Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #247332   bazz2x
 11 Sau 2011 08:42
O gal kas moretu pasidalinti mitimis apie spiningavimo liemenes? Kazkip buvau uzklydes pasidairyti i parduotuves, tai rezultata nenudziugino... arba internete jos atrodo kitaip, arba.... net nezinau. Taigi, kas kokias turite ir kaip visada + ir -
 #247355   SauliusM
 11 Sau 2011 10:24
ilgai kankinausi kol atradau fishpond. visa eile uz visas kitas rimtesnes liemenes. aisku Lietuvoj kainos ju bedieviskos ir pasirinkimo nelabai. pirkau amerikej.

va jos:
http://www.fishpondusa.com/packs.cfm

as pats ta tokia uz $89 naudojuos. emiau butent ja, nes jos nugara toks tinkliukas ir net vasara per didziausius karscius nugara neprakaituoja.
va cia matos jis:
http://www.fishpondusa.com/flint-hills-vest.cfm

ir beje, vienas dydis tinka visiem, nes ten viskas ant dirzu reguliuojama.
uztrauktukai, medziaga, viskas labai rimtos ir aukstos neisplystancios kokybes.

peciai irgi pastorinti su paminkstinimais padaryti, tai jei daug gruzo prisikranu tai nepjauna peciu.
 #247362   SauliusM
 11 Sau 2011 10:46
nugara prakaituos vasara per karscius su tokiu kupriaku. priedo norint kazka i nugara ideto issiimt teks nusiiminet ta daikta nuo saves.
 #247370   bazz2x
 11 Sau 2011 11:04
Na ir as mastau apie tai jok i kuprine ant nugaros isidedu sumustinius, mineralka (fleskike tai zinoma i prieki desiu :DDD ), ir seip visokius maziau reikalingus daiktelius, o priekinis skyrius "einamiems" dalykiukams. Ale tas nugaros kaitimas.... o kaip tos nugarines kisenes liemenese? Jauciu patogumo irgi ne perdaugiausiai. Turiu omenyje jei noreciau buteli mineralinio isideti.
 #247375   SauliusM
 11 Sau 2011 11:17
mindaugasmzk rašė:...manau daznai nusiiminet nereiks,nes pagrindinius masalus galima i prieki susideti...
o visa kita auto bagazinej galima palikt ir be reikalo nesitampyt. tai tos kuprines gale kaip ir nafig isvis nereik. nu cia bent jau mano tokia nuomone. nu bet jei jau jus be mineralinio butelio ir buterbrodu niekaip negalit spoiningaut eit, nu tai ka jau su jumis darysi...
 #247376   SauliusM
 11 Sau 2011 11:19
bazz2x rašė:o kaip tos nugarines kisenes liemenese?
jos is principo skirtos lietpalciui nesiot. bet as asmeniskai gyvenime jom nesinaudojau...
 #247387   bazz2x
 11 Sau 2011 11:42
Stai ir baigesi mano abejones del kuprines. Dabar belieka apsispresti kokia liemene issirinkti... Suprantu , kad suprasi ko tau reikia tik kai pasivaiksciosi pakrantemis su meskere, bet gal jau ir parduotuveje galima i kazka atkreipti demesi? Ko pasigendate savo liemenese,o kas trukdo?
 #247391   SauliusM
 11 Sau 2011 11:49
dar kart prabalsuosiu uz fishpond flint hills modeli. trukumas tik vienas. kad nebelekokio dydzio dezutes i kisenes telpa ir atsirinkt dezutes reikia. daugiau as jai trukumu nepastebejau. gal kazkam vietos joje gali mazoka pasirodyt. bet as principe cigarietu pakeli, mobiliaka, auto raktus su pinigine ir tris deziukes masalu susidedu. arba dvi deziukes ir 200gr fleskute. man daugiau nereik. a jei ne pats uz vairo ir auto raktai bei pinigine atpuola tai isvis normaliai tada.
 #247400   Vegys
 11 Sau 2011 12:09
SauliusM rašė:nugara prakaituos vasara per karscius su tokiu kupriaku. priedo norint kazka i nugara ideto issiimt teks nusiiminet ta daikta nuo saves.
Pas mane kuprinė gan paprasta. Ją užsidėjus prakaituoja nugara ne tik vasarą. Todėl esant galimybei jos neimu. Aš niekad neinu ištisinei žvejybai vidą dieną, žvejoju max 3 val. po to arba baigiu žūklę arba pervažiuoju kitur :) Todėl tas kelias valandas ir be valgio galiu pabūt. Kas liečia dėl daigtų išsiėmimo iš kuprinės - man problemos nesudaro. Jei ją imu, tai dažniausiai ten lieka neinami masalai (bet kurių kartais prisireikia, ypač tada jei palieki juos mašinoj), valgis, alaus pora skardinių :) Taip žvejoju upėtakius. Aš žuvies upėtakių neimu namo, todėl nėr problemos kur dėt sugautą žuvį. Kas ima - kuprinė tam dalykui tinkama.
Daugeliu atvejų pakanka liemenės. Tik svarbu pažiūrėt ar dėžutės telpa į kišenes.
Nugarinėse kišenėse kartais įsimetu alaus skardinę, galima maisto įsidėt. Bet čia jau kalbu ne apie liemenės nugarinę kišenę (pas mane jos nėr), bet apie striukės. Ale manau ir liemenės kišenę galima taip pat panaudot.
 #247412   henyte
 11 Sau 2011 12:50
bazz2x rašė:...i kazka atkreipti demesi? Ko pasigendate savo liemenese,o kas trukdo?
Be liemenes neisivaizduoju savo zvejybos... Didziausios problemos buna su uztrauktukais, dabar perkant jei nebutu "YKK" firmos uztrauktuku net neziureciau i to daikto puse... Na ir aisku, kad tu kiseniu uztektinai butu... Jei savo dydi uz 30$ rastum, nezinau kur uz tokia kaina ka panasaus berasi...
http://www.cabelas.com/product/Bargain- ... t105750180
 #247418   DainiusM
 11 Sau 2011 13:00
Jurginas rašė:Kas čia su tuo alum yra, man žvejybos metu jau geriau iš upės atsgert negu alaus :-vimt
Tai tu gerk is upes... ir tikekis, kad as auksciau taves nezvejoju ir alaus negeriau. :-D :-D :-D
Na o jei rimtai, tai kai braidau su bridkelnem (giliai) ir be striukes (kai su striuke tai i jos kisenes viskas sulenda) deduosi simso liemene (tinkliukas nugaroj, geros kisenes- neturiu priekaistu) ir kabinu kashika ant dirzo (tipo zuviai, bet realiai alui/termosui ir sumustiakams). O kai braidau upeliuose su kalconais iki velyku tai deduosi josefo tokia terbike ant dirzo i kuria sulenda viskas iskaitant alu- labai patogus reikalas. :roll:
 #247419   henyte
 11 Sau 2011 13:02
nu, kad tik jau neistirptum, nematau, kad ten kailis isegtas butu... Su tinkliuku aisku geriau butu, bet nemanau, kad ir su tokia uzdusi.
 #247420   SauliusM
 11 Sau 2011 13:09
kalnieriuks toks neprastas ziurau toj liemenej, taip ir isivaizduoju kaip prie 27 pliuso ar dar daugiau, kaip kad praeita vasara buvo, zvejotum...
nors gal ir gerai, za odno ir pazvejoji ir slakus kaip pirty isprakaituoji...
:roll:
 #247426   henyte
 11 Sau 2011 13:30
tai kalnieriuks ir padarytas tam, kad kai jau busi spranda ant saules nusviles per savo tinkliuka, dar galetum galva i viena ar kita puse pasukt ar kokia "tase" persimetes busi, kad kakliuko svelnaus "nenumazolitu"... Ziuriu vel tave patrauke ant to, ko sakei nenori - pasimatuot katro ilgesnis ? Neteko bendraut su didesniu sadomazochistu kaip tu Sauliau... Neturiu noro tuom uzsiminet, tad jei nesunku - nebetesk...
 #247476   linkaz
 11 Sau 2011 15:19
Liemene , kur idejo nuoroda Henyte, turiu lygiai tokio modelio, tik pas mane ji tinkline, o kisenes isdestytos lygiai taip pat. Apykakle jos patogi, pakisu po marskineliu apykakle ir visai gerai...apatinese kisenese labai graziai telpa 2 0,5 ar 0,66 ltr. mineralinio buteliukai, o kitose - masalai, smulkmenos, irankiukai. Ji taikyta muselininkams, kaip suprantu, trumpa - ir nugaroj turi 2 "atsikisusias" kisenes muselines ritems - tai i jas labai gerai telpa sumustiniai :oops: , o nugaros didziojoj kisenej - lietpaltis. Daug ir vidiniu kiseniu, siaip ar ne 17 is viso...gerai nepamenu. kailis muselems labai tankus, spino masalams netinka, jis nusisega.Medziaga tvirta, pasiuta gan solidziai, pirkau per didele-teko sutraukt truputi.
Gerai pakrauta vis tik peciu labai nespaudzia...aisku turbut yra daug geresniu, bet si tikrai nebloga...geriau gal paieskot butent tinklines, butu universalesne.
Keliu val. -pusdienio isvykai pakanka...

Re:

#252583   bazz2x
 30 Sau 2011 10:41
Xrapas rašė:
Xrapas rašė:Į 80 mm skersmens tūbą laisvai du kotai su medžiaginiais dėklais telpa. ::liux
Padariau keletą tūbos fotografijų:
Paveikslėlis
Dangtis- indelis nuo kažkokios pastos rankoms, transportuojant dar įdedu poroloną
Paveikslėlis
Dugnas ir du centriniai žiedai iš plonasienio aliumininio indo, atrodo, nuo skiediklio
Paveikslėlis

O kaip rankenas pritvirtinai? su izoliacija?
 #252590   Xrapas
 30 Sau 2011 11:39
bazz2x rašė:...O kaip rankenas pritvirtinai? su izoliacija?
Iš tokio pat diržo, kaip ir rankena susiūti du žiedai.
 #252593   pasminde
 30 Sau 2011 12:31
nesuprantu kam save apkrauti liemenem su licnu svoriu , o ipac vasara. as asmeniskai visais metu laikais naudoju dirza dekla ( kasilioka ) . atvaziaves i vieta isirinkai masalus , susikrauni i kasilioka , uzsisegei per liemeni , meskere i rankas ir pirmin. patogu ir praktiska.
 #252601   henyte
 30 Sau 2011 13:23
Todel, kad neviskas telpa i dirzus deklus :-D ...Pats naudoju spec dirza zuklei su 5 kisenem, bet deja be dar kokiu 6 kiseniu niekur. Va todel zmones papildomai dar ir liemenem apsisunkina :) ... Zinoma jei arsenale 10 masalu, tada kita kalba...
 #252608   bazz2x
 30 Sau 2011 13:44
Xrapas rašė:
bazz2x rašė:...O kaip rankenas pritvirtinai? su izoliacija?
Iš tokio pat diržo, kaip ir rankena susiūti du žiedai.
nesulaukes atsakymo JAU pasidariau... is tokio pat dirzo :D
 #252847   Vitolis
 31 Sau 2011 18:50
MariusM rašė:Gal kas kartais naudojote tokį aparatą ?

Paveikslėlis
Cia turbut tas pat, kaip visi tie papurshkimai ar patepimai vobleriu ar gumos spiningaujant.
Greiciau cia "Elektronnaja primanka dlia rybaka" :-D
 #257731   Taacis
 19 Vas 2011 19:55
vk rašė:Va tokios yra "teisingos" dėžutės tiek vobleriams, tiek ritėms vežiotis: :!:
http://www.cabelas.com/product/Bargain- ... 26rid%3D20

Iš senų laikų turiu tokio tipo vobleriams - tai tiesiog ideali, tas minkštas porolonas prispaudžia voblerius ir jie nei brūžinasi, nei painiojasi vežiojant. ;;yel
OHO... Nu jeigu labai jau rites saugot, tai gal tokia dezhute ir praverstu. Bet ash kai nesaugau ir man nieko nenutinka be jokiu ypakavimu, naudoju DAM SEL 330 nuo 1996 metu- nieko jai nenutinka. Nu zhinau, kad dabartines rites yra delikatnesnes, bet ABU Soron STX irgi neplanuoju vyniot niekur- dedu celofaninian maishiukan ir viskas OK. dar multikai pirkti su tokiais neopreniniais dekliukais- stengiuosi ydet y tuo dekliukus, rite, bet pasimirshta man kazhkaip...
O, Bet , Tachiau tokios dezhutes vobleriams su porolonu- tai tikrai nesusipratimas... Vai kaip tik priesh savaite suskaichiavau savo jerkus, tai velnias anu 40 vnt. Kaip turi atrodyt porolonine dezhute tiems masalams? Arba Upetkiniams vobleriams? Nedrystu ash ju skaichiuot, bet apie 0,5kg gausis, tai jeigu juos taip "taisyklingai" ishdeliot- tai gal ir 10 dezhiu gausis. O shiaip, tai anie pas mane kokiose keturiose dezhutes- plaukiantys minow, skestantys minow, plaukiantys knysliukai, skestantys knysliukai (nu dar koks 10 vnt visai mazhiuku, ULiniu)- visi po kokius 4-6 skyriuje guli ir visi susikabine trishakiais- pakratai ir atsipalaiduoja... Tai gerai, kad ash ne manijakas ir pas mane visi vobleriai vienos spalvos (upetakiukai)... :v-ar O jeigu dar normalus zhvejys prisirankios visokiausiu spalvu (dar buna einamas spalvas neshiojasi po 2-3 vienodus numerius) :v-ar :v-ar . tai kaip bristi link tu upetakiu??? Liokajaus kokio reikia...
 #257812   vk
 20 Vas 2011 10:54
DainiusM rašė:Leisk atspesiu, nuo vobleriu dulkes nuvalai periodiskai kas 3 dienos ir karta i dvi savaites visas metalines dalis nublizgini? :-D
Oi ne, neatspėjai, aš pakankamai apsileidęs, pavyzdžiui, benzininiu varikliu plaukiodamas per 4 metus tik kartą pats kojoj tepalus pakeičiau. :oops: :-D
Du atsiliepimai :ks> - ir abu prieš, tik nesuprantu kodėl. Ar blogai, kad dėžutėje vobleris minkštai prispaudžiamas ir saugiai guli nesvarbu kaip dėžutę kratytum ar mėtytum? Ar jums patinka, kai žvejybon imi 5 voblerių dėžutes ir vobleriai nuolat barška nešantis? Minusais galėtų būti, jei tokios dėžutės užimtų daug vietos, reikalautų daug priežiūros ar dar kas nors. Bet to nėra, turiu vobleriams tokio tipo kompaktišką lagaminėlį, tai labai patogus, visa bėda, kad jau daug metų tokių nebemačiau Lietuoje pirkti. :)
 #257814   DainiusM
 20 Vas 2011 11:00
vk rašė:Du atsiliepimai :ks> - ir abu prieš, tik nesuprantu kodėl.
Tiesiog kaip rusai sako "skazem druzna- na*ui nuzna". :-D Vobleriai labiausia nukencia nuo lydekos dantu, akmenu ir kitu nepalankiu salygu, tvicinginiai nuo savo paciu trisakiu visus sonus nusidrozia... ir tas pasitrynimas dezutej su sitais faktoriais palyginus mizernas ir nesvarbus. Jeigu vobleris nenaudojamas pagal paskirti ir norima, kad ilgai grazus isliktu, tada geriau i remeli ir ant sienos- ilgam bus puikios kondicijos. :ruko
 #257835   Taacis
 20 Vas 2011 12:26
vk rašė:Ar jums patinka, kai žvejybon imi 5 voblerių dėžutes ir vobleriai nuolat barška nešantis? Minusais galėtų būti, jei tokios dėžutės užimtų daug vietos
Tesingai- vietos uzhimtu galybe. O tie barshkantys vobleriai man kazhkaip niekada nemaishe... VK- manau, kad tos pagalveles voleriams jau pereboras. Brangioms ritems- gal ir tinka, nesiginchiju.
 #257942   SauliusM
 20 Vas 2011 19:54
3 atsiliepimas ir 3 pries. priedo prie to ka jau kiti sake:
1. vobleriu kabliais porolona isdraskysi, deziuke bus nebegrazi :-D
2. i deziukes su skyreliais dedant po kelis voblerius i skyreli jie susipakuoja zymiai kompaktiskiau.
3. idesi slapia vobleri, tai igers dregme porolonas ir surudys viskas aplink nafig. tiek ziedeliai, tiek kilputes, tiek kabliukai vobleriu. porolonas rudyjantiems daiktams yra blogis.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 33
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė