Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #178480   Fiskius
 16 Kov 2010 09:03
SailorBoy rašė:Sveiki. Spininingauju senai, bet niekad nebandziau gaudyt upetakiu ir tai man neduoda ramybes. Noriu pabandyt, prisiskaiciau daug teorijos ir kiek suprantu netrukus turi prasidet sezonas, Gal atsirastu kas galetu praktinius mokymus pravest? Suprantu, kad kantrybes reikia daug su tokiais zaliukais, bet gal visgi atsirastu kas :/braj;
Sakyk is kur esi, tai bent patarsim kuriam gale pradeti ju ieskoti ;-)
 #178510   Donatelo
 16 Kov 2010 13:48
Sveiki,

as taip pat noriu pradeti upetakius gaudyti jau si sezona :) apie masalus prisiskaiciau nemazai,, yranga jau irgi kaip ir issirinkes esu... truksta tik ziniu,, kur ir kada :) aisku netikiu, kad pirstu parodysit savo vietas,, ale kaip pradedanciajam gal nors apytiksiai koordinates kokias nors nupasakosit kur galima pabandyti suvilioti savo pirmaji margi :) esu is Vilniaus pats...
 #178513   Fiskius
 16 Kov 2010 14:13
Donatelo84 rašė:Sveiki,

as taip pat noriu pradeti upetakius gaudyti jau si sezona :) apie masalus prisiskaiciau nemazai,, yranga jau irgi kaip ir issirinkes esu... truksta tik ziniu,, kur ir kada :) aisku netikiu, kad pirstu parodysit savo vietas,, ale kaip pradedanciajam gal nors apytiksiai koordinates kokias nors nupasakosit kur galima pabandyti suvilioti savo pirmaji margi :) esu is Vilniaus pats...
Na kad ir ta pati vilnele. As nuo jos pradejau. Kai atsils varyk sieks tiek zemiau belmonto ir brisk, tikrai ka nors sugausi ;-) O po to jau ziurinekis kur aplink svarus, saltavandeniai, vasara vandeningi upeliai ;-)

P.S. zvilgterk i megejiskos zukles taisykles, kur nuo spalio pirmos draudziama zvejoti ;-)
 #178514   Donatelo
 16 Kov 2010 14:22
Na buvo sovus i galva mintis apie Vilnele,, nors ir nemazai esu girdejas kad ten galima kazka suvilioti,, bet pats nelabai tikejau... Tikrai reiks pabandyti... Dekuj ;)
 #178517   Edosius
 16 Kov 2010 14:47
Vilnelė, Musė, Ūla, Grūda....ir daugelis Neries bei šventosios intakų....
 #178526   Donatelo
 16 Kov 2010 15:55
Na Vilnelej bei Musej tai seip teko pazvejoti... zinau kur jos randasi.. Musej kuojas ir raudes pavasari gaudau,, teko tem ir lydeku pagauti,, bet va Ūla bei Grūda tai jau maziau girdėta,, aisku interneto pagalba nebus sunku jas rasti,, bet dėl pirmos zuvies reiks pasistengti ciuju :) :) bet seip dekuj,, kuo toliau tuo labiau atsiranda noras koki vobleriuka pravesti po medziais :) dabar beliko tik tarp dvieju spinigu apsispresti,, kuris bus labaiu tikes,, palaukiam geresniu oru ir i musi :D
 #178555   Dusia
 16 Kov 2010 17:29
Vilnelej pilna upetakiuku ir auksciau Belmonto,tik kad legaliu pasitaiko labai retai.arba as zvejot nemoku :-D
 #178594   Arvidys
 16 Kov 2010 19:43
As ten zvejojes nesu, bet isvada galiu daryt, kad gal naudoji permazus masalus? Upetakiai tikrai nesibaido antro ir trecio numerio sukriu.
 #178646   SailorBoy
 16 Kov 2010 21:33
Fiskius rašė:
SailorBoy rašė:Sveiki. Spininingauju senai, bet niekad nebandziau gaudyt upetakiu ir tai man neduoda ramybes. Noriu pabandyt, prisiskaiciau daug teorijos ir kiek suprantu netrukus turi prasidet sezonas, Gal atsirastu kas galetu praktinius mokymus pravest? Suprantu, kad kantrybes reikia daug su tokiais zaliukais, bet gal visgi atsirastu kas :/braj;
Sakyk is kur esi, tai bent patarsim kuriam gale pradeti ju ieskoti ;-)
As klaipedietis. Buciau lb dekingas jei patartumete kur bandyt, kad neatrodyciau lb jau kvailai :grin:
 #178661   Fiskius
 16 Kov 2010 21:51
Dusia rašė:Vilnelej pilna upetakiuku ir auksciau Belmonto,tik kad legaliu pasitaiko labai retai.arba as zvejot nemoku :-D
Man irgi neteko legalaus sugauti, bet paciai pradziai, pazinciai su sia zuvimi, si upe puikiai tinka ;-)
 #178669   Edga
 16 Kov 2010 22:11
To "Sailorboy" bandyk minijos aukstupi ir jos intakus,taip pat gali nulek i skuodo raj. Ten upeliu paieskot,netoli latvijos sienos
 #178670   SailorBoy
 16 Kov 2010 22:17
Edga rašė:To "Sailorboy" bandyk minijos aukstupi ir jos intakus,taip pat gali nulek i skuodo raj. Ten upeliu paieskot,netoli latvijos sienos
Veivirzoje gal bandes?
 #178693   Edga
 17 Kov 2010 00:07
Dar neteko,pagrinde gaudau skuodo raj. upeliuose,si sezona bandysiu minijoi ir jos intakuose
 #178711   Fiskius
 17 Kov 2010 09:27
Valius rašė:upetakingiausia upe - Sanzile.
Blyn muselnykai, baigsit jus kada ant tos sanziles vaziuot?!?!?!? :dark:
 #178753   EdgaBoy
 17 Kov 2010 10:56
Dusia rašė:Vilnelej pilna upetakiuku ir auksciau Belmonto,tik kad legaliu pasitaiko labai retai.arba as zvejot nemoku :-D
Prastai su ta Vilnele, numelžta ji taip, kad praktiškai neverta ten tikėtis rimto dydžio upėtakio. :cry:
 #178756   Donatelo
 17 Kov 2010 11:12
Tai kaip supratau didesniu vobleriuku ir neverta jau naudoti Vilnelej?? Pasikartosiu,, kad ir sprindinis upetakiukas,, jis man butu pirmas :D kur didesne tikimybe ta mazili pagauti?? auksciau ar zemiau Belmonto?? :)
 #178772   EdgaBoy
 17 Kov 2010 12:26
Donatelo84 rašė:Tai kaip supratau didesniu vobleriuku ir neverta jau naudoti Vilnelej?? Pasikartosiu,, kad ir sprindinis upetakiukas,, jis man butu pirmas :D kur didesne tikimybe ta mazili pagauti?? auksciau ar zemiau Belmonto?? :)
Su 5cm vobleriu tikrai ten neverta gaudyt, nes kibs tie mažyliai nebent atakuodami jį, kad išvyt iš savo buveinės kaip konkurentą, bet kaži ar pasikirs.. Aš Vilnelėje naudoju pgrinde sukres 2nr, mažiukai vobleriai ir pasiteisina, bet kažkaip sukrės labiau prie širdies. Kibiausia Vilnioje man bent jau Vibrax raudonas lapelis su juodais taškais, pamėgink tikrai pagausi ir ne vieną, pradžiai įspūdžių tikrai pakaks :koliorava O dėl kibimo aš jau skiltyje Upės, kur apie Vilnele rašo rašiau ten, kad nematau skirtumo dėl kibimo aukščiau ar žemiau Belmonto senojo malūno užtvankos, vienodai kimba abiejuose ruožuose.
Tik pagavęs tą savąjį sprindinuką nepamiršk jo paleisti atgalios ;-)
 #178779   Donatelo
 17 Kov 2010 12:50
Tai jau tikrai i keptuve nemetu zuvies :) Visos keliauja atgalios... Vat tik kartais koki viena kita eserioka vasara i rukykla pasaunu... bet tik tiek... :)
 #178783   EdgaBoy
 17 Kov 2010 13:22
Donatelo84 rašė:Tai jau tikrai i keptuve nemetu zuvies :) Visos keliauja atgalios... Vat tik kartais koki viena kita eserioka vasara i rukykla pasaunu... bet tik tiek... :)
Ešeriokas kas kita, ypač jeigu dar jį pagauni upėtakiniam upelyje, jiems ten ne vieta aš manau, nes tik mailiuką upėtakių ar ikrus suėda tie rajūnai, iš Vilnios visus pagautus ešerius parvežu katinui papuotauti -liežvis
 #178786   EdgaBoy
 17 Kov 2010 13:39
Beje, patarkite ar išsakykite savo nuomonę ir patirtį, ką geriau pirkti ilgus guminius, kur prie diržo segasi ar brydkelnias? Nes vasarą dar nieko įsibrist jeigu ką masalioka atkabint ar patogiau užmest bet pavasari ir kol vanduo dar tikrai ne šiltas tai nėra dbr galimybių. Kiek iš savo pasvarstymų tai manau brydkelnės labiau muselininkams, nes jie jau grynai varo įsibridę, o guminiai labiau tiktų spiningautojui ir šiaip kur prie kūdros prieiti ar per dumblus papraidžiot su jais patogiau mano manymu, bet.. neturėjau tai tik teoriškai ir tesvarstau..
 #178789   Donatelo
 17 Kov 2010 13:46
O dar gryztant prie Vilneles salia Belmonto tarkim,, pernai teko tebn seip pasivaikscioti pakrante su drauge,, buvo balandzio menesis,, tai kas pora minuciu praplaukdavo baidariu burelis... Kazkaip tada pagalvojai ar jie nemaiso zvejoti tokiais buriais?? Ar ten tik man taip papuole kad nemazai baidarininku pasiplaukioti sugalvojo??
 #178791   EdgaBoy
 17 Kov 2010 14:01
Donatelo84 rašė:O dar gryztant prie Vilneles salia Belmonto tarkim,, pernai teko tebn seip pasivaikscioti pakrante su drauge,, buvo balandzio menesis,, tai kas pora minuciu praplaukdavo baidariu burelis... Kazkaip tada pagalvojai ar jie nemaiso zvejoti tokiais buriais?? Ar ten tik man taip papuole kad nemazai baidarininku pasiplaukioti sugalvojo??
Šią vasara kur buvo pats plaukiau baidarėmis Vilnele, buvau didžiai nustebes :shock: , nes kiek metų ten žvejoju ir niekad nesutikdavau baidarininkų.. O po tos kelionės kaip tyčia paspyle kas antra žūklę baidarininkų vilgstinę sutikti Vilnioj :neutral: bet nepastebėjau, kad tuos sprindinukus upėtakius jie trukdytų gaudyt, jei būtų rimtų žuvų tikriausiai apsunkintu jų žūklę baidarininkai plekšnodami irklais.
 #178850   matamode
 17 Kov 2010 20:24
Donatelo84 rašė:Tai kaip supratau didesniu vobleriuku ir neverta jau naudoti Vilnelej?? Pasikartosiu,, kad ir sprindinis upetakiukas,, jis man butu pirmas :D kur didesne tikimybe ta mazili pagauti?? auksciau ar zemiau Belmonto?? :)
negi tau kas koordinates turetu duoti :-D :?: zinai upe,nuvaziuoji,atrandi ir pagauni ''plot ir bus daug didesnis malonumas,nei kad kas pirstu tau parodytu kur ir ka uzmesti :-D
 #178859   SailorBoy
 17 Kov 2010 20:49
matamode rašė:
negi tau kas koordinates turetu duoti :-D :?: zinai upe,nuvaziuoji,atrandi ir pagauni ''plot ir bus daug didesnis malonumas,nei kad kas pirstu tau parodytu kur ir ka uzmesti :-D
O gal man pasufleruotum upe kokioj bandyt upetakiu ieskot? nebandes as dar ju gaudyt, tai, kad butu paprasciau pradet :)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė