Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #167160   vital(vilnius)
 20 Sau 2010 20:59
expas rašė:As ebay.com ir paypal.com esu parases savo varda ir pavarde su raidem Č ir Š. Visi siuntiniai atkeliavo :) Pastebejimas toks kad, uzsenieciai kad nedarytu klaidu rasant adresus, jie atsspausdina visa adresa (su vardu ir pavarde) ir uzklijuoja ant siuntos.

Reikia pagalbos. Gavau laiska is lietuvos pasto del tarptautines pasto siuntos. Jie praso kad as jiems atsiusciau apmokejimo saskaita kurioje butu nurodyta prekes pavadinimas, kaina...
O esme ta kad as pirkau telefona uz $42 (is kinijos). Pardavejas nurode kad siunta siunciama kaip Gift ir kad ikainuoja $32. Tai is kur man koki dokumenta jiems istraukti, ir plius taip kad nereiketu mokesciu moketi? :)
man irgi jau buvo tokie situacija pora kart semet.Prasidavo atsiusti apmokejimo kopija is Paypal,nors ir buvo pre siunto prikabintas invoice su "teisinga" kaina :roll: ,bet turbut nepatikejo ir patikrino '''bum ,reikejo moketi muito :neutral:
 #167263   expas
 21 Sau 2010 00:16
Bet pamasciau pvz mano atveju kai apgaudyneju (mokejau $42, bet dokumentuose $32), tai jeigu praso tarkim paypal.com israso. Tai as nueinu i paypal.com, atsidarau israsa, ji kopijuoju i worda, o ten jau pasikeiciu pinigu suma kokia man ji reikalinga tam kad nemoketi mokesciu :) esu girdejas kad kai kurie taip ir daro :)
 #167370   blight
 21 Sau 2010 16:53
Daro... Bet reikia irgi blaivia galva daryt. Gali but kad ten invoice ir yra, bet jiem tarkim itarimas kyla. Tarkim man buvo atvejis, pardavejas kazkodel parashe invoice kaina 40$, paskui persigalvojo, perbrauke ir uzrashe shalia 30$. Muitinej ishkar itarimas, skambina, prasho atsiust ishrasha. Tai gerai kai pardavejas atsimine kiek uzrashes, nusiuntem su 30$ ir viskas OK. O tarkim nusiusciau su 20$, tai kaip tada, ar ne itartina - 40$ perbraukta, parashyta 30$, o paypalo ishrashas 20$ :-D Tada jau marods muitinej pleshtu siuntini ir ikainotu pagal ju kainas :-D
 #167373   expas
 21 Sau 2010 17:22
O tai kai siuntei jiems invoice per kiek laiko preke tada atkeliavo? nes as pats jiems invoice nusiunciau sausio 19d (11val), o siuntinio dar iki siol nera. tai idomu per kiek laiko gausiu.
 #167374   blight
 21 Sau 2010 17:38
Cia jau priklauso pirmiausia nuo muitines darbo, o paskui pashto. Ash nusiunciau tai muitinej ta pacia diena perziurejo, kita diena gavau... bet shiaip gali nesijaudint, pas mus Lietuvoj nuo muitines pashtu keliauja ir savaite ar daugiau... Dar ne tokiu bajeriu buvo nutike, kaip pvz. kazkaip sugebejo net iteikt siuntini visai kitam asmeniui :shock:
 #167397   blight
 21 Sau 2010 19:36
Ogi niekaip. Pakeliau vejus pashte, tai pashtininkas ish savo kishenes sumokejo visa prekes kaina, nes jei but oficialiai tai jam ishkart nemaza klizma uz tai statytu... Ash ish vis nelabai isivaizuoju kaip gali atiduot siuntini nepaziureje asmens dokumento, ir pashto sarashe pasirashyt visai kitas asmuo nei nurodytas ant siuntinio... Na bet gera ir brangi pamoka jam uz toki aplaiduma buvo :roll:
 #167404   expas
 21 Sau 2010 20:13
klausk ir pasistenksim patart kaip ka daryt :)

Informacija: jei kada nors pirksite is honkongo ar kitos salies (ebay perkant) ir kai siuntimas nemokamas tai stebekite kiek trunka prekes siuntimas. Siaip visada visos prekes atsisiuncia per max 1men plius minus savaite. Jei uztruko ilgiau is kart duokit skunda, kol nesibaige terminas skundams duoti.
Turejau toki ivyki, pirkau preke. Ziuriu siunta veluoja jau. Uzklausiau pardavejo kur siunta, o jis man pasiule dar palaukti 10d. Nieko nepagalvojes nutariau palaukti. Praejus 10d siuntos vis dar nera. Atsibodo laukti tad parasiau skunda (byla atidariau), bet administracija ebay pasake kad baigesi terminas, tad pinigu nebeiseis susigrazinti. Jie tik db gali ispeti pardaveja ir tiek.

Reziume galeciau pasakyti kad pardavejas tycia siule palaukti, tam kad baigtusi terminas skundui pateikti. Tuo labiau isitikinau pardavejo sukciavimu, kai pamaciau jo feedback. Pries perkant tiek daug blogu atsiliepimu nebuvo :)
 #167416   zhaltys
 21 Sau 2010 21:46
expas rašė:klausk ir pasistenksim patart kaip ka daryt :)

Informacija: jei kada nors pirksite is honkongo ar kitos salies (ebay perkant) ir kai siuntimas nemokamas tai stebekite kiek trunka prekes siuntimas. Siaip visada visos prekes atsisiuncia per max 1men plius minus savaite. Jei uztruko ilgiau is kart duokit skunda, kol nesibaige terminas skundams duoti.
Turejau toki ivyki, pirkau preke. Ziuriu siunta veluoja jau. Uzklausiau pardavejo kur siunta, o jis man pasiule dar palaukti 10d. Nieko nepagalvojes nutariau palaukti. Praejus 10d siuntos vis dar nera. Atsibodo laukti tad parasiau skunda (byla atidariau), bet administracija ebay pasake kad baigesi terminas, tad pinigu nebeiseis susigrazinti. Jie tik db gali ispeti pardaveja ir tiek.

Reziume galeciau pasakyti kad pardavejas tycia siule palaukti, tam kad baigtusi terminas skundui pateikti. Tuo labiau isitikinau pardavejo sukciavimu, kai pamaciau jo feedback. Pries perkant tiek daug blogu atsiliepimu nebuvo :)
aš irgi esu pražiopsojęs vieną skundą pateikt ..
dar praeitą pavasary, anksčiau berods 2 mėn būdavo, o poto pakeitė į 1,5 mėn,
ir gavosi, kad net feedback neigiamo negalėjau parašyt,
jau nekalbant apie pinigus prarastus ..
o juo labiau nekalbant apie retus nebegaminamus vobleriuukus .. :-niak' :-niak' '''bum '''bum

bet mano atveju tai manau buvo pašto klaida,
matyt koks nesažiningas paštininkas pasitaikė
ir pasisavino siuntinuką '''bum '''bum

nes pardavėjas patikimas, iš japonijos, o ne 3 pasaulio,
beto draugas net ne vieną kartą iš jo yra pirkęs ir visad buvo viskas OK.
tai nelabai ir gaila dėl tų feedback
a vo voblų ir finigų tai gaila, ir ant pašto pikta

gerą daiktą rekomenduoju siūstis tik EMS,
pofyg kad vietoj kokių 5 dolerių sumokėsit 15 $
bet ten yra draudimas ir tracking Nr.
o kaip man buvo poto (kad ir uždelsęs paklaust, bet vistiek)
sako išsiunčiau (pats durnas kad tikiu, bet gal net ir vėl iš jo pirkčiau,
vis dėl rekomendacijų, bet ir paprasto siuntinio nebejamčiau, tik EMS)
 #167628   Ecka357
 22 Sau 2010 17:28
atsiprasau gal ne i tema, bet gal kas galetu is klaipedos nupirkt pinta vala ir ebay.co.uk jeigu galit man i pm
 #167637   henyte
 22 Sau 2010 18:15
2 Ecka:juk matei,kad skelbimuose pigaus buvo,ko nepirkai? Klausimas apie avatara,nesuprantu tu meskinas ar lape ? :D
Pamastymams apie kiniecius,paskutiniu laiku su tais honkong ar china siuntiniais kazkas negero dedas,jei anksciau per 3 savaites ateidavo,tai dabar pastoviai kazkur uzstringa ir neaisku ka daryt...Pries pora menesiu uzsisakiau "baterke" telefonui pas "ebejaus kitaica",pralaukiau virs menesio ir nesulaukes parasiau jam,"kitaicas" per pora dienu pinigus man grazino,ir po mazdaug savaites mano "baterke" atejo,kadangi zmogus esu saziningas :[anuol ,vel turejau pervest pinigus atgal...
Dabar vel tokie "bajeriai" su DealExtreme,uzsisakiau dar 11.25 daikciuka gumom-tvisteriam ir siaip litavimui ziebtuveli ir ner iki siol,kadangi siuntimas nemokamas nieko "nepratrackinsi",parasiau i ta ju pagalba-support'a ir lauksiu...
Ebay'jui nelabai ir sukontroliuosi tuos ju siuntimus,vieni is karto paraso,kad neatsako uz siuntini po issiuntimo,kiti atsako,pas trecius viskas apdrausta,pas kitus ne,vienas savo saskaita pakeitima darys,kitas ne.Vienu zodziu ir pats velnias ragus nusilauztu...
 #167648   Ecka357
 22 Sau 2010 19:18
henyte rašė:2 Ecka:juk matei,kad skelbimuose pigaus buvo,ko nepirkai? Klausimas apie avatara,nesuprantu tu meskinas ar lape ? :D
Pamastymams apie kiniecius,paskutiniu laiku su tais honkong ar china siuntiniais kazkas negero dedas,jei anksciau per 3 savaites ateidavo,tai dabar pastoviai kazkur uzstringa ir neaisku ka daryt...Pries pora menesiu uzsisakiau "baterke" telefonui pas "ebejaus kitaica",pralaukiau virs menesio ir nesulaukes parasiau jam,"kitaicas" per pora dienu pinigus man grazino,ir po mazdaug savaites mano "baterke" atejo,kadangi zmogus esu saziningas :[anuol ,vel turejau pervest pinigus atgal...
Dabar vel tokie "bajeriai" su DealExtreme,uzsisakiau dar 11.25 daikciuka gumom-tvisteriam ir siaip litavimui ziebtuveli ir ner iki siol,kadangi siuntimas nemokamas nieko "nepratrackinsi",parasiau i ta ju pagalba-support'a ir lauksiu...
Ebay'jui nelabai ir sukontroliuosi tuos ju siuntimus,vieni is karto paraso,kad neatsako uz siuntini po issiuntimo,kiti atsako,pas trecius viskas apdrausta,pas kitus ne,vienas savo saskaita pakeitima darys,kitas ne.Vienu zodziu ir pats velnias ragus nusilauztu...
nu nezinau ziuriu as tuos skelbimus bet maciau tik 65lt 110metru man rodos is ebay pigiau gautusi. [ beje apie avatara nei tas nei tas nesu ]
 #167969   Jonvabalis
 24 Sau 2010 20:30
Is Dealextreme uzsakiau du kartus: pirma kart 2009.12.05, gavau pries pora savaiciu, o antra kart 2009.12.09, taciau nesulaukiau ligi siol, i mano uzklausa ju support'as atsake - be patient :roll: , kagi laukiu toliau ir siaip, manau, kad ir kokios nuolaidos butu pries naujus geriau neuzsisakyti prekiu is svetur, nes eina vezlio zingsniu :-D
 #168042   expas
 25 Sau 2010 12:29
Galeciau papriestarauti. Jei tu pirkdamas preke sumoketum normalia kaina uz siuntima pvz 20-30dolcu tai preke gautum per savaite (neilgiau), bet jei siuntiesi nemokamai ar uz kelis doleris, tai nenuostabu, kad preke keliauja menesi ir truputi daugiau. Kai kurie pardavejai dirba su keliom siuntimo kompanijom, tad jie suteikia laisve rinktis.

Beje, kas zino kur reikia kreiptis del siuntiniu kurie uzsistovi muitineje (na lietuvos teritorijoje).
Turiu pora nr pastp pervezimo centro (kuris prase is manes invoice). Bet tai kiek skambinu, tiek jie atmeta.
 #168189   blight
 25 Sau 2010 18:46
expas rašė:Beje, kas zino kur reikia kreiptis del siuntiniu kurie uzsistovi muitineje (na lietuvos teritorijoje).
Turiu pora nr pastp pervezimo centro (kuris prase is manes invoice). Bet tai kiek skambinu, tiek jie atmeta.
Pamegink e-mailu - deklarantas.ppc@post.lt
 #168202   expas
 25 Sau 2010 19:27
As tu e-mailu nusiunciau invoice. Bet jokiu ziniu negavau (savaite praejo). Tai db nezinau ar tiko sis mano dokumentas ar ne.
Plius dar meginau skambinti numeriais (85)2104804 (85)2104809 tris valandas iseiles skambinau. Per tris valandas tik du kartus isgirdau neuzimta signala (skambinau tikrai virs simto kartu). Bet per tuos du kartus kai buvo signalas, niekas neatsiliepe. Tai nezinau kur dar kreiptis. Beje skambinejau nuo 12-15val (ju darbo metu)
 #168206   mcdee
 25 Sau 2010 20:14
Sunkus reikalas su jais, man viena kart velavo siunta (ejo per valstybini), gavau siuntu skyriaus nr. lenkijoj (Vilniuj), moteriske pagavau (pirma veliau dar viena kart apie 11) kuri gan maloniai, su akcentu :-D , stengesi padet surast, deja, sako tokios siuntos nier (buvo su tracking'u), as su pardaveju vel jai apie 11, sako nier ! As pardavejui vos ne disput'a kelt, bet sakau dar laiko yra palauksiu pora dieneliu, ir akurat, uz dvieju dienu jau namie siunta ''plot Taip kad ju ten nesuprasi, beje po tu 2 skambuciu buvo skambinama tuo numeriu vos ne kas valanada ta pacia diena ir sekancia, bet tusciai...valstybininkai *PYP*... :evil:
 #168211   Jonvabalis
 25 Sau 2010 20:31
expas rašė:Galeciau papriestarauti. Jei tu pirkdamas preke sumoketum normalia kaina uz siuntima pvz 20-30dolcu tai preke gautum per savaite (neilgiau), bet jei siuntiesi nemokamai ar uz kelis doleris, tai nenuostabu, kad preke keliauja menesi ir truputi daugiau. Kai kurie pardavejai dirba su keliom siuntimo kompanijom, tad jie suteikia laisve rinktis.
Gali priestaraut kiek nori, bet kai preke kainuoja ~15$ dvigubai uz jos siuntima nemokesiu. Is Cabelas'o laukiu jau dvi savaites nors ten siuntimas 25% nuo prekes kainos (kas sudaro ~35$), taigi, laukiam toliau...
Is ebay.uk pirkti ateina per savaite.
 #168272   upesakmuo
 26 Sau 2010 08:58
O aš Cabelasa kol kas galiu tik pagirti kas liečia siuntimo greitį (bet ne kainą +25% :/nek ). Siuntą, užsakytą prieš Kalėdas antžeminiu transportu, norėjo siųsti 8-12 sav. Bet atsiuntė oro transp. per 3. Paštas ir muitinė susitvarkė per 3dd. Tuo būdu veiksmas nuo užsakymo iki siuntinio mano rankose truko mažiau nei 1mėn, o buvau nusiteikęs pavasariui. Gal čia jų tox marketingas - pirmą užsakymą įvykdyti pagerintai?
 #168301   expas
 26 Sau 2010 11:06
Jonvabalis rašė:
expas rašė:Galeciau papriestarauti. Jei tu pirkdamas preke sumoketum normalia kaina uz siuntima pvz 20-30dolcu tai preke gautum per savaite (neilgiau), bet jei siuntiesi nemokamai ar uz kelis doleris, tai nenuostabu, kad preke keliauja menesi ir truputi daugiau. Kai kurie pardavejai dirba su keliom siuntimo kompanijom, tad jie suteikia laisve rinktis.
Gali priestaraut kiek nori, bet kai preke kainuoja ~15$ dvigubai uz jos siuntima nemokesiu. Is Cabelas'o laukiu jau dvi savaites nors ten siuntimas 25% nuo prekes kainos (kas sudaro ~35$), taigi, laukiam toliau...
Is ebay.uk pirkti ateina per savaite.
Reikejo pasiziuret per ka jie siuncia. Buna taip, kad pardavejai uzsiplesia dideliu pinigu uz siuntima, nors ir siuncia per ta pati honkong air mail (kuris kitu atveju butu nemokamas). na jie patys laveruoja, gal kaina prekes imete per maza uz tai per siuntima nori kompensuoti, nes buna ivairiu variantu pvz: preke kainuoja $5 o siuntimas nieko. Tuo paciu galima rasti ta pacia preke uz $2 plius siuntimas $5. O esme ta, kad antra varianta vis tiek nupirks, nes zmones gali nepasiziureti ir nupirkti preke mastydama kad ji pigesne, o is tikro pardavejas siuntimo kaina padengia prekes islaidas :)

Beje rasiau elektronini laiska muitinei. Po geros valandos man paskambino is tos muitines ir pakalbejom. Naudos nebuvo, ji man tik dave kita nr kuriuo skambinti (pasto muitinei nr (85)2306641)
Paskambinau ir ten, sakau kiek uztrunka mazdaug tikrinimas, sako nepasakysiu. Klausiu ka jus man pasakysist. Sako kiek muitas kainuoja. Sakau as jei savo numeri, o ji man nesako. Td ji pradeda sakyti, kad skambinciau i tarptautiniu pasto siuntiniu skyriu (ten kur niekas neatsiliepia). Na taip kol kas ir laukiu :)
 #168312   henyte
 26 Sau 2010 11:23
upesakmuo rašė: Siuntą, užsakytą prieš Kalėdas antžeminiu transportu, norėjo siųsti 8-12 sav.
:shock:
Is kur tokie terminai ? Is Cabelas'o gaunu per savaite,tiesa pries Kaledas uzsakytas ejo apie dvi savaites,na bet cia aisku,sventes ir t.t.,kadangi nesiunciau daugiau kaip uz 100$ dar neteko moket daugiau 20$ uz atsiuntima,paskutinis siuntinys dvi dezes,viena 1.5 kg,antra 0.5 kg,antra deze matyt ejo ne is cabelas'o,o is tiekejo tiesiai.Nezinau kas dar 2 dideles dezes siuncia uz 20$...
Is uk ebay kartais ir per dvi dienas ateina...
 #168323   upesakmuo
 26 Sau 2010 11:42
Kai man atėjo paviestka iš pašto, buvo nurodyti tokie tarptautinių siuntų skyriaus tel .nr. 8-5-2104804 ir 8-5-2104809, kuriais reikia skambinti iškilus neaiškumams. Man buvo vienas nedidelis neaiškumas, skambinau - ir kaip aukščiau minėjot - niekas nesivargina kelti :-D . Apsiėjau neišsiaiškinęs.

henyte, tokie terminai buvo nurodyti užsakymo metu. Matyt apsidraudžiant ir numatant blogiausią scenarijų. Man tai buvo priimtina - prekės vis tiek vasarinės, dabar guli, rūdija...
 #168643   Antas
 27 Sau 2010 13:09
ebay.co.uk prekiauja ir kinieciai ir honkongas. taigi viskas priklauso is kokios valstybes perki. man is anglijos per 2 dienas atejo, nors uz siuntima uzmekojau tik 1 svara. is es visada greiciau ateina. man is kinijos telefonas atejo per 2,5 sav, o moduliatorius masininei radijai per 5 sav.
 #168734   henyte
 27 Sau 2010 17:49
Antas rašė: man is kinijos telefonas atejo per 2,5 sav
Kas per tlf ? Vis nagai niezti uzsisakyt kinietiska tlf.,na pvz.,kad ir toki http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.31506 ,bet vis nerimas ima ar nereiks po menesio ismest 'viarkt ?
Gal ne visai apie zvejyba tema,bet juk telefono dabar i zvejyba kaip ir be meskeres nevaziuosi...
 #168741   Wytux
 27 Sau 2010 18:06
Parsivezem su kolega po pora tipo iPhone 3G telfonu, tai lyginnat su originalu toli grazu ..... grafika ne ta, greitis ne tas ir t.t. Ziuresim kiek ilgai 'gyvens' :)
 #168781   orangitto
 27 Sau 2010 21:26
tu fuflo tai tikrai nesiuskit negi taip sunku susirast lietuvoj ta telefona :) kaune tai tikrai yra kur ebejaus kainom galima gaut kituose miestuose irgi pilna skelbimu :) as pries puse metu pirkau samsunga i8000 nauja tai dar dabar jis kainuoja gerokai brangiau parduotuvej nei mokejau, o su garantija tai ne ta salis kad kanors irodytum nes padarys servisas kaip jam patinka cia juk lietuva ne viena kart isitikinau :)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 46
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė