Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #243828   SauliusM
 28 Gru 2010 17:59
henyte rašė:...jei duoda gamintojas nors ir koki vargana buda, tai manau ir reik ji isbandyt....
pazinimo ir atradimo dziaugsmas visada labai malonus :-D
 #243864   Xrapas
 28 Gru 2010 21:17
henyte rašė:...Reiskia reik dantukus ten skaiciuot...
Dantukų skaičiuot nėr prasmės :lol: , geriau pasukiot ritę ir pažiūrėt, kokiu greičiu aukštyn/žemyn vaikšto būgniukas. Jei ritė numatyta tvičingui pintu valu gal būt priimtiniau, kai būgniukas juda "energingiau". Pavyzdžiu, Ryobi EXCIA tas ciklas- 4 rotoriaus apsisukimai per vieną būgniuko eigą:
Paveikslėlis
Nuotrauka prastoka :donknow' , bet "daiwiškas kryžiavimas" matosi gan aiškiai...nors ritėj elementariausias "sliekas" ;-) . Valą kloja tikrai tvarkingai, jokių kriminalų su kilpom nerasta, vijos irgi neįsirėžia. Kito Excia "konkurento"- ZAUBER būgniukas vaikšto žymiai lėčiau, rotorius spėja apsisukt apie ar ne 10 kartų per 1 būgnelio eigą :roll: .
Shimanai su būgnelių pastūmos greičiais išsidirbinėja labiau :lol: , visose turimose ritėse jie skirtingi:
Twinpower 2500 (su superslow oscillating system)- rotorius apsisuka 8.5 karto;
Nasci 2500S- rotorius apsisuka 4 kartus;
Biomaster 3000S (su slow oscillating system)- rotorius apsisuka 6 kartus;
Stradic 2500FI- rotorius apsisuka 4,5 karto.
 #243922   vk
 29 Gru 2010 08:01
SauliusM rašė: , bet jei 2500 ar 3000 tai manau kad neverta. as asmeniskai nezinau nei vienos teisingo mechanizmo 2500 dydzio daiwos
Šitie tavo teoretiniai pamąstymai yra tik hipotezė, kurią patvirtina arba atmeta praktika. Tiek užsiciklinai juos kartot :lol: , kad man jau norisi paklaust, kiek sudrožtų 2500 ir 3000 dydžio Daiwų matei?
Jei nematei, tai prašom skubiai atsiprašyti šių dydžių Daiwų modelius... ;;yel
 #243934   SauliusM
 29 Gru 2010 09:41
vk rašė:
SauliusM rašė: , bet jei 2500 ar 3000 tai manau kad neverta. as asmeniskai nezinau nei vienos teisingo mechanizmo 2500 dydzio daiwos
Šitie tavo teoretiniai pamąstymai yra tik hipotezė, kurią patvirtina arba atmeta praktika. Tiek užsiciklinai juos kartot :lol: , kad man jau norisi paklaust, kiek sudrožtų 2500 ir 3000 dydžio Daiwų matei?
Jei nematei, tai prašom skubiai atsiprašyti šių dydžių Daiwų modelius... ;;yel
kartoju nes tas klausimas pastoviai iskyla is naujo (tiesa sakant jau ir mane sitas kartojimasis klausimo/atsakymo uzknist pradeda :-D ).
tokiu dydziu sudroztu daiwu nedaug maciau, vienintele realiai tierra 3000 mano draugelis ant dzigo gana greit papyle, o daugiau tai nelabai kam is mano pazystamu ir buvo galvon sove tokiu dydziu daiwas pirkinet ir savo pinigais eksperimentuot. nors aisku, ir ta pati daiwa 2500 ar 3000 dydzio uz koki stradica 2500 tai manau kad gerokai ilgiau laikys, jau vien del to, kad mechanizmas daiwiskas viduj. bet cia jau technikos prievartavimas. mano asmenine nuomone masalam iki 15gr pilnai uztenka ir 2000 dydzio o su sunkesniais masalais tai ta 2500 tai gana greit turbut i pavesi padetum. o tokias 20-30gr apkrovas isvis reta mesmale ilgai laiko. kita istorija su masalais iki 30gr pabandyt nudobt 3500 dydzio daiwa. vargu turbut greit pavyktu. man net juroj pilkeriais po ~300gr baladojantis ir siaip visaip kitaip prievartajaunt per kelis rimtus sezonus 3500 daiwos uzmust nepavyko. pardaviau paskui ta daiwa popigiaja, nes ji man moraliskai atsibodo, kad nedvesia ir kad kiek galima su ta pacia rite zvejot. kas pirko, jau pora sezonu karpius su ana uz ausu tampo ir irgi nudobt nesugeba. tik va 3500 daiwa tai jau sveria kaip prosas. as pats dabar kaip palengvinta 3500 daiwos varianta sunkiom apkrovom naudoju abu garcia soron stx40 ir penn slammer 360. sekanti varianta matyt tikrai sau imsiu fuego 3000. va gytis tokiu naudojasi, manau galetu tautai daugiau papasakot kas ir kaip.
 #243935   SauliusM
 29 Gru 2010 09:45
Xrapas rašė:Pavyzdžiu, Ryobi EXCIA tas ciklas- 4 rotoriaus apsisukimai per vieną būgniuko eigą
Nasci 2500S- rotorius apsisuka 4 kartus;
tai tipo kaip ir vienodai viskas beveik but turetu tarp situ riciu.
bet is savo patirties galiu pasakyt, kad su excia problemu jokiu del pintuko neturejau, o su nasci, tai tegu ja kuzia...
 #243938   Xrapas
 29 Gru 2010 09:50
SauliusM rašė:... jei kazkas dar zinot kokiu kitokiu daiwa modeliu kur 2500 ir 3000 dydziuose stovetu didesnis nei 1500 dydzio ritej mechanizmas, nu tai praneskit ir man. busiu dekingas suzinojes.
Exist 2508R, Certate 2500R- 2500 dydžio korpusai, bet mechanizmas didesnis, toks pat, kaip 3000 modeliuose.
Pats nematavau :lol: , duomenys pateikti rusiškam saite.
 #243940   SauliusM
 29 Gru 2010 09:51
Xrapas rašė: duomenys pateikti rusiškam saite.
gal nuoroda?
 #243941   Xrapas
 29 Gru 2010 09:55
SauliusM rašė:...su excia problemu jokiu del pintuko neturejau, o su nasci, tai tegu ja kuzia...
Man abi nebuvo nusikaltę :lol: ...
Su NASCI 2500S- 2 sezonai, pintukas 0.15 PE super, tvičingas- nei vienos problemos. Valą kloja stebėtinai tvarkingai. Gal dėl to, kad S variantas, seklintu būgneliu? :donknow'
 #243945   SauliusM
 29 Gru 2010 10:01
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:
Xrapas rašė: duomenys pateikti rusiškam saite.
gal nuoroda?
Prašau:
http://www.vlasenko.ru/cgi-bin/b.pl?book=08&page=2103
Žinutė 42439
nu zinok kyla man abejoniu rimtu tuom kas ten surasyta... ypac kai kazkuriam modeliui surase, kad 3000 ir 3500 dydziai tik spules gyliu skiriasi...
 #243960   vk
 29 Gru 2010 10:27
SauliusM rašė:, o daugiau tai nelabai kam is mano pazystamu ir buvo galvon sove tokiu dydziu daiwas pirkinet ir savo pinigais eksperimentuot. nors aisku, ir ta pati daiwa 2500 ar 3000 dydzio uz koki stradica 2500 tai manau kad gerokai ilgiau laikys, jau vien del to, kad mechanizmas daiwiskas viduj. bet cia jau technikos prievartavimas. mano asmenine nuomone masalam iki 15gr pilnai uztenka ir 2000 dydzio o su sunkesniais masalais tai ta 2500 tai gana greit turbut i pavesi padetum. o tokias 20-30gr apkrovas isvis reta mesmale ilgai laiko. kita istorija su masalais iki 30gr pabandyt nudobt 3500 dydzio daiwa. vargu turbut greit pavyktu.
Gal tokie tavo pamąstymai ir yra teisingi tavo atveju, bet jie akivaizdžiai neteisingi mano atveju ir todėl aš nervuojuosi :-D kai tu juos kaip absoliučiai teisingus visiems bruki.
Mano atveju viskas labai paprasta - žvejoju ežeruose, mėtau 15-20 g guminukus bei velkiauju kur kas sunkesniais vobleriais. Tokius krūvius pakankamai gerai atlaiko net Ryobi Excia, tad dėl Daiwų net neabejoju. 2000 Daiwos dydis man netinka, nes į jį realiai telpa tik 100 m 10 lbs pinto valo, o aš naudoju 15 lbs valą ir velkiavimui noriu turėti irgi bent 100 m. Tad minimaliausias (tuo pačiu ir optimaliausias) man tinkamas dydis yra 2500. Naudoti tavo ypač siūlomą 3500 modelį vėlgi nematau jokios prasmės, nes jis per didelis ir per sunkus, o ir mažesnis puikiai ir ilgai laiko bent jau mano sąlygomis. ;;yel
 #244035   SauliusM
 29 Gru 2010 12:16
vk rašė:Gal tokie tavo pamąstymai ir yra teisingi tavo atveju, bet jie akivaizdžiai neteisingi mano atveju ir todėl aš nervuojuosi
ne, nu tu nesupyk, bet kiek Lietuvoj atrasi unikumu velkiaujanciu didelem pliauskom su 2500 dydzio beinertsine rite? :roll:
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #244042   SauliusM
 29 Gru 2010 12:25
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...kazkuriam modeliui surase, kad 3000 ir 3500 dydziai tik spules gyliu skiriasi...
Čia apie FORCE?
Apie šitą modelį yra yra daugiau:
http://www.fisfblog.ru/modules.php?name ... e&pid=1752
a nu aisku, znacit sitam modeliui dydis 3000 reiskia dydi 3500 tik su paseklintu bugniuku. idomus vienok sprendimas...
ir ten aisku ant fuego mostelta (airity, luvias taip pat) kad vienodi mechanizmai.
va konkretus pavyzdys ziurint vien i specifikacijas fuego:
http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=439
paziurek kokios mases ir koks suolis mases tarp atskiru dydziu. nu negali vien rotoriaus padidejimas toki mases skirtuma lemt ;-) ypac kai korpusas tai is lengvucio zaion.

del certate 2500R ir exist 2508R

tai certate tikiu kad didesnis mechanizmas, nes 2500 paprasto ir 2500R mase tai smarkiai skiriasi. gal ir visai idomi rituke, jei ne kaina kolekcionieriska.

del exist, tai man kyla abejoniu, del didesnio mechanizmo, nes velgi, man sunku patiket, kad rituke su didesniu mechanizmu galetu sverti TIK TIEK. nu nebent tas didesnis mechanizmas is diuralio (buna ir taip gi), bet tada tegu sunes eda ta rite uz tokius pinigus jei dar jos krumpliai liumininiai :-D
va exist 3012 tai gal:
http://www.japantackle.com/Daiwa_reels/Daiwa_Exist.htm
bet cia is serijos sveiki atvyke i bedievisku kainu klase :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #244049   henyte
 29 Gru 2010 12:30
Xrapas rašė:Dantukų skaičiuot nėr prasmės :lol: , geriau pasukiot ritę ir pažiūrėt, kokiu greičiu aukštyn/žemyn vaikšto būgniukas
Gal ir bereikalo antra karta ta pati aiskinai, siaip ir is pirmos schemos viskas aisku, itariu, kad turi pedagogini issilavinima (su japonisko roboto priemaisa) :grin: . Aciu vistiek. Turejau ir "excia", tebeturiu ir "zauberi", tureta "excia" (na ir aisku zinau, kad ji turi "slieka", kaip ir, kad "prodigy" neturi jo) vala klojo kryzmai, bet "zauberis" vistik daugiau prie sirdies... Bet dabar uztat zinosiu, kaip galiu pasitikrint valo klojima, zinoma tai iseis jei turesiu galimybe norima rite palaikyt rankose ar jei gamintojas teiksis tai uzrasyt kur nors ant dezutes ar reklamoje :?
 #244058   Xrapas
 29 Gru 2010 13:01
SauliusM rašė:...ten aisku ant fuego mostelta ...
2007 metų duomenys, gali būt dalinai pasenę :? ...
SauliusM rašė:... tegu sunes eda ta rite uz tokius pinigus jei dar jos krumpliai liumininiai ...
O tai kad jų praktiškai visų tokie :-D , aliuminio arba cinko lydiniai. Kelios yra su bronzos/nerūdyjančio plieno "pora", pvz., Certate Hyper custom, ale tikrai...tegu šunes :shock:
 #244094   vk
 29 Gru 2010 14:00
SauliusM rašė: ne, nu tu nesupyk, bet kiek Lietuvoj atrasi unikumu velkiaujanciu didelem pliauskom su 2500 dydzio beinertsine rite? :roll:
Unikumas esi tik tu vienas, kai rekomenduoji 3500 dydžio ritę 21 gramo masalui. :-D
Mano naudojami vobleriai nėra kažin kokios "pliauskos", pagrinde nuo 11 gal iki 20 cm, svoriai dažniausiai gal apie 30 g, maksimaliai gal apie 60-70 g. Bet kai tokius ne mėtai, ne džerkauji, ne tvičini, o tik ramiai velkiauji, tai 2500 dydžio benercinė ritė yra pati tam tinkamiausia. ;;yel
 #244096   SauliusM
 29 Gru 2010 14:04
20cm 70gr vobleris ne pliauska :shock: ir 2500 rituke su tokiu velkiaut pac tas. labai atciprashau. ne unikumas tu. ash unikumas :-D
vk rašė:
SauliusM rašė: ne, nu tu nesupyk, bet kiek Lietuvoj atrasi unikumu velkiaujanciu didelem pliauskom su 2500 dydzio beinertsine rite? :roll:
Unikumas esi tik tu vienas, kai rekomenduoji 3500 dydžio ritę 21 gramo masalui. :-D
Mano naudojami vobleriai nėra kažin kokios "pliauskos", pagrinde nuo 11 gal iki 20 cm, svoriai dažniausiai gal apie 30 g, maksimaliai gal apie 60-70 g. Bet kai tokius ne mėtai, ne džerkauji, ne tvičini, o tik ramiai velkiauji, tai 2500 dydžio benercinė ritė yra pati tam tinkamiausia. ;;yel
 #244099   vk
 29 Gru 2010 14:13
SauliusM rašė:20cm 70gr vobleris ne pliauska :shock: ir 2500 rituke su tokiu velkiaut pac tas. labai atciprashau. ne unikumas tu. ash unikumas :-D
70 gramų sveria šis mano 14 cm vobleriukas: :)
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... k3638.html
Kol kas juo nieko nesugundžiau, tad retai ir tenaudoju. :-D
Galvoti ir kalbėti galime bile ką, bet jei mano ritės atlaiko tokias apkrovas, negenda ir nebyra, tai kodėl turėčiau jas keisti į žymiai sunkesnes? Ar kaip tikras lietuvis turiu turėti dvigubą ar trigubą atsargos koeficientą? :-D
 #244106   SauliusM
 29 Gru 2010 14:25
vk rašė:Galvoti ir kalbėti galime bile ką, bet jei mano ritės atlaiko tokias apkrovas, negenda ir nebyra, tai kodėl turėčiau jas keisti į žymiai sunkesnes? Ar kaip tikras lietuvis turiu turėti dvigubą ar trigubą atsargos koeficientą? :-D
i sekcija po stiklu padejus tai jo, rite ir popierine ilgai tarnaus ir nesubyres :-D jei akvareliniais dazais dar tokia nudazysi, tai dar ir atrodys graziai.
 #244119   Lamiglas
 29 Gru 2010 14:42
SauliusM rašė:20cm 70gr vobleris ne pliauska :shock: ir 2500 rituke su tokiu velkiaut pac tas. labai atciprashau. ne unikumas tu. ash unikumas :-D
vk rašė:
atsiprasau GAL KA PRALEIDAU , VK jeigu galima kaip vadinasi sis stebuklas, tai yra rite
 #244135   henyte
 29 Gru 2010 15:10
Galima ir man prisijungt :"haj: ? Noreciau papasakot apie beveik 3 sezonus droziama "ecusima-braidspin30", nezinau kiek jos mechanizmas skiriasi nuo "daiwu 1500-2500", su "shtangeliu" nematavau, bet "ant akies" labai panasus, droziama ji buvo Kursmarese 14-60 gr svoriu diapazonuose (dauguma atveju 30-50 gr su 15 cm "sandra" hibridu einanciu pries srove) ir priedo prie to buvo bandoma "pribaigt" ja, rudeni zvejojant eserius, o zvejybos specifika gavos tokia, kad teko naudot 42 gr svareli, kad eitu damest iki vietos, eseriu dydis pagrinde 100-300 gr ir tuos uzkibusius eserius tekdavo traukt tokiu greiciu, kokiu traukiama salatine blizge, tai yra kiek ranka sugeba issukt, kadangi 10m atstumu nuo manes budavo apie 90 laipsniu povandeninis skardis, tai arba prievartauji rite arba lieki be nieko, tai koks cia "masalo" svoris baisu ir garsiai pasakyt... Ne perseniausiai sutepinejau savo rites ir neradau jokiu istrupejusiu dantraciu dantu ar kazko panasaus, zinoma nera kaip nauja, bet dar ir ateinanti sezona ars sis traktoriukas... Tai kodel turetu lengvesne nei "puskilogramine" "daiwa" nelaikyt trolingavimo ar kokio kito "zveriskai nedauzomo" ir "zveriskai tam nesipriesinancio" 20-25 gr masalo naudojimo ?
Paskutinį kartą redagavo 1 henyte. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #244138   vk
 29 Gru 2010 15:11
Lamiglas rašė: atsiprasau GAL KA PRALEIDAU , VK jeigu galima kaip vadinasi sis stebuklas, tai yra rite
Velkiauju dviem spiningais - ant vieno Ryobi Excia (3000 dydžio, ritę pirkau gal prieš kokius 5 metus ar dar seniau kartu su Xrapu :)), ant kito Stradic FI (2500 ar 3000 dydis, nepamenu tiksliai :oops: ), pirktas pernai vasarą. Dabar mėtydamas naudoju Stradicą, seniau - Excia. Per daug metų esu "sudrožęs"-sulaužęs tik vieną Jaxon ritę. Paskutiniais metais mėtau praktiškai beveik vien guminukus (15 g galvakablis), senais laikais žvejodavau vien vartiklėmis (Jūra, Dubysa, Jūratė, svoriai maždaug 20-25 g).
Atsakydamas į Salačio užuominą apie ritės retą naudojimą galiu pasakyt, kad, kol vaikų neturėjau žvejodavau dvi dienas kiekvieną savaitę, o dabar žvejoju, kaip išeina, bet turbūt išeina ne taip jau ir retai, jei per šių metų sezoną pagavau turbūt virš 100 lydekų. ;;yel
 #244140   SauliusM
 29 Gru 2010 15:16
:lol: vienas raso apie ryobi, kitas apie ryobi ir viena sezona naudota shimano ir abu filosofuoja apie daiwa. pagarba. ;-var-var.
 #244174   henyte
 29 Gru 2010 16:25
:-D dekui uz garbe, nu lygtais ir nefilosofuoju, tik bandau suprast jei pigi rite atlaiko tam tikras apkrovas, kodel brangesne panasiu specifikaciju rite turetu ju neatlaikyt... :?
 #244181   SauliusM
 29 Gru 2010 16:36
nu visus kodel as jau surasiau nuo saves, nebesikartosiu. siulau pasivartyt praeiti ir pasiskaityt. ir isvis siulau baigt sita durna diskusija, nes jinai jau tampa panasi i diskusija pas ka ilgesnis...
 #244195   henyte
 29 Gru 2010 16:53
Kaip ir teisus tu lieki, viskas kas brangiau 100$ visiskas slamstas, t.y. visokie "zajonai" ar kaip kitaip kas kitas tas plastmases pavadins, turbut ir skirti snobams kur pinigu neberanda kur det, visi tie naujieji gamintoju planai ikist cinka vietoj "melynesnio kraujo" metalo ar grazinti "stikla" meskerese kaip kazkokia negirdeta-neregeta naujiena, niekas kitas tik akiu dumimas ir as su tavim sutinku... O kai prasidejo diskusijos tema kienopenisulia ilgesne, tai ziurek ir prasedejai pora dieneliu tai aiskindimasis, argi nemalonu ? :-D
 #244199   Lamiglas
 29 Gru 2010 17:03
Jo nu aisku , reikes paciam nusipirkti 3000 daiwa visdelto labiau linkstu prie tokio dydzio ir isbandyti , manau taip kaip as zvejoju jos greit nedamusiu ...aciu visiems man tai buvo idomu
 #244204   SauliusM
 29 Gru 2010 17:12
Lamiglas rašė:Jo nu aisku , reikes paciam nusipirkti 3000 daiwa visdelto labiau linkstu prie tokio dydzio ir isbandyti , manau taip kaip as zvejoju jos greit nedamusiu ...aciu visiems man tai buvo idomu
zinai, man ir paciam kartais kyla tokiu minciu per ispardavima kokia 3000 dydzio daiwa paimt papigiaja, bet vien tam, kad isitikint, kaip greit as ana uzmusiu :lol:
  • 1
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė