Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #240110   zzzubarruu
 12 Gru 2010 22:24
armijai ir civiliams maciau padukus, storis apie 5mm, kazkokio plastikinio suvelto pluosto, na zodziu toks retas plastikinis veltinis, matomai skirti laikyti sausa koja virs susikaupusios dregmes.
 #240126   Vegys
 12 Gru 2010 23:01
zzzubarruu rašė:yra kremas kojoms. gan zenkliai mazina prakaitavima.
tik netepk pries pat zvejyba, sals kojos. geriau is vakaro ar pries pora dienu.
uztenka naudot karta per savaite.
maximoje yra po kelis litus.
Esu bandęs kojų kremus nuo prakaitavimo ir netgi ne už kelis litus. Galiu pasakyt kad didelio poveikio nepastebėjau. Nors čia gal kiekvienam žmogui skirtingai ir gal dar nuo kremo priklauso. Ką aš darau ir kas man padeda kad mažiau prakaituotų kojos :
- prausiu kojas prieš žvejybą (ne iš vakaro, o būtent prieš žvejybą)
- kojines naudot tik naujas ar išskalbtas - panešiotos net ir pusdienį - netinka
- žieminius batus maunuosi tik žvejybos vietoje.

Elementoriški dalykai, ale jie padeda :) Šiap ne į temą, ale man labiausiai prakaituoja galva. Tenka nešiotis dvi kepures. Vieną plonesnę naudoju eidamas (ale vietiek suprakaituoju), storesnę - kai žvejoju sėsliau. Nepatogu, bet ...
 #240135   ksarinis
 12 Gru 2010 23:20
Aciu visiems uz patarimus. Aciu Vegy, reiks pamegint. Del kepures: as siemet isigijau Vision Inka. Nors ir labai per pinigine dave, taciau verta kepure visu 100 proc isleistu pinigu. Labai labai geras daiktas. Apie slapia galva galima pamirsti...
 #240136   zzzubarruu
 12 Gru 2010 23:27
del kojniu

batai lemigo termo arktic. dydis, kaip sakoma tik tik. uztat toli eit patogu.
maunuosi juos dar namuose, ir nusimaunu gryzes(cia info vegiui)
bandziau visokius variantus, vilnones(buvo biski anksta kojai) salo kojos ir nekomfortiska, visokias pusvilnones, pussiltes, tai biski dregme laike, salo. turejau tokias plonas, senas(xrien zino kiek jom metu, bet neplyso ir nesusitryne, na made in cccp), sintetines, tai geriausiai tiko, bet jas tikriausiai pavoge nykstukai, neberandu.
sia zvejyba uzsimoviau tik nesijuokit, zmonos nailonines kojnytes. geras dalykas, sausos kojos, daugiau erdves joms, kvepuoja lengviau.
tokias kojnes naudojau anksciau, kai su kerzais teko vaiksciot, uzsimaudavau virsum vilnones, tai zenkliai vilnoniu ilgaamziskuma pagerindavo.
o dabar uzsakiau kad zmona man keleta poru tokiu nupirktu, bo paciam ne fasonas jas pirkt.
sakau nupirk, arba su tavo kojnem vaiksciosiu. :)
 #240138   Vaidis
 12 Gru 2010 23:41
zzzubarruu rašė:o dabar uzsakiau kad zmona man keleta poru tokiu nupirktu, bo paciam ne fasonas jas pirkt.
:?
o ne geriau, tarkim, kad ir maximoj, berods Spartos kojinės yra "Žvejams" arba ''Medžiotojams" :roll: , tikrai geros kojinės :gutgut , jeigu tokios netinka, tagi yra labai gerų, tokių kaip "Mund" arba "Guahoo" firmų :roll:
 #240139   zzzubarruu
 12 Gru 2010 23:53
Vaidis rašė:
zzzubarruu rašė:o dabar uzsakiau kad zmona man keleta poru tokiu nupirktu, bo paciam ne fasonas jas pirkt.
:?
o ne geriau, tarkim, kad ir maximoj, berods Spartos kojinės yra "Žvejams" arba ''Medžiotojams" :roll: , tikrai geros kojinės :gutgut , jeigu tokios netinka, tagi yra labai gerų, tokių kaip "Mund" arba "Guahoo" firmų :roll:
kai reik kad ir silumos kojnes duotu, tai gal ir gerai jos. turiu tokias. bet nutariau kad batai ir taip silti, tik koja sala kai anksta, arba bloga kojne. kai bandziau su ta moteriska kojne, tai tik astuoni laipsniai buvo, buvo silta, komfortiska.
 #240158   dagys
 13 Gru 2010 09:05
jei su vienom Mund ar pan. batuose ankšta, vadinasi batai per maži ir dviračio čia neišrasi.
 #240169   zzzubarruu
 13 Gru 2010 10:47
negaliu nesutikt. bet ne tai kad anksta, tiesig gal kiek mazokai vietos.
bet kad nesalta ir su ta plona kojne uz 1LT, tai kam moket 30?
 #240275   Tanius
 13 Gru 2010 16:35
ksarinis rašė:I zvejybos pabaiga pradedi jausti jog lyg ir dregnoka kojoms. Istumti istumia, taciau padai vailoko to dregni visi buna, tuo paciu ir kojine tampa dregna.
Na man irgi taip buna, zvejybos pabaigoj jauciasi dregnumas, bet kadangi ziema negaudai nuo ankstaus ryto iki nakties, tai kazkaip nesukdavau galvos, nes salt nepradedavo nuo to :roll:
 #240285   Vegys
 13 Gru 2010 16:53
Tanius rašė:kadangi ziema negaudai nuo ankstaus ryto iki nakties
Kodėl ? Nuo 8 iki 16,00 - normalu. O va vasarą nuo 3 ryto iki 23,00 - man jau pierieboras :)

Dėl avalynės šiandien dar kart žiūrėjau / čiupinėjau zzzubarruu batus (na, ne jo, ale tokius kaip jo) parduotuvėj "Valas". Kaina 139 Lt. Sako tikrai šilti, ką ir zzzubarruu kalba. Pardavėjas sako naudoju tokius, tik šaltesnius. Tie 105 Lt. Ale ten beveik visai nėr pašiltinimo. Sako, pernai prie didžiausių šalčių šalta nebuvo, tik kojines reik geras. Ale tie šaltesni tai man kaip rudeninei ...
 #240291   vava
 13 Gru 2010 17:23
nukrypstant biski. Mano dukra praeitais metais isverke, kad nupirkciau Kroksus zieminius.. mada dabar blyn. Nu nupirkom, paziurejau i juos , sakau susalsi, vista. Nes ten jokio pasiltinimo. vien ta guma kazkokia ir vsio (tiesa, be skyliu). O pagal ju teorija, kadangi saltas oras nepatenka, tai nuo kojos silumos tiek prisisildo, kad gali laisvai prie salciu vaiksciot.
Nu i ka galvojat? atvaiksciojo praeita ziema ir dabar tampo. Sako, nesalta.
tai gal ir su tais, kur tu , Vegy, ziurejai tokia pati matematika???
 #240292   Vegys
 13 Gru 2010 17:32
Jei 90 % judant, tada gal. Ale ten sakau, jokio nėr įkloto. Čebatai su šiek tiek pašiltinimo. Su gera kojine iki -10 patikėčiau, ale ne per didžiausius šalčius ... Šiaip jie manauj labai tinkami rudeniniam sezotui - nėr brangūs, lengvi. Bet žiemą tai ką aš žinau ...
Batai sakė tos pačios firmos (lemigo).
 #240294   vava
 13 Gru 2010 17:38
pas dukra irgi jokio paduko ar pasiltinimo.....
 #240421   gintars
 13 Gru 2010 22:56
as naudoju tokius http://mazgeikafishing.lt/index.php?rou ... uct_id=111 jie irgi is tos croksines medziagos tai ziema jokiu problemu kad ir sedint per didziausius salcius. dabar turguj maciau atsirado irgi tokios pacios medziagos. mazdauk tokio tipo http://www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katal ... ai-trop-97 viduj kailiukas. draugas turi nusipirkes kasdienai tai sake irgi silti labai.
 #240425   vava
 13 Gru 2010 23:07
pirmos nuorodos neatidaro
 #240426   zzzubarruu
 13 Gru 2010 23:16
sian pirkau sunui batus zieminius, HEAD firmos su IN-TEX membranine medziaga(Gore-tex analogas), tai pardaveja asake kad jokiu budu negalima su gryn vilnone kojne nesiot, ale membranos poros uzsikisa nuo vilnos dulkiu, ir batai is kvepuojanciu tampa paprastais. lyg ir yr logikos jos zodziuose, bet toki dalyka pirma kart girdziu. ka manot apie tai?

ps: dabar Bivakas pardej galima papigiaj geru batu rast, ispardavimas. puikius batus sunui gavau uz 100Lt, siaip panasus gerokai virs 200.
 #240427   vava
 13 Gru 2010 23:21
tai , ka tu sian suzinojai, senai ner paslaptis. I membraninius batus rekomenduojama sintetines kojines arba kojines su merino vilna
 #240428   vava
 13 Gru 2010 23:21
a kur tas Bivakas?
 #240429   zzzubarruu
 13 Gru 2010 23:22
siauriniam, prie boulingo.
 #240483   Rapalas
 14 Gru 2010 09:49
Pilkas pastatas, prie 1 korpuso Ogmios centro. O tu batu paslaptis yra ta kad tie batai yra ne iš gumos o iš poliuretano kažkokio, ir jis visai netraukia šalčio, trečia sezona nešioju batus http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1213 , tai vienintelis minusas kad ta vilna aviu ar kokia ten išsinešioja, bet vistiek nešalta o einu išvis su paprasta koine. Jie taipogi yra iš to poliuretano ir netraukia šalčio.
 #240540   Evaldas Z
 14 Gru 2010 11:28
ziurinejau ir as tuos kroksinius cebatus. lengvuciai ir tikiu, kad silti, bet siltuoju sezonu po laukus ir miskus iskylavimo tikslais laksciau su kroksais. tai man daba vienintele mintis, koklas kelianti abejones yra tos medziagos tvirtumas, nes kroksus pora kart praduriau miske... tai ir su kokiais lemigais gali panasiai nutikt. maza ka ten po sniegu uzminsi...
 #240563   zzzubarruu
 14 Gru 2010 12:25
nesioju antra sezona, bijojau kad neluztu per salcius, bet lyg ir nieko, laiko. o miskuose tikrai kyla pavojus pradurt ar pradrekst.
manau jie skirti isskirtinai zvejybai.
 #240621   Rapalas
 14 Gru 2010 15:10
Savo demarus buvau prapjoves, numetes grazta buvau, stojausi ėjau ir su koja spyriau i peiliukus, tai praejo kiauriai, sulenkiau stipriai, du lasai super glue ir 100 metu, sausa kaip nieko, pati medžiaga neluzta, maniskaii mate ir arti 30 šalčio ir nieko.
 #242748   Vylukas
 23 Gru 2010 00:11
Realiai jie tik pirštus šildyti turėtų.Turiu tokius slidinėjimo batuose.Tik batareikų nedavė,kai batus pirkau.O sužinojus,kiek jos kainuoja,praėjo noras kojas elektrinti.Dar labai daug abejonių kelia 18 valandų veikimas.
 #242763   Rapalas
 23 Gru 2010 08:49
Reklamavo per tv tokius, isimeti i betkokius batus ir kai salta pasisildai, manau geriau geri batai nei prasti su pricindalais.
 #242851   Airis
 23 Gru 2010 13:54
Nupirkau savo draugei zieminius batus pe-ck2, http://www.pskov-polimer.ru/prod.php?cPath=75
pagaminti rusu,pskovo polimer gamykloje. panaudota medziaga EVA. is jos daromi tie patys kroksai.
batai neapsakomai lengvi,nors viduje nedaug termo sluoksnio, bet labai silti,netraukia salcio(ne taip ,kaip mano demar caribu is termokauciuko). nors protektorius neatrodo labai "zieminis", bet batai neslysta. kaina tik 60lt. po sezono bus galima parasyti kazka daugiau.

ciupinejau ir demar yetti is topacio eva materiolo. sitie labai silti,storas pasiltinimo sluoksnis, bet jau sunkiai lankstosi per pada ir manau tolimom didstancijom butu pergremezdiski.kaina apie 180lt
 #242854   Vegys
 23 Gru 2010 14:05
Kalvarijų turguje užmačiau berods šiuos http://www.rox.ru/item/170/ . Rašo iki -40. Atrodo kad turi būt šilti. Kaina 250 Lt. Šiaip visai nieko variantas.
Sakau, gal kam nors bus vertinga info.
 #242855   Bratka
 23 Gru 2010 14:10
Sitie silti,geri batai,tik nelabai su vandeniu draugauja.
 #242863   Vegys
 23 Gru 2010 14:27
Na apatinis sluoksnis guminis ar kaip čia pasakyt, tai vandens neturėtų bijot. Ale aukščiau jau ko gero ne kas ... Pas mane dabar labai panašaus tipo batai, ale jau guma suskilinėjus ir leidžia vandenį. Kažin kaip šitiems su ilgaamžiškumu.
Kiek metų jums batai išlaiko ? Man tiek Roksai, tiek Atemi Polar po 3-4 metus išlaikė ir suskilinėjo guma, vandenį leist pradėjo .... Draugas Roksus turi gal kokia 7 metai, sako viskas ok. Ale jis dar mažiau nei kad aš gaudo ...
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 47
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė