Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai

#16539   Dzukeliz
 17 Lap 2006 08:38
mende rašė:bet man magnumo atsakymas geriausiai patiko :roll:

Yoooo tashkus reik duot ir uzh originaliausia atsakyma :-D

#16543   mende
 17 Lap 2006 08:56
Dzukeliz rašė:

dzukai bet nesakyk labai originalus atsakimas buvo ;-) aisku neteisingas tai neteisingas ;-) nesiruosiu but kazkokiu tai arbitru ;-)

#16544   Dzukeliz
 17 Lap 2006 08:58
mende rašė:
Dzukeliz rašė:

dzukai bet nesakyk labai originalus atsakimas buvo ;-) aisku neteisingas tai neteisingas ;-) nesiruosiu but kazkokiu tai arbitru ;-)
atsakymas tikrai geras man irgi ans patiko :-D

#16566   Magnumas
 17 Lap 2006 15:01
zinokit, galvojau,kad gausiu taska uz teisinga atsakyma...deja,nepavyko :roll:

#16728   saciokas
 21 Lap 2006 07:55
Tai gal kas nors uzklauskit, bo smegenai rudyja :roll:

#16731   Xrapas
 21 Lap 2006 09:04
Vegys- stabdys :-D

#16776   Vegys
 21 Lap 2006 21:18
gerai jau gerai ... uzteks cia prasivardziuot. Kartais lengviau pasakyt atsakyma, nei kad sugalvot klausima - ypac kai su laiku striuka. Todel ir klausimas paprastas - tam kad nebus dideliu stabdziu.

Koks bendras Lietuvos ezeru, tvenkiniu ir vandens talpyklu plotas?

#16779   spiridonas
 21 Lap 2006 21:28
908 kv.km?

#16784   tuomahaukas
 21 Lap 2006 21:56
~1300 km/2 :?:
Šaltinis: knyga "Kur žūklauti?" (R.Adamonis, R.Knyva, K.Zanevičius)
"... tyvuliuoja apie 4000 ežerų, kurių bendras plotas- 900 km/2, 6000 tvenkinių, vandens talpyklų (plotas- 400 km/2)
Čia info 2002 m. :roll:

#16797   Xrapas
 22 Lap 2006 07:52
Mėginu įsikišti ir aš, nors turbūt jau pavėlavau... :oops:
Radau keletą variantų, iš kurių priimtiniausias pasirodė šis:
Bendras ežerų plotas – per 914. kv. km ir jiems tenka 1,5% visos Lietuvos teritorijos. 1159 tvenkinių, didesnių nei 0,5 ha,. bendras plotas 238 kv. km. ...
Kadangi apie mažesnius už 0,5 ha tvenkinius duomenų nerandu, pasitikiu Virbicko knygoje "Lietuvos žuvys" pateikiama ir, matyt, kitų autorių atkartojama informacija, kad bendras dirbtinių telkinių plotas- 400 km2.
Galutinis mano variantas: 1314 km2

O čia grynai pažintinis priedas, Lietuvos Ūkio Ministerijos 2006 m. informacija:
Vidaus vandenis sudaro Kuršių marios, vandens talpyklos, ežerai, upės ir tvenkiniai. Jų bendras plotas – 1843 km2, arba 2,8 proc. šalies teritorijos.

#16815   Vegys
 22 Lap 2006 13:39
Nu ka as galiu pasakyt - tuomahaukas naudojo ta pati saltini kaip ir as, todel savaime suprantama ir atsakymas teisingas.

Tuomahaukui - sveikinimai. Kitiems - palinkejimai but greitesniems :)

#16828   Xrapas
 22 Lap 2006 16:33
Vegys rašė:Nu ka as galiu pasakyt - tuomahaukas naudojo ta pati saltini kaip ir as, todel savaime suprantama ir atsakymas teisingas.

Tuomahaukui - sveikinimai. Kitiems - palinkejimai but greitesniems :)
Na, kad per tris minutes atsakysiu- negarantuoju :-D
Bet prie kompo budėsiu :twisted:

#16860   tuomahaukas
 23 Lap 2006 10:58
Sveiki :/braj;
Aš gyvenu ten, kur atsidurs dauguma iš jūsų. Forumiečiai manęs nesibaido, ale moterys ne itin mėgsta :'viau . Nors esu naudingas, bet žmonės iš už "didžiosios balos" mane pradėjo pravardžiuoti, nors nesu nei trenktas, nei pašėlęs, kaip jie teigia :donknow'
Negana to, mano vardu (su "priklijuotu" epitetu) pavadino kompaniją, produktą, netgi vieną iš žūklės būdų :kocelas!
Kas aš ? Kaip mane pravardžiuoja "už balos" ? Koks kompanijos pavadinimas ir kaip vadinasi žūklės būdas, pavadintas mano garbei :?: :roll:

#16862   saciokas
 23 Lap 2006 11:17
Taigi pasikapstem ir atkapstem taip:
tu esi sliekas ;-)
firmos pavadinimas "Wacky Worm inc."
uz :"balos" vadina "wacky" arba masalas "wacko"
zvejybos budas gaudyti "basus" "Wacky worming " trenktas sliekinimas arba kazkaip panasiai.

#16865   tuomahaukas
 23 Lap 2006 11:20
Teisingai, sačiokas :-ou-je
Tau taškas ir laukiam klausimo...

#16884   saciokas
 23 Lap 2006 15:09
Na padainuokim

Эй, ухнем!
Эй, ухнем!
Еще разик, еще раз!
Разовьем мы березу,
Разовьем мы кудряву!
Ай-да, да ай-да, ай-да, да ай-да,
Разовьем мы кудряву.
Мы по бережку идем,
Песню солнышку поем.
Песню солнышку поем.
Эй, эй, тяни канат сильней!
Песню солнышку поем.
Эй, ухнем!
Эй, ухнем!
Еще разик, еще раз!
Эх ты, ????, ?????,
Широка и глубока,
Широка и глубока.
Эй, ухнем!
Эй, ухнем!
Еще разик, еще раз!
Эй, ухнем!
Эй, ухнем!

Taigi gal bus alternatyva dainai ciornyj vorna :grin: o dabar klausimas,
apie ka cia dainuojama ir kam sita daina skirta??

#16886   Gintasas1
 23 Lap 2006 15:43
Gal tai " burlaki na volge" traukia barža :grin: :lol: :-D :-D( Ogal žvejai traukia tinkla) :oops: :?:
Paskutinį kartą redagavo 1 Gintasas1. Iš viso redaguota 23 kartus.

#16888   Gintasas1
 23 Lap 2006 15:46
Iki skausmo pažistami žodžiai bet niekaip negaliu prisiminti

#16890   saciokas
 23 Lap 2006 15:54
Jei tai spejimas tai prasom pasilikti prie vieno atsakymo ir siek tiek placiau.
Paskutinį kartą redagavo 1 saciokas. Iš viso redaguota 23 kartus.

#16891   eLPi
 23 Lap 2006 16:00
Эй, ухнем!
Эй, ухнем!
Еще разик, еще раз!

Разовьем мы березу,
Разовьем мы кудряву!
Разовьем мы кудряву.

Мы по бережку идем,
Песню солнышку поем.
Песню солнышку поем.

Эй, эй, тяни канат сильней!
Песню солнышку поем.
Эй, ухнем!
Эй, ухнем!
Еще разик, еще раз!

Эх ты, Волга, мать-река,
Широка и глубока,
Широка и глубока.

Эй, ухнем!
Эй, ухнем!
Еще разик, еще раз!
Эй, ухнем!
Эй, ухнем!

Sia daina burliokai dainavo traukdami barza upe ir dainuojama apie Volgos upe.

#16892   Gintasas1
 23 Lap 2006 16:02
Atsakymas "burlaki na volge tianut baržu" o skirta tai gal sau kad upa pasikelt :?: :oops: kad temtu kanatus sinchroniškai :-D įtariu kad nusišnekėjau arba skirta upei daina :?: :-D

#16893   saciokas
 23 Lap 2006 16:09
Nu net nezinau kaip pasilegt :roll: mano saltinis biskeli kitaip raso, bet is esmes taip viskas teisinga. Tik toks mano pastebejimas. Mano saltinis teigia, kad si daina skirta "burliokams" valtininkams ir ji sukurta beziurint i Repino paveiksla. Taigi nezinau ar jie dainuodavo traukdami. O bendrai atsakymas teisingas ir taskas eLPi. sorry gintasas buvo zodelis "arba". taigi laukiam eLPi klausimo.

galit pasiskaityt http://www.answers.com/topic/the-volga-boatmen-s-song

#16894   saciokas
 23 Lap 2006 16:11
Nezinau dabar visai, tegul sprendzia prisiekusiuju teismas, gintasas pirmasis paminejo teisinga atsakyma, bet buvo zodis arba, o elpi dave daugmaz teisinga atsakyma. Spreskit nezinau kam duot taska :oops:

#16899   tuomahaukas
 23 Lap 2006 17:42
Gintasas pirmas paminėjo kad tai " burlaki na volge" traukia barža :!: Dalis klausimo atsakyta.
O kam ši daina skirta ? - klausimas yra dviprasmiškas. Vienas gali atsakyti, kad ši daina skirta Volgos upei, kitas- kad burliokams, trečias- sinchroniškumui.
Aš linkęs palaikyti pastarąjį variantą. Kiek žinau, dar nebuvo dainos, kai buvo naudojama Эй, ухнем!- savotiškas "kvėpavimo pratimas" dirbant ilgą, monotonišką ir sunkų darbą: ухнем- iškvepiant orą. Be abejo ir sinchroniškumui.
Užsakaityčiau Gintaso variantą- jis tikslesnis.
Ar yra prieštaraujančių :?:

#16908   Magnumas
 23 Lap 2006 18:52
as sutinku su tuomahauku,gintasas pirmas ejo teisinga linkme ;-)

#16934   saciokas
 24 Lap 2006 08:27
nu nezinau as skaitinedamas apie volgos upe radau sita daina, tai man rods kad ji yra apie tuos burliokus, bet priskiriama prie dainu apie volga tipo kaip kazkoks volgos himnas ar pan. :roll: . Sinchroniskumas :grin: aisku logiska, bet daina kurta apie sunku ju gyvenima, jei jau ziurint teisinga kryptimi. taipogi gintasas pirmame variante paminejo du galimus variantus, taigi as negalejau uzskaityti atsakymo, nors ir buvo eita teisingu keliu. O elpi atsakymas buvo jau beveik teisingas ir artimas maniskiam. Mano galva kas pirmesnis tas gudresnis.

Mano butu atsakymas
Dainuojama apie valtininkus :roll: (burliokus) daina skirta volgos upei.

#16935   spiridonas
 24 Lap 2006 08:41
visgi as priestarauciau del atsakimo "arba, arba" . jei dalyvis pasiskaitytu taisikles idemiai, ten parasyta, kad galima speti tik karta. o cia jau gaunasi kaip dvigubas spejimas(nebus teisingai vienas , gal pataikisim kitu atsakimu). taip pirma dalis atspeta teisingai (Gintaso), antroje nusizengta taisyklems. eLPi pataise siek tiek atsakima. dabar tik reikia issiaiskinti kam buvo skirta si daina. manau situacija paprasta :-D
p.s. priimti kaip eilinio spiridono nuomone- nesu nei pries nieka "pries", ar "uz".

#16937   Gintasas1
 24 Lap 2006 09:06
Sveiki vyrai :grin: Aš gi tik dėl sportinio intereso spelioju :idea: Jei nusižengiau taisyklėm tai ir neužskaitinėkite mano atsakymo, taisyklės yra taisyklės ;-read! visiems privalu jų laikytis :ks> :/braj;" ''Glavnoje ne pobeda a učastije" :[anuol ''plot

#16940   Gintasas1
 24 Lap 2006 09:14
Jūs man paaiškinkite žaidimo taisyklėes ;-read! Aš suprantu taip: jei nei karto nebuvai atspėjas tai gali spėti tik viena karta. O jei jau buvai atspėjas nors karta tai gali spėti tris kartus- ar aš teisus?

#16966   tuomahaukas
 24 Lap 2006 14:13
Gintasai, taisyklėse aiškiai parašyta- žaidėjas gali spėti tik vieną kartą.
Beje, spiridonas teisingai priminė- atsakyme negali būti jokių "arba- arba" :!:
Kadangi yra oponuojančių nuomonių, darom demokratiškai- niekam taško neduodam ir laukiam sačioko kito klausimo.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 56
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė