SauliusM rašė: as irgi ne apie plezus, kaip tik kai uz nugaros krumai su trumpesniu gyvent lengviau.
jei krumai uz nugaros, 2.6m neiisigelbejimas, kur krumai remias i nugara, ten nezvejoju... Cia jau butu galima pereit prie dar vieno normalaus ilgio: ~2 metrai.
SauliusM rašė: kokiu butent privalumu? tu menamu is virtualios situacijos kur is uz krumu gala iskist gali? turiu as nenumatytiem atvejam tokio tipo visokiem 3,6m ilgio kota. guli jis pastoviai kaip rezervinis bagazinej. bet jis ten taip ir guli. per paskutinius pora metu as ji is ten gal tik kokius 5 kart istraukes tebuvau. ir tai 2 syk vien tam kad palygint su kitais spiningais, porakart kaip fyderi ir vienasyk kaip pludine panaudojau...
butent apie tai ir sneku

, ar veziotis visu ilgiu kotus ar du reikalingiausius ilgius, t.y. ~2m skirta kur krumai ar sakos virs galvos ir ~3-3.3m (nes gal 3.6m gal "biski" ir per ziaurus spiningavimui), bet kaip suprantu esi dar ir neblogas "donkininkas-pludininkas" tai gal tau ir daugiau tu meskeriu reik, pries koki 12 metu ir pas mane bagazine visokio slamsto prikista budavo, nes gaudydavau tai apie ka isgirsdavau, kad gaudo, t.y. karsiai-raudes ir visa kita kas nesiskaito spiningine zuvimi...
SauliusM rašė:uz toki pati tik ilgesni. paimk to pacio gamintojo, tos pacios serijos ir tos pacios gramaturos tik skirtingu ilgiu kotus ir lygink.kaip pavyzdys, gali paimt ir palygint du kroikso avidus AVS86MF2 ir AVS106MF2. skirias tik ilgiu...

kroikso avidus AVS86MF2 ir AVS106MF2, gaila, kad as ju neturiu, bet gal sakau ir uz juos koks ilgesnis ir jautresnis atsirastu ? Ar nebe ?
SauliusM rašė:apie ivairius, tiek vaiksciojimo apzelusiom pakrantem, tiek ir masalo pravedimo.
apzelusiu pakranciu manevrai sioj temoj nelabai teidomus, o apie masalo pravedimo manevrus, kurie butu atliekami geriau su 2.6m kotu negu su 3m, ar praleidau kazka nedaskaites ar nesupratau

...
SauliusM rašė:as jau gal nesigirsiu kiek as spiningu turiu, apie tai kiek turejau ir kalbos nera net... nu bet pas mane kazkaip pagrindinis naudojamas ilgis yra 2,6m... kazin kodel?

Ta ir bandau suzinot, o suzinojes gal ir vel pulciau trumpintis savo spinu, kaip kazkada jau esu dares, bet atsakymas turbut paprastesnis ir nereik daugiau nieko ieskot ir laukt, o jis turetu but, todel, kad tu ji turi ?
Ir apibendrinant ka galiu pasakyt (kazkada jau turejom tokia diskusija, bet jos matyt niekad nesibaigs, kol bus vis is naujo uzduodami tie klausimai: "o koki ilgi patartumet"

), neisgirdes nieko kas pasuktu mano nuomone priesinga kriptim, pasilieku prie savo nuomones ir racionalaus sprendimo, kad turesiu as savo "minimuma" ir "maximuma" ir i ta pacia pelke nebebrisiu, t.y. taupysiu pinigus ir vieta, naudosiu tas kas patogu ir naudinga man, o ne gamintojui...