mažiau negu visur kitur mariose, tik bėda ta, kad kadangi ten šiemet beveik niekas nežvejoja, tai norint suviliot kažkokią žuvelę reiks nemažai sėkmės ir gerų pašarų, kad jas suburt aplink eketę. Dažniausiai šeriantis tą pačią dieną, kai žvejojama ypatingai gerų rezultatų aš nepasiekiu. Kuojas pagaunu tik iki maždaug keturių metrų gylio, ešeriokus irgi panašiai, nors prie boso ant betonkės yra jų ir giliau. Pugžliai pakrašty.
 #254229   tukasG
 05 Vas 2011 18:55
Edošius rašė:O tu išvis tų aukšliu bent jau pavasarį, vasarą ar rudenį pagauni
Pavasarį Mituvoj keletą dar sugavau.
 #254234   giedriuzzz
 05 Vas 2011 19:01
Siaip mane domina toks faktas. Kiek zinau ten bus suskirstyti kazkokie sektoriai (bet jau ankscau tai budavo). Tai vat idomu ar vietiniai panasiai zinodami sektorius ju neuzsisers ir paskui varzybu diena ten sekmingai negaudys?
O gal as cia jau per giliai slieku ieskau :grin:
 #254236   tukasG
 05 Vas 2011 19:02
Šiandien žvejojau Paketuriuose. Karšiokai man kibo prastai gal tik 15 vnt. Keletas pastoviai žvejojančių vietinių žvejų savose eketėse lupo kaip visuomet po pilną "Maximos" maišelį per dieną. Aš nusispjoviau ant karšiokų žūklės ir ėjau pakrantėn treniruotis, tai 2 kg ešeriokų pavyko "primarmiškint", pabaigoj žūklės dar pūgžliai užpuolė.
 #254240   tukasG
 05 Vas 2011 19:13
Jeigu kažkam pasiseks sektoriuje rast (turėt) pašertą eketę, tai aišku, kad šansų truputį daugiau, bet... Ne kartą esu matęs, kaip lupa vietinis savoje eketėje karšiokus vieną po kito, o atvažiuoja "miestietis", išsigręžia sau eketes už kokių dešimties metrų, pasišeria mandrais pašarais ir tada jau jis lupa, o diedukas vynioja meškeres ir porina, kad vėjas pasikeitė... :-D
Žodžiu geriems žvejams visada yra šansų, o tokiems, kaip aš tik mokytis ir mokytis... Va ir šiandien, atėjau karšiaut į ankščiau šertą eketę: startas daug žadantis, vėliau kibt nustojo ir mano pašarai jau beprikvietė tik pora karšiokų, o netoliese diedukai lupo, kaip per darbymetį karšiokus visą dieną... Žodžiu, kažką ne taip padariau...
 #254262   Šaltupys
 05 Vas 2011 20:06
Edi. Pavasarį gražįų aukšlių pasigauna prie uošvės liežuvio. Reikia jaukinti truputį. Tas pats ir nuo betonkes.
 #254446   press
 07 Vas 2011 13:11
Palevenele sekmadieni. Zveju neperdaugiausia, anksti atvykau ~07:40 ir uzsiemiau jau sertas eketes, kibimas prasidejo iskart, buvo pertrauku, visai nurimo apie 11 val. Daugiau nei puse kliovu nerealizuotu.

TukasG, aciu uz patarima, sekanti kart reikes meginti pludine sistemele.

Zalia spalva ir laso forma ta dien pasiteisino labiausia. Masalas matylius. Visi kibimai nejudinant.

Paveikslėlis
 #254527   Ulafas
 07 Vas 2011 20:20
Buvau ir as Palevenelej. Uzlipau apie 9:30. Prisigreziojom, uzsiserem - nieko. Perejom gal 100m, prisigreziojom, uzsiserem - nieko. Grizom prie pirmu - ir pradejom :grin: Laikas apie 13-13:30 buvo, nuo to karto be problemu kibo visose, vienoje daugiau, kitoje maziau, iki pat vakaro. Ir vejas nurimo. Gal ne per didziausi, bet ir nepersveciami. Buvo smagu. Per 2 gal koks 10-12 kg. Nepersistengiant. Pasiteisino labiausiai ne zalia, o blizganti sidabrine arba auksine avizeles.
Sestadieni kolega giresi, kad geruliu eseriu prie pusinelio pritrauke sestadieni. O sekmadieni beveik nieko.
 #254536   press
 07 Vas 2011 21:31
as zvejojau dviejom meskerelem, tai ant kitos buvo butent tokia marmyske kaip rasai (sidabras/auksas), bet pralose pries zalia santykiu 3x1 :)
 #254625   Lydeka
 08 Vas 2011 10:06
Taigi, vasario 5 d įvyko TPA varžybos ant Kupiškio marių, kadangi pirmą kartą žvejojau o ir gyliai įspūdingi, tai pasigirti neturiu kuo, tik 600 gramų plakiokų, ir tuos pagavau paskutiniu momentu, kai supratau kad avižėlės virpinimas nieko gero neduoda. Kibo kai avižėlę paguldžiau ant dugno, ir laikiau truputį įtemptą sargelį, pastarajam kilstelėjus iš kart reikėjo pakitsti. Taigi sprendžiant iš to kad aš pagavau tik 600 gramų o komandos draugai dar po mažiau tai išvada, kad niekam normaliai nekibo, nes užėmėm 5 komandinę vietą iš 24 komandų. Dar pastebėjau, kad vietiniai ne arčiau kaip už 100 metrų žvejojo, vadinasi vieta tikrai niekam tikusi. Žvejojom ties šia vila
Paveikslėlis
 #254660   Kairys
 08 Vas 2011 11:26
Lydeka, tai labai garbingas rezultatas. :gutgut Sunku nežinant vandens telkinio žuvį suvilioti. :roll:
Kiek man teko kelis kartus vasarą mariose žvejoti, tai didesnio kaip sprindinio karšiuko nebuvau sutikęs. Ale vietos ten tai gražios, nuo tos vilos pereini tiltelį į tą pusiasalį ar kaip ten jį ir mojuoji į sveikatą, gražu ten, ir žuvys, kad ir nedidelės, bet kimba. Kas moka , pvz. Vitolis ar Edis, ir didesnių sugundo, viskas nuo praktikos priklauso. ;uolrait
 #254680   EDMA
 08 Vas 2011 12:12
sekmadieni kliovas buvo iki pietu paskui stopas nors kiti trauke ir po pietu matit perseriau
 #254713   tukasG
 08 Vas 2011 13:51
Lydeka rašė:Taigi, vasario 5 d įvyko TPA varžybos ant Kupiškio marių, kadangi pirmą kartą žvejojau o ir gyliai įspūdingi, tai pasigirti neturiu kuo, tik 600 gramų plakiokų, ir tuos pagavau paskutiniu momentu, kai supratau kad avižėlės virpinimas nieko gero neduoda. Kibo kai avižėlę paguldžiau ant dugno, ir laikiau truputį įtemptą sargelį, pastarajam kilstelėjus iš kart reikėjo pakitsti. Taigi sprendžiant iš to kad aš pagavau tik 600 gramų o komandos draugai dar po mažiau tai išvada, kad niekam normaliai nekibo, nes užėmėm 5 komandinę vietą iš 24 komandų. Dar pastebėjau, kad vietiniai ne arčiau kaip už 100 metrų žvejojo, vadinasi vieta tikrai niekam tikusi. Žvejojom ties šia vila
Sveikinu su tikrai neblogu rezultatu ;uolrait . Mačiau Jūsų varžybas iš tolo. Aš tą dieną žvejojau kiek atokiau, savo iš anksto šertoje eketėje, ir tai tesugebėjau tik 15 karšiukų suviliot, taigi Jūsų rezultatai nežinomame telkinyje, iš anksto neruoštoje vietoje - tikrai neblogi :gutgut . Vietos žvejybai ten tikrai nėra blogos, gal tik karšiukai, plakiukai kiek smulkesni, nei truputį perspektyvesnėse vietose. Nors truputį dešiniau nuo vilos, kur yra apleista vandens siurblinė, kimba ir kiek didesni. Kodėl paskutiniu metu vietiniai ten mažiau žvejoja, net nežinau, gal kiek veikia kitų žūklės vietų "reklama", gal, kad privažiavimas žiemą kitose vietose kiek patogesnis. Aš ten esu ne kartą žvejojęs tiek vasarą, tiek žiemą ir rezultatai tikrai nebūdavo labai ryškiai blogesni, nei kitose vietose.
 #254754   Lydeka
 08 Vas 2011 15:24
Gal kitais metais vėl atvyksiu, tada jau turėsiu šiokią, tokią info, kitais metais turėtų vykti 10-osios, jubiliejinės varžybos. Vandens telkinys tikrai didelis ir gražus. ;-var-var. O kad žuvies yra įsitikinau, pagautas netoliese tą pačią dieną, bet ne varžybų dalyvio, 6,480 kg.
Paveikslėlis
 #254759   press
 08 Vas 2011 15:32
jooooo, greit atskleisk paslapti ant ko ir ~ kurioj vietoj :)
 #254762   Vitolis
 08 Vas 2011 15:36
Sveikinimai su garbinga 5 komandine. ;-var-var. Gal zinai kas prizines paeme?
O Starkiecas tikrai vertas aukso butu. :gutgut Nezinai kuom suvyliotas? Vietos geriau nesakyk :-D Mariose ir tiek ziniu :tia-tau
 #254776   Lydeka
 08 Vas 2011 15:53
Vitolis rašė:Sveikinimai su garbinga 5 komandine. ;-var-var. Gal zinai kas prizines paeme?
O Starkiecas tikrai vertas aukso butu. :gutgut Nezinai kuom suvyliotas? Vietos geriau nesakyk :-D Mariose ir tiek ziniu :tia-tau
Pirmą vietą paėmė latviai, o toliau tiksliai negaliu pasakyti. Starkis pagautas kažkur netoli varžybų vietos, draugas fotkino kuris nežvejojo. :lol:
Patikslinu, info iš Panevėžio policijos tinklapio: " Varžybas, sugavę 4 070 g žuvies, laimėjo svečiai iš Madonos (Latvija). Antroji vieta atiteko Marijampolės komandai (sugavo 3 141 žuvies), trečioji – sužvejojusiai 3 097 g žuvies Biržų komandai. Viena TPA LS Panevėžio poskyrio komanda užėmė 9-ąją, kita – 18-ąją vietas. Asmeninėje įskaitoje iš panevėžiečių geriausiai sekėsi užėmusiam 9-ąją vietą Jonui Bučinskui"
 #254794   Edosius
 08 Vas 2011 16:46
Eina naaa koookssss starkis :superšokas
 #254836   tukasG
 08 Vas 2011 20:15
Pasakiškai gražus starkis ;-var-var. ;-var-var. ;-var-var. Dar taip nesenai čia forume diskutavom, kad vargu ar tokių didžiulių mariose yra, šnekėjom, kad belikę tik tokie, kur pro brakonierių tinklų akeles pralenda, o pasirodo, kad visgi yra tų gražuolių :) . Smagu ''plot .
 #254858   Edosius
 08 Vas 2011 21:03
audrutis rašė:Cia vienas paskutiniuju mohikanu :)
Čia atrodo tiems, kurie jų negaudo arba nepagauna.. :lol: Pernai (2010m) pažystami džigaudami 5 štukas po 5-7kg išlupo.. Užpernai dvigubai daugiau, tad dar yra ne vienas mohikanas ;-)
p.s. tie pažystami - 7 žmogai :/braj;
 #254874   karsiukas
 08 Vas 2011 21:25
trecios komaddines vietos vienas is zveju buvo mano tevukas, dar jam savo super jautrius instrumntus daviau su graztu :D
 #254893   Vitolis
 08 Vas 2011 21:54
O tai kokios ten varzybos vyko? Kas dalyviai ir organizatoriai. Ar cia ne Policijos atstovu kokiu?
Jau radau :twisted:
Žvejų varžybos „Kupiškio marios“, arba Nėra blogo oro
2011-02-07 16:29
Nors sinoptikai pranašavo lietų ir stiprų vėją, vasario 5 dieną 7 valandą į Panevėžio apskrities policijos komisariato Kupiškio policijos komisariatą suvažiavo 21 Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyriaus (toliau – TPA LS) ir viena Latvijos žvejų komandos. Žvejams juk nėra blogo oro, yra netinkama apranga.
Kupiškio marios ties „Kupiškio vila“ buvo padalytos į tris sektorius. Ištraukę „burtus“, 8 valandą 66 dalyviai pasklido po sektorius. Dalis žvejų, žinodami šios vietos „žuvingumą“, iškart užsiėmė vietas priekrantėje ir nepralošė. Kiekvienas ešeriukas ir pūgžliukas nešė auksinius taškus. Tuo tarpu „gylyje“ jokie pašarai neprikvietė žuvies.
Sirgalių buvo tik iš Kupiškio ir Rokiškio, nors žuvienės būtų užtekę kur kas daugiau svečių. Kupiškėnai pasistengė – varžybos organizuotos nepriekaištingai. Visus lydėjo gera nuotaika, šeimininkų rūpestingumas ir vaišingumas.
(Ish Panevezio PK tinklapio)
 #254960   audrutis
 09 Vas 2011 08:33
Edošius rašė: Čia atrodo tiems, kurie jų negaudo arba nepagauna.. :lol: Pernai (2010m) pažystami džigaudami 5 štukas po 5-7kg išlupo.. Užpernai dvigubai daugiau, tad dar yra ne vienas mohikanas ;-)
p.s. tie pažystami - 7 žmogai :/braj;
Na bet Edi nenuneigsi, kad pernai visi musu pazystami starkiu ten pagavo maziau nei uzpernai, o uzpernai maziau nei uzuzpernai, tad tendencijos aiskios. Plius kiek kartu musu pazystami zvejai pernai turejo visiskai tusciu zukliu ten. Anksciau to nebudavo....
 #255650   tukasG
 11 Vas 2011 18:54
Šiandien po pietų vėl aplankiau marių karšiokus. Orelis tai :superšokas . Ale žuvys kibo. Gal ne per geriausiai, bet iš anksčiau šertų ekečių 3 kg prigliaudžiau, tik smulkoki. Geriausiai ėmė tamsią avižėlę su matylium, pakeltą truputį virš dugno, nejudinant.
 #255651   Vegys
 11 Vas 2011 18:59
Smulkoki - tai kokie ?
 #255657   tukasG
 11 Vas 2011 19:09
Apie 100 - 150g, prieš savaitę tose eketėse buvo nemažai apie 200 g sveriančių. Šiandien tik vienas toks pasitaikė. Ir tie ir tie ne banginiai, ale vis kiek didesni :) Na, bet kibimas buvo, nuobodžiaut neteko, tuščias negryžau - ko daugiau ir norėt :)
 #255691   tukasG
 11 Vas 2011 21:58
Tiesa, pamiršau paminėt, kad šiandien bandžiau gaudyt ir ant pinkų, tai santykis gavos maždaug 30:5 matyliaus naudai nors meškerėlės viena nuo kitos per metrą tebuvo.
 #255767   pensininkas
 12 Vas 2011 16:13
pinkos man ziema irgi nelabai pasiteisina, uztat jos geriausiai dirba nuejus ledui ir gaudant kuojikes, raudeles ir karsiukus priekranties ruozuose.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė