Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #226546   Skumbrotas
 14 Spa 2010 11:01
Nepamiršk, kad pereitą savaitgalį buvo orų anomalija - rekordiškai aukštas slėgis, be to štilius. Žuvis labai prastai kibo viso LT.
Be to kartais reik ir pajieškot. Pamenu prieš 4 ar 5 metus forume darėm tokį minimeetą Mingėj, vėjas buvo labai stiprus, iš ryto su užsakytu laivu nuplaukėm į salą ir iki pietų visi nieko nepagavom. Grįžom į užsakytą sodybą pačioj Mingėj, ir kol šašlykas kepė pabandėm ten pat nuo krantelio - nu ir žuvies pasigavom iki vakaro sočiai, kas su mikrikais ešerių vos ne kiekvienu metimu, kas su feederiukais įvairios baltos žuvies po normą :gutgut
Spalį kiekvienais metais važiuoju ten, ir dar nė karto nenusivyliau :ruko
 #226548   Memelis
 14 Spa 2010 11:09
Praitą savaitgalį buvom Mingėj keturiese ir praktiškai visi po 5 kg. įvairios žuvies pagavom. Kas karšį, gerų ešerių, kuoju, plakių ir tik kelis pūgžlius.
 #226551   Skumbrotas
 14 Spa 2010 11:14
Memelis rašė:Praitą savaitgalį buvom Mingėj keturiese ir praktiškai visi po 5 kg. įvairios žuvies pagavom. Kas karšį, gerų ešerių, kuoju, plakių ir tik kelis pūgžlius.
Tokiu laiku toks laimikis ten ir skaitosi "nekiba"... :-D
 #226556   Skumbrotas
 14 Spa 2010 11:26
Tai tikriausiai smulkios kibo, nes jei stambios kibtų tai tie 5kg būtų pvz apie 15 kuojų, o tokiam kiekiui daug laiko prie gero kibimo neužtrunka :roll:
 #226608   Tanius
 14 Spa 2010 17:26
Ant kokių masalų gaudot mingėj? Aš kiek buvau tai man aparikas, arba... perlinė kruopa :gutgut :gutgut
 #226612   zubatka
 14 Spa 2010 17:38
Ruošiames važiuoti pirmadieni. Idomu koks vandens lygis. Ant ko dabar ima? Kukuruzai , manke , perlovke , dzikai ar "sumuštiniai? Apie sliekus neklausiu , nes balta zuvys ant slieko nelabai eina , na nebent karsiokas. Kaip su lydekom? Aciu iš anksto už atsakymus.
 #226882   Skumbrotas
 16 Spa 2010 21:18
Atsiešeriavau šiandien Mingėj, nugara skauda, bo vakar vakare dar ir Drevernoj ešerius vaikiau. Ten smulkmė, užtad Minijoj šiandien visai neblogų prisirinkau, iš kurių keturi virš puskilio :gutgut Atvažiavau po piet, kibo šuorais - užeina kimba kiekvienu metimu, po to žiūrėk pusvalandis "rūkau", po to ir vėl užeina....
 #226915   Tanius
 17 Spa 2010 11:48
Skumbrotai, dirbo gal kaip ydomiai traukiant? Ar elementari sistemele ir dzigavimas?
 #226981   Skumbrotas
 17 Spa 2010 21:00
Paprastas lėtas traukimas su pauzėm, įprastinė sistemėlė su slivuku apačioj ir pora mikrikų viršuj ant pavadėlių. Pradžioj dar mėginau pamandravot, apačioj užsidėjęs galvakablį su nefiksuotu kabliuku, bet traukiant pakėlus biški palei dugną nenorėjo kibti, darant pauzes ir nuleidinėjant ant dugno labai greit palikau dugne tris sistemėles ir toliau nebeišradinėjau dviračio.
 #227993   Tanius
 22 Spa 2010 15:20
O aš, pritrūkęs švinų, į apačią dėjau didelesnį galvkablį su mini kanopa - pagrinde kibo daugiausia ant jos :shock: Pirma karta man ant tu kanopėlių atsirišę buvo. Dabar kitas klausimas, kaip toj mingėj yra, ar vietas reik žinot, ar nuo dienos priklauso, kad didesnę žuvį įsukt, kaip te y? Kelios rybalkos buvo, kad mielačiaus nedaug, raudes močnos, karosai, o dabar keli kartai - plakiai ant plakio -:kiwl Galvoju gal viena donke ant močnų načnykų dėt. Savaitgalis jai oras leis, vėl mingėj planuojamas ''plot
 #228011   Skumbrotas
 22 Spa 2010 16:15
Labai daug nuo ko priklauso, paeksperementuot reik. Gali būti net taip, kad vienoj vietoj ešeriai kibs, o užmetus 5-7m į šoną raudes trauksi. Stambesnė žuvis dabar vagoj, daugiau susitelkusi tose vietose kur pagylėjimas bent koks yra. Labai svarbu ilgas ir nestoras pavadėlis. Su načnyku dideliu mano akim žiūrint dabar nelabai kas bus, geriau mėšlinukai, jų kombinacija su dzykais, kukurūzas, manke.
 #228150   Tanius
 23 Spa 2010 14:21
Šiandien mingėj - batai. 2 rūšių mankė, kukuruzas, perloves, aparikas, sliekai, viską turėjom - pagavom palyginus žiauriai mažai :superšokas Ir dar vėjas baisulinis ryte. Iš ydomesnių nutikimu - 4 šapaliukai po 300-400gr ant mepso draugo iš lempos išprašyti :eek:
 #228191   Tanius
 23 Spa 2010 19:40
Taip paciam kaime. kas keisciausia, kad tokiu oru zmoniu buvo. Neyspudingai, bet "elitines" vietos kaip ir uzimtos. Aikstelej tai masinu beveik pilna, bet svente lyg kazkokia... Nezinau su kuo palygint :)
 #228353   cyma
 25 Spa 2010 07:53
Vakar su tikslu tik į ešerius buvom Mingėj. Rezultatas šiaipsau ...., dviese pasiėmėm apie 40št iš jų apie 15 rūkomų (250-300g) kiti kepami :lol: laaaabai daug mazgių....,ir dar tas lietus iki pietų...,reiktų pagalvot ar esu taip nagus nušalęs kada kaip vakar :evil:
 #229178   diego
 28 Spa 2010 09:01
vakar atviol dushu na fydera Mingej :) plakiai kibo lb gerai, kuojos silpnai, i vakara gal ciut geriau.. nzn kiek prigaudziau, nesveriau, bet ciuju apie norma. Tame tarpe lb grazus karosas, gal 700g.
Zveju lb daug! gal del to kad oras pasaka buvo..
Dar viena kart ten reiks nuvaziuot pries ziema. Smagu
 #229413   Vaidis
 29 Spa 2010 10:38
Užvakar su švogeriu po Upaitę malėmės - nulis :neutral: , po to grįžtant stabtelėjom Mingėj prie laivukų ant kampo ašeriukų pačėkint - kelis pagavom, bet silpnai labai, sukilę jau į viršų turbūt, bet vieną gerą egzempliorių 'paleidau' :? , atsikabino pusiaukelėj 'viarkt , nematėm kas buvo, bet pakratė mane gerai :gutgut tikrai ne lydeka, nes žuviki sveika liko, gal sakau nalyms stvėrė :roll: anyway, daba jau nebesužinosiu....
 #229694   viskontas1
 31 Spa 2010 20:43
norejau paklausti ar draudzema dugnine meskere upese ar ne ? nes vieni sako kad minges kaime draudziama zvejoti dugnine meskere. aciu uz atsakyma isanksto. ryt lekiu i minge .
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 56
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė