Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #213952   EdgaBoy
 16 Rgp 2010 09:54
Fiskius rašė:Uzmeciau siemet kazkaip visai upetakiu zukle, bet paskaitinejau dabar bobio ir kitu nuotykius, vel taaaip uzsinorejau... kad viduriai sukasi... :mėlynvarla

Reiks kazka mastyt, kai tik orai atves...
Wa wa, man tai ne tik upetakiu zwejyba bet ir apskritai wisa zwyjyba uzsimete per tuos darbus, kazkaip darbinga vasara pasitaike, kad sawaitgali ar wakarop nieko nebesinori tik griut i wesia wonia ir i lowa :?
Bet po labai ilgos pertraukos pavyko istrukti ir man pagaliau, pasiemiau drauga, kuris ne kart gyvenime negaudes upetakiu, tai teko mokyt pagrindu ir suptilybiu :lol:
Zvejyba suplanavom Ulos upeje ir jos intakuose, dievisko grozio upe. Bet dar planuose buvo ir Nemumas prie Merkines. Tai nuotykiai prasidejo jau prie Aibes parduotuves Varenoje :-D griztam i masina prisipirke maisto pasistiprinimui, atidarau draugelio masinos galines dureles kraut maista, ogi ziuriu kazkokiu dziuwesiu pribarstyta gale..geriau isiziurejus kazkas raitosi tarp tu dziuwesiu ..ir ten ne dziuwesiai o musu pirktos muses lervos pjuvenuose pludinei zuklei :-D is to strioko susikroweme dali maisto ant stogo ir puolem rinkt dzikus atgalios, kad poto nakti miegant in ausi neilistu :lol: ir spekite ar nusikelem nuo stogo poto ta maista... :-D tai paaiskejo tik wakare kai parejome nuo Ulos i masina pawakarieniaut ir snustelt.. tad wakarienei liko batonas ir nektarinai :-D
Ryte sturmawom Ula wel, fotkes namie prie progos idesiu didziausiu laimikiu, o ju man pasitaike kaip ir norma, aisku nelegalu tai daug.. draugas per wisas 5 zwejybos walandas apturejo du kliowus ir n masalu praterioje, bet entuziazmas matos nedingo is jo akiu, liko patenkintas. Gamta nereali, grybai auga tiesog po kojomis ant takeliu. Wakarop nusikale nuwarem jau i Merkine, ten jau nebe sportiskaja upetakiu zvejyba uzsiemem, tai ir neissiplesiu :-D Ale kuoju tokiu dideliu seniai esu pagaves, Nemunui ir respects :gutgut
 #214029   Sokratas
 16 Rgp 2010 18:34
Na na, laukiam nuotraukų :)
 #214203   Edga
 17 Rgp 2010 19:28
Bus ydomu paziuret,rytoi leksiu margiu jei ka rimto paimsiu idesiu foto
 #214218   arkanas
 17 Rgp 2010 21:58
Sveiki, neseniai susidomėjau upėtakių žūkle, tik gaila nieko kol kas nepagavau :) Norėjau paprašyt papasakot, kaip reikia žvejoti brendant? Eiti reikia prieš srovę ar pasroviui? Ir iš kaip toli upėtakis pajaučia, kad esama žmogaus (nes nuo to priklauso, kaip toli reikia stengtis užmesti, jei gerai mąstau :). O gal upėtakiavimas brendant yra neperspektyvus ir verčiau brautis pro brūzgynus krante? Iš anksto dėkui už atsakymus
 #214257   Sokratas
 18 Rgp 2010 08:47
Iš savo patirties:

geriau brist prieš srovę, kažkaip smagiau brendasi, mažiau šansų apvirst, ir stveria kartais po pat kojomis,....
Brendant pasroviui žuvis labiau meškeriotoją pajaučia, ir užmetimus reikia daryt didesnius.

Brautis per brūzgynus nepatarčiau, nebent tuo atveju, kai gylis braidymui per didelis....
 #214301   Arvidys
 18 Rgp 2010 14:30
Bristi reikia pries srove, bent mano tokia nuomone. Jei brendi pasroviui viska ka sukeli dumbliuka ir kokias zoles srove nesa jas i prieki kur ketini mesti ir tai jau yra negerai tai rodo praktika is daugelio zvejybu. ;uolrait
 #214373   upesakmuo
 19 Rgp 2010 09:20
Savaitgali apturejau zvejyba Rudaminos upelyje, Vilniaus r. . Prabridau pries srove apie 1.5val. Upelis grazus, plotis toje vietoje 3-5m, daug duobiu, paplautu krantu po medziais, posukiu. Atrodytu upetakiams pats tas. Bet visa upa atmuse tai, kad per ta laika nemaciau ne vieno zuvelioko. Nei mailiaus, nei pabaidytos zuvies sprukimo, visiskai nieko, jokio veiksmo. Gal kas apsviesit - tas upelis mires ar tiesiog i kazkoki nelaiminga ruoza pataikiau ir verta meginti kitur?
 #219395   matamode
 09 Rgs 2010 11:20
senuks rašė:Jau be vieno cm sarakovniks :-D Karšuvos perlas
Paveikslėlis
:gutgut ,grazus tie karsuvos perliukai ''plot
 #220057   Edga
 11 Rgs 2010 09:47
Sveikinimai grazus margis :-)
 #220468   DainiusM
 13 Rgs 2010 16:43
Minimum 1,5kg jei ne daugiau... grazi zuvis :gutgut
 #220477   Vegys
 13 Rgs 2010 17:24
Superinis upėtakis. Įdomu būtų plačiau apie tai, kaip sugautas, ant ko ir tt.
 #220579   Edga
 13 Rgs 2010 21:29
;-var-var. Maladiec puikus upetakis tikrai turetu but apie 1.5 kg. Tikrai butu ydomu isgirst kaip sugautas ir ant ko, sveikinimai :-)
 #220585   krioklis
 13 Rgs 2010 23:30
Grazuolis super kazkoks juodaodis :lol: Waka Waka Africa ;-var-var.
 #220673   krioklis
 14 Rgs 2010 12:55
Sveiki,
Vakar teko ir man savo mylima ir nenusiaubta upeliuką aplankyti, tai siek tiek pakaifavau, na 3 legalus išlupau ūgis visu apie 35cm, tik užknisa tie sportininkai su kiekvienu metimo pasikabina, po nepilnameti :lol: kokiu 10 -25 cm, tad mano manimu nevisada dydisis upėtakis ir gauna pauostyt mano sukre,nes mažyliai nuneša is panoses,na niekis svarbu kad upe gyva ir progresuoja sulaiku ir jie uzaugs, vot tada taibus :zve: ....
Įmetu kelias foto už kokybe atsiprašau nes fotkinta su mobilka, dabar krize neturiu galimybes nusipirkti veidrodinio :cry:
Paveikslėlis
cia pirmasis
Paveikslėlis
antrasis taskuotasis :D
Paveikslėlis
cia po foto sesijos siek tiek prigeres oro :lol: ,bet kol isikisau mobilka ir bandziau paliesti startavo kaip feraris tik dulkes sukylo :kva:
Paveikslėlis
na ir treciasis grazuoliukas

Paveikslėlis

Na o cia tas upeliukas kur visi toliau sekmingai gyvena ir laukia artejancio meiles parado :lol: nuo spalio1 :hi:
 #220676   Vegys
 14 Rgs 2010 13:11
Smagi žūklė. Kurio numerio sukrę naudoji ? Ar upelis gilus, ty bridai ar pakrante ėjai ? Žolėm pakrantė apaugus, panašu sunku eit ...
Aš sekmadienį bandžiau žūklaut upėtakius, bandžiau naują vietą senoj upėj ... :) Rezultate - iki upės nuėjau per laukus ~ 2 km, priėjęs upę pamačiau kad ji teka laukais ir nendrės / dilgėlės auga palei ją ... Nusidilginau ne tik rankas / kojas / pilvą, bet ir kaktą !!! Kai priėjau gražesnes vietas, jau žvejyba nerūpėjo, pavargęs buvau. Po to dar 45 min ėjau iki kelio, kur mane pasiėmė draugas. O kibimai ? Pora neūžaugų atakavo. Viskas. Va tokia ta žvejyba, kai netinkamą vietą išsirenki. Žvejota aukštaitijoje.
Draugas sugavo 36 upėtakį, kiršlį ~ 30 cm, ešerį ... Sakė gražų pulkelį ešerių matė.
 #220753   krioklis
 14 Rgs 2010 17:59
Vegys rašė:Smagi žūklė. Kurio numerio sukrę naudoji ? Ar upelis gilus, ty bridai ar pakrante ėjai ? Žolėm pakrantė apaugus, panašu sunku eit ...
Aš sekmadienį bandžiau žūklaut upėtakius, bandžiau naują vietą senoj upėj ... :) Rezultate - iki upės nuėjau per laukus ~ 2 km, priėjęs upę pamačiau kad ji teka laukais ir nendrės / dilgėlės auga palei ją ... Nusidilginau ne tik rankas / kojas / pilvą, bet ir kaktą !!! Kai priėjau gražesnes vietas, jau žvejyba nerūpėjo, pavargęs buvau. Po to dar 45 min ėjau iki kelio, kur mane pasiėmė draugas. O kibimai ? Pora neūžaugų atakavo. Viskas. Va tokia ta žvejyba, kai netinkamą vietą išsirenki. Žvejota aukštaitijoje.
Draugas sugavo 36 upėtakį, kiršlį ~ 30 cm, ešerį ... Sakė gražų pulkelį ešerių matė.
Sveikas. Naudoju 2 numerio meps, anksčiau vien tik vobleriais droždavau,bet šiais metais prilipo sukrės. Upelis šiame ruoze negylus vos kelios duobes iki pazastu, žinoma bridau nes krantu eiti neįmanoma, o šiaip ir nemegejas krantais kaip meška brautis.
Jo sutom naujom upeliu paieskom tenka daug ką iskest,ir zvejybu bevaisiu,ir masinos palaužimu,bei ne vienu litru prakaitu nulietu.Šiaip pries tikrindamas vietas as per maps.lt išsistudijuoju geriausius privažiavimus, bei grizimus prie masinos. Ten gali isijugt pozicija mišrus tai tada matosi is palydovo kur upe teka, ar per laukus, ar miškus, ar krūmus, bei visi keliukai ir takeliai, bei namai, nors 100% pasityket nereiktu būna visokiu grybu privelta.
 #220758   modixas.eidixas
 14 Rgs 2010 19:05
Vegys rašė:Superinis upėtakis. Įdomu būtų plačiau apie tai, kaip sugautas, ant ko ir tt.
Sveiki visi susidomeja mano margiu! :grin: Upetakis buvo nerealus kaip ir atrodo, istraukiau tuo metu kai upe buvo pakilusi gal 40 cm ir vanduo buvo dumblinas dar tik pradejas kristi , Masalas buvo plikas mepsiukas be jokiu lipduku , sidabrinis 2 nr. Ristas ant pinto valo :oops: mat nelabai norisi masalus palikti medziuose ir panasiai,O siaip jokiu paslaciu ir stebuklu tik geru ispudziu pakrove nerealiai. :superšokas
 #221215   arnas23
 17 Rgs 2010 07:36
Labas,
šauni žūklė! O upelis kartais ne vakarų Lietuvoj šitas? Lyg matyta vieta, kur fotkinai... :)
krioklis rašė:Sveiki,
Vakar teko ir man savo mylima ir nenusiaubta upeliuką aplankyti, tai siek tiek pakaifavau, na 3 legalus išlupau ūgis visu apie 35cm, tik užknisa tie sportininkai su kiekvienu metimo pasikabina, po nepilnameti :lol: kokiu 10 -25 cm, tad mano manimu nevisada dydisis upėtakis ir gauna pauostyt mano sukre,nes mažyliai nuneša is panoses,na niekis svarbu kad upe gyva ir progresuoja sulaiku ir jie uzaugs, vot tada taibus :zve: ....
Įmetu kelias foto už kokybe atsiprašau nes fotkinta su mobilka, dabar krize neturiu galimybes nusipirkti veidrodinio :cry:
Na o cia tas upeliukas kur visi toliau sekmingai gyvena ir laukia artejancio meiles parado :lol: nuo spalio1 :hi:
Administracijos prierašas :
Cituojant nebūtina kartoti visas nuotraukas, jas tiesiog galima pašalinti iš cituojamos medžiagos.
 #221804   krioklis
 20 Rgs 2010 23:39
[quote="arnas23"]Labas,
šauni žūklė! O upelis kartais ne vakarų Lietuvoj šitas? Lyg matyta vieta, kur fotkinai... :
Taip tai vienas is zemaitijos upeliu :grin: bet tokiu vietu galim atrasti daugeli upeliu :/braj;
 #222199   krioklis
 21 Rgs 2010 23:54
saturnas rašė:manau ta wieta nusemta , kuo daugiau cia balibolinsit , tuo daugiau pritrauksit kitu zmoniu ...
Nesupratau cia man :?: ar ka cia norejai tuom pasakyti nieko nesupratau :shock:
 #222242   Agis
 22 Rgs 2010 08:06
Nu saturnas turėjo galvoje, kad kuo daugiau šnekėsit apie konkretų upelį, tuo didesnė tikimybė, kad ten atsiras žmonių su negerais ketinimais, tik visa tai jis parašė savo wadowišku stiliumi.
 #222865   bigmodis
 24 Rgs 2010 20:06
Noretus is rimtu vyru gaut patarimu apie upetakiu zvejyba buvau ant to uzlipes po vienos zvejybos kai suviliojes buvau 1.200g upetakioka paskui seke euforije ir dar pora sprindinuku... noreciau paklausti kaip pasirinkti tinkama masala domina mepsai
 #223105   Edga
 27 Rgs 2010 10:18
Tiesiog reik atsizvelgt i upe,koks vanduo,poto kokia diena sauleta ar apniukusi kuo sviesesne diena tuo tamsesnis lapelis nors buna isimciu.manau ta ir pats zinai.o spalvos upetakio atspalviai,naturalus sidabro ar vario,dydis 2nr. Pagrinde. O taip tai bandymai bandyk yvairius is ju ir atsirinksi kibiausius
 #223946   Vegys
 30 Rgs 2010 19:31
Šiemet turėjau begalę laiko žūklei ir kas keisčiausia - labai mažai žvejojau. Bet bent jau paskutinę dieną prieš draudimus nuvažiavau pažūklauti. Vėlgi bandžiau naują vietą. Naują - sąlyginai, nes draugas ten yra žvejojęs. Atvažiavus man visad būna įdomu - kur upė ? Ji - kažkur čia, už krūmų :
Paveikslėlis
Upę radau. Vanduo upėj geras - nei per skaidrus nei per drumstas. Praėjęs 20 metrų, atėjau iki šios vietos :
Paveikslėlis
Pirmi metimai - nieko. Bet kai masalą Salmo Hornet 3,5 cm upėtakiuką pratraukiau prie pat nuvirtusio medžio - mazgis atakavo. Nepaėmė. Tada išlindo didesnis ir griebė. Nepagriebė. Na ką, sakau reik neskubėt. Rašau draugui, kad žuvis ima tik atėjus. Reik panervuot - jis juk dirba :) Ale kol tupėjau - apsidilginau kojas. Pritūpęs su kojom prispaudžiau pora dilgėlių. Pasikasiau. Užmečiau. Kibo. Ištraukiau ! 45 cm :
Paveikslėlis
Labai gražios spalvos ! O čia pora video :
http://www.youtube.com/watch?v=uMl9ssOfaNo
http://www.youtube.com/watch?v=6_2wSkyBAYE
Spardėsi, fotografuotis nenorėjo. Nelabai gražiai paleidau, ale yr kaip yr. Šis upėtakis antras pagal dydį mano sugautas.
Upė graži, daug privirtusių medžių.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Tik kartais sunku iki tos upės prieit per meldus :
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Nors kartais pakrantės visai tinkamos pasivaiksčiojimams :
Paveikslėlis
Dar buvo sugauta 4 nelegalai (2 visai maži ir 2 po ~ 25 cm), 1 legalus (30+) nusipurtė ir sugavau 1 lydekaitę ~ 35-40 cm :
Paveikslėlis
Namo tuščiom negryžau - pilnas Maxima maišelis rudmėsių ! Tik gaila, kad šiek tiek senokokos ... Ale rudmėsė yr rudmėsė :liež-uvis
O upėtakiams - :/braj; iki kitų metų ...
 #223954   Wytux
 30 Rgs 2010 20:00
Grazus papetakyz :gutgut
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis