Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #181508   Tadunce
 27 Kov 2010 22:40
Sapalai atsargus, nemanau, kad patiks is storo valo pavadelis, kaip tik jiems ploninti reiketu...
 #181539   cesius
 28 Kov 2010 09:16
atomaxas rašė:O is storo valo netiktu pavadelis, nes baisu voblikus prarast, jei kokia lydeka uzkastu :D
Jai su tokiu poziuriu eini prie vandens, tai garantuotas pravalas daugumoj atveju, Norint gaudyt sapalus ar kita upine zuvy reikia atiduot DUOKLE upei, kitaip niekaip :!:
daugumoj atveju gaudant mazais voblikais lydekos paim kaipo saldainiuka, tad nebijok :!: :!:
 #182805   Suiram
 31 Kov 2010 21:15
Nessu neivieno voblos praradęs dėl lydekos kaltės per kokius keturius šapalavimo metus. Ir išvis šapalaujant esu tik viena lydi pajėmęs, ir tapati ant muselinės strymeriuko pavasari.
Spiningaujant dedu visada 0,16 vala ir nesuku galvos dėl lydeku....
 #185277   Sokratas
 08 Bal 2010 18:47
Faktas... Ir man atrodo, kad Ventos, o ir kitų upių turbūt, lydekos ,,stovi" visai kitur, nei šapalai :)
 #185291   Jackfish
 08 Bal 2010 19:15
Nemune is akmenynu, tipiniu sapaliniu vietu, dazniau lydeka gali isprasyt, nei sapala vasaros metu.
 #185818   Sokratas
 09 Bal 2010 20:51
Gali bŪti, Nemune nežvejojęs gyvenime, bet žinau kur jis yr ... :)
 #186518   rgutis
 13 Bal 2010 16:12
kada minijoi pradeda kabynetis sapalai?kazkaip nesu niekad dar ju bandes gaudyti :lol:
 #190506   bretas
 23 Bal 2010 12:28
kada galima su spinu jau pradet sapalus gaudyt? :ks> nes anksti pavasari man regis jie ant voblikus neziuri. ;;yel ar as klystu? :idea: :?:
 #190516   bretas
 23 Bal 2010 12:51
Tadunce rašė:Tai reikes sutemu tokiu atveju palaukti :)
Tai taip, meginsiu su sviesiais masalais gaudyti - 5 cm hornetukai, ugly ducklingai sviesus 5cm...
nebandziau daug kartu su spinu nakti , bet laimiki kuri turejau didziausia(nakti) pagavau ant juodo (su nedidelia salotine deme prie uodegos) vobliko(pavirsinio),
Pradejau sapalus ant spino gaudyt pernai, is pradziu pirkau "sirses" , "ziogus", kliovu buvo, bet laimikiai nesiekdavo puses kg, paskui uzsukau Vln i viena krautuve (kaip vadinasi nepamenu, Fabijoniskiu g. 2,) ir labai malonus pardavejas, pasiule
Pontoon 21 vobleriukus, paemiau viena siulyta ir kita savo issirinkta, maniskis tebeguli dezeles dugne(rudija) o pontoon'as buvo paaukotas nemazam sapalui(neatlaike zilka) na dabar jau turiu penkis pontoon'us(+tris kurie buvo per silpnai priristi)
Laukiu nesulaukiu, kada bus galima juos suvilgyt ''plot
 #190520   Vaidis
 23 Bal 2010 13:03
Nier ko laukt, eik prie upės ir vilgyk drąsiai :!:
P.s. permesk akimis fotoreportažus ;-)
 #190686   audrutis
 23 Bal 2010 21:50
bretas rašė:kada galima su spinu jau pradet sapalus gaudyt? :ks> nes anksti pavasari man regis jie ant voblikus neziuri. ;;yel ar as klystu? :idea: :?:
Ziauriai klysti. Anksti pavasari jie kaip tik voblerius baisiai megsta
 #190708   Tadunce
 23 Bal 2010 22:04
bretai, kaip tik hypnose su tokia spalva guli mano dezutej dar nepanaudotas :)
Pontoonu turiu pasiemes sapalams, bet vis rodos, kad mazoka, kad kitas bus geresnis.. :)
 #190762   Mike
 24 Bal 2010 09:22
Tadunce, kažkaip nesigiri pavasariniais šapalų laimikiais. Visą žiemą ruošeisi, o dabar tylu. Ar negaudai, ar pagauti nesiseka? Manau, tokioj Šventojoj sąlygos gaudymui jau neblogos turėtų būti. Kaip ten yra?
 #190765   Tadunce
 24 Bal 2010 09:28
Buvau poroj ribalku, bet nulis.. Praeita savaitgali dar buvo aukstokas vanduo, salos apsemtos pilnumoj dar buvo..
O si savaitgali vejas baisulinis, lietus, rytoj vaziuosim lydekioku megint pagauti, tai sapalai iki treciadienio gal palauks, ziuresim kada is Kauno grisim..Nes vanduo jau kaip ir pilnai savo vagon sugrizes, reikes rimtai uzsiimti :)
Jau jei pagausiu, tai tikrai pasigirsiu :) :)
 #190774   Robert
 24 Bal 2010 10:02
::hai-bai Tadunce-Sventojoj vanduo vagoj :roll: ko tai nesitiki :roll:,su vienu pazistamu kalbejau uzvakar (klause ar ant apsemtos pievos galim sapala pagaut :grin: ),apie Sventaja cia :grin: ,as irgi nerimstu.Ir kaip pernai, laimikiu turejai Sventojoj?As buvau gal keturis kartus kibimo nemaciau.Ir isvis ties Zujais buvo mirus upe kazkokia,net mailiaus jokio nesimate :roll:Uzpernai gerai pazvejojau :gutgut
 #190776   Tadunce
 24 Bal 2010 10:11
Robert, siandien vaziuosiu pro upe, vakare pora nuotrauku imesiu kaip atrodo :)
Pernai upej labai mazai gaudziau, pora kartu tik su spiningu, beveik nieko neteko pagauti :) Su feeder'iu normaliaia, ant kukuruzo pasigaudavo karts nuo karto, bet specialiai ju negaudydavom
 #191388   ragatke5
 26 Bal 2010 13:49
o kas musoj girdet apie sapalus,ar jau galima meginti spining?ar geriau megynti mazesneme upelije,pwz:pyvesoje?
 #191542   atomaxas
 26 Bal 2010 22:48
Sapalai turi imti jau. O del pyvesos nzn, kiek pro sali vaziavau tai gerai patvinus buvo.
 #192187   Tadunce
 29 Bal 2010 19:37
Kur dabar turetu stoveti sapalai?
Revas atrodo is visu pusiu apmeciau - nieko. Tiesa, be bridkelniu buvau, tai negalejau islaikyti vobliko vienoj vietoj, pvz pries pat reva.
Bandant ramesnej vietoj pakrumej pravesti uzpuole lydeka.
 #192206   Tadunce
 29 Bal 2010 20:13
Taip.
Ryt ryte turesiu ribalka su vietiniu Sventosios siaubu :)
Tikiuosi pamatyt sapala :) Bent pas ji, jei ne pats pagauti :)
 #192229   Robert
 29 Bal 2010 20:37
As irgi bandysiu ryt ties Jonava apgaut koki sapaleka :lol: ,bet nelabai tikiu kazkodel :roll: ,o tas siaubas :-ug siemet jau pagavo Sventojoj :?:,su spiningu?
 #192231   Tadunce
 29 Bal 2010 20:40
Dar tik karta buvo gaudyt su spinu, tai nieko, siandien vakarop isvare, tai paklausiu rytoj kaip sekes, na ir ryt, tikiu, kad kazkas bus :)
 #192886   Tadunce
 02 Geg 2010 19:31
Na, pirmus sapaliukus jau sugraibiau, tikiuosi juos pagauti po poros metu, kai paauge bus :)
Aplink revas kiek skalavau vandeni, jokio judesiuko, kur didieji dinge?
Gal del to, kad jau idienojus gaudau?
Ar ten kur pagaunu nedideliu, isvis nevargti, nes nebus stambesniu?
Norisi bent su puskilograminiu egzemplioriu susidurti :)

Siandien ikirtau uz revos zuvi, jau galvojau sapalas.. Ale kad ji kur upetakis
 #193017   Wytux
 02 Geg 2010 21:49
Jo nesiakasi tau,....kazkoks gaidys upetakis vietoje sapalo :)
Kur su plude gaudo tai tarpt tu standartiniu ir geruliu sapalu vienas kitas pasitaiko, todel nemanau, kad jei pagavai kelis mazus tai didesnio jau nepagausi toje vietoje ..... man kazkaip atrodo, kad pavasari jie susimaklave kolkas .. .poto i vasara jau atsisijoja didesni nuo mazesniu....
 #193305   kazbekas
 03 Geg 2010 19:03
tose paciose dabar vietose trynas tiek didieji tiek mazieji. buvau siandien nulekes pasizvalgyt, tai jau buriuojas. mamkos dar pasyvios - sekioja paskui vobleri bet ne daugiau.
mazieji aisku, kaip visada - aktyviausi ir kvailiausi. Todel ir papuola pirmi. siandien per gera valandele nemazai kibimu turejau, taciau visi kibe buvo gan nedicki. trejeta istraukiau, bet dydis kol kas dar ne tas - 300-400 gramu.
 #193311   SauliusM
 03 Geg 2010 19:25
kazbekas rašė:tose paciose dabar vietose trynas tiek didieji tiek mazieji. buvau siandien nulekes pasizvalgyt, tai jau buriuojas. mamkos dar pasyvios - sekioja paskui vobleri bet ne daugiau.
mazieji aisku, kaip visada - aktyviausi ir kvailiausi. Todel ir papuola pirmi. siandien per gera valandele nemazai kibimu turejau, taciau visi kibe buvo gan nedicki. trejeta istraukiau, bet dydis kol kas dar ne tas - 300-400 gramu.
as tau jau sakiau, kad tiniuko neturejei, tai i nepagavai '''bum
 #194151   bretas
 06 Geg 2010 14:16
Tadunce rašė:bretai, kaip tik hypnose su tokia spalva guli mano dezutej dar nepanaudotas :)
Pontoonu turiu pasiemes sapalams, bet vis rodos, kad mazoka, kad kitas bus geresnis.. :)
pabandyk ta, jis tikrai geras :ruko su juo praita vasara tiek pritraukta... :cool: tik su juo srovej didelej nera ka veikt, o leist pasroviui kur ramesnes vieteles ar isleto temt pavirsiui tai jis pats tas ;uolrait
siemet ant donkes tik bandziau sapala, buvo keli kliovai, vienas neblogas, bet iki kranto nedatempiau :e:e .
Reiks savaitgaly lekt link upes sapalu su spinu ''plot bo siemet ant spino du lydziokai ir 6upetakiai, gaila upetakiai visai maziukai, tai nera su kuo pakovot...
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė