Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #229234   Taacis
 28 Spa 2010 14:09
OMar rašė:Va ULTRA spininge tai uzdetas ne tulpe, nes tai lightas ir yra gaudoma mazais masalais ir plonais valais.
Nelabai shitos frazes supratau... Kaip gali but spiningas be tulpes? Tai kas yra ant spiningo galo- paprastas zhiedelis? Ir ka jus vadinate tulpe?
 #229236   SauliusM
 28 Spa 2010 14:11
Taacis rašė:
OMar rašė:Va ULTRA spininge tai uzdetas ne tulpe, nes tai lightas ir yra gaudoma mazais masalais ir plonais valais.
Nelabai shitos frazes supratau... Kaip gali but spiningas be tulpes? Tai kas yra ant spiningo galo- paprastas zhiedelis? Ir ka jus vadinate tulpe?
nu ten nenormali desova tokia tulpe yra.
va cia nufotkinta ana:
http://myangler.ru/images/items/super/14564-super.jpg
 #229237   OMar
 28 Spa 2010 14:16
Man asmeniskai irgi nepatinka kad ne tulpe, as jei zvejociau tokiais spinais is karto keisciau paskutini zieda i tulpe. Bet is gamyklos ateina su tokia bleka.
 #229241   BenasS
 28 Spa 2010 14:45
Kur tu norstream kotu pasirinkimas? Puslapi imeskit prasau.
 #229242   BenasS
 28 Spa 2010 14:46
Radau femoi :ks>
 #229249   henyte
 28 Spa 2010 15:22
SauliusM rašė:nes nu pvz 3m extrafast kota pagamint su uzmetimu iki 3gr negirdejau kad kam butu pavyke
net neisivaizduoju kaip tai imanoma padaryt butu, na nebent gamintojai pradetu naudot ne is musu astronautu atimtas technologijas, o is kazko kito :v-ar ...
SauliusM rašė:...bet gal visgi kam idomu pasirodys
aha, perskaite kam idomu pasirode :) , bent jau man pasirode eiliniu reklaminiu straipsniu. Tie zmones vis dar isivaizduoja kad trys metrai reikalingi tolimiems metimams, tada kaip pavyzdi galima imt ir ilgesnius kotus ... Ir vel "gramatura" imamas kaip koks nenugincijamas faktas, su tuo daiktu gali ilgai ir nuobodziai klaidziot terminologijoj ir pavyzdziuose nieko neirodydamas... Na ir su kuo galima sutikt, tai su ju isvadom, kad idealiai visom salygom tinkancio spiningo nera ir galima parinkt tik kazka daugmaz atitinkanti tas salygas ( tik zinoma nebutina talona ar dar ka apie ka jie ten raso :lol: )...
 #229251   SauliusM
 28 Spa 2010 15:26
henyte rašė:
SauliusM rašė:nes nu pvz 3m extrafast kota pagamint su uzmetimu iki 3gr negirdejau kad kam butu pavyke
net neisivaizduoju kaip tai imanoma padaryt butu, na nebent gamintojai pradetu naudot ne is musu astronautu atimtas technologijas, o is kazko kito :v-ar ...
ka as ir norejau parasyt ir tos specifikacijos, kur parasiau, buvo tokios, kad butu akivaizdu apie ka kalba.
 #229253   Taacis
 28 Spa 2010 15:56
OMar rašė:Man asmeniskai irgi nepatinka kad ne tulpe, as jei zvejociau tokiais spinais is karto keisciau paskutini zieda i tulpe. Bet is gamyklos ateina su tokia bleka.
Ta galinis zhiedelis ir yra tulpe, ish ko jis bebutu pagamintas :lol:
 #229257   OMar
 28 Spa 2010 16:17
Ot as zaliukas ir nieko nesuprantu... :ks> :grin:
 #229260   henyte
 28 Spa 2010 16:42
OMar rašė:Man asmeniskai irgi nepatinka kad ne tulpe, as jei zvejociau tokiais spinais is karto keisciau paskutini zieda i tulpe. Bet is gamyklos ateina su tokia bleka.
Kiek zinau virsutinis ziedas koks jis bebutu tulpe visada ir vadinas ar kazko cia nepagaunu ? Na tas tai nesvarbu, bet, o kuom jis jums nepatinka, suprantu vidury ziedelis mazesnis uz kitus tai kazkokia :idea: keista, bet ta tulpe daryta "blekine", kad nebutu kur valui uzsikabint ir nevyktu "otstrielai", na stiprumas aisku kazkiek sumazejes, bet nemanau, kad ten kas nuluztu ar kazkas panasaus ivyktu :donknow' ...
 #229263   OMar
 28 Spa 2010 16:53
Tulpe mes vadinam situos ziedeliu: http://www.kowafuji.com/hnst.htm

O ant Norstream ultra uzdetas paprastas blekinis ziedelis, del to kad uzmetimas mazas.
O kai uzdeta tulpe , mazesne tikimybe kad metimo metu uzsimes valas ir nutrauksi masala.
 #229268   henyte
 28 Spa 2010 17:24
Na ir as vadinu "tulpem" tai ka ir jus vadinat "tulpem"...Bet "blekine tulpe" man irgi "tulpe", nors zinoma galiu as ji vadint ir "blekiniu" virsutiniu ziedeliu... Nesvarbu viezodziu, aciu uz paaiskinima...
 #229375   Taacis
 29 Spa 2010 07:13
henyte rašė:Na ir as vadinu "tulpem" tai ka ir jus vadinat "tulpem"...Bet "blekine tulpe" man irgi "tulpe", nors zinoma galiu as ji vadint ir "blekiniu" virsutiniu ziedeliu... Nesvarbu viezodziu, aciu uz paaiskinima...
Pritariu henytei. OMar turbut ish kokios nors zhveju parduotuves- zhinau gal tik du pardavejus kurie supranta apie yrankius 99%ю Paprastai tai 50/50 ju supratimas buna.
 #229407   SauliusM
 29 Spa 2010 10:00
Taacis rašė:OMar turbut ish kokios nors zhveju parduotuves- zhinau gal tik du pardavejus kurie supranta apie yrankius 99%ю Paprastai tai 50/50 ju supratimas buna.
OMar kiek as suprantu yra fema-zukle direktorius Marius. esu su juo bendraves ir del jo supratimo apie yrankius man abejoniu nekyla. ziurint is sono sita jusu diskusija, tai man susidare vaizdas, kad gincyjates tik del terminu ir pavadinimu, del ko ir nesusikalbat, nors kalbat apie ta pati.
 #229419   alkanas
 29 Spa 2010 11:52
[quote="OMar"][/quote]
man atrodo rovana ne fema
 #229536   henyte
 30 Spa 2010 14:51
Teip teip, tik terminai ir pavadinimai, tik vieniems jie aiskus, kitiems kazkodel nelabai ...
 #229661   Vidma
 31 Spa 2010 18:30
Siandien isitikinau nepaprastu Lamiglas patikimumu.Zvejys Lamiglas Certified PRO X10 MTS 7-17 gr spiningu Skirvytes krantineje drasiai mete 40 gr galva be jokios baimes apie 80 - 90 metru. Nebuciau mates-nepatikeciau.
 #229773   okuma
 01 Lap 2010 15:53
cia jam parduotuvej pataret taip metyt? :lol: toks truputi "no limit" Lamiglass :lol:
 #229781   Vegys
 01 Lap 2010 16:41
Vot įdomu, negi išties geri (rimtų firmų) spiningai tokie geri ? Negi tikrai gali mėtyt 2x sunkesnius svorius 90 m atstumu ? Kad jie gali mėtyt 2x didesnius svorius - tikiu. Ale kad 90 metrų - nelabai .... :roll:
Aš pats neturiu tokių įrankių. Ale man ir su karpine meškere 90 m užmetimas skaitosi neblogas. Tai kaip ten su spiningų užmetimu ? Siekia 90 m (ar bent jau 60 m) su 2x didesniais svoriais ar vistik čia žvejų pagražinimas ?
 #229789   Deividas
 01 Lap 2010 18:09
Vidma rašė:Siandien isitikinau nepaprastu Lamiglas patikimumu.Zvejys Lamiglas Certified PRO X10 MTS 7-17 gr spiningu Skirvytes krantineje drasiai mete 40 gr galva be jokios baimes apie 80 - 90 metru. Nebuciau mates-nepatikeciau.
turiu toki modeli, tik trumpesni, 8'6 pedos. na drasiai metyt 40g kazi ar patartina bet sedint valty 35 g + guminukas, laisvu mostu, neperkraunant koto galima laisvai zvejot
 #229794   henyte
 01 Lap 2010 18:24
Vegys rašė:Vot įdomu, negi išties geri (rimtų firmų) spiningai tokie geri ? Negi tikrai gali mėtyt 2x sunkesnius svorius 90 m atstumu ?
Cia tikriausiai ironija ? Jei ne, tai turiu spina triskart pigesni uz aprasyta "lamiglasa", tiesa jo virsutine gramu riba 25, tai pusantros uncijos (42 gr) metau be jokios baimes tuos 90 metru... Nematau cia jokiu stebuklu.
 #229796   Deividas
 01 Lap 2010 18:34
henyte rašė:
Vegys rašė:Vot įdomu, negi išties geri (rimtų firmų) spiningai tokie geri ? Negi tikrai gali mėtyt 2x sunkesnius svorius 90 m atstumu ?
Cia tikriausiai ironija ? Jei ne, tai turiu spina triskart pigesni uz aprasyta "lamiglasa", tiesa jo virsutine gramu riba 25, tai pusantros uncijos (42 gr) metau be jokios baimes tuos 90 metru... Nematau cia jokiu stebuklu.
bevutinai brangus kotas turi mest du kart daugiau :!: su juo lygiai taip pat turi smagiai zvejot du kart lengvesniais masalais :!:
 #229797   Vegys
 01 Lap 2010 18:41
Henyte,
Taip, esi teisus. Tai "šiek tiek ironijos". Bet tai nereiškia, kad laikau save teisiu :) Tiesiog man sunku tuom patikėt.
Kokiu spiningu gaudai ir mėtai taip toli ? Pagal kainą kaip suprantu panašaus lygio turėtų būt kaip kad mano (tris kart pigesnis už Laminglas). Pas mane Dragon Team 10-28 g 2,95 m nė panašiai nemeta net geriausio svorio. Ar esi matavęs savo metimo atstumą metrais ar tik "iš akies" ?
Karpius gaudant, su 3,9 m karpiniu kotu, ~ 80-90 g svareliu, valas ~ 0,27 mm mesdavau mano manymu ~ 100 m. Todėl man keista, kai su iki 17 g spiningu mėto 40 g 90 metrų. Aš suprantu kad kokybė daro savo ir kad spiningo valas ne 0,27 mm, ale tokio užmetimo skirtumo neturi būt
 #229798   Vegys
 01 Lap 2010 18:45
Deividas rašė:bevutinai brangus kotas turi mest du kart daugiau :!: su juo lygiai taip pat turi smagiai zvejot du kart lengvesniais masalais :!:
Ar teisingai suprantu, kad tu sutinki / patvirtini, jog su Laminglas spiningu iki 17 g gali metyt 40 g svorius 90 m atstumu ? Diskusija tik apie užmetimo atstumą, o ne apie tai, gali ar ne gali jis apskritai tokius svorius mėtyt.
 #229800   Deividas
 01 Lap 2010 18:53
o pirmoji mano zinute apie metimo svori nieko nesako?
 #229802   Kleckas1978
 01 Lap 2010 19:00
Vegi - turiu as dragon team dragon 10-28 gr 2,21 ilgio tai siandien pilnu tempu meciau 60 gr 15 cm guma :-D tas kotas tik pradeda mesti nuo 20 gr

realiai uzsidek 1,5 uncijos ir mestelk ir pamatysi kiek meta tavo kotas ;-)

Beje pats savo akim maciau kaip Henyte su 3m kotu 1,5 uncijos + sistemele su mikriukais (marios - malku ilanka, lengvas vejelis is nugaros) ismete visa pintuka 90m :-D ir galiu drasiai pasakyti dar ne is peties sveite :lol: (beje ir pastoviai tiek numesdavo metant)

beje su dragon kotukais galima drasiai 1,5 karto didesnius svorius metyti + jei su protu tai ir 2x ;-var-var.
O del lamiglasu - kai ciupinejau parduotuveje tai pardavejes sake (pats jis naudojasi lamiglasu) kad praktiskai daugumai kotu 2x svoriai yra norma, nes lie duoda life time garantija ir del to apsidraudzia kad amerikosos teismuose neuztampytu.
 #229810   Deividas
 01 Lap 2010 19:22
mano nuomone perkant kotus reik paciam zinot ka nori metyt. o ne pirkt kota iki 17g ir mest su juo 40. negalima manau taip daryt. su savuoju lamiglasu iki 17g tai metau 28g + guma nuo kranto. o is valties ir 35 + guma uzsidedu. nuo kranto nesu bandes metyt tiek bet ir nebandyciau. kam bereikalo lauzyt meskere :roll:
 #229813   henyte
 01 Lap 2010 19:32
Vegy,
Kleckas jau aprase truputi mano spina :/brazasista , jei smulkiau - "Spro Diagonal Dropshot 300" tik del virsutines ribos truputi ne taip parasiau, ne 25, o 10-28 gr kaip ir pas tave ... Siaip kiek suprantu normalus gamintojai tuom stengiasi suteikt informacijos apie zukles komfortiskuma nuo tam tikros masalo svorio ribos iki tam tikros ribos . Na o jeigu apie metimo nuotoli, tai valas amerikietiskas pintukas ~0.20-0.22 mm diametro, 300 jardu rite padalinta i 3 dalis, t.y. po 90 metru, metimas nepilna jega, bet drasus, be jokiu "balionu", o ir mano spino rankena nera tokia ilga kaip "tikruju toliasaudziu", tik vejas is uz nugaros... Kas del "Lamiglasu", yra kazkada teke laikyt butent iki 17 gr kota, tik deja jau neprisiminsiu jo markes, visdelto kazkas atrodo is pigesniu, tai jis man buvo pasirodes tikru "botageliu" kuriuo tikrai nedrisciau mest 40 gr net ir "balioneliu" ...
  • 1
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė