Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #208099   Edosius
 13 Lie 2010 12:59
giedriuzzz rašė:Kolega, tik nepamirskite leidimuko nusipirkti ;-) nes atvaziuos dedes ir atims meskeres ir dar bauda uzdes 100lt :lol: :lol: :lol:
Iš patirties porini :?:
Dabar dar šiek tiek info Vismantui kad linksmiau laukti to savaitgalio reiktų :cool:
Tai va - viso šamukus leido du kartus. Pirmas leidimas buvo prieš kokius 8 metus, buvo įleista 60vnt, svoriai svyravo nuo 3 iki 5kg, antras leidimas buvo prieš kokius 4 metus, įleista arti šimto, kurių svoriai nuo 1 iki 3kg.. Tai tiek apie įžuvinimą.
Ne iš vieno girdėjau, kad radus tinklą ten rymotų ir šamiecas, anie jau paaugę, tad reikia gaudyti ir pagausi.. ;uolrait
 #208100   Edosius
 13 Lie 2010 13:00
Vismantas rašė:Dėkoju už pastabas, Giedriau ::hai-bai Žvejybai leidimą turiu. Kiba dar reikia leidimo konkrečiai Kupiškio mariose meškeriot, bet tas vandens telkinys lyg ir neišnuomotas?!
Reikia atskiro Kupiškio marių leidimo. Panevežyje kur buvęs "Sakalas" ten platina.. Tai iš Vilniaus rausi Pasvalin, prisigriebsi :/braj;
 #208103   giedriuzzz
 13 Lie 2010 13:04
Sita esu girdejes, kad kazkokioj tai degalinej prie Kupi6kio pardavineja tuos leidimus :roll:

Edi, manes dar niekas nenubaude, as visada su leidimu zvejoju. As tik kolega norejau truputeli pagazdinti :grin: ir perspeti, kad reikalingas leidimukas.
 #208104   Edosius
 13 Lie 2010 13:05
Tiesa, negalima su benzininiu varikliu plaukioti, pamatys, tikrai tada nuskalpuos :!:
 #208108   giedriuzzz
 13 Lie 2010 13:13
Teks su irkliukais padirbet truputi :lol: na bet nieko kiek zinau kolega pasportaves truputi tai formai palaikyt irklavimas nepakenks :lol:
 #208116   Edosius
 13 Lie 2010 13:37
giedriuzzz rašė:Teks su irkliukais padirbet truputi
Tam yra elktrinis variklis :lol:
 #208118   Vismantas
 13 Lie 2010 13:40
Ačiū, kad perspėjote, kolegos, dėl leidimų, būtinai įsigysiu. O info apie marių įžuvinimą šamukais naudinga, suteikia dar daugiau vilčių ''plot Varikliukas pas mus elektrinis, tačiau praeitą savaitę visos dienos ir Nemuno srovės neatlaikė, paskutinius metrus, kaip sakė Giedrius, teko irkliukais padirbėti :grin:
 #208121   Vismantas
 13 Lie 2010 13:55
Aš kažko labai nesitikiu iš pirmo karto, bet pats procesas žvejybos įdomus: kas kurį pergudraus :cool: Beje, jei ką, įdėsiu šamo nuotrauką, pagauto prieš bene 15 metų. Giedrius santūriai patylės ir neišduos manęs, o kiti nesupras :lol: Dar kartą ačiū visiems už visokeriopus patarimus. Lieku skolingas ;-)
 #209451   Edosius
 20 Lie 2010 09:54
Kažin Vismanto neįtraukė šamas :roll:
 #209466   liorenas
 20 Lie 2010 10:50
Lyg ir nesigirdejo kad koki zvejy reiktu nuo šamo Kupisky gelbet... :donknow' :roll: :-D
 #210407   gena
 26 Lie 2010 09:29
sveiki,o kaip reikalai su vėžiais mariose? ar jau kas nors bandėt vėžiauti šiemet?ir kaip sekėsi, kokį masalą naudojote pernai tai daug mačiau nudvėsusių.
 #210579   RamaZ
 27 Lie 2010 09:45
Vakar su draugeliu buvom vėžiukų. Gaudėm netoli tiltų. Turėjom ir bučiukų ir samtelių. Rezultate - bučiukai buvo palikti ramybėje, nes į juos praktiškai niekas nenorėjo lyst :roll: . Su samteliais kitas reikalas - plaukiok ir darbuokis. Naudojom vištieną (sriubos rinkinys) ir šaldytą jūros lydeką. Dėjom po vieną gabaliuką to ir ano ;-) . Kiti gaudė kabindami šaldytas strimeles, kilkes ir kitokias jūrines žuvis. Rezultatai praktiškai pas visus panašūs - vežiai juda.
Pagavom ir siauražnyplių ir amerikonų. Veiksmas vyko nuo 16 iki 19.30val. Į pavakarę kažkodėl pradėjo mažesni eit.
Šiaip tai pilnos marios vėžiautojų, o ir vėžių nemažai ;-)
 #210581   liorenas
 27 Lie 2010 09:52
Apsvieskit mane jauna, kiek tinkliuku vienas zmogas gali det veziam? :roll:
 #210591   Vitolis
 27 Lie 2010 10:20
liorenas rašė:Apsvieskit mane jauna, kiek tinkliuku vienas zmogas gali det veziam? :roll:
O ar sunku jaunajam zvejui pasiskaityt taisykles? Suzinosi, nereiks klaust elementariu dalyku, o dar ir kitam pasakysi.
Nepiktai jei ka :)
 #210593   liorenas
 27 Lie 2010 10:26
Taigi va, vis tas jaunas kraujas viska zinot greit... :-D gerai, skaitysiu taisykles... ;uolrait :-D
 #210604   Vitolis
 27 Lie 2010 10:57
liorenas rašė:Taigi va, vis tas jaunas kraujas viska zinot greit... :-D gerai, skaitysiu taisykles... ;uolrait :-D
:grin:
III. MĖGĖJIŠKOS ŽŪKLĖS REŽIMAS

6. Žvejys mėgėjas vidaus vandens telkiniuose ir Kuršių mariose vienu metu gali naudoti ne daugiau kaip 5 bučiukus ar samtelius vėžiams arba nėgėms gaudyti bei 4 kitus mėgėjiškos žūklės įrankius. Bendras vienu metu naudojamų kabliukų skaičius negali viršyti 6 vienetų, išskyrus Kuršių marias, kur bendras kabliukų skaičius stintų gaudymui gali būti 12 vienetų. Dvišakis ar trišakis kabliukas laikomas vienu.
 #210611   liorenas
 27 Lie 2010 11:03
supratau ir vykdysiu... -:saliut aciu... ;uolrait
 #211019   TailDancer
 29 Lie 2010 19:10
siandien pazistamas buvo prie kupiskio mariu tai nuo 8ryto iki puses7 vakaro per 2 zmones pagavo apie 11kg karsiu, plakiu, eseriu, kuoju ir netgi viena karpiuka apie 1kg svorio. gaude ir su dugnine ir su pludine :)
 #211076   liorenas
 30 Lie 2010 08:17
Na girdejau ir as kad karsiai kimba... ::hai-bai buvau treciadieni nuo 14 iki 19 val prasidaviau pakrantem...turejau pasigaudes mailiaus, galvojau gal bus aseriu zoras, bet deja... :mėlynvarla nei ant kleikutes, nei ant mikriko nenorejo aseriai jamt...par visa laika pagavau tik 6 asariecus tokius palei 100 gr... :roll:
Nu o va su veziais kitas reikalas... :cool: turejau 4 tinkliukus prigriebes, tai per ta laika puskibiri veziagyviu pririnkau... ;-var-var. i tinkliuka dejau tuos pacius perpjautus aserius ir tikrai puikiai jiem tiko... :gutgut tiesa, vienas ir ant mikriko sugebejo uzsiropst... :grin:
va tokios va zinios nuo Kupiskio krasto... :/braj;
 #211094   pensininkas
 30 Lie 2010 09:32
a tai ties kuriomis vietomis tuos karsiokus jau lupasinat? gal prie uztvankos sujudimas baltos zuvies prasidejo?
 #211150   pensininkas
 30 Lie 2010 11:18
kadangi mariose buvau tik karta siemet per jonines, tai is tavo nurodytu vietu man aisku kad viskas neaisku :mėlynvarla nes jeigu net pirma karta vaziuodami ne is karto marias radom o klausemes gerb. pareigunu kaip nuvaziuot ir privaziavom pacia uztvanka, tai kaip ten nusigaut visiskai 0 supratimo.
jei siemet dar leksim vasara ar rudens pradzioj i marias, gal prisijungtum? :ruko
 #211162   liorenas
 30 Lie 2010 11:53
Jeigu tik galesiu tai butinai... ;uolrait jei uzeis noras i marias atvaziuot, tai is anksciau praneskit, tada paderinsim... ;uolrait
 #211163   pensininkas
 30 Lie 2010 12:00
jei ir leksim i marias tai zinosim apie tai tikrai pries kokias 4-5 dienas, tad laiko informuot bus sociai :)
 #211248   Mr. Nobody
 30 Lie 2010 20:02
Jei galit užsiminkit ir man jei lėksit link marių gal ir aš prisijungsiu, nes link marių varau laaaabai dažnai :D nuvažiuoju keliom dienom grįžtu po keliu dienų vėl važiuoju :D Nu gerai o dabar apie vėžius, dauguma aukščiau apie tai kalbėjo taigi prisijungsiu :): nusipirkau vieną bučiuką pamėginimui už lygtais 13 lt prie pat senelių namų pastačiau kur baigiasi žolės ir gylis manau nuo 0.8 iki 2m nors 2m neturėtų būti įdėjau... net gaila sakyti 'viarkt pjaustytos gyvos žuvies (TAI BUVO NE MANO IDĖJA IR PJAUSČIAU NE AŠ) po maždaug 3 valandų nuplaukiu apžiūrėti, ištraukiu ir ką jūs pamanykit? pilnas vėžių :D Ištraukęs maždaug perskaičiavau buvo kažkur 30~50 ''plot , bet iš jų pagal mano tėvą geri kažkur 7... ir taip kiekvieną kart... paleidžiant mažiukus atgal jie labai mėgsta suvenyrų pasiimti :D žuvies likučių. O su žvejybą, tai nieko labai įspūdingo negaliu papasakoti... Tiesiog dugnine/fyderis ir karšiai :) Kaip tik šį savaitgalį pratestuosiu šiandien gimtadienio proga gautą fyderiuką :D
P.S. Gal kas žino kas Panevėžyje / Kupiškyje kas supirkinėja vėžius? :)
 #214677   Vitolis
 20 Rgp 2010 16:53
Ribokas rašė:Nu kaip reikalai mariose kimba kasnors :?:
O tai i parasha savo atkreipei demesi :-D
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 84
  • VDS, VPS serveriai