Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #191855   ZeMeR
 28 Bal 2010 16:14
dima tai gal galetum pats pasiziureti juk tau savas nepadarys ;)
 #191871   ZILVA von jurasemia
 28 Bal 2010 18:03
ZeMeR rašė: Iš fanieros manau greičiausiai būtų
:n.nee: čia atseit presas , kokia fanera , čia storo medgalio reik , bet aš pasidariau tokį ir man nieko gero nesigavo , bėda ko gero tame , kad aš kaitinau ruošinį ne fenu , o laikydamas žnypliukėmis virš el.plytelės , labai baisu perkaitint ir kol uždedi apstingsta , na ir kariavai gaudavos , o va balną išspaust gaudavos gerai , bet tam naudodavau savo nykštį , tai jis šiek tiek pasvilęs būdavo , bet liežuviukai gaudavos liuksiški .
 #192010   Ef
 29 Bal 2010 08:22
graztas, slifavimo popierius - uzmove puta ant grazto ar tai vinies ir su slifavimo popierium nuapvalino :)
 #192138   ZeMeR
 29 Bal 2010 15:56
Svas įdomus darbai bedes gal? svoris koks?
 #192147   Skumbrotas
 29 Bal 2010 16:32
savas rašė: Paveikslėlis
Ko toks liūdnas :?: Ešeriams depresiją įvarys :!: :lol:
 #192157   dima
 29 Bal 2010 17:18
kokia ten medziaga pludej naudojama ir gal kas zinote is kur galima gauti ar nusipirkti .aciiu
 #192160   Ef
 29 Bal 2010 17:36
Savas, gerai Skumbrotas sako, reikejo det toki smaila kaip ant varles :-D
 #192162   savas
 29 Bal 2010 17:42
pasiskaityk ten kur nuoroda buvau idejes. Pasiziurek "Самоделки" skyrelyje pati pirma straipsneli apie pludziu daryma. Nenorek, kad kiti uz Tave juoda darba (paieskas) vykdytu, pakrutink truputi pirstus virs klaviaturos.
 #192163   savas
 29 Bal 2010 17:43
Ef rašė:Savas, gerai Skumbrotas sako, reikejo det toki smaila kaip ant varles :-D
Koks gyvenimas, toks ir smailikas :-D
 #192166   dima
 29 Bal 2010 17:49
savas rašė:pasiskaityk ten kur nuoroda buvau idejes. Pasiziurek "Самоделки" skyrelyje pati pirma straipsneli apie pludziu daryma. Nenorek, kad kiti uz Tave juoda darba (paieskas) vykdytu, pakrutink truputi pirstus virs klaviaturos.
neradau :cry: ps. man reikia kaip jin lietuviskai vadinas :e:e
 #192168   Robert
 29 Bal 2010 17:53
;-var-var. Savas,o kodel lapelis apacioj?,sunku gali but zuviai kabli apziot :roll:
 #192178   Robert
 29 Bal 2010 18:53
savas rašė:Nu vat, kai nulipdziau, tada ir pamaciau kokia nesamone padariau. Tegu bus tik del grozio :roll:
Manau yra iseitis :roll: ,nukirpk prie pat kunelio vielute ,igrezk skylute virsuj kablio ir ikljuok palankstes,ir bus darbingas ;-var-var.
 #192181   savas
 29 Bal 2010 19:13
Tada kazin ar laikysis normalioj padetyje, lapelis besisukdamas veikia kaip stabdis ir pastatys galva vertikaliai kabliu i apacia. Variantu galima sugalvot daug - vienas is ju uzkabint dar viena kabliuka uz lapelio
 #192186   ZILVA von jurasemia
 29 Bal 2010 19:36
Savas labai gražus daikčiukas , labai akuratnas , super ...aišku gaudymui ko gero geriau išviso nukirpt tą vielutę ir gaudyt tik kaip su džiggalvute , bet vis tiek ...aš už , kad ir kaip bebūtų pats darbas gražus ;uolrait
 #192367   ZILVA von jurasemia
 30 Bal 2010 07:49
savas rašė:Poskolku vel nedarbingas vakaras:
Neįprastai "ilgai" iškištas liežuviukas , turėtų stipriai makaluotis-kratytis ...o gal aš klystu , ką duoda toks ilgas liežuvis ? ...jei būtų kilpelė pačiam liežuvėlyje iš apačios pravesta suprasčiau , kad tai šedukas ...
tiesa , o toks ilgis ar nėra silpna vieta dėl liežuviuko lūžimo atsimušus į kliūtį ?
 #192387   savas
 30 Bal 2010 10:08
Cia tas vienintelis kuris truputi dirbo is "tinginiu" seimynos. Liezuvis tai garantuotai nuleks po poros stuktelejimu i kliuti, tada ir pakeisiu i zetuka. Kitus visus reikia tvarkyt - sunkint prieki, det z liezuvius ir aisku kilpos vieta keist, tada pradeda graziai judet.
Acia dar vienas vakarykstis pasislepes, dar nelakuotas ir su "palaidu" liezuviu, bet dirba kaip priklauso (4,5cm):
Paveikslėlis
 #192395   ZILVA von jurasemia
 30 Bal 2010 10:35
savas rašė:Cia tas vienintelis kuris truputi dirbo is "tinginiu" seimynos. Liezuvis tai garantuotai nuleks po poros stuktelejimu i kliuti, tada ir pakeisiu i zetuka. Kitus visus reikia tvarkyt - sunkint prieki, det z liezuvius ir aisku kilpos vieta keist, tada pradeda graziai judet.
Acia dar vienas vakarykstis pasislepes, dar nelakuotas ir su "palaidu" liezuviu, bet dirba kaip priklauso (4,5cm):
Savas žiūriu žiūriu į tą liežuvėlį ir nesuprantu , na turėtų gi judėt , liežuviukas balnas ne balnas , jis gal ilgas ir siauras , gal todėl neina išjudinti , gal ...platesnį į šonus ir trumpesnį , na daugiau į apskritimą panašų , o ne į labai ištemptą ovalą ... kaip manai ? ...pabandyk jei netingi ... o balastas ko gero geriausia žaidžia įdėjus prie pat galvos priekio , tada gražiai juda uodeginė dalis , o pati galva mažiau makaluojas , dariau ir vakar bandžiau sudėjęs prie vidurinės kilpelės iš priekio ir iš galo vienodai , dariau ir iš galo 2/3 dėjau , dirba balniniai , smulkiai , tankiai ir agresyviai virpėdami , bet nesimakaluoja dideliais vingiais , o tirtina tankia , bet maža amplitude ....
 #192401   savas
 30 Bal 2010 11:08
Bandziau visokius det (pries kelis puslapius rasiau), bet kai idejau Z - daugiau ir nebeeksperimentavau. Su tuo ilgu ilgu balnu dar pakenciamai juda, kai pagrindini balasta i prieki ikisau: agresyviau pradejo uodega judint ir balnas dar i sonus pameto apie 15 cm . Cia vonioj taip, kaip dideliam vandeni elgsis - siandien paziuresiu.
P.s. Balastas - svino plokstele 1,6mm storio ideta 2/3 pries kilpa ir 1/3 uz jos, papildomai idetas 6mm skersmens, 9mm ilgio gabaliukas svininio strypelio:
Paveikslėlis
 #192580   ZILVA von jurasemia
 01 Geg 2010 15:57
Savas turėtų begalinai tabaluotis į šonus agresyviai ir negiliai nerti ...man taip atrodo nes apatinė liežuviuko ližė labai į apačią žiūri , tu nebijok , pabandyk apatinę pakelt aukštyn , aišku , kad nebūtų visiškai horizontali (nors ir tokia labai įdomiai žaidžia) , tokia vos vos žemyn einanti ... ;uolrait , o pats vobleris labai gražus ;-var-var.
 #192581   savas
 01 Geg 2010 16:11
Aciu uz gera zodi. Tabaluojasi jis atsakanciai (toks jausmas, kad net traukt nereikia, kad dirbt pradetu), tik del nerimo dar neaisku - vonioj i dugna barskina, bet ten tiek to vandens... Galima bus paupy su ziebtuveliu pakaitint pareguliavimui. Nors dar keli tokie patys parvyksta: ant tu su liezuviu formom pazaisiu.
 #192592   Xfirefix
 01 Geg 2010 18:06
Sveiki,noreciau paklausti ar galima airozoliniais dazais dazyta pavirsiu lakuoti nitro laku? ar jie tarpusavi sugyvens?
 #192596   savas
 01 Geg 2010 18:34
Svarbu kokiu pagrindu tie dazai pagaminti. Jei nitro laku purksi labai plonu sluoksniu ir is didesnio atstumo, tai gali ir pavykti, o jei kitokiu budu, tai gali buti ir negerumu, ipac jei dazai - nesugyvenantys su acetonu.
 #192604   ZILVA von jurasemia
 01 Geg 2010 19:02
Xfirefix rašė:Sveiki,noreciau paklausti ar galima airozoliniais dazais dazyta pavirsiu lakuoti nitro laku? ar jie tarpusavi sugyvens?
nitro lakas sugyvens tik su vandeniniais akriliniais , kitus gi dažus greičiausia nuplaus . Variantas - pabandyk ant kokio pagaliuko padažęs paskui kyštelt ... Išsigelbėjimas gal būtų jei gerai išdžiovinus paskui , labai švelniai švelniai , niu visai kaip su moteriške , vos vos aptapšnoti plonu , netekančiu sluoksneliu ir leist jam gerai išdžiūt , taip sudarytum pirmąjį apsauginį sluoksnį , vėliau jau drąsiau galima būtų murkdyt ....bet aš nerizikuočiau neturėdamas vandeninio akrilo .
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė