Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #216344   okuma
 30 Rgp 2010 07:50
piatras rašė:Egzistuoja taip vad. "technika boitsa čeloveka" žmonių grupė :-D , koto sulaužymo neužteko kaip matau... :e:e :donknow'
nu ne pirmas toks darbelis bus, nu tik ant muilines to nedariau,bet principai tie patys ,taip kad..... ;uolrait,o kotas tiek vertas ir tebuvo plius mazdaug isivaizdavau ka darau ..
 #216441   Xrapas
 30 Rgp 2010 14:54
SauliusM rašė:cia kazkas kazkada apie revo sx/stx klausinejo. tai va, buvbau kote siandien, tai kaip ir atsirade anu ir kaina arciau zemes jau nusleidus... o stx tai pasukiojus labai gera ispudi paliko...
Čia irgi kaina kritus...o gal "kairiarankės" nepopuliarios :roll: ?
http://www.tacklewarehouse.com/Abu_Garc ... AGRST.html
 #216612   SauliusM
 30 Rgp 2010 23:09
piatras rašė:
okuma rašė:... nu tik ant muilines to nedariau...
::hai-bai Surfcasteriai dar vediklį išima velniop, trintis "0"-inė ;uolrait :-D
cia tu, piatrai, neteisus. surfinese ritese nieks vediklio neisima, nes jo ten paprasciausiai net nera gamiklyskai numatyta :lol: taip kad nelabai ir ka isiminet yra :roll: ir isvis surfines rites pats korpusas kitoks (open cage), tai nelabai tokio korpuso su vedikliu ir isivaizduoju jei atvirai...
va paziurek, mano naujos surfines cackes va taip atrodo:
http://www.alltackle.com/penn_525.htm
atkreipk demesi i korpusa ir tu man pasakyk, kokiam ore ir kaip ten tas valo vediklis isvis kabet galetu.

nu manau okuma kai prisijungs, tai tave dar netiek del surfiniu riciu pafyzdavos, mane tam tarpe irgi turbut, nes panasu, kad jau prisisnekejau ta tema... :lol:
 #216630   okuma
 31 Rgp 2010 08:05
Piatrai i surfcastines rites vedikliu nieks nededa :nujau-ne ,taip kad net minciu tokiu neturek :-D ;-) , o fyzdavotis nematau prasmes del mano minciu isidet magnetuka -garantuoju,kad rite pataps smagesne :-ou-je .
Aisku galvos skausmo,-kur gaut 0.5 gr. vobleriuku neturesiu,taciau man pilnai pakanka ir 7+ gr. :-D
 #216636   piatras
 31 Rgp 2010 08:24
:-D Jaunuoliai :!: Kurioj vietoj piatras paminėjo surfinius multikus - aš rašiau kad "...Surfcasteriai dar vediklį išima velniop..." turėdamas galvoj paprastus malūnėlius, kurie sportiniams tikslams labiau tinkami nei pacific bandūros :-D Ir nereikia čia tų paveikslėlių Sauliukai...dievaži jau piatras surfinio nematęs, aniaaa :donknow' kada ministras Steponavičius išmokys jaunuolius skaityt..? Paveikslėlis
 #216637   okuma
 31 Rgp 2010 08:28
Tai tu man tada parodyk ,kurioj vietoj surfcasteriai naudoja muilines :-kvankt ;;'plim :-D ...
nesakyk ,kad nebalsavai uz Steponaviciu :-D ans pats kazin ar moka skaityt,tik skaiciuot manau..
 #216679   SauliusM
 31 Rgp 2010 09:45
okuma rašė:Tai tu man tada parodyk ,kurioj vietoj surfcasteriai naudoja muilines :-kvankt ;;'plim :-D ...
va va, ir man toks pats lygiai klausimas iskilo. nors aisku man ir paciam buvo mintis kilus is shimano corvaluso isimt valo vedikli ir surfini multa padaryt, bet ziurejau ziurejau ir supratau, kad del jo korpuso formos, kad ir isimsi ta vedikli, surfine rite jis nepataps. cia gal nebent kastingo varzybom is kokios lengvos backeles ta vedikli ir gali isimt kokiu lengvu masalu ale 18gr metymui i toli. bet tik ne zvejybai tokias nesamones daryt.
 #216680   okuma
 31 Rgp 2010 10:08
nu gal Piatras su terminologija sušlubavo truputi,nes Lietuvoj tai tik castingistai egzistuoja, o va uz juru mariu prie castingistu dar ir surfcasting'istai dasideda. is esmes ir tie ir anie meto ant pievos ir su jura nieko bendra neturi isskyrus metymo iranga,kuri pas surfininkus "sunkesne" tokia kokia naudojama juroje... :ks>
 #216713   AndriusK
 31 Rgp 2010 11:56
noreciau susikomplektuot muilini kota su rituke (siam reikale esu praktiskai zalias). bus naudojami vobleriai nuo 6cm maks iki 12cm daugumoje minnow.. bet retkarciais gali pasitaikyti ir shad rap visokie ir dt nuo rapalos. tad koki kotuka ir rite pasiulysit? daugumoje bus zvejoja tvicinant arba stop an go tecnika. visam komplektukui maks iki 500lt, is bedos ir daugiau.
 #216739   SauliusM
 31 Rgp 2010 13:16
cormoran corcast AL muiline plius cormoran TR5 kotas. jei kur uztaikysi aisku. nes romadoj kai akcija vyko tai kotu nebebuvo, o rites irgi paskutines isgraibem kiek ju per visas Lietuvos romadas buvo. tai va toks va mano patarimas kuris ir nebepatarimas jau kuriam laikui vel turbut, kol romada is naujo neuzsives.
nu dar is pigesniu variantu gal shimano clarus arba abu garcia sapphire crest kotai (bet jau biskiuka galingesni nei grynai tvicingui, tein ir light dzerkui eitu) ir gal abu black max rituke, Taacis va tokia turi ir visai teigiamai atsiliepia apie ana kiek suprantu.
o siaip koki dar pigu multa pasiulyt, kad lengvus daiktus kaip 6 cm minoskes metyt tai as nezinau.
 #216754   Taacis
 31 Rgp 2010 14:03
SauliusM rašė: gal abu black max rituke, Taacis va tokia turi ir visai teigiamai atsiliepia apie ana kiek suprantu.
Aha- tik teigiamai. Bet ash neexpertas, bo kitos muilines nesu naudojes, tik bachkute Recorda. Bet BlaxMaxas visokius 15-30g masalus tai meta ohoho kaip (nukaip, kaip- vos ne kaip beinercine). O dar pavyksta ir sukriukes ~5gr metyt- tik svarbu stabdy atpalaiduoti visai...
 #216760   SauliusM
 31 Rgp 2010 14:40
Taacis rašė: BlaxMaxas visokius 15-30g masalus tai meta ohoho kaip ..
ne nu tu nesupyk, bet as nezinau ka reiktu muilinei padaryt, kad ana 30gr nemestu. gal uzklynit kaipnors kokiu muterkiu po bugneliu prikisus ar kazka... nu su 15gr tai sakyciau kaip kuri mes, bet jau 20gr su visom normaliai metysi. a svoriam 20gr+ tai manau ryobi ixorne yra labai gerai pagal kainos ir kokybes santyki.

P.S.: piatrai, prasau apsieit be komentaru, kaip tu ten su ixorne per nemuna i kita puse 5gr vobleri metai... kad tu kitoj planetoj gyveni as zinau, pas tave gal gravitacija kitaip veikia ar kas, nu nesigilinsiu...
 #216783   BenasS
 31 Rgp 2010 16:36
SauliusM rašė:
ne nu tu nesupyk, bet as nezinau ka reiktu muilinei padaryt, kad ana 30gr nemestu. gal uzklynit kaipnors kokiu muterkiu po bugneliu prikisus ar kazka... nu su 15gr tai sakyciau kaip kuri mes, bet jau 20gr su visom normaliai metysi. a svoriam 20gr+ tai manau ryobi ixorne yra labai gerai pagal kainos ir kokybes santyki.

P.S.: piatrai, prasau apsieit be komentaru, kaip tu ten su ixorne per nemuna i kita puse 5gr vobleri metai... kad tu kitoj planetoj gyveni as zinau, pas tave gal gravitacija kitaip veikia ar kas, nu nesigilinsiu...

:lol: :-D
 #216792   piatras
 31 Rgp 2010 17:02
SauliusM rašė:P.S.: piatrai, prasau apsieit be komentaru, kaip tu ten su ixorne per nemuna i kita puse 5gr vobleri metai... kad tu kitoj planetoj gyveni as zinau, pas tave gal gravitacija kitaip veikia ar kas, nu nesigilinsiu...
Išsiblaivykite pirmiau, jaunuoli... Paveikslėlis visai jau nupridurkėjai nesąmones berašinėdamas visur... Paveikslėlis
 #216805   AndriusK
 31 Rgp 2010 19:07
sorry kad cia parasysi, bet atvirai tariant jau D***so jusu tie keiksnojimaisi vienas ant kito. Dabar sakau pasiiekosiu siot temo kazko naudingo apie irankius, nes esu zalias castinginiame reikale, perskaiciau 12 psl, ir nieko neradau issykurs SAULIAUSM pykimasi su kitais tribunieciais..
p.s as nei peikiu nei teisinu sauliu, nu bet zmones tiesiog nesuprantu kas darosi, kaip kokie atsiprasant aviganiai rasineja kur papuola nesamones, ir kivircijasi.. drausmes bisky. ir prasom i tema rasyt. kad nereiktu kitiem tarp eiluciu skaityt
 #216811   Taacis
 31 Rgp 2010 19:36
SauliusM rašė:
ne nu tu nesupyk, bet as nezinau ka reiktu muilinei padaryt, kad ana 30gr nemestu.
kad nemestu labai lengvai galima padaryti- uzhkabinti koky 100gramu, ir labai greitai tokia rite nemetys nieko. Minedamas virshy 30g, manau, kad metant sunkesnius masalus shitai ritei jau bus pereboras... Gal ir nebus, ash ne expertas, bet nejauku su ja sunkesnius masalus mesti. A vot 5 g meta- reishkia ULas ;-var-var.
 #217184   Agis
 02 Rgs 2010 07:34
AndriusK,
Tarp tų kivirčijimūsi vienas kitas sakinys ir apmastomos info papuola, tik gaila, kad kol perskaitai visus "aptarimus", tai ir pamiršti apie ką kalba aina :-D ale jau visvien gražiau negu prieš metus diskutuoja :-D Fizikiniai dėsniai nebegaliniai, išsibaigs ir viskas bus normaliai :-D Ilgos diskusijos gaunasi, kol vieni nuo mokslo teorijų, kiti su įspūdžiais nuo upės kranto prieina vieningos nuomonės, tai rezultato tenka palaukti :lol:
 #220849   SauliusM
 15 Rgs 2010 12:06
piatras rašė:
SauliusM rašė:piatrai, tai tu nori pasakyt, kad jei netycia sudurnavotum ir uzsimanytum kastinginio koto su uzmetimu iki kokiu 10 ar net iki 7gr tai nieko standartinio nusipirkt negautum...
Tikrai taip, yra ant svieto vienas kitas kotelis :roll: pvz.: Megabass Pagani Elese :gutgut
vo dar viena kastingini ultralaita uzmaciau netycia:
http://www.cabelas.com/p-0023472116542a.shtml
toks stiklinis oldskulinis dizainas ;-var-var. ir totaliai ekonominis variantas.
bet kaip suprantu jau virs 20 metu gaminamas ir atsiliepimai labai teigiami.
jau man niezti nagai tuom 20 $ surizikuot, vien jau del dizaino :yaaah! .
kas ka siaip manot apie stiklinius kastinginius kotus?
 #220853   Vegys
 15 Rgs 2010 12:15
nu .... o žiemą poledinei žūklei spiningėlis tinkamas. Universalu ! :)
Jei rimtai - ar kas nors esat gaudę panašaus ilgio kotais ? Kiek tokio ilgio spiningų (hmz ... kastinginių tokio ilgio net nematęs ko gero) pačiupinu parduotuvėse, nu kažkaip nemaloniai rankoj guli ...
 #220855   SauliusM
 15 Rgs 2010 12:20
Taacis su lumio 6010 gaudo spininginiam variante. buvau paemes keliom minutem kai kartu zvejojom kazkada, nu mazam upeli kur aplink erdves nera tai labai liuks. su poledine zukle tai isvis ideja. as jau tada Taaciui pusiau su jumoru sakiau, kad tas jo 6010 butu super kotas stintom nuo ledo gaudyt.
aisku kaste tas ilgis dar kitaip, dabar su vienu 1,8m gaudau, tai as visai nesupykciau turiu pasakyt, jei anas dar trumpesnis butu.
ups, dzerkini kota pamirsau, pas mane pasirodo net du kotai kaste po 1,8 ilgio...
 #221092   linkaz
 16 Rgs 2010 10:33
sitas is cabelas gal ir idomus, 2 daliu , siusti turbut maziau keblu...bet jo medziaga,stiklo pluostas ar nebus prastoka ( turiu galvoj kad technologija turbut pasenus, yra stikliniu juk ivairiu, bet cia toks labiau vaikiskas), g.b. kad jis is vis uzdarai neinertinei skirtas , nors atsiliepimai kad ir multu zvejojamas...
va ,viendalis tik, butu ko gera , neblogas upeliams

http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... 00_175-3-0

jie tokiu ,turbut neblogu, nebrangiu kotuku turi panasiu ir daugiau, tik kad tas siuntimas ... :roll:
 #221093   SauliusM
 16 Rgs 2010 10:38
linkaz rašė:...bet jo medziaga,stiklo pluostas ar nebus prastoka
o kuom stiklo pluostas blogai yra? :roll: kad sulauzyt sunkiau? ar kad akcija tokia, kad kaip tik mesis geriau su multu metant?
siaip uz to is cabelas as ir uzkliuvau butent stikliniais kotais besidomedamas.
 #221140   linkaz
 16 Rgs 2010 15:17
aisku, gera medziaga, ir pats nemazai tokiu gaudziau muiline, bet jo visokio yra ,kaip suprantu, ar tecnologijos skirtingos gaminant kota, manau , kad fabu japoniukas kitoks kaip sis butu...o gal klystu :oops: , ...ir kompozitas gerai metytu.
Sitas is basspropardes ko gera lankstus irgi, anglis jo "zema", multui ko gera but neblogas...
Gal su angliniu kiek geriau uzkirstu,...
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė