Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos, taktika; pašarai, masalai

#141248   Ignelis
 18 Rgs 2009 13:35
pas mane uzhrasyta taip...: ;-)

2dalys maltos juodos duonos
1dalis maltu paskrudintu zhemes rieshutu
1dalis virtu bulviu (trintu arba pjaustytu mazhyciais kubeliais, as pjaustydavau o bemaishant pashara dalis kubeliu susitrindavo visviena)
1 dalis kopros su melasa
gera sauja kapotu slieku. as kapodavau naktinius sliekus, nes pririnkt paprasciau, priesh pat idedant i pashara. bet manau neblogiau butu ir meshlinukais.
nedidele sauja ar tai kukuruzu, kvieciu, perliniu kruopu, kanapes. priklausomai nuo vandens telkinio ka ten zuvys megsta ir prie ko iprate.

Na susimaishydavau visa shita ir ziuredavau kas gavosi, jei kiekis permazhas dadedavau bazinio jauko(smulkinti ekskruduoti kukuruzai) ar dar kokio bieso. jei jaukas perlipnus dedavau saulegrazhu ishspaudu ;) anksciau bandydavau ir ant boiliu lynus gaudyt tai ir tu keleta supjaustydavau ;) vnz leisdavau sau eksperimentuot su pasharais...
:) stengdavausi ishlaikyti tik tu pirmuju ingriedientu proporcijas, o toliau budavo mano fantazijos ir tikejimo reikalas :lol:
Beje melasos galima gauti manau betkurioje zhukles parduotuveje ;) arba pas ukininkus kurie augina karves nes dazhnai tai buna papildomas pasharas karvems zhiemos metu. o kopra tai maisto prekiu parduotuvese prie prieskonui ziuredavau.. ;-)

#141299   vytiokas
 18 Rgs 2009 15:45
hmm boiliai, darydavai pats ar pirktiniais? ir ar budavo laimikiu?

#141313   Ignelis
 18 Rgs 2009 16:09
boilius pirkau, tiesa viena sezona kazhkaip man ant ju knietejo bandyt, nes lynu seip negaudau tik ta sezona uzhsispyres buvau pamegint ;) tai nusipirkau pora pakiuku pigiu po 7lt paciu maziausiu kokius radau berods apie 14mm skersmuo, vaniles ir medaus kvapo ;-) suradau toki karjeriuka kedainiu rajone, is nuogirdu zinojau kad ten yra lynu. pasigaminau minetaji pashara, susiradau karjeriuke ilankele su gylui iki bambos, atstumas nuo kranto 10/15m ;-) pasiseriau ishkart viskas uzhburbuliavo, uzmeciau pludine, pasirodo kad ten kuoju ir karsioku tuntas priejo :neutral: ish spiningelio pasidariau dugnine meshkere, ant mono pavadelio ir dar plonesnio plauko uzhmoviau ta boili ir uzhmeciau netoli pludes ;-) sedziu tarp krumu rukau :-D lygtais akies kampu pagavau kad signalizatoriu sujudejo (pirma mano zvejyba ant boiliu) galvojau negali but ;-) o ziurui akurat kad kyla ir gana uzhtikrintai :cool: ikirtau... gerulisss....! :cool: ieskau graibsto.., graibshtas shlaitelio virsui o krantas slidus ir statokas :roll: lynas kaip minimum poros kilu dar palei kranta priesinasi, nusprendziau imt ranka... :twisted: atsistoju, jau kaip slydau :-D Poksht! pats pilvu i vandeni ant to lyno :-D taip ir baigesi ta zhvejyba.., lynas nutruko zuvis ishbaidyta... po mano ishsimaudymo dingo ir burbulai ;-) galeciau duot kepuri prisikt kad tam karjeriuke lynai pirma kart mate boili ir tikrai ji eme i burna... ;-)

#141434   vytiokas
 19 Rgs 2009 04:54
dekui uz pasakojima :D smagi zvejyba buvo :D reik kita sezona ir man bioly ismegint nes aplink yra ne viens prudas ir karjieras kur lynu yra :D

#141461   vytiokas
 19 Rgs 2009 10:18
dar durnas klausimas :D tos dalys tai gramais ar kaip???

#141467   Ignelis
 19 Rgs 2009 12:09
na priklausomai koki kieki maisysi bendros mases... gali but ir gramais ir kilogramais.. ;-) pvz jei parasyta kad 1 dalis bulviu ir 1 dalis rieshutu tj reiskias ju reiketu mazhdaug vienoda kieki deti... ;-) jei parasyta kad juodos duonos dvi dalys reiskias kad duonos reikia deti dvigubai daugiau negu dedi bulviu... ;-)

#153293   vytiokas
 17 Lap 2009 23:30
gal dar kas kokiu receptu turit, pasidalykit ismintim ir patirtim :) savo recepto neturiu bet pazadu vasara experimentu bus is mano puses :grin:

#153403   Tamukas
 18 Lap 2009 15:39
tai kai vasara ateis bus ir receptai ;-)
 #197313   Shtulas
 18 Geg 2010 16:25
Sveiki brangieji :D Nu va iskilo man toks klausimas. Niekad nezvejojau ant tu naktiniu slieku ilgu. Va dabar sugalvojau lyna pamedziot ant ju, nes prisiskaiciau, prisigirdejau, kad machyja toks masalas. Beda ta, kad neisivaizduoju kaip toki ilga slieka uzmaut ant kablio. Cia skaiciau, kad maunamas jis ant valo ir paliekamas ant kablio tik jo galas, bet visgi as vistiek neikertu, kaip toki monstra maut visa. Jus gal kapojat juos bent jau per puse ar i kelias dalis??
 #197354   Ribokas
 18 Geg 2010 17:48
as tai visa sumaunu ant kablio: pasiemi kokio 6nr. kabli su ilgesniu koteliu ir geriau butu kad butu su atkarpelemis kad nenusimautu ir maunu kas kokius du cm
 #197421   Shtulas
 18 Geg 2010 20:07
Na man kazkaip per kraupiai atrodo tas visas sliekas ant kablio. Ji suraicius gaunasi nemenkas kasnelis, kaip kokiam geram karpiui :)
 #197485   Ribokas
 18 Geg 2010 21:18
nu jo egresiviai atrodo, seniau ant tokiu negaudydavau o siemet pradejau ant ju gaudyti tai jau ir pora lydzioku pagavau o vienas nukando kabliuka :) bet ir lyniokai neatsisako :D
 #198416   pensininkas
 21 Geg 2010 08:22
Ribokas gerai pasake del kabliu, o galutinis vaizdas toks, kad palieki max 2-3 cm slieko palaida gala, o visas sliekas propircingai kaip garmoshke uzmautas ant kablio. beto, dar netgi ta slieka gali "uztvirtinti" ant paties kablio uzkarpeles uzmoves kelias muses lervas, tada sliekas ir besirangydamas niekaip nenuslysta nuo kablio ir ilgiau laikosi.
 #198775   okuma
 22 Geg 2010 21:27
man galiu drasiai pasakyt kad efektyviausia budavo prispyruokliuot slieka ant kabliuko,kaip kad jus sakot ir sukarpyti susidariusias kilpas-gaunasi "kvapnus" masalas,plius ant galo 2 dzikai arba kukuruzas...priklausomai
 #201070   Graffer
 31 Geg 2010 14:33
Sveiki, rybokai. Gal galite kas pasufleruot kur salia klaipedos gaudo lynus? Tiesiog po darbo noriu kur netoli nuvaziuot pasedet...ir aisku pagaut :)
 #201419   Agis
 02 Bir 2010 09:47
Tenenio kanalai manau arčiausia vieta, kur žinau, kad tikrai pagauna, tiesa savaitgaliais neverta dėl didelio žvejų judėjimo (pats įsitikinau), bet darbo dienomis anksti rytais jų sugauna.
 #201819   opiumas
 03 Bir 2010 23:57
Nezinau, kur tu ties Sakuciais Nemuna matei.... Bet siandien Teneny bandziau lyna suviliot, ir jokie kanalai neuzlieti ten. Jau drasiai zvejoti galima. Tik lynu nepagavau, nes pasiseriau ir uzpuole raudes. Kibo kaip isprotejusios, 0.5m gylyje, per valanda pagavau apie 2-3kg. Buvo ir graziu egzemplioriu, gaila, kad zvejyba nutraukti turejau ir vaziuoti namo. Gal kas zinot, kuom serti lynus, kad kitos zuvys nelystu?
 #202167   opiumas
 06 Bir 2010 22:29
Prie ko cia mandras, jei buvau zvejoti tenenio kanaluose, o jie nera uzlieti, tai kam cia smegenis pudrini? Atrodo, kad net nezinai, kur tas tenenys yra.
 #202777   Graffer
 09 Bir 2010 08:44
Agis rašė:Tenenio kanalai manau arčiausia vieta, kur žinau, kad tikrai pagauna, tiesa savaitgaliais neverta dėl didelio žvejų judėjimo (pats įsitikinau), bet darbo dienomis anksti rytais jų sugauna.
Aciu Agi... O tai as jau daugiau nei menesi sukuoju apylinkes ir shudas... Gal galetum imest nuoroda i privata kur tiksliai, nes kiek zinau ten tu kanalu visai nemazai...
Buciau labai Jums dekingas...
 #202778   Graffer
 09 Bir 2010 08:45
saturnas rašė:wakar zwejawom ties Sakuciais Nemune , bet waziawom pro minetus kanalus, tai ten situacija dar ne kokia , tiesiog uzlietos piewos :evil:
Ties Sakuciais Nemune???? Kas cia per naujenos? Gal Minijoj? Nu cia suskelei ;-var-var.
 #202806   Graffer
 09 Bir 2010 10:59
Tiesiog skaitydamas posta pamaciau, kad nesamone ir toliau nebeziurejau kas ten ka raso :D
Jei pyksti, atsiprasyk :D ir viskas bus ok...
 #203041   Graffer
 10 Bir 2010 14:25
Agis rašė:Tenenio kanalai manau arčiausia vieta, kur žinau, kad tikrai pagauna, tiesa savaitgaliais neverta dėl didelio žvejų judėjimo (pats įsitikinau), bet darbo dienomis anksti rytais jų sugauna.
Sveikas, Agi
Ar tai sita vieta:
http://www.maps.lt/map/#obj=331878;6145 ... 16&z=25000
Buciau labai tau dekingas...
 #203172   opiumas
 10 Bir 2010 22:18
Jo, sita vieta, jei su valtele dar busi, tai isvis gali geru vietu susirasti. Nors as viena jau gera nusiziurejau, kur ir nuo kranto prieti galima, nes uzvakar ten tinkla radau su kruva lynu. bet siaip tai ten viskas istisai apzele, tai vietu lynam daug yra. :gutgut
 #203190   Graffer
 11 Bir 2010 07:28
opiumas rašė:Jo, sita vieta, jei su valtele dar busi, tai isvis gali geru vietu susirasti. Nors as viena jau gera nusiziurejau, kur ir nuo kranto prieti galima, nes uzvakar ten tinkla radau su kruva lynu. bet siaip tai ten viskas istisai apzele, tai vietu lynam daug yra. :gutgut
Jau vakar buvau nulekes po darbo, tai likau patenkintas... ''plot 1.2kg storulis ant naktinuko apie 19:00 paeme, o veliau tyla, kaip sulini... Manau, kad pries perkunija nurimo, nors siaip budavo atvirksciai... Jo lynu ten daug, bet reikia vieta gera susirast... ir jei dar valtele turi....
 #203261   Graffer
 11 Bir 2010 14:27
As isvis nieko nedarau, gerai iskepu iki auksines pluteles, o po to grietines ir dar 10-15min ant mazos ugneles... Niam niam
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė