Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #164696   Saugirdas
 11 Sau 2010 20:43
Chebryte, ruošiuos vasaros sezonui, gal pasiūlysit kokią nors sistema mano lengvai dugninukei iki 40gr užmetimas????
 #164702   Edosius
 11 Sau 2010 20:49
Temą visą perskaityk iki vasaros, tai rasi tikrai, buvo diskuuota Nnnnn...kartų ;-)
 #164883   Ignelis
 12 Sau 2010 14:20
makaulė rašė:kaip tais ,,mandarinais,, pashersi 40 metru arstumu nuo kranto?Plius shoninis ar priekinis vejas?Be 40-50 gr sheryklos+ jaukas-niekaip.O labai daznai tvenkiniuose,ezeruose brovke buna toliau nuo kranto,plius pradzioj jaukinu didelemis ,,jaukinimo,, sheryklomis.Pikeris manau darbinis atstumas juo gaudant iki 25 metru,kur gali jauka ranka uzmest,nors 25 metrai-jau riba.
var butent todel kad ranka klisha ir gaudydavau toliau nuo kranto, jaukindavau mazhesnemis porcijomis (tam atvejui jei nepataikysiu i tashka ir neishsklaidyciau labai jaukinimo vietos)... :lol: naudodavau 2 meshkeres, uzhsijaukindavau apie 3/4m kvadratinius ir gaudydavau ;-) uh laukiam pavasariniu karosu pervalkoi... :twisted:
 #164889   Skumbrotas
 12 Sau 2010 14:30
Ignelis rašė:P.S tokiam eshere kaip plateliai tikrai neisivaizduociau ka su pikeriu veikti.. :lol:
O aš netgi labai gerai įsivaizduoju, pasiinkaravus valtelę kur ant šlaito didesniam gylyj nieko geresnio ir nesugalvosi :gutgut :grin:
 #164915   Skumbrotas
 12 Sau 2010 15:22
Plateliuose ne visur 100m, net ir 200m padės, tik su valtele ir echolotu ten galima rasti vietas. O ir bet kokiam naujam liepteliui ten xer leidimą gausi :-D
 #164919   Kairys
 12 Sau 2010 15:27
Jei jau valtelė yra, tai imčiau trumpą žieminę meškerytę, ir pirmyn, kam su tom ilgom vargt. ;-)
O tu, Ansanai, jau spręsk, link ko labiau tamstos dūšia linksta, ar fideris, ar pikeris labiau širdin krenta. :-D ;-)
 #165128   ansanas
 12 Sau 2010 23:48
visgi nusprendziau imt feederi nu niekaip neisivaizduoju dugnines be seryklos. manau patogiau bus nei svaidyt is rankos pasara.na va viska issirinkau beliko sulaukt kol darbe piktiems dedem nuotaika pageres ir primint.kad vien uz aciu daugiau dirbt neapsimoka..
 #165195   Agis
 13 Sau 2010 10:58
Su dugninės kotais, tai patarti kiekvienu atveju sunku, nes čia tas pats, kas su spiningais, koto, visiems atvejams nėra, o jei įsitrauki giliau, tai tiesiog verta turėti nuo lengviausio iki sunkiausio.Kai turi kažkokį bent minimalų arsenalą, tai važiuojant į pasirinktą telkinį ir imi tą kotą ir tos gramatūros šėrykleles, kurios ten bus tinkamos, arba tasaisi viską ir pasirenki vietoje :-D
Turiu keturis skirtingus kotus ir renkuosi pagal vietą, žvejoju paskutiniu metu tik su vienu kotu, nes dagyvenau tą stadiją kai veža pati žvejyba ;-) tačiau kelių rudeninių žūklių akimirkos davė minčių, kad reikia dar vieno koto :-D
Čia kaltininkas yra Skumbrotas su savo pikeriuku kirkinęs žuvikes nuo krantinės tuo pačiu atstumu kaip aš su 80 gr. išmetimo feederiu, nes jam kibo žveriškai, o man tik viršūnėlę vos sujudindavo, tai aš vis nespėdavau pakirsti :-D
 #165209   Wirtualus
 13 Sau 2010 11:28
Ziedu dydis dydele itaka vaidina? Nes man cia vienas kryzium gula kad tik su dydeliais reik pirkt? Ir vyrai bukit zmones pasakykit ka galima protingo iki 150 lt pasimt? O gal yra kas nors kas krautuve savo turi galetu po blatu ka is po prekystalio mestelt ? Noreciau apie 4 m ir iki 120 g.
 #165216   Agis
 13 Sau 2010 11:37
Įsivaizduoju, kaip feederio viršūnėlė atrodytų su dideliais žiedais :-D
Dideli žiedai, storas kotas, ne plonesnis negu 0,3 valas ne mažesnis negu 3 uncijų svarelis.....
Aš maniau, kad tau feederio rekėjo, o ne eilinės donkės :lol:
NOras turėti didelius žiedus atsiranda Nemune, kai neša maurus, bet su plonu pintuku ta problema sumažėja, nors visiškai nedingsta.Nežinau ar tik man taip pasisekė, bet pastebėjau, kad ant pintuko maurai mažiau "limpa", nors kai pagalvoji turėtų būti atvirkščiai :roll:
 #165224   Skumbrotas
 13 Sau 2010 11:53
Wirtualus rašė:... pasakykit ka galima protingo iki 150 lt pasimt? ... Noreciau apie 4 m ir iki 120 g.
Larus Hunteris telpa į tuos rėmus. Normalus feederis, jei nekeli labai aukštų reikalavimui.
 #165262   Agis
 13 Sau 2010 13:45
Būna ir 15 g. ale juk pašaro dėsi, tai svoris tikrai padidės, nebent uždaras tik muses lervom supilti.Nors stovinčiame vandenyje manau galima rasti išeitį jei labai nesudrėkinus pašaro.
 #165263   Skumbrotas
 13 Sau 2010 13:54
ansanas rašė:Jei meskerikocio testas 10-40gr tai kokia nors serykla ymanoma pritaisyt ar tokiu lengvu pirkt nebuna?
Jau rašiau, bet pasikartosiu - su savo pikeriais iki 30g laisvai mėtau 50g šėryklas + prikimštas ir aplipintas iki kumščio dydžio pašaru. Šiaip įprastai naudoju 20g, bet iš bėdos, pvz kai nutraukai kokioj Skirvytėj visas turimas lengvas šėriklėles ir belieka sunkios tai ir naudoji jas. Arba jei jau galinga srovė ir kitos išeities nėra. Tik iš pradžiu baisu buvo, atrodė kad su tokiais svoriais migom sulaužysiu viršunėles, ale įsitikinau, jog laiko puikiai. Čia kalbu apie situaciją, kai reik užmesti kiek įmanoma toliau, o kai gaudau žiobrius tokioj upėj kaip Minija ir nėra tos butinybės mest toli, tai 2 uncijų svarelis išvis jokių problemų nekelia.
Bijoti viršyt pikerio deklaruojamą svorį vertėtu tik tada, jei jau metama iš visų jėgų "nuo dūšios".
 #165273   ansanas
 13 Sau 2010 14:25
Aisku dekui. Pasistenksiu daugiau neikiret :D Anksciau apart sudurtinio spiningo turejau vien papigiai teleskopus (dabar nezinau kur juos det) kuriu ir lauzyt negaila buvo.. Tai visokie feeder picker match meskerikociai tamsus miskas..
 #165274   Agis
 13 Sau 2010 14:31
Papigiai teleskopai sueis užsimesti iš kraštų kai su feederiuku žvejosi, trauksi žuvikes, o kiti ant sprando užsinorės užlipti ir į tavo prišertą vietą užmesti:-D
 #165754   Antas
 14 Sau 2010 16:06
Agis rašė:Su dugninės kotais, tai patarti kiekvienu atveju sunku, nes čia tas pats, kas su spiningais, koto, visiems atvejams nėra, o jei įsitrauki giliau, tai tiesiog verta turėti nuo lengviausio iki sunkiausio.Kai turi kažkokį bent minimalų arsenalą, tai važiuojant į pasirinktą telkinį ir imi tą kotą ir tos gramatūros šėrykleles, kurios ten bus tinkamos, arba tasaisi viską ir pasirenki vietoje :-D
Turiu keturis skirtingus kotus ir renkuosi pagal vietą, žvejoju paskutiniu metu tik su vienu kotu, nes dagyvenau tą stadiją kai veža pati žvejyba ;-) tačiau kelių rudeninių žūklių akimirkos davė minčių, kad reikia dar vieno koto :-D
Čia kaltininkas yra Skumbrotas su savo pikeriuku kirkinęs žuvikes nuo krantinės tuo pačiu atstumu kaip aš su 80 gr. išmetimo feederiu, nes jam kibo žveriškai, o man tik viršūnėlę vos sujudindavo, tai aš vis nespėdavau pakirsti :-D
tai kad fideriu fideriu virsuneles ir liaunos buna, 1/4 uncijos prasideda, tai nemanau, kad jautrumas uz pikeri butu blogesnis.
zvejoju su fideriu iki 80gr, 3 virsunes, zvejoju su laibiausia, tai mazas zuvis su pintu valu labai gerai rodo, zuvys kibo akrosiukai iki 100 gr.
 #165768   Skumbrotas
 14 Sau 2010 17:23
Antas rašė:tai kad fideriu fideriu virsuneles ir liaunos buna, 1/4 uncijos prasideda, tai nemanau, kad jautrumas uz pikeri butu blogesnis.
zvejoju su fideriu iki 80gr, 3 virsunes, zvejoju su laibiausia, tai mazas zuvis su pintu valu labai gerai rodo, zuvys kibo akrosiukai iki 100 gr.
Čia teoriškai taip atrodo, kai pažvejoji praktiškai pasimato skirtumas.
 #165843   makaulė
 14 Sau 2010 21:00
mieli mano dundukai,feederis tooookia,dar nepaimta sritis ant Liatuvos.......gaila masstymo neteisingo,beje shiemet pirma rugpjucio savaitgaly bus organizuojamas pirmas Lietuvos open dugnines cempionatas,galesit pasireikshti,ar vel i krumus desit-visaziniai b=herojai????
 #165885   renaldas
 14 Sau 2010 22:53
makaulė rašė:mieli mano dundukai,feederis tooookia,dar nepaimta sritis ant Liatuvos.......gaila masstymo neteisingo,beje shiemet pirma rugpjucio savaitgaly bus organizuojamas pirmas Lietuvos open dugnines cempionatas,galesit pasireikshti,ar vel i krumus desit-visaziniai b=herojai????
Kazka tu cia ni to pasakei, zmogus klausia informacijos, kiti ja duoda, a ras pats toks didelis zinovas esi, tai patark zmonems, o ne pizdavok :!:
 #165890   Skumbrotas
 14 Sau 2010 23:01
Makaule, tai gal papasakok kas tai yra teisingas mąstymas, kas neteisingas, kas jį nustato ir kokiais kriterijais remiasi :?: Kaip atskirt teisingą mąstymą nuo šiaip sustabarėjusio :?: Ar pats dažnai bandai peržengti tas daugumoj nusistovėjusias nuostatas ir paeksperimentuot, paieškot įdomumo dėlei kažkokių kitokių įrankio galimybiu ir kažkokio kitokio gaudymo stiliaus :?: Jau pradedu galvot kad ne - neduok dieve pamatys, atpažins ir išjuoks... Viskas griežtai pagal sportininkų kanonus ir ne kitaip. Ką pasakytum pamatęs mane su mach meškere žvejojant plekšnes ir kitą žuvį jūroj nuo kranto be plūdės, užsidėjus stintines sitemėles ir 21g svarelį kai nėra srovės ir neneša žolių :?: Garantuotai pasakytum jau kad ne dundukas, o visiškas idijotas :!: :-D Nes jūroj žvejojama tik surfais , ane :!: :?: Bet jei mano minėtom sąlygom pats pabandytum pažvejot, įsitikintum kad taip žymiai rezultatyvesnė ir įdomesnė žvejyba gaunas :!: Čia kaip pavyzdys, pamąstymui, bo žiūriu kad kartais bandai vandens paviršium vaikščiot... :neutral:
O dėl varžybų - tai tegu dalyvauja kam įdomu, man visiškai neįdomus, nepatrauklus ir nesuprantamas tas kolektyvinis sušaros dubasinimas. Žvejoju savo malonumui, ir niekam nieko įrodinėt nesiruošiu. O forume pasidalinu savo požiūriu ir nepergyvenu, jei ne visiems tai įdomu :neutral:
 #165949   Raupsuotas
 15 Sau 2010 08:07
Galima visus pilnai suprasti - turtingus ir vargsus.Del pajamu skirtumo ir savisvietos skiriasi zvejybos poziuriai bei patys irankiai.Taip jau suredytas pasaulis.Nesistebekime vieni kitais, o priimkime taip kaip yra.Gali patark, negali irgi ne beda.
P.S.Makaule, gal gali platesne info del tu aterinanciu vasaros varzybu.Ar tai uzslaptinta?Buciau dekingas Paveikslėlis
 #165959   Mike
 15 Sau 2010 08:49
makaulė rašė:mieli mano dundukai,feederis tooookia,dar nepaimta sritis ant Liatuvos.......gaila masstymo neteisingo,beje shiemet pirma rugpjucio savaitgaly bus organizuojamas pirmas Lietuvos open dugnines cempionatas,galesit pasireikshti,ar vel i krumus desit-visaziniai b=herojai????
Kas organizatoriai?
 #165970   Edosius
 15 Sau 2010 09:18
makaulė rašė:mieli mano dundukai,
:-byta: Visi bendravimo kompetencijoje tūrėtume būt lygus, juk nesinori atsidurti "pirmūnų lentoj" ane :?: :cool:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė