Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Šalia žūklės...
 #217503   Intras
 02 Rgs 2010 20:50
Too Vava-kai dygsta sako dygsta visur,galiu pasakyti,kad netiesa,nes specialiai vaiksiojau ir po sena miska,galvojau rasti ir ten,taciau nei ale vieno.Tad kolkas tik jaunuolynai,na aisku sneku apie tuos miskus kur pats gribauju.
 #217516   vava
 02 Rgs 2010 21:14
tai tu kazkur aplink druskus varineji ar toliau vaziuoji?
 #217678   vava
 03 Rgs 2010 10:38
sekmadieni varau ir as . ziuresim, kokie bus rezultatai..
 #217694   Sokratas
 03 Rgs 2010 11:22
pats blogiausias, sakyčiau, laikas į grybus ir jei dar popiet, na tai visai jau .... Nebent žinai vietų, kur nei vienas lietuvis nežino :lol:
 #217701   vava
 03 Rgs 2010 11:34
zinau, kad laikas ne koks, bet varysiu is ryto, o kadangi miskai dideli, tai gal pavyks rast kazka vertingo ir malonaus akiai bei skrandziui :)
 #217748   bn
 03 Rgs 2010 13:13
Nu ka buvau labanore :) .. Foto nebus, panele i mergvakari nudume, prikabino fotika su savim o nuo telefono laido nerandu :-D
I togo: 52 baravikai(standartiniai tokie 5-7 cm), 80-90~ raudonikiu, 4kg voverushku ir kibiras visokiu lepshiu, mahaviku itd. Padagnal halturkes motinai normaliai :-D :[anuol
Chia per 4val. ~ o auga tikrai ne visur. Baravikus tik prie jolku radau :mėlynvarla ..
 #217795   Vegys
 03 Rgs 2010 17:49
bn - vo tai bent ! Mes su žmona apie 3 val prie Pabradės buvom - voveruškų daug, ale rimtesnių grybų (baravykai / raudonikiai) nedaug, gal kokia 15. Ale mes vietų nežinom, taip sakant, aklai važiavom.
Gal kas nors papasakotų, kokias vietas mėgsta baravykai ? Ar tai tai pušynas, ar mišrus, ar gražios samanos ar ir kitokių žolyčių turi būt ? Papasakokit kas netingit :)
 #217796   Kairys
 03 Rgs 2010 18:01
Kiek man tekę baravykų rasti, tai didžioji dalis, apie kokia 70 procentų buvo rasta eglynuose, dažniausiai pakankamai tankiuose. :roll: Sakyčiau, kad jaunuose eglynuose rasti baravykų yra daugiau šansų. ;-) Likusieji rasti pušynuose ir mišriuose miškuose. Yra pasiteisinę variantai labai tankiuose eglynuose, jaunuose, kur ir dieną tamsoka, žalumos beveik nėra, vien spygliai,vos susilenkus slinkti galima, bet kartais tokių baravykų ir tiek pasitaiko, kad ohoho. ;uolrait Aišku, pasitaiko jų ir tarp žolyčių, samanyčių, bet man dažniausiai pasitaikydavo tose vietose, kur prikritę daug spyglių. Pamatau tokį betupintį arba vos spyglius pakėlusį, pjaunu ir aplinkui tuo metu dairausi, nes, kaip žinom, baravykai gerą kompaniją mėgsta ir po vieną retai vaikšto. :ruko
 #217813   savas
 03 Rgs 2010 19:28
palaikau visom keturiom. Tik dar nevengiu atskirai auganciu senu egliu apatines sakas pakilot - daznai ten seimyneles slepiasi, aisku tuose miskuose, kur aplamai baravyku yra.
 #217886   Sokratas
 03 Rgs 2010 21:01
Na va, čia kitas reikalas... o tai dejavai kad nėr, net į mišką nenuvažiavęs :lol:
 #217888   Kairys
 03 Rgs 2010 21:02
Eina peklan, kas tik netingi, tas rauna. :roll: Jaučiu ir Vava parbogins krepšį, ne kitaip. ;-) Aš rytoj link gimtinės trauksiu, tai gal irgi pasiseks miškan nusprūsti, nors kiek baisoka ir sunkoka, po škvalo mūsų kraštuose miške ne kas, medis ant medžio keliom eilėm guli. Aišku, grybam nuo to ne blogiau. ;-) Vitoli, sveikinu atsirevanšavus prieš žemaičius, geras grobis. ;uolrait
 #218017   bn
 04 Rgs 2010 02:39
Vegys rašė:bn - vo tai bent ! Mes su žmona apie 3 val prie Pabradės buvom - voveruškų daug, ale rimtesnių grybų (baravykai / raudonikiai) nedaug, gal kokia 15. Ale mes vietų nežinom, taip sakant, aklai važiavom.
Gal kas nors papasakotų, kokias vietas mėgsta baravykai ? Ar tai tai pušynas, ar mišrus, ar gražios samanos ar ir kitokių žolyčių turi būt ? Papasakokit kas netingit :)
Kita kart pazhadu foto idet, su visa info :) .. vos ne LIVE :-D
 #218018   bn
 04 Rgs 2010 03:07
Vegys rašė:bn - vo tai bent ! Mes su žmona apie 3 val prie Pabradės buvom - voveruškų daug, ale rimtesnių grybų (baravykai / raudonikiai) nedaug, gal kokia 15. Ale mes vietų nežinom, taip sakant, aklai važiavom.
Reik zhinot vietas, sumku pasakyt... viena kart randi mishriame mishke(pushis, berzhas, egle.. ), kita kart kaip siuo atveju(tankus eglynas mishko pakrashti) :mėlynvarla ..
 #218025   Alma
 04 Rgs 2010 07:41
Vitoli ''plot
Bet kaip graziai ziurisi grybai krepsiuose, labai tinka, o kibiruose visa vaizda gadina
 #218032   Vegys
 04 Rgs 2010 08:18
Alma rašė:Donatas keleta didziuju galvu issikepa keptuveje, bet nebedaug jam paciam belieka :-D
o kaip kepa ? Galima receptą (jei ne čia, tai receptų skiltyje) ?
 #218038   Alma
 04 Rgs 2010 08:33
Mano tevukai kepa visa galva keptuveje, i ja biskuti sviesto, svariai nuplauta grybo galva, patikrina pavilne, kad nebutu sukirmyjusi ir tokia didele deda i keptuve, apibarsto biskuti druska.
Donatas galva pjauna per puse, ir tas puseles supjausto griezineliais, irgi deda sviesto i keptuve, pabarsto druska ir kepa.
Skanesni iskepti baravykai, raudonikiai lyg guminukai lieka, o baravykai traskus
 #218067   Intras
 04 Rgs 2010 11:04
Vakar dar karta buvau nuvaziaves po pietu,tai per 3 valandas 64 vnt. Na bet mano situacijoj 90% rastu baravyku,buvo jaunuolynuose,tai yra pusynuose,kur egliu tik viena kita,o pusyneliai zmogaus ranka sodinti,nes pusaites viena eile tolygiai susodintos,taip kokia 10 eiliu pusaiciu ir po to seka kelios eilutes berzeliu,pagrinde visi rasti zaliose samanose,aini ir ziuri kur galva tik kyso is samanu. Tai pat jai yra keliukai aplink toki jaunuolyna,o dazniausei jie buna,tai nespjaunu ir keliukais pasivaiksioti,nes baravykai irgi megsta pakeliukuose augti ;uolrait
 #218073   Wytux
 04 Rgs 2010 11:51
Kas liecia baravykus Dzukijoje tai pirmi baravykai paprastai atsiranda sename miske, nes kai jau pradeda dygti jaunuolynuose ( kaip kad siuo metu yra) senam miske gali rasti tik peraugusius- mazu praktiskai nera. Bet ir tu peraugusiu vienas kitas. Pats rinkimas prasideda aisku jaunuolynuose kai pradeda dygti, nes ten ju pridygsta labai daug ir visi 'sukuoja' jaunuolynus. Ir tik veliau, i rudeni baravykai vel pradeda dygti senesniame miske ir jau gausiau nei pacioje pradzioje.
Vava, jei jau tex grybauti sekmadieni, tai siulyciau tokia strategija- reiketu eiti palei pat jaunuolyno krastus kur su senu misku ribojasi zigzagais- 5 metrai i jaunuolyna, 5 metrai i sena miska ir ne giliau- man kartais visai neblogai pasiteisina jei jau tenka grybaut sestadieni po pietu/sekmadieni, nes pacio jaunuolyno vidus buna 'issukuotas' skersai issilgai per sawaitgali, o paciam paciam pakrastyje ne visi pasiziuri ;uolrait
Aisku, vietiniai visada grybauja ketvirtadieni, blogiausiu atveju penktadieni ryte :ruko
 #218074   vava
 04 Rgs 2010 12:03
dekui uz patarimus. :)
 #218087   savas
 04 Rgs 2010 14:38
Penkios valandos grybavimo (trys zmones) - 371 baravykas ir puskibiris kitokios grybienos (raudonikiai, lepsiukai).
Paveikslėlis Paveikslėlis
Idomu, kas is tokios seimynos po poros dienu uzaugtu
Paveikslėlis
 #218091   Sokratas
 04 Rgs 2010 16:03
žuvies nebeparneši, tai katinas, kiek matosi, gybais nelabai patenkintas :lol:
 #218094   savas
 04 Rgs 2010 16:28
Anas anei i zuvi, anei i desra ar dar koki biesa net neziuri - tik sausa maista ir retkarciais zalios mesos kubeli nago dydzio pripazysta. A snukis jo toks nuo gimimo nepatenkintas (gal del to, kad "kato", o ne "katinas" ar "kate"), tik dabar pats nukirptas kaip pudelis :-D
 #218159   Edosius
 05 Rgs 2010 09:55
Na grybai tai kaip grybai, bet va katinas ar tas "kato" man labai gražus, tiesa pasakius tokio gražaus dar nesu matęs :gutgut
 #218189   Alma
 05 Rgs 2010 15:02
Kol forume vyksta arsios kovos kas ka..... mes uzsiimame plauciu valymo metodais :v-ar
Zodziu, issimiegoje ryte nulekeme iki mano tevuku ir su jais kartu pavaziavome iki vieno grazaus miskiuko.
Visa mano seimyna- Donatas, tetis, mama, mazasis (tik paaugliukas nepasiraso kartu i miska vaziuot):
Paveikslėlis

Maziukas megsta irgi grybaut- is krepsio isrinkt lauk grybus :lol:
Paveikslėlis

Man belieka kraut atgal....
Paveikslėlis

Visu grybu pulkauninkas :gutgut
Paveikslėlis

Ar panasi i savo teti? :lol:
Paveikslėlis

Seimyna renkasi i viena vieta, kad pasigirt kas kiek rado
Paveikslėlis

Raudonkepuraites kepure :roll:
Paveikslėlis

Kas kiek matot vienoje vietoje? :-D
Paveikslėlis

As keliais su fotoaparatu... tetis keliais rinkdamas baravykus ;uolrait
Paveikslėlis

Tecio vienoje vietoje rasti baravykai:
Paveikslėlis

Donato vienoje vietoje buvo surasti 83 baravykai ;;yel (foto dar ne visi)
Paveikslėlis

Grybauta ~4 val, finale rasti 638 baravykai. Fotkinti po viena deja jau nebuvo galimybes- butu fotikas namuose neaprepes tokio kiekio, o ir viso kambario grindis butu teke uzklot jais. Visus grybus atidaveme tevams, tad mama juos ir suskaiciavo parsivezusi namo ir tvarkydama.
Paveikslėlis

Dar siemet apsilanksime ten :/braj;
 #218192   Vaidis
 05 Rgs 2010 15:27
:/nu/n/x [Sv{in :gutgut
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 41