Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #173184   Skridžas
 17 Vas 2010 21:13
CESIAU AŠ GI RAŠIAU KAD PLAUKAI NESISKAITO IR NE TIK ANT GALVOS..Beto tavo šansas jau baigėsi :ruko

O savas toks jaumas jaučia pasitenkinima kai man tenka vėl ir vėl galvoti klausima :e:e
 #173185   Wytux
 17 Vas 2010 21:14
Taigi jei absoliucia nuoga ( kaip kad klause Edosius) tai reiskai absoliuciai nuoga- nejau nematet nuogos moters? :roll:

o klausima sita esu mates kazkur, tik atsakymo nepamenu '''bum
 #173186   savas
 17 Vas 2010 21:19
Nu jei nuoga, tai nuoga. :oops: Nes ir su veriniu ar auskaru, pasirodo gavosi apsirengus Kas but imetus ana taip "apsirengusia" i foruma? Manau staigiai moderai veiksmu imtusi uz atitinkamo taisykliu punkto pazeidima. :ks>
P.s. A ka, Skridzai, bloga nuojauta kankina?
P.p.s. Nebijok, as neprotestuosiu, na nebent juokais. Bo dar ir akiu lesiuka i masalus galim irasyt ir dar daug prikast, jei giliau paknisus. ::hai-bai
P.p.p.s. Man rods jau turi reikiama neteisingu atsakymu kieki :ruko
 #173194   Kairys
 17 Vas 2010 21:54
Velniava čia su tais klausimais gaunasi, reikėtų gana konkrečius, mano nuomone, užduoti, o tai dabar prasideda variacijos visokios. :-D
 #173201   Skridžas
 17 Vas 2010 22:15
Kadangi jau dagiau nei penki netsyngi atsakimai ,SAVAS Kaip dailininkas turėjai žinoti o ne žarnas tampiti :ruko

Atsakimas yra ant šios moters kairiojo skruosto:

Dailininkai prieš daugelį šimtmečių pastebėjo, kad tam tikros spalvos ir dydžio, tam tikroje vietoje esantis apgamas net nepatrauklų veidą paverčia žavingu, ryškiu, įsimenamu. Šis atradimas greičiausiai ir padėjo išpopuliarėti dirbtiniams apgamėliams, dar kartais vadinamiems muselėmis. Daugiau informacijos rasite čia: http://gyvenimas.delfi.lt/archive/artic ... d=17389261
O žvejys žuviai pagauti taip pat kartais naudoja masalą pavadinimu muselė. :)
 #173204   savas
 17 Vas 2010 22:20
Geras klausimas buvo. Tarp kitko pirma mintis ir buvo apie klijuojama apgama, del to ir klausiau ar tai ne sudedamoji masalo dalis, tik galvojau, kad tai klijuojami kleckiukai ant voblu, blizgiu ir t.t., na tipo akys. ;-var-var.
Nu bet jei perlinis auskaras -drabuzis, tai apgamas irgi - "bikinis". :-D
 #173212   Tadunce
 17 Vas 2010 22:47
man atrodo, kad i edosiaus klausima tokiu atveju neteisingai atsakei, kad cia tiesiogine prasme naudojamas toks masalas,,, Na, bet jau kaip ir po laiko :ks>
 #173221   Edosius
 18 Vas 2010 08:24
Visgi jei tiesiogiai (kaip minėjo Skridžas) masalas nesusijęs su žvejyba (juk ant apgamo nežvejojama), tuomet ir akis pilnai tinka :!: Šiaip klausimas vertas dėmesio, tik patirties stoka formuluojant klausimą pakišo koją. Aš nieko prieš užskaityti SKRŽ tašką :grin:
 #173226   Vaidis
 18 Vas 2010 08:31
tik pamatęs tą blondinę, iškart atkreipiau dėmesį į apgamą, bet niekaip nesusukau, kaip ir kur jis galėtų būt naudojamas žvejyboj :? , antras variantas buvo ,nailoninės kojinės, kaip žinia iš nailono valai gaminami, bet vėl, tai tik priemonė masalui nugabenti - pateikti, o ne pats masalas, trečias - silikonas :oops: :-D
 #173247   Skridžas
 18 Vas 2010 10:15
Edošius rašė:Visgi jei tiesiogiai (kaip minėjo Skridžas) masalas nesusijęs su žvejyba (juk ant apgamo nežvejojama), tuomet ir akis pilnai tinka :!:
tas dirbtinis apgamas yra vadinamas musele (muselės - iš aksomo padarytos mažos dėmelės, klijuojamos ant kaklo, skruosto, prie lūpos), tad žvejojama ne ant apgamo, o ant muselės
 #173274   savas
 18 Vas 2010 11:46
Skridžas rašė:
Tiesa o ant perlu žvejojama :shock:
Paveikslėlis
Sitas masalas vadinasi "Black pearl". Taip, kad ant "perlu" zvejojama. Pas many pleksninese sistemelese ir ant sukriu irgi yr dirbtiniu perliuku prisabacinta, bet ten tik kaip viena is sudedamuju daliu.
Ir dar keli perliukai
http://www.spankybaits.com/index.php?productID=66
http://www.spankybaits.com/index.php?productID=221
 #173342   Skridžas
 18 Vas 2010 15:28
Šitas masalas priklauso "Fireball" (liet. "Ugnies rutulio") masalu kategorijai - "Black pearl" yra tik to gaminio pavadinimas, kaip ir "Blue pearl", "Firetiger", "Frog" ir kiti toje firmoje gaminamų gaminių pavadinimai

čia panašiai kaip pvz. koks butu "Salmo" firmos vobleris, kurio pavadinimas "Bullhead". Nuo to juk netaps, kad žvejojama su buliaus galva, kaip kad ir nuo "Black pearl" pavadinimo netaps, kad žvejojama juoduoju perlu. Žvejybai masalu naudojamas vobleris, o tavo pavyzdyje "Fireball" (kad ir kaip ji lietuviškai verčia, neįžvelgiu jame žodžio "perlas") masalas.

O muselė vienaip ar kitaip yra atskira masalo kategorija: skirstoma į sausas museles ir nimfas/šlapias museles

Tad neįrodei man, kad galima žvejoti perlais (ne kaip sudėtine masalo dalimi)
 #173347   Skridžas
 18 Vas 2010 15:40
dima rašė:kada bus klausimas o ne sporai skridziau

KLAUSIMAS BUS TADA KAI BUS ISKAYTITAS ŠYTAS,NES KIEK SUPRATAU NUFUTBOLINTI YRA NORINČIU :ruko

Kagi tegul,jaigu nuo to žaidimas darosi idomesni tebunie taip :tia-tau
 #173352   Wytux
 18 Vas 2010 15:51
Nu duokit ta taska Srydziui , juk vistiek aisku kas laimes taure :)
 #173354   dima
 18 Vas 2010 15:52
Wytux rašė:Nu duokit ta taska Srydziui , juk vistiek aisku kas laimes taure :)
dar neaisku zinokit as prietendoju i ta taure :ruko
 #173360   Edosius
 18 Vas 2010 15:58
Juk ir aš sakiau - nematau nieko prieš užskaityti, tad netikiu kad xrapas vetuos, bo ir savas sutinka.
 #173361   Vitolis
 18 Vas 2010 16:00
dima rašė:
Wytux rašė:Nu duokit ta taska Srydziui , juk vistiek aisku kas laimes taure :)
dar neaisku zinokit as prietendoju i ta taure :ruko
Mes tau didziojo tribunos PEZALO taure prie progos inteiksim :-D
 #173446   Xrapas
 19 Vas 2010 07:27
Yra tam tikrų abejonių, bet šįkart klausimą ir tašką Skridžui dar užskaitau.
Tuo pačiu esu priverstas primenti Taisykles:
"...į klausimą- mįslę turi būti konkretus ir vienas, aiškus atsakymas. Jei žaidėjas randa variantą, kuris yra tinkamas kaip atsakymas į klausimą- taškas klausiančiajam gali būti neužskaitomas ir prašoma pateikti kitą klausimą. Jei klausiantysis 2 kartus iš eilės sulaukia daugumos žaidimo dalyvių pretenzijų dėl neaiškiai formuluojamų klausimų- praranda galimybę užduoti klausimą..."
 #173851   Skridžas
 21 Vas 2010 10:55
Paveikslėlis

Kas tai per žuvis ir ant kokios valstybės banknoto ji pavaizduota?

P. S. Siekiant išvengti įvairių interpretacijų ir sutapimų teisingu atsakymus bus laikomas tas, kuriame bus nurodytas būtent tik šios valstybės banknotas su šiuo paveikslėliu.
 #173869   savas
 21 Vas 2010 13:19
Geras, as ta pati vaizdeli radau ant5 doleriu banknoto.http://www.atsnotes.com/catalog/banknotes/zimbabwe.html, Ir ant 10 000 000 doleriu kupiuros senesnes, ir ant 500 000 000, ir ant 2 doleriuku. Kaip gerai, kad Skridzas nepaklause ant kokios kupiuros.... :-D
Dabar ten zmogai nubiednejo, neber milijardieriu:Paveikslėlis
 #173871   blight
 21 Vas 2010 13:44
savas rašė:Kaip gerai, kad Skridzas nepaklause ant kokios kupiuros.... :-D
:shock: Tai jau tikrai kad gerai, nes visos mano pastangos būtų kaip ir šuniui ant uodegos :klasta!: :-D :roll: Nors ten būtų galima irgi ginčytis - vaizdas tas pats, bet kitoks raštas šone, apačioj... kitokia spalva ir pan :tia-tau :-D
 #173900   blight
 21 Vas 2010 16:39
Ačiū :inflovers:
Kadangi savaitgalis trumpas, tai kogero dauguma sėdi namie, tad, kad turėtų ką veikt ilgai nelaukęs duodu šiek tiek pasukt galvas. Manau nesunkus klausimas:

Šioje šalyje įveisus karpius, jų prisidaugino tiek, kad jie išstūmė vietines žuvis. Tad meškeriotojęs, pagavęs čia karpį privalo jį bet kokiu būdu sunaikinti. Meškeriotojas, paleidęs atgal į vandenį sugautą karpį, baudžiamas 1000 vietinių pinigų :-D bauda. Lygiai tokia pat bauda baudžiamas meškeriotojas, jei žvejoja be licenzijos, kurio masalų dėžutėje yra daugiau nei 50 sliekų ar 30 uodo trūklio lervų (tiesa, ne taip svarbu, bet dėl visiško klausimo tikslumo ir galimo "prisikabinimo" - ši taisyklė taikoma ne visuose vandens telkiniuose).
Taigi kokia tai šalis?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 22
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė