Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, apranga, muselių rišimas, medžiagos
 #161655   KETURKENSEN
 27 Gru 2009 18:41
adema rašė:Na kur gaudau gylis retai ir metra tesiekia, manau uzteks cia ir plaukiancio.pasirisiu dar skestanti fluorakarbono pavadeli ir zvejyba turetu pavykti..bentjau tikiuosi :grin:

Per akis. Tik turėk galvoje ir tai, kad kuo sunkesnė musė. tuo trumpesnis pavadys. Pvz.: ant 5kl plaukiančio šniūro dedant strymerį pakanka 1-1,5m ilgio pavadžio (kaip normaliom sąlygom naudojant nedideles šlapias, sausas museles, pavadys dedamas konusinis ir apie koto ilgio). Labai nusiplonint irgi neverta. Aš 0,2mm retai naudoju, dažniau kokį 0,25
 #167724   cesius
 23 Sau 2010 18:12
makaulė rašė:ydomiai ten i tave moterishkes zhiet turejo :shock: ...Klaipeda palauks,ashai norecheu tu olive,ale jeij galim su normale nimfine varine galva ant 16-14 nr,kabliu.
Viskas galima :grin: PM
 #167825   spiridonas
 24 Sau 2010 10:14
Neatskleistos kronikos....

Paveikslėlis

Paveikslėlis

visos rištos užpernai, kol gaudžiau- dirbo ypač ta apatinė, ne vieną baltašonį yra apgavus. Visgi, asmeniskai man, mieliau dabinginės nimfikės (nors dabar rišimą esu neatleistinai, žiauriai užleidęs). karoliukams daug patirties nereikia, ypač gerai pradedantims rišti:uždedi galvutę, sunėrei karoliukus, užrišai su "finisher'iu" mazgą karoliukų gale- štai ir nimfukė :-D
 #167829   spiridonas
 24 Sau 2010 10:29
Ne man tave mokint cesiau :-D

Supini (susuki) povo plunksną su vedamuoju siulu ir... nu matai nimfikės sveikos ;uolrait Aišku žuvys gerokai pakedeną muselės apdarus, ir buna kad net kitos medziagos- ne tokios jautrios, kaip povo plunksna neatsilaiko žuvies zaptams. :grin:
 #167830   cesius
 24 Sau 2010 10:33
Kiek matau is taviskiu, tai esi perlipes per karoliuka su povu, o tas labai kujovai kirsliu snukuciams. Esu bandes ir kontr masgus su povu daryt , bet naglieji ir tai patvarko '''bum
 #167836   spiridonas
 24 Sau 2010 10:46
diego rašė:a jums ka rimtai dirba muses kirsliam su karoliukais?? nenoriu kazko tiket.. :(
dirbo, kol gaudžiau. bet vėlgi sakau... man zuikinio dabingo (ar kito kailio) mielesnes- daugiau tikėjimo. tarp kitko stalgenuose viena karolinę yra kažkas naglai nurovęs :shock: . Manau karoliuka ar du, kaip akcenta galimą ipaisyti i museles kompozicija, bet visa musele vien is karoliuku - stiklinukė- man didelio pasitikėjimo nekelia, vienžo nenaturalno :-D
 #167838   cesius
 24 Sau 2010 10:57
spiridonas rašė:
diego rašė:a jums ka rimtai dirba muses kirsliam su karoliukais?? nenoriu kazko tiket.. :(
pasitikėjimo nekelia, vienžo nenaturalno :-D
Sau priestarauji, kiek pamenu tai tavo dezutej maciau tokiu spalviniu variantu :shock: :shock: :shock:
 #167842   spiridonas
 24 Sau 2010 11:17
cesius rašė: Sau priestarauji, kiek pamenu tai tavo dezutej maciau tokiu spalviniu variantu :shock: :shock: :shock:
nei prieštarauju neika... paprasciausiai nesusikalbame
Cesiau, variantų visokių buvo ir bus :roll:
ekspermentuoti visada idomu. Nesakau, kad ant vienu kimba ant kitu ne. paprasciausiai yra laikas, vieta ir dar daug daug visokiu kitų aplinkybiu kurios nulemia vienos museles didesne sekme pries kitas. Kimbo man ir ant karolinukiu, kibo ir ant naturaliai atrodanciu, pagavau ir ant aki rezianciu spalvu. Noriu pasakyti tik viena, kad naturaliai atrodancias (spalvos, medziagos) museles man risti mieliausia, ir jo man gražiausios nors tai neturi sutapti su žuvies nuomone :grin:
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė