Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #175025   matamode
 26 Vas 2010 10:20
bet tai jei jau ikabinai zacepa,tai ar tu su pintuku rausi,ar nubrisi,ar atsaudisi,vistiek perspektyvi vieta bus sugadinta :roll: tai tavo pliusas tik ten kur negali dabrist :neutral: .man kaip ir tai neaktualu,o kad mono tamprus,su greitesniu koteliu zuvaujant - tik privalumas.
 #175034   EdgaBoy
 26 Vas 2010 11:07
Kas dėl pardavėjo, tai aš viska 100% suprantu :) Antra, čia tiesiog pasirinkimas žvejo ar pintas ar mono, esmė klausymo buvo ta ar tie kas yra šalininkai pinto valo gali man patart, pasakyt ar apsimoka nusismulkinti iki tokio plono pinto valo (0.06mm).
Gal mano klaida, pirmais nepaminėjau, jog kol specialiai įrankių neįsigijau tai žvejojau su lydekiniu kotu ir atitinkamu valu, pintas 0.22mm ir kas dėl valo kad pintas, tai aš nepastebėjau ir man neiškilo jokių problemų, tokių kaip susuktų jį sukrės srovėje ar dar ką, kad barzdą kokia mestų, tad ir nusprendžiau toliau naudoti pintą valą. Tik viena aišku, kad 0.22mm pinto tikrai nereik upėtakių ribkėje, bet kokį optimalų pinto valo skersmenį patartumėte.
 #175073   vital(vilnius)
 26 Vas 2010 13:52
Nesuk sau galvos, patinka pintas tai ir gaudik.
Geri pintukai kurie galima rasti pas mus in LT;
Salmo Elite Braid. 010-012
Sasame Samuline.0,08
neziurek kad diametras mazas,realei ten bus kaip 0,12-0,16 mono,tik pintas 3-4 kartus stipresnis uz mono ;-)
As pvzd jau atsisakiau zvejoti upietakius su pintu, man visgi meliau su mono,bet nesakau kad pintukas netinka upietakiu zuklei,puikei tinka :cool: tik reike teisingai parinkti pinta vala tam reikalui(diametras,apvalumas,ir t.t.) ;-)
 #175083   Edga
 26 Vas 2010 14:42
Kiekvienas esam individualus ir zuklaujam su sau patinkanciais ir priimtinais yrankiais ir masalais."EdgaBoy" kokius masalus pats naudoji,kas tavo praktikoj labiausiai pasiteisina?
 #175091   tadux
 26 Vas 2010 15:45
jo pintukas upetakiu gaudyme yra kleckas,jai tokx plonas susipins ispinti be sansu praktiskai,plius naudojami smulkus masalai uzmetimo atveju,krenta dazniausei i kita puse kranto aisku jei yra gaudoma mazuose upeliuose,pintukas gelbsti kai yra naudojamas parabolinio linkimo kotas nes tada uzkirtimas yra upetakio lengvesnis,kad visi upetakiai linke pulti kai zverys nesutinku nes kur gadydavau spiningu juos kibimas budavo tokx panasei atsiveju apzioju ir viskas,o db nebegaudau ju spiningu mieliesnis tapo kitokx budas..o kur tu minejai Edga kad kotas 3 metrai ir surfines riteles siulyciau lengvinti yrankius nes tik taip patirsi geru pojuciu,o su tuo kad gaudyti ka turi linkciau nesutikti, pasiulykit karpininkui su nevskaja traukti karpi :)
 #175107   Edga
 26 Vas 2010 17:47
tadux rašė:jo pintukas upetakiu gaudyme yra kleckas,jai tokx plonas susipins ispinti be sansu praktiskai,plius naudojami smulkus masalai uzmetimo atveju,krenta dazniausei i kita puse kranto aisku jei yra gaudoma mazuose upeliuose,pintukas gelbsti kai yra naudojamas parabolinio linkimo kotas nes tada uzkirtimas yra upetakio lengvesnis,kad visi upetakiai linke pulti kai zverys nesutinku nes kur gadydavau spiningu juos kibimas budavo tokx panasei atsiveju apzioju ir viskas,o db nebegaudau ju spiningu mieliesnis tapo kitokx budas..o kur tu minejai Edga kad kotas 3 metrai ir surfines riteles siulyciau lengvinti yrankius nes tik taip patirsi geru pojuciu,o su tuo kad gaudyti ka turi linkciau nesutikti, pasiulykit karpininkui su nevskaja traukti karpi :)
del to kad yrankius lengvint sutinku taip ir zadu daryt,o kokia rite patartum pirkt ir koki spina manau nuo 1.80m iki 2.10m butu pats tas?
 #175110   DainiusM
 26 Vas 2010 18:22
Kiek galima svaigt? Ar GL842GLX labai parabolikas? Gaudziau su anuo ir 0,08 SEB pintuku, jokiu barzdu, kusiu ir kitu dalyku (rite reik turet o ne gaidy) ir jokiu nusikraciusiu upetakiu. As nesakau, kad visi turi gaudyt su pintuku, paprasciausiai is praktikos pavardinau pliusus. jei kam patinka braidyt ir eit atkabint masala nuo zoles- jo teise, as tingedavau, todel gaudydavau su pintuku. O tie teoriniai svaiciojimai simta kart apkalbeti depresija varo... :liež-uvis
 #175143   EdgaBoy
 26 Vas 2010 19:42
vital(vilnius) rašė:Nesuk sau galvos, patinka pintas tai ir gaudik.
Geri pintukai kurie galima rasti pas mus in LT;
Salmo Elite Braid. 010-012
Sasame Samuline.0,08
neziurek kad diametras mazas,realei ten bus kaip 0,12-0,16 mono,tik pintas 3-4 kartus stipresnis uz mono ;-)
As pvzd jau atsisakiau zvejoti upietakius su pintu, man visgi meliau su mono,bet nesakau kad pintukas netinka upietakiu zuklei,puikei tinka :cool: tik reike teisingai parinkti pinta vala tam reikalui(diametras,apvalumas,ir t.t.) ;-)
Na aš tą ir turėjau galvoje klausdamas, ačių už atsakymus Vital. Tada nusiperku paskutinį elementą iš savo upėtakinio arsenalo ir trauksiu žiūrėt neužilgo kaip praktikoje viskas psiteisins :) Beje, kaip varganas studentas, taid daug negalejau investuot i vienai žuviai konkrečiai įrakius, tai pasiėmiau Mitchel Premium spin 2.1m nuo 7-20g užmetimo berods 43lt su 50% nuolaida Vilniuje, neseniai atsidariusioje "Kotas" parduotuvėje žūklės dbr ten šiaip didelės nuolaidos viskam, tai patarčiau jeigu ieškote ko brangesnio ten pasidomėt , ir Salmo Diamond Trhophy rite 2+1 guolių.
Gal kam teko jau apturėt tokius įrankius, ar gerai dirba, nepastebėjot jeigu turėjot kokių išlindusių neužilgo trūkumų ar gedimų?
 #175148   EdgaBoy
 26 Vas 2010 20:03
Edga rašė:Kiekvienas esam individualus ir zuklaujam su sau patinkanciais ir priimtinais yrankiais ir masalais."EdgaBoy" kokius masalus pats naudoji,kas tavo praktikoj labiausiai pasiteisina?
Na asmeniškai mano arsenalas yra kolkas gedingai skurdus, negaliu aš dar pasigirt nei 20 voblerių, nei 50 sukrių įvairiausių upėtakiams, bet..
Pats praktikoje 95% laiko gaudau sukrėmis 1-2nr, pagrinde Vibrax, nzn, skaičiau daug jau čia apie jas nuomonės, bet iš patirties savo galiu pasakyt, kad jos man veikia įvairiose situacijose ir skirtingose upėse.
Pvz.: Vibrax 2nr raudonas lapelis su juodais taškais - mirtinas masalas ;uolrait :grin: visose upėse, visokiomis sąlygomis lyg šioliai nenuvylė.
Vibrax 1-2nr salotinis su raudonais taškais - antras iš mėgstamų ir gera reputaciją užsitarnavusių masalų. ;-var-var.
Vibrax 2nr sidabrinis lapelis su juodais taškais ir geltonais apvadais aplink taškus - pasiteisinęs ir ne tik drumstam vandeny, bet ir skaidriam kaip ašara, nors tada reiktų pagal daugelį naudot tamsesnius ar ryškesnius masalus, jis man per viena žvejyba yra padovanojęs 16 upėtakiukų, o su kibimais išvis skaičius siekia 24, nors buvo saulėta ir upė skaidri skaidri.
Mepps 1nr dvi sukriukės, viena sidabrine su juoda uodegėle, kita matinė juoda su juoda uodegėle.
Na o jau apie black fury nekalbėsiu, širdim jaučiu, daugelio upėtakininkų pirmas masalas arsenale jų, nors man asmeniškai tikrai ne pirmoje vietoje :eek: :)
Voblerių arsenale - vienas.... :lol: aišku juokas per ašaras, bet kolkas tiek, nepamenu firmos tik žinau kad 2cm ilgio gal net 1,5.. lėtai skęstantis ir spalvinimas kaip vaivorykštinio upėtakio panašus. Pasiteisinęs, bet lb jau sunku jį lyg šiol buvo užmest su mano turimais lydekiniais įrankiais, nes valas jaučiu daugiau svėrė negu jis :neutral:
Artimiausi planai kaip jau čia pasiskaičiu tai įsigyt bent keletą su upėtakio imitacija ir kūjagalvio, nes supratau jums vyrai geriausia jie "eina į trasą" upėtakių žūklėje.
 #175170   Edga
 26 Vas 2010 20:41
Nu pas mane arsenalas ir neispudingas,pagrinde naudoju vobleriukus 3-5cm upetakio imitacija,poto ryskiai salotinis su juodais dryziais sitas jiems patikdavo ar apniuke ar sauleta jis daznai suveikdavo kazkuo jis juos traukdavo,poto raineles imitacija pasiteisindavo sauletom dienom,ir letai skestantis dvieju daliu eseriuko imitacija,neperseniausiai isigijau dar du maziukus vienas juodas su asakos imitacija ant sono ir pilksvas su raudonu atspalviu ir juoda nugarele.dar zadu isigyt kujagalvio imitacija nes cia daug kam pasiteisina.su sukrem mazai zuklauju,man pasiteisina mepps sidabrinis lapelis su raudonais taskeliais ir papuostas trisakiukas su juoda sluotike papuosimus jau pats darau,poto mepps XD vaivorikstinio upetakio imitacija,poto sidabrinis su juodu kuneliu ir ruda sluotike ant trisakio (sita pats gaminaus) upeliuose kur gaudau jis man pasiteisina kitur gal ir nepasiteisintu,aisku legendinis blackfurry.masalus juk parenkam pagal upe,vieta,oro salygas,vandens lygi skaidruma?mano praktikoj (upetakius gaudau nuo 16m tai jau iseitu 6m aisku lb ilga tarpsni negaudziau apie 5m nebuvo galimybiu) o viena zukle gerai pamenu tada man buvo kokia 18m ta diena ant to salotinio vobleriuko per diena sugavau 28 upetakius zukle pradejau 7:30 kiek pamenu buvo geguzes menuo o baigiau jau gerokai sutemus ta diena jie kibo kaip isproteje tada aplankiau 3 upelius aisku legaliu buvo apie 10 o vienas taj 48cm lb grazus buvo.net nepamenu kiek km ta diena sumyniau,kita diena taj kojos skaudejo :-) beje koki spina patarsis pirkt "L" ar "UL" ir kokia rite su kokia valo talpa? Gaudau su 0.18mm mono valu
 #175233   Edga
 26 Vas 2010 22:56
matamode rašė:bet tai jei jau ikabinai zacepa,tai ar tu su pintuku rausi,ar nubrisi,ar atsaudisi,vistiek perspektyvi vieta bus sugadinta :roll: tai tavo pliusas tik ten kur negali dabrist :neutral: .man kaip ir tai neaktualu,o kad mono tamprus,su greitesniu koteliu zuvaujant - tik privalumas.
Sveikas kokiose zukles parduotuvese Klaipedoi dazniausiai perki,kuriose kainos ne kosmines ir pasirinkimas normalus?
 #175296   matamode
 27 Vas 2010 16:49
nebeperku dabar jau, ristis po biski pradejau ;-) ,kaip tik gal reiktu viska isparduoti :roll:
taip rimtai pagalvojus,kad niekur visko rast ir neidavo,vienoj vietoj,susiringdavau is keliu viska,pietinej miesto daly.pvz:SALMO-minijos g.,MYRAN-rovanoj,MEPPS-salia alksnynes-pietines g. :roll:
 #175307   pyvesinis
 27 Vas 2010 21:03
Sveiki! Ir visgi kokius irankius patarumet isigyti pradedanciajam upetakiu spiningautojui :) tiesa spiningaujanciam jau senai, tik su zvaigdzuve reikalu neturejusiam :) karjera planuoju pradet tokiose upelese kaip Streva, Voke nedidesniuose... Koki spininga pirkt, rites dydis ir firma :) aciu!
 #175584   Tanius
 01 Kov 2010 15:02
Mano manymu: Rite lengva, geriausiai is shimano 1000 modeliu, spiningas iki 2m, max. nepatogu kitaip, beabejo light arba ul. Spiningas, is mano ciupinetu tai tik galiu pasiulyt Berkley chery wood man rodos, ziedai gal ir prastoki, taciau su mono uzteks,man tai jis ziauriai patiko, gal tiesiog, kad trumpas labai buvo, nezinau :)
 #176629   Edga
 05 Kov 2010 19:19
Skaiciau gan ydomu straipsi zurnale "Zvejys ir Zuvis" apie varliu kelione ir kaip upetakiai jas godziai ryja,kad i kitus masalus tuo metu nekreipia demesi.ar yra teke kai kam is praktikos su tuom susidurt?ar tai tik ispustas dalykas?
 #176674   f'eD
 05 Kov 2010 21:05
sukrutusios varles - pirmas lengvas grobis po ziemos badmecio, ju deka upetakiai gauna energijos, atsigauna ir tampa aktyvus. renka jas kaip obuolius nuo dugno :gutgut o mums svarbiausia, kad zvejojant upetakiai jau butu atsigave ;-)
 #176683   Piscator
 05 Kov 2010 22:19
Edga rašė:Skaiciau gan ydomu straipsi zurnale "Zvejys ir Zuvis" apie varliu kelione ir kaip upetakiai jas godziai ryja,kad i kitus masalus tuo metu nekreipia demesi.ar yra teke kai kam is praktikos su tuom susidurt?ar tai tik ispustas dalykas?
su salyga, kad varles graziai atrodo, letos ir balsa gera turi :)
 #176693   krioklis
 06 Kov 2010 04:49
Kaip ten su varlem nezinau bet kad bozgalviu prikisti pilni skarandziai buna tai faktas!
 #176780   ramkis
 06 Kov 2010 19:49
ryna jie tas vrlikes oi kaip ryna. Esu viena pagaves margasoni, tai kojos is gerkles pilnumoj dar buvo islinde
 #176824   Edga
 06 Kov 2010 23:47
Tik kad tas laikotarpis lb trumpas ir nedaugeliui per ji tenka zvejot juos.beje koki geriau pasirinkt bulhead kujagalvio imitacijos vobleriuka plaukianti ar skestanti,gal kam is praktikos yra pasiteisine ir kokie labiau?
 #176827   EdgaBoy
 07 Kov 2010 00:47
Edga rašė:Tik kad tas laikotarpis lb trumpas ir nedaugeliui per ji tenka zvejot juos.beje koki geriau pasirinkt bulhead kujagalvio imitacijos vobleriuka plaukianti ar skestanti,gal kam is praktikos yra pasiteisine ir kokie labiau?
Aš tai va kai pradėjau savo voblerių kolekciją tai nusipirkau Salmo 4,5cm floating 3g, neria iki 1m, jau ir išmėgintas Vilnios upėje, toks pastebėjimas, kad lėtoje tėkmėje išvis labai vangiai jau dirba..net nesijaučia darbo, nors ir valas pintas ir spiningas laibas, o srovėje :gutgut Tik iškart bėda išryškėjo, kad priekinis trišakiukas labai jau dažnai užsineria ant valo ar metant ar kai iššoka netyčia traukiant iš srovės.. tai nuėmiau, tikiuos žuvies pasikirtimui labai jau didelio minuso neturės.
 #176834   Edga
 07 Kov 2010 09:09
"EdgaBoy" taj jau atidarei upetakiu sezona?
As klausiau tevuko kaip pas juos kaime upeliai kuriuose gaudau margius,sako nurimk dar teks palaukt visos po ledu ir sniego dar daug sunku prieit.O taip jau norisi paimt spina ir i zukle.
 #176854   EdgaBoy
 07 Kov 2010 11:19
Edga rašė:"EdgaBoy" taj jau atidarei upetakiu sezona?
As klausiau tevuko kaip pas juos kaime upeliai kuriuose gaudau margius,sako nurimk dar teks palaukt visos po ledu ir sniego dar daug sunku prieit.O taip jau norisi paimt spina ir i zukle.
Na joa, jau "atidariau" sezoną savo, nors labiau ten naujų įrankių išbandymas buvo, čia Vilniuje mūsų Vilnia jau pakankamai atsidengus savo sraunumas, kad būtų galima žvejot, tik kad ten jau rimti upėtakių medžiotojai nebesirenka, nes numelžta ji sliekininkų :evil: Bet jeigu nėra laiko ar galimybių kur rimčiau palėkt visad aš ten "lomkes" :v-ar savo malšinu upėtakiais-kilbukais :lol:
 #176869   Edga
 07 Kov 2010 13:06
O man dar teks palaukt :-( gal kas turit "DAM" firmos spina,ar geri tos firmos spinai? Viena ziurejau "DMA SUPER NATURAL UL" Uzmetimo svoris 1-5g.
 #176914   vital(vilnius)
 07 Kov 2010 18:58
Edga rašė:O man dar teks palaukt :-( gal kas turit "DAM" firmos spina,ar geri tos firmos spinai? Viena ziurejau "DMA SUPER NATURAL UL" Uzmetimo svoris 1-5g.
jo geri :twisted: pazistamam pirmoi zvejiboi uzmetant suluzo :( :-D
 #176916   cesius
 07 Kov 2010 19:15
Negali sprest pagal viena pazystama, gal pries tai keleta fruktu pardej y prekystaly akcija pratestavo, ka gali zinot :?:
 #176928   vital(vilnius)
 07 Kov 2010 20:25
cesius rašė:Negali sprest pagal viena pazystama, gal pries tai keleta fruktu pardej y prekystaly akcija pratestavo, ka gali zinot :?:
imdavo ne parduotuvei,o ir ne vienam jam tie dam suluzo:( :-Dbet kuo daugiau noreti is spinno kuris pas kinus 10 baksu kainuoja :roll: :-D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė