Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #201849   savas
 04 Bir 2010 09:57
PRobe, superiniai! Nu tiksliai - nuostabiai padaryta.

Airi, kad mano naudojamos medziagos ner tokios atsparios krokodilu dantims, kad atlaikytu pora ikandimu. Galima sakyt - vienkartinis variantas, arba reiks kiekviena kart tiuninguot po sekmingos zukles. Cia gal Zilva von jurasemia padetu, jis apsaugini sluoksni tuo propionatu suomisku dengia, tai vis tik tvirtesnis pavirsius uz paprastus lakus gaunas.
 #201899   ZILVA von jurasemia
 04 Bir 2010 14:35
savas rašė:PRobe, superiniai! Nu tiksliai - nuostabiai padaryta.

Airi, kad mano naudojamos medziagos ner tokios atsparios krokodilu dantims, kad atlaikytu pora ikandimu. Galima sakyt - vienkartinis variantas, arba reiks kiekviena kart tiuninguot po sekmingos zukles. Cia gal Zilva von jurasemia padetu, jis apsaugini sluoksni tuo propionatu suomisku dengia, tai vis tik tvirtesnis pavirsius uz paprastus lakus gaunas.
propas nėra stebuklas , jis skirtas balzai sutvirtinti , kad nebūt kaip košė , tai orentuotasi daugiau lašišinėms , šitiems pagaliams be impregnavimo reikia ir epoksidinio lako-šarvo , ir galiu pasakyt amžino nieko nėra , po kiekvieno gero kroko reiktų apžiūrėt gerai ir paremontuot jei yra plyšių , geriau iškart patvarkyt nei paklius vandens po laku ir paskui viskas nueis po velnių .....
 #202136   savas
 06 Bir 2010 13:23
Galu gale galiu pasakyt, kad pavyko pakenciamai sulankstyt Z formos liezuvelius, islaikant vienoda forma, sulenkimo kampus, isvengiant broko ir sugaistant tik apie 20 sekundziu vienam liezuveliui (neskaitant ruosinuku ispjovimo).
Paveikslėlis
''plot
 #202141   savas
 06 Bir 2010 15:26
Savaime aisku. Tuo labiau, kad tai paprasta kaip du pirstus .... . Tik reiks nufotkint ta konstrukcija, nes zodziais sunkiai pavyks paaiskint normaliai.
 #202176   kestutis666
 07 Bir 2010 00:33
Sveiki, noreciau paklausti tu, kas daro is balzos voblerius, ar nelieka jie minksti kaip pabaigete, na ta prasme, ar lydekos ju nesudrasko?
 #202226   ZILVA von jurasemia
 07 Bir 2010 10:19
kestutis666 rašė:Sveiki, noreciau paklausti tu, kas daro is balzos voblerius, ar nelieka jie minksti kaip pabaigete, na ta prasme, ar lydekos ju nesudrasko?
...reikia impregnuoti jei jis bus ne kaip vienkartinis , aišku amžino nieko nėra , ...man sunku kalbėt iš tikro nes mano patirtis su balza prasidėjo nuo praktiškai šios žiemos , kol kas nieko tokio baisaus neįvanojau , bet tą prieš porą savaičių trioškė mano balziniam vaaputikui , nors jis sėdėjo jos ryklėje nepadarė , neskaitant keletos įbrėžimų lake , kuriuos justi galima tik čiupinėjant , rodžiau aš jį ir kitiems spino asams , jie sako , kad tai netgi labai geras rezultatas ....iš tikro balza ko gero (tai dar aišku didelis klausimas ) nėra tikra būtent didžiųjų lydekų voblerių medžiaga , čia reiktų kito medžio , na , bet kitoms žuvims galvoju ji nepamainoma .
...dabar kaip , su kuo ir ką pasiskaityk ankstesnuose puslapiuose .
 #202307   ZILVA von jurasemia
 07 Bir 2010 15:00
Atsiprašau , tiesiog užsisukau be kompo , nes namie užlinko , ... kaip aš čia taip dabar .... :oops:
balza 7-10cm
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #202581   kestutis666
 08 Bir 2010 15:27
Gal kas nors galetu isauti nuoroda kaip darosi liezuveliai balno formos. Nes cia kur gyvenu tokiu vobleriu net nera, su tokiais liezuveliais. Is anksto dekingas.
 #202608   savas
 08 Bir 2010 15:56
Striborge paieskok, kiek pamenu ten buvo nuotraukyte kaip su lazdos rankena daro... :-D . Siaip gali pasukt galva ir sugalvot pats arba palaukt kol man reiks nauju dasidaryt ir imesiu kelias nuotraukytes.
Arba: http://samfishing.fi/kauppa/index.php?c ... e619059751
 #202650   Xfirefix
 08 Bir 2010 18:05
Gal kas galetu ideti linka kaip daroma "lydeka", nes kazkada forume maciau bet neberandu :e:e
ZILVA-kodel voblerio akies "baltyme" toki dideli plota uzima "juodas taskas" ir kodel ant kunelio dedi po apvalu taskeli,kokia nauda tai suteikia?Tikiuose supratai.
 #202652   savas
 08 Bir 2010 18:14
Truputi nekonkretus klausimas. Kas domina: ar drozimas, ar keliu daliu, ar dazymas, ar intymus reikalai ("daroma", "padaryti")? :-D . Vienzo, konkreciau, nes nelabai rasi konkretu atveji apie lydeka nuo A iki Z.
 #202952   ZILVA von jurasemia
 10 Bir 2010 07:37
savas rašė:Isdziuvo:
...neturiu namie PC , nespėju kartais atsakyti , bet kartais žiūriu ir nebereikia ....
...akyse taškai čia , kaip kada išeina :) , čia gal tiesiog braižas , gal tiesiog ... mano manymu akimis , juodo taškelio dėjimo vieta galima suteikti nuotaiką , galima sukurti charakterį vaaputikui - nuo liudno , linksmo , šelmiško iki susimąsčiusio ir t.t.
....juodas ar raudonas taškas uodegos srityje tai , vieno mano vaaputikų test-masterio iš Švedijos prašymu buvo reikalingas koks ryškesnis akcentas ant mano vaapų , jis skaito , kad jie per daug susiliejančiai pasteliniai tokie , jam atrodo , kad reikia kažko labiau rėksmingo , nors akcentėlio kokio ... na tai tiesa ar ne parodys laikas , bet aš jo labai patarimus vertinu ir visad pagal galimybes stengiuos į juos atsižvelgti .
savas tas kur aukščiau su balnu tai bus klasikas , bet šitas kur išdžiūvo ??? ...o dabar prasidės linksmybės su gal būt dvigubu žaidimu ....
...vakar dar kartą testinau mėtydamas mažoje upėje ir skaidriame vandenyje savo tuos vaaputikus kur paskutinėse foto - violetiniu pilvu žalsva nugarėle - paskutinė foto pats apatinis - super dvigubukas , aš jau kaip ir matęs ir šiokių ir tokių , bet šitas tai vaikšto klasiškais vingiais į šonus 30-40cm šoniniai nukrypimai prie to paties dar ir virpant kūneliu ...pasakiškai ... yra gražiai žaidžiančių ir kitų , bet šitas tai ....
na nieko dabar ir tau prasidės galvosūkių .....
 #203024   savas
 10 Bir 2010 13:12
Jau buvo keli tokie patys isbandyti - dirba gerai, tik to "dvigubo" kaip ir ner. Tik jei pries srove ar labai greit traukiant, pradeda metytis (virpesiu ir darbines padeties nepraranda). Vaizdelis aisku geras, bet abejoju ar kokia zuvis sugebetu toki greita ir manevringa masaliuka sugriebt. Vis delto plesrunai pirmiausia stengiasi sugriebt kokia paliegusia auka, o ligotos zuvytes taip agresyviai tikrai nesielgia.
Zilvinai, ar bandei kada "sarvuot" voblerius su istirpintu polikarbonatu? Striborge max67 anuom naudojas: sako jei per daug neuzstorint sluoksnio - tinka. Gal turi savo nuomone siuo klausimu? Dabar laukia mikrobai, ir nezinau ar verta su jais eksperimentuoti, nes jei sugadinciau butu gaila - jie tokie mini, kad jei prireiks nuvalyt, dar vieno slifavimo nebeatlaikytu, paprasciausiai nebeliks ka slifuot :-D

P.s. kestutis666, Zilva jau kelis kart rase kuom ir kaip dazo ankstesniuose psl. Netingek pasiskaityt, negi neindomu?
 #203038   ZILVA von jurasemia
 10 Bir 2010 14:07
savas
mažiukus šarvuoti kaip ir nėra tikslo , jie gi nėr iš tikro skirti dantingoms žuvims , ....visai mikrius tokius 2-3cm tiesiog kiek padengdavau laku iš viršaus , tiek ir užtekdavo šapukams ....
... esu bandes tirpinti organinį stiklą 646 ir dengti juo , esu tirpdęs ir vienkartinius indelius , bet neatmenu jau acetone ar 646 , ... neturint nieko geresnio impregnuoti ir dengti galima , netgi sakyčiau patartina , sluoksnis gaunasi , impregnuojasi irgi šiek tiek ,bet sluoksnis aiškiai gaunas švelnesnis nei impregnuojant ir dengiant su SAM-propionatu ar Epo ....kiek jo dėti į 646 iš tikro nežinau , propas tirpdosi 1:9 (646) , galvoju kažkas panašiai turėtų būti ir su organika , galvoju ir su tuo polikarbonatu kažkas panašaus , tirpo nebepamenu , bet atrodo apie 4-5paras na priklauso nuo gabalų ...
...galvoju mirkyt parą tame tirpale , po to džiovinti gerai irgi galvoju parą , na , o paskui murktelėti vis dengiant sluoksnelius keičiant nusivarvėjimo galus , iki pradės tenkinti danga .... nepamirškit , kad 646 suėda-išbrinkina Epo , pirminį impregnavimą daryti be Epo , vėliau tie murktelėjimai jau tiesiog nebespės suėsti arba sukiljavimui naudoti kokį superio variantą .
 #203039   ZILVA von jurasemia
 10 Bir 2010 14:18
savas rašė:.....sugriebt kokia paliegusia auka, o ligotos zuvytes taip agresyviai tikrai nesielgia.
P.s. kestutis666, Zilva jau kelis kart rase kuom ir kaip dazo ankstesniuose psl. Netingek pasiskaityt, negi neindomu?
...aišku dvigubas žaidimas kartais gal ir neatrodo agresyvus , bet primena būtent aikštingai maisto beieškančią žuvelę ...iš tikro jis daugiau skirtas lašišinėms žuvims ir ...kaip rašo suomiai starkiams , kodėl sunku sakyt , bet būtent jiems patinka pailgi , ištempti vaikštantys į šonus modeliai ...
...kestuti666 aš dažau dažais iš balionėlių ...
 #203044   savas
 10 Bir 2010 14:29
na ant tu maziuku tik eksperimentui. Impregnavimui maistiniai indeliai nepatiko, pavirsius toks keistas gavosi. Dabar pamirkau apie pusdieni atskiestam capon lake, po to dziovinu apie para ir ikaitines ruosinuka, dengiu epoksidiniais klijais. Tai kol kas geriausias variantas man, tik labai sunku ant maziuku atitaikyt balasta, nes skirtingos medzio vietos skirtinga epo kieki sugeria ir svoris gaunas nevienodas.
Polikarbonatas jau antra savaite tirpsta, bet reiks dar tiek pat turbut, kad gautusi pakankamo skystumo. Neramina tik tai, kad padengus pagali, jis siek tiek drumstokas gaunasi, nors veliau isskaidreja. Gal tas 646 nelabai tinka ir reikia gryno acetono? Blyn kiek problemu kai gilintis pradedi. Anksciau dedavau penkis sluoksnius lako ir galva neskaudejo, o dabar...
P.s. Kaip geriau lopyt prakastas arba nuo kabliu atsiradusias skylutes? Padengiu isdziovines dar vienu sluoksniu lako, bet dabar gerai apziurejau: toks vaizdelis, kad tas mikro krateriukas taip ir neuzsilieja.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė