Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #232164   cesius
 11 Lap 2010 16:56
Pilnai sutinku jog truputy pas mane pereboras, bet gavau nahalia tai ir isbandziau nadele, zinodamas jog dzerkistai varo ir su 0,5 supranti jog lydys nesibaido virves, tik esme pravodkej ir metime. Zinoma galima sakyt jog toks storas kelia voblika, bet ir derini voblikus pagal salygas :/braj;
 #232191   Gadas
 11 Lap 2010 19:18
cesius rašė:cia nereikia maisyt zmoniu kurie gaudo kas papuola ir kabina 7-8 voblikus, tikslinga lydziu zvejyba pas mane prasided nuo 10-14 ir tam nemaiso, optimalus lydziams skaitau 0,18 visokiems voblikams :!: Man irgi papuola eseriu ,bet jai kala tai rimti ir be zaidimu ''plot
Tarkim :grin: Paveikslėlis
klausyk cia jei neklystu max rapu pagavai, kaip tas voblikas kibus tau, ir koki pravedima jam patartum paraskyk gal i privata, nes gali supykti pikti dedes kad ne i ta tema cia gal biski isipletojau...
 #232212   henyte
 11 Lap 2010 20:22
:shock: Na jau cia pas PENN reik klaust, kiek kosmonautu skafandru ar dar ko jie ten perlyde, kad toki stebukla sukurt... O mano nuomone, tai nera, bent jau siuo metu pasauly tokiu stebuklu...
 #232213   Vegys
 11 Lap 2010 20:30
Pamenu, draugas nusipirko kažkokį stebuklą. Sako, 14 kg laiko (storio nepamenu tiksliai, betrods 0,14mm ar tai 0,16 mm). Sakau, nesamonė, ale nekreipk dėmesio į išlaikymą, jei tau tinka tai ir ok. Ne, jis užsiciklino kad laiko 14 kg. Bandėm testavom visaip. 'Stebuklas' išlaikė max 6-7 kg ir trūkdavo - tiek rišant mazgais (pvz polomar), tiek be mazgo, tik apvyniojus aplink svarstyklių kablį.
Reik suprast, kad pintukas stipresnis, ale super duper stebuklų stiprumo sritį kol kas nėr (kolei neišlydys kosmonautų skafandrų :) ).
 #232227   henyte
 11 Lap 2010 21:02
Na nieks nesake, kad jis blogas, tik va paimk ir pasitikrink ar tikrai jis pas tave 0.18, neimk mikrometro ar mikroskopo, o paprasciausiai paprasyk, kad koks pazistamas tau duotu palyginimui "YGK" ar "Berkley" to paties diametro ir garantuoju busi labai nustebes savo valu (ne i geraja puse)... Pries koki pusantru metu teko vizualiai lygint 0.25 geltona penn'a su 0.30 spiderwire, tai tas penn'as svelniai tariant buvo GEROOOKAI storesnis uz spiderwire... Tai aisku nesako, kad paemus realiai vienodo dia abu siuos valus, penn'as butu silpnesnis ar blogesnis, bet tokie gamintojo poelgiai (zveriskas uzploninimas) bent jau man iskart kelia negera jausma, kuri turbut geriausiai aprasytu liaudiskas zodelis "zulikai"...
 #232232   cesius
 11 Lap 2010 21:13
Tai gak esat kas prasiskambine naujausius pintukus, ir galetu paporint apie koky nebloga 0,15 :?:
Kaip su tais Sufiksais reikalai :?:
 #232239   bigmodis
 11 Lap 2010 21:33
cesius rašė:Tai gak esat kas prasiskambine naujausius pintukus, ir galetu paporint apie koky nebloga 0,15 :?:
Kaip su tais Sufiksais reikalai :?:
as naudojiu ir pasiuliciau Berkley man jis normalus o surfix nzn nelabai ji gire kas dar varyjentas power pro
 #232332   BenasS
 12 Lap 2010 11:08
henyte tas valas zinoma kad yra storesnis,bet nepasakyciau kad labai, lyginau. Lydeko puikiai tinka,nes slidus, per mazgus stiprus
 #232336   SauliusM
 12 Lap 2010 11:19
Gadas rašė:
SauliusM rašė:jei ne paslaptis, kas to lietuvisko straipsnio autorius? :roll:
http://romada.lt/zvejo-konspektai/lydek ... iliotinis/

Nepamirškite vienos taisyklės – viliotiniui geriausia tinka viengyslis tradicinis valas. Pinti valai susirango po kiekvieno masalo trūktelėjimo kaip paprasčiausios virvelės, todėl labai dažnai užsikabina už masalo trišakių.
autorius Marmalis :lol: gal neimk i stoga jo rasliavos :roll: jam grozine literatura rasyt geriau sekasi biskiuka :-D
 #232358   henyte
 12 Lap 2010 11:58
@BenasM,
sveikinu, kad patenkintas savo valu, galbut as truputi per itarus tu atzvilgiu kas nori mane apgaut :donknow' ...
@Vegys
:shock: , baisu dar ir spionai tarp musu, kaip sakoma: "svetimas tarp savu, savas tarp svetimu" :grin: ...
 #232386   Taacis
 12 Lap 2010 13:17
Gadas rašė:
SauliusM rašė:jei ne paslaptis, kas to lietuvisko straipsnio autorius? :roll:
http://romada.lt/zvejo-konspektai/lydek ... iliotinis/

Nepamirškite vienos taisyklės – viliotiniui geriausia tinka viengyslis tradicinis valas. Pinti valai susirango po kiekvieno masalo trūktelėjimo kaip paprasčiausios virvelės, todėl labai dažnai užsikabina už masalo trišakių.
Nu dar tokiu fokusu/susirangymo tai tikrai nesu regejes :shock:
 #232424   Evaldas Z
 12 Lap 2010 16:57
ar cia tik man taip atrodo, ar tam straipsnyj tik pirmoj fotkej lydeka yra gyva... :shock: :?: toks itarimas, jog ta pacia silke ant skirtingu vobliku pasmeige po pleza tampo...
 #232436   Jurginas
 12 Lap 2010 17:55
Vegys rašė:
SauliusM rašė:autorius Marmalis :lol: gal neimk i stoga jo rasliavos :roll: jam grozine literatura rasyt geriau sekasi biskiuka :-D
Jam dar neblogai sekėsi rašyt ataskaitas KGB. http://www.lrytas.lt/-11465674511145280 ... arbius.htm :neutral:
Jei pamatau, kad autorius Armalis - straipsnio arba neskaitau arba skaitau kaip pasakaitę ...
O pasirodo tas sušiktas beletristas dar ir kgbešnikas...
Čia ne į temą, bet žiauriai nusivyliau, kad jį į Žūklę+ įsileido. Apskritai visas žurnalas po redaktoriaus pasikeitimo suprastėjęs...
 #232450   Fiskius
 12 Lap 2010 19:54
Jurginas rašė:O pasirodo tas sušiktas beletristas dar ir kgbešnikas...
Čia ne į temą, bet žiauriai nusivyliau, kad jį į Žūklę+ įsileido. Apskritai visas žurnalas po redaktoriaus pasikeitimo suprastėjęs...
Pasikeite redaktorius??? :?
 #232671   Jurginas
 14 Lap 2010 18:03
Fiskius rašė:
Jurginas rašė:O pasirodo tas sušiktas beletristas dar ir kgbešnikas...
Pasikeite redaktorius??? :?
Ai, kad aš ti nebesuprantu, perestroikos kažkokios.
 #232706   Gadas
 14 Lap 2010 19:59
Evaldas Z rašė:ar cia tik man taip atrodo, ar tam straipsnyj tik pirmoj fotkej lydeka yra gyva... :shock: :?: toks itarimas, jog ta pacia silke ant skirtingu vobliku pasmeige po pleza tampo...
Kas kaip jo rimtai pirma fotke dar ok paskui tai kas kokia ji pagaisusi man ir pasirode..
 #232710   Gadas
 14 Lap 2010 20:03
Jurginas rašė:
Vegys rašė:
SauliusM rašė:autorius Marmalis :lol: gal neimk i stoga jo rasliavos :roll: jam grozine literatura rasyt geriau sekasi biskiuka :-D
Jam dar neblogai sekėsi rašyt ataskaitas KGB. http://www.lrytas.lt/-11465674511145280 ... arbius.htm :neutral:
Jei pamatau, kad autorius Armalis - straipsnio arba neskaitau arba skaitau kaip pasakaitę ...
O pasirodo tas sušiktas beletristas dar ir kgbešnikas...
Ir labai suprastejo pvz kas ir si men jau 14 diena o dar nera isejas zurnalas, puse metu nese ji man i namus, tai visa laika tik atnesdavo po 20. kai jau nebetaip aktolu, o ir beto ten nieko pamokancio ar tarkim pradedanciajam nerasi. ka siulo pvz kad cia http://video-fish.ru/film-brothers-sherbakovy superiniai filmukai ziuri ir mokaisi..
 #235928   henyte
 26 Lap 2010 14:26
Siandien zvejojant oro temperatura buvo ~0 laipsniu jei neklystu, bet naudojant pintuka jis traskejo-tratejo-salo, kad rodes jog visas -10 aplinkui... Turejau deti mono, bet uzsidejes buvau nustebes ir be supratimo kaip juo kazkada galedavau zvejot... Jei su pintu kiekvieno esereko prisilietimas jauciamas, tai su mono turetu sest neblogas eserys ir neblogai guma patampyt, kad kazka pajaustum arba visalaik isvarvejusiom akim i meskeres virsune spoksot ir burti ar kibimas buvo ar tik kazkas panasaus i kibima...
Todel ir iskilo klausimas ar imanoma rast koki pintuka kurio atsparumas vandeniui ir salciui butu nors kiek panasus i mono valu, ar gal yra koks budas kovot su situo blogiu ? Bandziau supurkst pinta silikoniniu tepalu, bet naudos nepastebejau, esu pas rusus skaites, kad naudoja jie paprasta vazelina, gal kiek ir geriau butu... Tai sakau gal kas ir patars koki hidrofobiska pintuka ar koki tepala kanapini ?
 #235938   audrutis
 26 Lap 2010 14:40
Daryk su ta pinta virve ka nori, vandeni ji visvien igers, priesingai nei mono valas. Cia tiesiog vienas is trukumu pintuko ir su juo reikia susitaikyt.

Idomu kaip fluorokarbonas siuo atveju? Itariu issprestu problema, bet del keliu zvejybu ji del velgi nei sis nei tas....
 #235945   SauliusM
 26 Lap 2010 15:11
audrutis rašė:Idomu kaip fluorokarbonas siuo atveju? Itariu issprestu problema, bet del keliu zvejybu ji del velgi nei sis nei tas....
pernai bandziau prie -7 su FC gaudyt. daugiau nebebandysiu, nes sukieteja anas ir kaip varine viela i rite susivyniojes butum atrodo.
 #235947   espo
 26 Lap 2010 15:55
Gal ne i tema. Bet isirutuliojo, ryt vaziuoju uzdaryti spinigavimo sezona. Minusiuka pranesa, bent ryte tikrai manau bus. Tad kaip isvengti leduku susidarimo ant ziedeliu.
 #235954   henyte
 26 Lap 2010 16:40
audrutis rašė:Idomu kaip fluorokarbonas siuo atveju? Itariu issprestu problema, bet del keliu zvejybu ji del velgi nei sis nei tas....
Turiu berklio "Vanish" ir "Trilene", klimakso "Fluorocarbon", tai tamprumo problemos neissprendzia, visi trys tempiasi daugiau uz mano naudojama mono, aisku jei as teisingai supratau ir mes snekam apie tampruma... Tarp fluorokarbono ir mono siuo atveju skirtumo kaip ir nera, zinoma neskaitant, kad as fluorokarbono pamerkto salia mono stiklinej vandens galima sakyt beveik neiziuriu ( nezinau ka ten zuvis mato ar nemato ), ar jo minuso, kad jis gerokai silpnesnis uz paprasta mono. O pas SauliuM dar ir vandeni kaip pintukas ryja. Reiks bandyt matyt ieskot kokio kosmetinio vazelino ir kazkaip juo sutept pintuka, nes spiningaut mono valu, bent jau man, tai atimt gal net puse viso malonumo. Nors greiciausiai pas mus (pajuryje), bus kaip visada, nei zuvis, nei mesa, orai bus tokie, kad nepazvejosi nei nuo kranto, nei nuo ledo :(
Paskutinį kartą redagavo 1 henyte. Iš viso redaguota 26 kartus.
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė