Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #194156   Tadunce
 06 Geg 2010 14:18
Kol kas hypnose tyli. Meginau kur srove su ramuma kertasi, ten nedideliu sapalu su kitokiais voblikais pagavau truputi, o su situo kol kas nieko... Nenuleisiu ranku :)
 #194164   bretas
 06 Geg 2010 14:22
Tadunce rašė:Kol kas hypnose tyli. Meginau kur srove su ramuma kertasi, ten nedideliu sapalu su kitokiais voblikais pagavau truputi, o su situo kol kas nieko... Nenuleisiu ranku :)
na as tokiu metu laiku su juo negaudziau, jis turetu veikt kai prasides karkvabaliai ir kiti sapalu megstami skraiduoliai, nes jis ir imituoja vabala kai trauki ar plukdai, o dabar kaip cia kazkas auksciau rase, turetu ant mailiu imituojancio vobliko imt. :ks> :lol:
 #194170   Tadunce
 06 Geg 2010 14:25
Man kol kas pasiteisino tamsus - juodas, tamsiai rudas, sviesiai rudas
 #194175   bretas
 06 Geg 2010 14:26
Tadunce rašė:Man kol kas pasiteisino tamsus - juodas, tamsiai rudas, sviesiai rudas
o kokios formos?
 #194180   Tadunce
 06 Geg 2010 14:29
Goldy vibro max juodas..
Pontoon alter idem
Dorado bites imitacija
Goldy kazkoks auksinis su juodom demem
 #194228   EDVD
 06 Geg 2010 15:51
Sveiki,

apie voblerius nieko nenusimanau, tai paklausiu cia, planuoju siemet pabandyti sapalu zvejyba spiningu, ir labai norisi aplankyti vaikystes upe kur tada tikrai buvo nemazai dideliu sapalu, varvindavom seile ir tolo, nes priejimo toje vietoje nera, upes vingis, status slaitai, apauge krantai, nuvirte medziai. Manau vienintelis budas pabandyti pazvejoti panasioj vietoj- nuplukdyti vobleriuka kuo arciau, bet kadangi iki siol nesu ant ju zvejojes bijau prisipirkti s... Gal galit rekomenduoti kelis modeliukus kad butu plaukiantis, arba neriantys iki kokio 0.5m(max 1m) ir zinoma kibus :) Is anksto dekui pasisakiusiems :)
 #194232   Tadunce
 06 Geg 2010 15:54
Jei tik del vienos vietos nori, manau butu daug efektyviau meginti plukdyti karkvabali :)

O siaip, visi nedideli plaukiantys, vabalus imituojantys voblikai
 #194235   EDVD
 06 Geg 2010 15:58
o kaip jis plukdomas? :D prisirisi kabli uzmauni karkvabali ir baigta? ar kazkaip gudriau? '''bum :ks>
 #194236   Tadunce
 06 Geg 2010 16:01
Taip, taip pat kaip voblika - uzmeti kiek gali ji toliau, ir megini pateikti virs tos vietos, kur manai, kad sedi sapalas. :)
 #194239   EDVD
 06 Geg 2010 16:09
dekui, reiks bandyti proga istaikius :)
 #195100   bretas
 10 Geg 2010 10:41
o man pernai ant karkvabaliu visai nesiseke... kliovu turejau, bet ne vieno nerealizavau.. vienas nelabai aiskus dalykelis... viena karkvabali sunku toliau nuo kranto uzmest, tam yra skirtos pludeles, arba kiti risa tik paprasta pagaliuka, bandziau ir taip ir taip ir ne vieno kliovo... gal per arti vabalo pritaisau. Bet siemet vel bandysiu. ir dar vienas dalykas, man bent jau karkvabali labai greitai nueda ir viskas tuo baigiasi, kad dedi vis nauja, o sapalai ji pavagia palikdami plika kabliuka arba tik vabalo sparnus:) todel ir pradejau naudot voblikus, nes uzsimeta patogiau ir toliau, nereikia po krumus vabalu gaudyt ir kliovu realizuotu daugiau(cia is mano patirties). :-D
 #196059   Zvegintas
 13 Geg 2010 12:43
bretas rašė:o man pernai ant karkvabaliu visai nesiseke... kliovu turejau, bet ne vieno nerealizavau.. vienas nelabai aiskus dalykelis... viena karkvabali sunku toliau nuo kranto uzmest, tam yra skirtos pludeles, arba kiti risa tik paprasta pagaliuka, bandziau ir taip ir taip ir ne vieno kliovo... gal per arti vabalo pritaisau. Bet siemet vel bandysiu. ir dar vienas dalykas, man bent jau karkvabali labai greitai nueda ir viskas tuo baigiasi, kad dedi vis nauja, o sapalai ji pavagia palikdami plika kabliuka arba tik vabalo sparnus:) todel ir pradejau naudot voblikus, nes uzsimeta patogiau ir toliau, nereikia po krumus vabalu gaudyt ir kliovu realizuotu daugiau(cia is mano patirties). :-D
Karkvabalį gali numest nors ir 50 metrų (kas yra nebūtina) tik reikia naudot atitinkamą plūdę - skaidrų burbulą, kažkiek pripildytą vandens. Kablikas nuo plūdės ant mono valo maždaug 1,5m atstumu, Kabliukas - trišakis, mažiukas, tad tuščių kibimų beveik 0.
 #196074   gelmės
 13 Geg 2010 14:16
Dar galima ir baltą plūdę,kažkiek pailgą, prie kurios yra (arba viduje) arti švinukas. Prie plūdės galima imontuoti ir kablį, nes būna, kad ima net ją. :) Na o atstumas iki vabalo tas patas- koks 1,5 metro.
 #196085   JustasM
 13 Geg 2010 14:42
gelmes rašė:Dar galima ir baltą plūdę,kažkiek pailgą, prie kurios yra (arba viduje) arti švinukas. Prie plūdės galima imontuoti ir kablį, nes būna, kad ima net ją. :) Na o atstumas iki vabalo tas patas- koks 1,5 metro.
Ir vėl jūs pasiklydot temose :-ug
Su spiningu naudoti plūdes ? ;-var-var. :grin: :grin:
 #196087   Zvegintas
 13 Geg 2010 14:46
Jo, iš vis geriausia , kai plūdė pailga, tada parsitraukiant artyn savęs ji sukelia mažesnį pasipriešinimą ir ko gero mažiau baido žuvį. Bandžiau rišt ir pagaliuką, ir be plūdės plukdyt, bet kibimui įtakos nepastebėjau..

bet čia jau nebe spiningavimas :)
Nors paskutinį kartą tokią sistemą buvau surišęs ant spiningo, ir visai ;-var-var.
 #196198   gelmės
 14 Geg 2010 07:45
Jo. :shock: Nuklydau. :v-ar Mersi. :/braj;
 #196200   SauliusM
 14 Geg 2010 07:52
a koks cia paklydimas, spiningauja normaliai zmones su sbirulino pludem.
 #196667   bretas
 16 Geg 2010 11:48
JustasM rašė:
gelmes rašė:Dar galima ir baltą plūdę,kažkiek pailgą, prie kurios yra (arba viduje) arti švinukas. Prie plūdės galima imontuoti ir kablį, nes būna, kad ima net ją. :) Na o atstumas iki vabalo tas patas- koks 1,5 metro.
Ir vėl jūs pasiklydot temose :-ug
Su spiningu naudoti plūdes ? ;-var-var. :grin: :grin:

na as kai vaziuoju sapalu, tai isskyrus spina nieko neimu:) viskas tinka ant mano spino, ir karkvabalis su plude ir vobleriukai, net ir dugnine pastatau :liež-uvis :grin: eini palei upe, ir ziuri kas kur labiau tiktu ir ant ko kimba, o paskui susikonstruoji
siemet turejau tik viena kliova ant spino :e:e manau, kad tai gali buti susija su tuo jog, siemet pinta vala pradejau naudot... kaip manot ar taip ir yra? ir kokius valus naudojat sapalam?
 #196679   Zvegintas
 16 Geg 2010 12:44
Nemanau, kad kaltas pintas valas, na nebent storas labai. Aš irgi naudoju pintuką - Kamatsu Techron - 0,08 , ir tikrai viskas ;uolrait . Negaliu girtis, kad pagaunu daug, bet pagaunu.
 #196888   bretas
 17 Geg 2010 13:15
JustasM rašė:Aš naudoju mono 0.18 :cool: bet dabar galvoju imti 0.16 :/braj;
pas mane atrodo 0,12 pintukas, pernai gaudziau ant mono 0,18, bet perdaug brangiai atsieina vobleriukai :roll: koki tu vala ten naudoji, kad tau laiko sapalus , mano blyn pernai truko kelis kartus ir liko vobleriai pas sapalus burnoj. :e:e todel siemet pasiimiau pintuka, bet, kad nzn ar cia jis kaltas ar sapalai ispindejo.. pernai tokiu graziu buvau pagaves, o siemet apskritas nulis, o jau gal 8-10 kart buvau sapalu medzioklej.
 #196889   Tadunce
 17 Geg 2010 13:21
Tai gal tu gaudai su kokiu kuolu ir uzverztu stabdziu?
Man su 0.14 valu ir ilgu minkstu kotu + sureguliuotas stabdis, tai noredamas nenutrauksi, persisuks stabdis ir amortizuos kotas.
 #196893   SauliusM
 17 Geg 2010 13:36
nu blin, as irgi tiek sapalus, tiek net ir salacius, gaudau su 0,18 mono. neisivaizduoju kaip zuvis gali nutraukt toki vala, kad ir pati pigiausia is maximos perkant kur puskilometris 10lt kainuoja... nebent tikrai su spaga ir nevska katuske gaudyt.
 #197054   JustasM
 17 Geg 2010 23:13
Aš su stroftu gaudau..
Aš ne tokius rastus buvau ištraukęs su 0.18 tai apie 1kg šapaliuką nėra kalbos.. aišku gaudau su UL kotu :cool:
 #197755   slakyss
 19 Geg 2010 17:27
jai nesureguliuotas yrankis tai ir vala lengva nitraukti,niekada nepagailiu atverzti rites stapdi, o uzkirtus zuvi ji galima lengvai priverzti ar vel atleisti.
 #197923   Zvegintas
 20 Geg 2010 09:43
Na, nesu dar nė vieno masalo žuvies žabtuose (gal išskyrus kabliuką su slieku), daugiausia masalų prarandu kitame upės krante, arba įkabinęs kur į dugno kliuvinius, o pribrist negali.
 #201692   giedriuzzz
 03 Bir 2010 15:53
Koki kotuka rekomenduotumet sapalu zvejybai? Zvejyba bus nedideliuose upeliuose, tokiuose kaip Pyvesa, gal dar i Leveny tektu ibristi.
Siaip domina labiau koto savybes nei firmos. Koki labiau rekomenduotumete kota, liaunesni ar kietesni? Toliau ilgis panasiai? Kiek suprantu geriau butu trumpesnis kokiu 210, nes teks ir po bruzgynus palandzioti :roll: masalui tikriausiai bus naudojami vobleriukai, na gal kartais metalas.
Busiu dekingas uz atsakymus
 #201843   Edosius
 04 Bir 2010 09:22
Vienareikšmiškai - liaunas, vos ne UL tipo. Ilgis - 2.10-2.70.
 #201852   SauliusM
 04 Bir 2010 10:17
jei po krumus landziosi tai kazka 2,1m imt siulyciau. ir su uzmetimu iki kokiu 7 ar 9 gr. nes visai UL paemus gali but problemu su didesniais sapalais, kurie mazam upeliuke gali uzsimanyt ilyst i krumus ir nelabai ana beprilaikysi su visiskai UL kotu, lygiai tas pats galioja ir letesnes akcijos kotam, del ko as labiau fastus megstu, nu bet aisku ne visiskus extrafastus, nes tokiais velgi metyt lengvus masalus nebus labai smagu.
Didesnese upese kaip kad Neris ar Nemunas, kur ir masalai didesni ir visiskom blusom negaudai beveik man optimaliausias 2,7m ilgio su uzmetimu iki 18gr fast akcijos (bet velgi ne extrafast) kotas (juo ir salacius gaudau nes sapalai su salaciais didelese upese daznai buna salia).
Principe as pats ir turiu sapalam du kotus. viena 2,1m ilgio su uzmetimu iki 7gr kita 2,7m ilgio su uzmetimu iki 18gr ir renkuosi kuriuo gaudyt pagal situacija. Kai kokiam Nemune visgi nenori kibt sapalai ir prireikia kokias blusas naudot tai pasiimu ir ta trumpesniji.
 #202000   Edosius
 04 Bir 2010 21:09
Saulius gerai paporino, tik giedriuzzz atsimink kad Neris ir Nemunas tai net net mūsų Mūša :!: Aukso viduriukas tau 240mm.
p.s. Tatuloj ar Pyvesoj pagaut 1kg šapalą vieną kart metuos būtų didelis pasiekimas.., ir tai... tris kart per savaitę reiktų eiti...
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė