Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #211792   Sokratas
 04 Rgp 2010 08:47
vai vai vai kaip faina...
a pas jumi ten Jūroj vundens nepardaug?
 #211800   senuks
 04 Rgp 2010 09:20
Jau nebe,pac tas razas vandenaičio.Vabaliuks very simple.Kūnelis pasukc iš povo plunksnos segmentų,kojikės iš gaidžio skalpo,o kiautas iš vaikiškos raidelės rudos ir psio.Kabliuks,pagal musel.numeravimą 10nr.Taigi pas tave Mažeikiuose gyven guru Laimonas iš flyfishing.lt(česius minėjo)su bonka wiskiaus nueisi,padarysit cementofkę :-D :-D Ir žiū,mažu pamokys :koliorava Noro tik reik...
 #211803   Sokratas
 04 Rgp 2010 09:38
jo, tik noro ir wiskiaus :lol:
,,,ir dar drąsos
 #211804   senuks
 04 Rgp 2010 09:49
Nesikuklink Bobi :-D Už tat nebereiks bėgioti po laukus,su drugeliams gaudyti aparatu :-D :-D
 #211808   cesius
 04 Rgp 2010 10:18
Ilgais ziemos vakarais prisiliesi ir sirsiu ir ziogu ir tu paciu karkvabaliu , o tada jau pavasary galesi drasiai taskyt po krumus ;uolrait
 #211828   Sokratas
 04 Rgp 2010 11:47
tam reikia daug laiko, o jo pas man- nelabai kol kas....
 #213734   Evaldas Z
 13 Rgp 2010 18:47
kazkaip netycia uzejau masaliuka, kurio jau senokai ieskojau ''plot
Paveikslėlis
o siuos pats papetckiojau...
Paveikslėlis Paveikslėlis
 #213749   Sokratas
 13 Rgp 2010 21:07
tas upėtakiukas turbūt salmo...
Turiu tokį, bet jis man tyli ....
 #213770   Evaldas Z
 13 Rgp 2010 23:31
cia tas hornetukas tau tyli? na kiek as ju turiu (4), tai visi tai si, tai ta vis pakabina. nors daba tai sapalai dazniausiai pasiraso ant maziausiai nerianciu (gilesnese vietose), o kur gylis iki keliu, tai jau spalvos ir darbas labiau zaidzia man. nors as ta pacia upele droziu dazniausiai, tai mano pastebejimai placiau gaudantiems nelabai naudingi, nes kiekvienoj vietoj vis kitaip.
ps. kad ir kaip savanaudiskai ir pagiruniskai tai skambetu, bet mano "karkvabalis" atrodo tikroviskiau nei salmo original... :oops:
 #213779   Sokratas
 14 Rgp 2010 08:14
Teisingiau pasakius, kai kelis kart nieko ant jo nepaėmiau, tai dažniausiai ir kabo, retai beuždedu, reikės dažniau pabandyt, arba perdažyt į vabalą :)

O tie vabalai tikrai liux atrodo, matysim ką pagausi su jais....
 #215876   Evaldas Z
 26 Rgp 2010 22:46
sian sapalu medziot buvau. prie vandens atsiradau ape 19:30. iki sutemu laiko ne marios, tad skubejau tikrint vietas, kurios budavo rezultatyviausios. situacija per savaite kazkiek pasikeite. sian tose vietose vietoj kokiu 2, 3 sapalu, istraukiau tik po viena, bet kokybe zenkliai pralenke anksciau buvusia kiekybe. is i kranta isprasytu 6 sapalu (neskaitant sprindinio zioplio) visi buvo link puskilio, o vienas, beje , paskutinis, pagautas beveik tamsoj, buvo arti kilo. ir vel kibiausias buvo pontoncikas 38, kuris matos paskutiniam mano reportaze. i tsuribito cranka nieks net demesio nekreipe. kibimai taip pat jau nebe sekliose sraunumose, o duobiu ir duobeliu prieigose. tik vat toks pamastymas daba... ar sapalai plesresni daros rudeniui artejent ir todel labiau jama zuveles imitacija, ar drumstam vandenyje jiems labiau patiko vobliko oranzinis pilvas. kiti bandyti voblikai ryskaus pilvo neturejo. a?

Re:

#219283   Evaldas Z
 09 Rgs 2010 08:46
audrutis rašė:Labai gera tema uzvedei Petia. Tik as ja pameginsiu suskirstyt i 2 mazas temytes:
1. Ar turit kas patirties gaudant sapalus ankstyva rudeni, kai vandens lygis ir zoliu kiekis buna panasus kaip vasara. Siaip manau ir pats gaudymas siuo laikotarpiu turetu but panasus i vasarini, bet cia visiskai teorinis spejimas :roll:
2. Ar turit kas patirties gaudant sapalus velyva rudeni (spalio antroje puseje ir lapkriti), kai zoles jau buna nukritusios, o vandens lygis pakiles.

Tikiuosi nesupyksi, kad is vieno klausimo padariau du. Visgi sios abi rudens dalys labai skiriasi, tad turetu skirtis ir gaudymas :roll:

Mane irgi jau kuri laika neramina klausimas del sapalu rudeni. Pavasari visi juos gaudo kaip pasele, vasara gaudo ten, kur upes palankios, o kaip rudeni :?: :roll:
nesupyksit gal, kad tokia sena zinute cituoju, bet kazkaip tada nelabai issirutuliojo kazkas, tai noriu paklaust Audrucio ir kitu, ar nuo tada igijot kokios praktikos su rudeniniais sapalais? man, kaip pirma sezona uzsikabinusiam ant sapalu medziokles, labai idomu butu suzinot, kiek dar tesis tas dziaugsmas. klokit viska :ks>
 #219286   audrutis
 09 Rgs 2010 08:49
Tai kad zinok Furbi, patirties igyt nepavyko. Praejusi rudeni buvau sapalus apleides ir meginau karaliskaja migruojancia medziot, taip pat lydekom ir starkiokais uzsiinejau. Sapalui nei vienos rudenines zukles neskyriau :( Todel mintys galvoje lieka tik teorines :(
 #219523   dome
 09 Rgs 2010 15:34
Kokius pavadelius naudojate gaudidami sapalus :?: manau jie baidosi ju o be pavadeliu zvejoti nelabai norisi kai 20lt lydeka nusinesa :e:e
 #219541   Sokratas
 09 Rgs 2010 16:19
nenaudoju, nebent paprasto valo, nuo ko sistema dar silpnesnė pasidaro.
 #219736   audrutis
 10 Rgs 2010 07:15
As naudoju plonycius trumpus pavadelius, ant kuriu parasyta, kad laiko 2,5kg. Margasoniu musu krastuose daug ir uzkimba jos praktiskai kiekvienos sapalu zukles metu, tad nesinori ir vobleriu palikt, ir zuvu zalot
 #219850   Evaldas Z
 10 Rgs 2010 13:08
cia tuos, kur geltonam pokelyj, 0.07 storio? as tai tuos eseriam naudoju kartais, nes man dazniau eserius gaudant margosios papuola. sapalaujant siemet tik 1 margoji auskara isivere atminimui. o nesibaido sapalai to pavadelio? nors cia aisku nuo vandens skaidrumo turbut priklauso.
 #219856   audrutis
 10 Rgs 2010 13:36
Taip, sviesiai geltonam pakelyje. Tamsiau geltonam pakelyje jau yra storesni, kurie laiko 5kg.
Kodel sapalai turetu baidytis pavadelio labiau nei pintuko (mono valu vistiek nezvejoju, nes prarasciau daug adrenalino) priezasciu nematau, o ir jokio baidymosi pastebejes tikrai nesu. Tiesa, zvejoju tik pavasari, kai vanduo nera idealaus skaidrumo.
 #219859   Evaldas Z
 10 Rgs 2010 14:00
as naudoju mono 0.16 ... bugnelis su pintuku taip ir pragulejo iki siol zvejybiniam krepsyj, nes kazkaip vis nedrysdavau naudot... ryt bandusiu det (nors visada pries zukle taip sakau :oops: ) tik dar desiu koki metriuka florokarbono. nors gal ir be jo reiks pabandyt, gal liksiu nustebintas. del zukles malonumo tikrai 100% sutinku, kad su pintu daug daugiau emociju kibimo metu :gutgut
 #219863   audrutis
 10 Rgs 2010 14:20
Tiesa, pas mane kotas linksta nuo rankenos, o kaip gaudytusi sapalas greitu kotu naudojant pintuka net nezinau :)
 #219875   Evaldas Z
 10 Rgs 2010 14:52
na, kai kazkada pradejau pintu lydzius gaudyt, tai teko pramokt truputi svelnumo ir nelupt zuvies per jega (nors tada turetas 0.22 pintas sniuras ta tikrai leido daryt), nes netamprus valas suteikia zuviai daugiau galimybiu nusiplest lupos krasta ir pasprukt. manau, viskas ryt paaiskes, jeigu prie vandens nusigausiu.
 #219908   dome
 10 Rgs 2010 18:36
O ar daug malonumo prarandi su 0.25mono kovoje su sapalu? :grin: beje koki mono ir koki pinto stori
naudojate?
 #220033   Evaldas Z
 10 Rgs 2010 22:42
as lydems 0,12 pinta naudoju. sapalams 0,1 pintas berods suvyniotas(kuri ryt bandysiu) . malonumas su pintu ne kovoj pagrindinis o pirmame smugyje ir siaip jautrumas gerokai padideja. iki siol naudojau 0,16 mono strofta. siaip neblogas valas, jau kokias 5 spules sunaudojau per keleta sezonu, nes sabakstynuose lieka ne vienas metras :-D
 #220147   Evaldas Z
 11 Rgs 2010 23:09
na va, isbandziau pintuka su metriniu florokarbono pavadeliu. tikrai smagiau nei su mono, nors as ta ir zinojau. o siaip zukle nelabai nusisekus, sapalai buvo labai vangus, dauguma kibimu primine nedrasius baksnojimus arba keistus patempimus. normaliu smugiu buvo mazai, o ir is uzkibusiu vos ne puse greit atsipurte. matyt jame puse burnos beatverdami. galbut kaltas aukstokas vanduo ir lengvai krapnojantis rudeninis lietutis....ai, dar apie 2kg lydys, nurezes mano numyletini tsuribito crankiuka, primine apie Audrucio naudojamus pavadelius... :-D
 #220657   Evaldas Z
 14 Rgs 2010 10:23
po kokios valandos nelabai sekmingos zukles nesmoningai pradejau kaltint pintuka, todel vel uzsidejau iprasta 0.16 mono... va tada ir nureze.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė