Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #250471   henyte
 21 Sau 2011 16:09
Taacis rašė:...Vienintelis minusas, kad ykirtus y tinkla juroj YGK truko kazhkur per vidury...
Va ir suprask... Pas visus vis kitaip. Vienintelis mano turetas YGK (maxilon), pas mane laiko pyps zino kiek metu, iki siol darbiniam stovi, like turbut apie 50-60 metru ir vien del to, kad truksta visada per mazga ar netoli mazgo (nesakau, kad blogai laiko mazga)... Nors ir nusiures, storis ~0.2, vistiek savo ~4kg islaiko...
 #250596   Donasssss
 21 Sau 2011 22:09
nu jo trys visiskai skirtingos nuomones... kiekvienas turi savo megstama ir tiek... man pavyzdziui tas ss 0,12 vizualiai tai ziauriai plonas (cia lydekom) ir man visiskai <nusispjaut> ar atitinka tie skaiciukai ar ne. o siaip dar nesu turejas pinto valo ant kurio buciau piktas ir galeciau pasakyti kad sudas jis.
 #250600   audrutis
 21 Sau 2011 22:22
Donasssss rašė:nu jo trys visiskai skirtingos nuomones... kiekvienas turi savo megstama ir tiek... man pavyzdziui tas ss 0,12 vizualiai tai ziauriai plonas (cia lydekom) ir man visiskai <nusispjaut> ar atitinka tie skaiciukai ar ne. o siaip dar nesu turejas pinto valo ant kurio buciau piktas ir galeciau pasakyti kad sudas jis.
Tai nusipirk Sufix ;-) :-D
 #250612   SauliusM
 21 Sau 2011 23:11
Donasssss rašė:... o siaip dar nesu turejas pinto valo ant kurio buciau piktas ir galeciau pasakyti kad sudas jis.
esu turejes. berkley fireline... nu ji na... :-ug ploni mazgu absoliuciai nelaiko. nors man aiskino, kad as paddelka nusipirkes buvau, bet su sita marke daugiau neberizikuosiu savais pinigais.
 #250615   SauliusM
 21 Sau 2011 23:13
audrutis rašė:Tai nusipirk Sufix ;-) :-D
labai geras valas. aisku jei naudoji 0.35 storio menkem juroj gaudyt. kitokiu nenaudojau storiu... :roll:
 #250634   piatras
 22 Sau 2011 00:00
Turiu pasifotkinęs iš neturėjimo ką veikt :-D. Vertint nesiimu, per daug subjektyvių faktorių :YGK PE Compact 0,17 (mėlynas) vs Sasame Samuline 0,08mm. Abu padoriai panešioti...

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #250649   Kleckas1978
 22 Sau 2011 09:40
Berkley FireLine Tracer Braid - geras valas :gutgut ir testuose visuose tai raso - tik kad labai plonu ju nera.

turiu 15 lb tai ir laiko 7+ kg + kaip tiek laikancio kg ir storis jo normalus :gutgut apvalus, slidus, labai gerai laiko mazgus :gutgut
 #250654   henyte
 22 Sau 2011 10:44
piatras maladec :gutgut , tikras *BLYN* ekspiertas, cia tikriausiai fotkinai-pritraukei per kazkoki mikroskopa ? O gal ir timptelejes esi ta 0.08 SS ant kokio "bezmieno" ? Gal ir daugiau turi kokiu palyginimu pafotkines, butu labai idomu ?
Apie berklio fajerlainus original esu daug girdejes-skaites, kad atseit vienos partijos geros, kitos sh..... O fajerlainas traiser braid ir man labai patinka... Pavydziu tiems kuriems nusispjaut ant skaiciuku (matyt svarbiausia "brendas" ar dar kas :shock: ) ir neteko naudot blogu valu :lol: ...
 #250717   henyte
 22 Sau 2011 16:55
:gutgut ... Drakonas gerai atrodo :-D ... Mikroskopas ar "shustras" koks tokiam dalykui reikalingas ar uztenka "kitaisko uz 10 baksu" ? Sakai ir fkamera gera reikalinga, o kas butent ar pritraukimas didelis ar aplamai labai brangus objektyvas turetu but ?
 #250792   piatras
 22 Sau 2011 21:20
:-D Bet tam Drakonui absoliučiai jokių pretenzijų neturiu ir labai liux plokščias ant castingo :gutgut . Mikroskopas xren žino trijų objektyvų modernus mokyklinis na ir AverMedia kamera plius kompas "patrauklus" :-D
P.S. SS 0,08 timtelėjimas: palomar - max. 2,2kg. bemazgis segtukas - max. 2,6kg.
 #250868   henyte
 23 Sau 2011 13:04
Aciu piatrai uz darba. Zinosim, pagal islaikyma, panasu i daugmaz tikro diametro 0.12 pintuka... Reiks kada bandyt savo saugomas atraizas pakist po kokia "padidke" ir nufotkint.
 #251365   Xrapas
 25 Sau 2011 14:43
piatras rašė:Buvo tik YGK PE Super, rusiškoji versija 0,15 ir 0,19mm daugiausia matyta...
Superinis pintukas :gutgut ...
Esu išbandęs beveik visus storius: 0.15, 0.19, 0.21, 0.23 ir 0.3 :lol: .
Rudenį dar užsipirkau 0.35 džerkams.
 #251417   Xrapas
 25 Sau 2011 16:23
MariusM rašė:...pirkai iš kur ?...
Anksčiau buvo Klaipėdoj, "AISĖJ", draugai aprūpino :/brazasista . Dabar, sako, baigėsi... :e:e
 #252032   henyte
 27 Sau 2011 18:26
Bent jau mano ispudziai apie "YGK" pintuka like is senu laiku, kai pasirinkimas buvo "cormoran" kruva ploksciu ir brangiu valu, "spiderwire fusion" nesusipratimas ir kitokiu ploksciu-storu-brangiu valu... Ir pasirode "Aisej", tada dar "Maxilon" vadintas naujasis "YGK" valas, beveik apvalus, plonas ir stiprus, o ir kaina silde sirdi. Palygint su tais laikais buvusiu pintuku pasirinkimu, jis buvo tikrai geriausias tarp pintu valu...
 #252056   matamode
 27 Sau 2011 20:10
nu maxilon as dar pamenu,neblogas valas buvo,bet tai tik tais laikais,dabar juk yra ir geresniu valu.Ir ygk tai ne maxilon.maxilon ir dabar toks yra pas italus,jis kaip buvo gaminamas taip ir yra :ruko
 #252259   henyte
 28 Sau 2011 15:48
Maxilon - japonu gamybos, veliau siek tiek patobulintas ir pervardintas YGK Super PE, tokia infa buvo is tu kas imdavo ta vala is "aises", tas buvo pries 10 metu. Ka italai leidzia tokiu pavadinimu nezinau, zinau kad gera suri daryt jie moka, o vala labai abejoju :)... Dabar pintuku tiek, kad reiktu galvot is kur pinigu gaut, norint juos visus isbandyt, na ir aisku ne vienas atsirastu geresnis uz ygk pe, bet kaip ten butu su kaina irgi butu galima gincytis...
 #252328   matamode
 28 Sau 2011 20:32
nebeatsimenu kas ten ta maxilona gamindavo tais laikais,bet pries kelis metus buvo kilus mintis prekiaut ir grauwell firmos zukles irankiais ir ju kataloge bei kainininke buvo tas pats ,senas geras ir net nepakeites etiketes maxilon pintukas :-D o toliau :oops: ,viena produkta keiciant kitu,galima ir daugiau prigalvot tam kad pagerint pristatoma naujove i rinka:-D :-D :-D
 #252367   Xrapas
 28 Sau 2011 23:01
henyte rašė:...Maxilon - japonu gamybos, veliau siek tiek patobulintas ir pervardintas YGK Super PE, tokia infa buvo is tu kas imdavo ta vala is "aises", tas buvo pries 10 metu...
Čia kalba apie šitą:
Paveikslėlis
APICO FISH Rusijoj lygtai prekiauja ir dabar, bet paimk, kad gudras... :evil:
O valas tikrai fainas, ypač įvertinus, kad 36 Lt tekainavo... :e:e
 #252414   henyte
 29 Sau 2011 12:39
:gutgut Valas sitas, tik jau pakeistos etiketes. Siaip labai sunku rasti infos kas buvo pries tiek metu, ypac sitoj srity. Dar vienas senas patvirtinimas, kas yra kas http://jigging.narod.ru/Tackle/Kk16.htm (skaityt kur rasoma apie PE-Super)...
matamode rašė:nebeatsimenu kas ten ta maxilona gamindavo tais laikais...grauwell firmos zukles irankiais ir ju kataloge bei kainininke buvo tas pats ,senas geras ir net nepakeites etiketes maxilon pintukas :-D
:shock: Siaip "grauvell maxilon", yra kvadratine rite ir raudona etikete, originalusis "maxilonas" buvo kaip Xrapo nuotraukuose tokioj ritelej, o etiketes spalvos buvo melsvai-pilku atspalviu, tikrai ne tokia kaip "grauvell" :lol: , na, o ar pas "grauvell" suvyniotas senasis "maxilonas" ar naujesnis "s-pe" ar koks niekam tikes slamstas, negaliu pasakyt, nes jo neturejau ir niekur nemaciau, kad nors "aki uzmest" butu galima palyginimui :donknow' ...
 #252597   pasminde
 30 Sau 2011 12:47
gal kas esat bande floro karbonini vala seaguar , salmolita ji isreklamavo kaip pati geriausia , bet kiek tos tiesos istikruju ? ar klaipedoj jo ira ?
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė