Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #231806   f'eD
 10 Lap 2010 11:54
vakar Uloj buvo suciuptas paprastas kaimietis, kaip Defas sako, VIECINIS, kuriam VISKAS GALIMA!, zvejojes spiningu ir sugaves tris bebaigiancius isnersti upetakius. operatyviai iskviestas Varenos AAI inspektorius viska suformino, konfiskavo laimiki ir spininga, bei mineta kipsiuka issiveze i kaima tapatybei nustatyti. liudna.
labai tikiuosi, kad ~350Lt i valstybes rinkliavu saskaita paprotins VIECINI ir privers gerbti gamta, ir nustatytas taisykles, kuriu visi privalome laikytis ;-) gal dar ir kitus perspes :)
kolegos, lankydamiesi Varenos kraste NElikit abejingi, Dzukijos upeliai be musu pagalbos lieka pasmerkti, isplusiai stato kinietiskus tinkliukus, sliekavoja, nesioja zeberklus ir visaip kitaip dusina nersiancias ir ponerstines zuvis, nes normaliu metu nebesugeba nieko sugaut ir visuomet kaltina mus, miestiecius. Varenos gamtosauga turi begale rupesciu, dabar masiskai vagiami privatus miskai, ant ju peciu kruvos skundu ir kitokiu rastu, paprasciausiai nesuspeja - ka ant tu keliu vyru galvu dabar yra primetusi Aplinkos ministerija :?
 #231823   Vegys
 10 Lap 2010 13:04
Lašas jūroj ale vistiek smagu, kad bent jau vienas bus pamokytas. Ale už 3 upėtakius tik 350 Lt ? Mažoka ... Šiaip manau, baudos per mažos. Jos negązdina.
 #231839   f'eD
 10 Lap 2010 13:57
Vegys rašė:Lašas jūroj ale vistiek smagu, kad bent jau vienas bus pamokytas. Ale už 3 upėtakius tik 350 Lt ? Mažoka ... Šiaip manau, baudos per mažos. Jos negązdina.
tas tiesa. baudos tikrai kad neatspindi nei nudienos pragyvenimo lygio, nei neskatina daugiau nenusizengineti taisyklems :? daugybe brakonieriu-recidyvistu ir istrypti krantai paupiuose - puikiausias irodymas.
aisku, kad baudele bus mazoka, kazkaip maniau kad Ula ichtiologinis draustinis, tada upetaki (100Lt) reiktu dauginti is triju, ale visvien kaimieciui kirs per pinigine ir tai kur kas geriau, nei butu issisukes. tada 100% negasdintu, o kaime gandai labai greit sklinda.
 #232030   Deividas
 10 Lap 2010 23:40
kaimietis aisku negerai daro bet visvien ne nuo to galo saugot reik upes...
 #232055   Dziedas
 11 Lap 2010 08:49
Visi galai turi buti tvarkomi :)
 #232126   Deividas
 11 Lap 2010 14:07
Vegys rašė:Nuo kurio ?
manau supranta mane tie kas bent kiek daugiau laiko prie lasisiniu upie praleidzia, tad neatsakysiu ;-)
 #232173   Vegys
 11 Lap 2010 17:38
Jo blyn ... paslapčių yr ne tik žūklėj, bet ir gamtos / žuvų apsaugoj ... Nejuokinga ?
 #232397   donke
 12 Lap 2010 14:26
Miglotai cia Deividas, bet bandysiu speti, kad nuo ministerijos reikia pradeti, pereinant visa hierarchija zemyn. Ugadal?
 #232422   Raupsuotas
 12 Lap 2010 16:31
Prie ko čia ministerija :?: Žmogus turi pats nuo savęs pradėti - reikia pirma padaryti savo galvoje mąstymo revoliuciją '''bum Ministras iš po krūmu pažeidėjų neišgaudys, o baudos čia irgi tvarkos nepadarys :ks> Paveikslėlis
 #232427   Vegys
 12 Lap 2010 17:26
Raupsuotas,
GA inspektoriai ir baudos mastyseną gali padėt pakeist. Sakai pats turi nuo savęs pradėt. O jei jis nepradeda ir toliau brakonieriauja ? Laukt kol numirs ? Apsurdas ...
 #232430   Skumbrotas
 12 Lap 2010 17:36
Laukti kol pas brakušas galvose revoliucija prasidės :!: Man patiko :gutgut Gyli mintis... :jeheje:
 #232479   Dziedas
 13 Lap 2010 09:28
Manau kad čia tiktu viena socializmo fraze,tik pakeista. "Бытие определяет сознание". Pirma žodi pakeist ant "Битие" Ir tada skambes taip-mušymas pakeis samone :grin: Jei žmogus gimes su žaberklais rankoje.....pats neatsisakis. :-D
 #232490   Raupsuotas
 13 Lap 2010 11:40
Vegy, Skumbrotai, štai jum pirmas pavyzdys - jūs ne nuo savęs pradedate diskusiją, o nuo brakonierių.O aš juk sakiau turime pradėti pirmiausia nuo savęs.Štai jum pirmoji jūsų klaida :ks> Ne apie inspektorius pradėkime kalbėti, o apie save.Tik vėl nepradėkime velti visko į krūvą ir supraskime teisingai.Šiuo atveju aš ne jus kaip brakonierius turiu mintyje, o kaip žvejus - žmonis.Ar nors vienas rasis kuris padėjęs ranką ant širdies pasakys - aš padariau absoliučiai viską kas nuo manęs priklauso :?: Štai taip gal bandykime padiskutuoti.O brakonierių nesustabdys nei tie keli vargani inspektoriai, nei ministro leidžiami įstatymai.
Štai jum du gyvenimiški pavydžiai.Pirmas atvejis.Kolumbijoje net armija kovoja su narkotikų karteliu, ir mirties bausmė yra įvesta, o sakykite ar ten narkotikų nėra :?: Antras atvejis.Kada mes sportininkai žvejojame žuvies susitelkimo vietoje šalia nelieka brakonierių - kabliautojų, o ir šiūkšlinti nėra kam.Vadinasi kada požiūris į nusižengimą vieningas, o mes esam bendraminčiai tada ir problemos nelieka nes darantis nusižengimą žino, kad neliks nepastebėtas.O jei taip mes visi žvejai mąstytumėme :?: Tada ir situacija keistūsi.Ir tada nereiktų laukti atsisukus kol koks inspektorius atvažiuos.Taigi - pradėkime gerbiamieji pirmiausiai nuo savęsTokia būtų mano nuomonė, o nusižengimai vyksta visur - policijoje, teismuose, švietime, kur bepažiūrėsi...Paveikslėlis
 #232496   Vegys
 13 Lap 2010 12:54
Prirašei visko daug ir tuo pačiu - nieko. Tik eilinį kart jaučiasi užtarimas GA inspektoriams. Ir niekam nepaslaptis ikodėl taip yr. + nepamiršta pagirti sportininkų. :-D
Kad ir kaip aš pasikeičiau / nepasikeisčiau - brakonieriams tinklus statyt noras nepraeit. Prie HES'o kabliuot kabliautojams irgi noras nedings. O Nerį per nerštą lašišas 'žvejot žvejojantiems' - taip pat. Viskas bus taip, kol GA nesiims aktyviau dirbt. Per visą savo gyvenimą kiek gaudau, manęs nė kart GA inspektoriai netikrino. Tai normalus darbas ?
 #232501   Skumbrotas
 13 Lap 2010 14:21
Raupsuotas rašė:Vegy, Skumbrotai, štai jum pirmas pavyzdys - jūs ne nuo savęs pradedate diskusiją, o nuo brakonierių.O aš juk sakiau turime pradėti pirmiausia nuo savęs.Štai jum pirmoji jūsų klaida ....... mes esam bendraminčiai tada ir problemos nelieka nes darantis nusižengimą žino, kad neliks nepastebėtas.O jei taip mes visi žvejai mąstytumėme :?: .....
Pilstymo iš tuščio į kiaurą sporto meistras :!: :jeheje: Ko pats apie save tyli tada :?: Ko vis baksnoji pirštu į kitus :?: Kiek sykių, "bendraminti", čia forume davei atkirtį visokio plauko pizdukams, atvirai demonstruojantiems nepagarbą taisyklėm, įstatymam ir gamtai apskritai :?: Tokių čia kiekvieną savaitę ar net dažniau išlenda... Be to padarius pastabą tuoj atsidaro advokatų kontora ir prasideda gynyba puolimu iš anų draugelių ar šiaip besisolidaruojančiųjų pusės, kurie patys gal ir nesigiria savo žygiais, bet akivaizdžiai palaiko tokį elgesį :!: Kur tu tada esi, ko tyli subinę užraukęs :?: Tyla yra lygi toleravimui šiaipjau...
Pasiūlyčiau pamąstyt kartais apie tai ką rašai, be žinau kad tau sudėtinga su tuo reikalu, tad daugiau nesiplėsiu :/braj;
 #232514   Raupsuotas
 13 Lap 2010 17:01
Eilinis nesusikalbėjimas ir savęs sureikšminimas.Vyrai, juk ne apie jus kalba eina- ar taip sunku šitą suprasti?O dabar klausimas Skumbrotui.Kaip aš pačiam galiu paaiškinti ką aš darau, veikiu ir kuo užsiimu?Čia ką, reikia ataskaitą duoti? Vieni gyvenam Klaipedos regione, kiti Kauno, treti Dzūkijoje.Tai kiekvienas ir dirbkime ką sugebame, o ne kaip mergaitės temkime lūpites ir be jokio pagrindo pykime.Ne apie pareigūnų darbą šiuo atveju aš norėjau diskutuoti, o apie eilinį žveją - žmogų.Deje.Viskas vėl suversta į krūvą ir pritaikyta mano asmeniui.Vyrai, ar jūs nesuprantate ar nenorite suprasti ką bandau parašyti?Tiek to tada, rišam bazarą.O dėl forumo tai aš ateinu čia tik į keletą potemių ir tiek.Savu aš čia niekada nebuvau ir nebūsiu, o jei labai kliūnu kam, nedidelė bėda, reikia tik pasakyti ir aš netrukdysiuPaveikslėlis
 #232518   Skumbrotas
 13 Lap 2010 17:50
Nier ko čia burna aušint su tavim, jei pats nesupranti ką rašai ir kam parašai :/nek
Jei įvardiji konkrečius vardus, pasiūlai jiem tą ir aną daryti ir tai skaitos "ne jum" - tai kreipkis arba pas psichiatrą, arba pas savo lietuvių kalbos mokytoją :!:
 #232520   Raupsuotas
 13 Lap 2010 18:24
Klausyk, psichiatrijos spece, as tau nieko konkrečiai dirbti neliepiau.Labai jau sureiksmini savo asmenybe lyg holivudine zvaigzde.Ir kaip tau suprantamai parasyti, kad nesigruzintum '''bum Rasydamas ir sakydamas, kad pradekime nuo saves as turiu mintyje, kad jei visi mes butumeme nepakantus brakonieriams, visi jiems ant kranto neduotumeme ramybes, vaikams nuo mazens aiskintumeme apie gamta, jai daroma zala, pradedantiem zvejam savo pavyzdziu rodytumeme kaip elgtis prie upes tada nereiktu ieskoti atpirkimo oziu.Dabar gi visi kalti (taip suprantu) ministrai, inspektoriai ir net sportininkams "savotiskai" kliuvo, bet gink Dieve, tik ne mes patys.Tai apie kokią "revoliuciją" savo galvose mes galime galvoti jei toliau savo nosies nematome :?: :?: :?: Gerai sko, kad norint nesuprasti ka zmogus raso tam surasi desimt priezasciu.Arba as vienas cia donkichotas - idealistas, arba ne su tuo gydytoju bazarą pradėjau.Na, atsiprasau tada jeigu ką................Paveikslėlis
 #232521   Vegys
 13 Lap 2010 18:36
Raupsuotas rašė:Klausyk, psichiatrijos spece
Gal apsieikim be įžeidinėjimų ?
Raupsuotas rašė:jei visi mes butumeme nepakantus brakonieriams, visi jiems ant kranto neduotumeme ramybes
Kaip tą išsivaizduoji darbais, o ne žodžiais ? Traukt tinklų mes negalime. Į snukį duot negalim. Kviečiam GA - jie neatvažiuoja.. Įvardink konkrečiai, o ne pilstydamas iš tuščio į kiaurą.
Raupsuotas rašė:vaikams nuo mazens aiskintumeme apie gamta, jai daroma zala, pradedantiem zvejam savo pavyzdziu rodytumeme kaip elgtis prie upes tada nereiktu ieskoti atpirkimo oziu
Rezultatai geriausiiu atveju pasirodytų po kokia 20-50 metų.
Raupsuotas rašė:Gerai sko, kad norint nesuprasti ka zmogus raso tam surasi desimt priezasciu.
Tiksliai pasakyta. Siūlau tau neieškot priežasčių, o tiesiog įsiskaityt ką rašom.
 #232522   strepetys
 13 Lap 2010 18:42
Vegys rašė: Prie HES'o kabliuot kabliautojams irgi noras nedings.
Vot ir netiesa... :tia-tau Prie HES'o kabliautojų nebėr. Visur užtvaros, kameros... ''plot
 #232524   Vegys
 13 Lap 2010 18:53
strepetys rašė:
Vegys rašė: Prie HES'o kabliuot kabliautojams irgi noras nedings.
Vot ir netiesa... :tia-tau Prie HES'o kabliautojų nebėr. Visur užtvaros, kameros... ''plot
Kaltas ... :oops: Ir smagu girdėt, kad suklydau .. Ten nesu buvęs, info tik iš TV / interneto / žurnalų. Ale ne taip senei kiek žinau kabliautojai dar lankydavosi ... Ir ilgą laiką GA nesugebėjo sutvarkyt situacijos, nors ji visiems buvo žinoma.

Raupsuotas - kaip manai, kabliautojai pasikeitė ar vistik situacija pasikeitė dėl atitinkamų priemonių ?

P.S. visa ši diskusija vyksta netinkamoje temoje, kai perkelsim į jai tinkamą temą - informuosim.
 #233111   f'eD
 15 Lap 2010 19:52
skambino is Varenos AAI, sake - minetas kaimietis is Manciagires nubaustas - 900Lt uz gamtai padaryta zala kaip draustinyje ir berods 100Lt uz megejiskos zukles taisykliu pazeidima. bauda susimokejo is kart :roll:
 #233816   dainiuška
 17 Lap 2010 16:06
Nesuprantu :?: Mėgėjiškos žūklės taisyklių 11.1 punktas teigia:

Draudžiama gaminti, realizuoti, įsigyti arba laikyti draudžiamus žvejybos įrankius, išskyrus tinklinius ne mėgėjiškos žūklės įrankius, kurių gaminimo, realizavimo, įsigijimo ir laikymo tvarką nustato Aplinkos ministerija.

Kas yra tinkliniai nemėgėjiškos žūklės įrankiai? Reikia suprasti, jog tai yra įrankiai, skirti žvejams-verslininkams. Jeigu visus tokių įrankių reikalus tvarko tik AM, vadinasi, skelbime nurodyti įrankiai nėra skirti žvejams-verslininkams, kadangi jame nėra nei nurodymo į AM, nei įrankių paskirties. Argi AM dėtų skelbimus į kažkokį nežinomą interneto portalą? :?: Išvada - įrankiai nėra skirti žvejams-verslininkams, t.y. pagal 4.5 punktą jie priskiriami draudžiamiems žūklės įrankiams:

Draudžiami žvejybos įrankiai - elektros žūklės prietaisai, ūdos, žeberklai, varžos bei tinkliniai ne mėgėjiškos žūklės įrankiai.

Vėlgi grįžtame prie 11.1 punkto, kuriuo draudžiama realizuoti, įsigyti arba laikyti draudžiamus žvejybos įrankius.

Tai visgi įstatymas yra pažeidžiamas ar aš kažką ne taip suprantu? :roll:
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 104
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė