Sveiki

, už lango dabar karaliauja šaltukas, pakolkas dar tik dvylika žemiau nulio, o ir dar vėjas pasiutęs langus drebina, na o aš šiltai bezdėdamas bandau sakinius sudėlioti

.
Šiemetiniai gruodžio šilti orai sumaišė protą ne tik vėgėlėms, bet ir man

. Prieš du metus Terminatorium patapau (skaitantieji mano rašliavas turėtų prisiminti) per dvi paras.
Šiemet nuprotėjau visiškai..

susiruošiau tris paras pasivėgeliaut, arba kitaip – apturėti ilgą ilgą vėgelizmą. Tokios pat šiltos ir kaip nekeista visos trys gruodžio naktys pradedant iš 8 į 9, baigiant iš 10 į 11 praleistos prie Nemuno prabėgo smagiai – su karšta arbata ir sriuba, ryžiais su medžiotojų cigaretes storio dešromis, bei netgi virtu makaronų marmeladu su skardinėse užbliombuota tušonke, keletu laimikių, su sveikinančia „šilta ranka“, su plačia šypsena, bei aišku su gera kompanija

, o tas miegas toks buvo tinginys kad vargu ar 14val buvo aplankęs.
Galutinai įsikūrę stovyklavietę antradienį vakarop pradėjom vegelizmą..

Užsimetėm meškierkas, prasukom... gurkštelėjom... šnekučiavomės.. kol apie šeštą vakaro nepakilo didysys Nalimų žoras. Porą valandų davėmės su kolega vardu Gedas (tiesa su tuo pačiu kur ir prieš du metus) kaip patrakę. Skambėjo tai ten tai šen. Viso šešios meškierkos per pusė dambos, mat dambos gale vietinių pora gyveno. Neapsakomas noras kuo greičiau išvilkti kuršmarių ateivį davė darželinuko lygio rezultatus – per gerus dešimt kliovų viso labo paimtos trys marmurinės. Pirmą išlupom trečiu kibiu - gerą pusantrinę, neužilgo pats išprašiau virš dviejų, dar sekanti krantą pasiekė gero kylo, bet kai toks kibimas nutarėm nesicirkint ir tokias leist atgalios pas saviškes. Poto dar viena pusantrinė rangėsi Gedo rankose.

Kibimai tikrai buvo galingi ir agresyvus, bet kaip minėjau tik porą valandų, poto didelis raudonas su plyta STOP ir taip iki pat ryto, neskaitant vieno rimtesnio vytelės palingavimo bei keletų skambučių barkštelėjimų.
Rytas kaip rytas, diena kaip diena, vakaras ir naktis vėl tokie patys jei lyginus pagal orą – ramūs ramūs, kaip vasaros naktys, tik tiek kad ilgesnės, tamsesnės ir be uodų

.
Atvyko Donis...

Linksma buvo chebra tikrai. Ir TIKRAI gaudėm ir TIKRAI mes su Gedu nepagavom ir TIKRAI Donis išpešė savo rekordinę... O čia už tą rekordinę sudaužkime kartu ir aišku su artėjančiomis ...

Per visą naktį net nekirtau, o ką kalbėti apie pagavimą. Aišku jūs galvojate kitaip.. – kol taurelė nesisuko tol gaudėm, dėja ščyrai prasedėjom visas tris naktis

.
Palydėjom Donį į namus, priglaudėm jojo vieton Juozuką (na čia tas pats kur prieš du metus nesustodamas tauškėjo, tiesa ir dabar tas pats..), šiek tiek numigom, numigę nusiprausėm, papietavom ir vėl dižuruot...

Dižuruoja ir paseniečiai..

Vėlgi trečia naktelė šilta ir be vėjo, atsilapatojęs bei nusimaukšlinęs kepurę gali sėdėt. Rodos šį vakarą jau įkirsim daugiau... Kibis Gedui – sėdi pusantrinė, kibis Edošiui – perskuba ir vėl kaip darželinukas nuleidęs galvą bei varvindamas snarglį grįžta rymot kėdėn ir tai ne savo.. (na čia kita istorija..)..

ir čia vėl STOP iki pat ryto .
Treti metai iš eilės vėl mane keičia Kamštis, atveždamas karštos kavos bei kopustienės, treti metai vėl tradiciškai mus nupleškina su fotiku, tradiciškai atsisveikinam ir riedam namolio.

Meluosiu jei sakysiu nepavargau, bet tikrai nepervargau, labai dideli pliusai: karštas maistas, nesiblaškymas ieškant laisvų dambų (mes irgi perėmėm dambą), nemižnys kolega, smagi kompanija.. o ko daugiau reikia

.
Nepatikėsit, bet aš jau pradedu laukt ketvirtos iš eilės TRADICIJOS...
Gal kitais metais mūsų bus daugiau kartu, kaip manote ? Aš stebiu jus visus, tame tarpe ir tave Skumbrotai, ir nesvarbu kad blevyzgose rašai – užimsim Tau dambą, arba priimsim į savąją TRADICIŠKAI..
Tiek šiam kartui, daug žvejojom, mažai parašiau, per daug nepykite.
Štai kaip atrodo Edošius per tris paras pagavęs vieną žuvį - mažai miegojęs, šiek tiek patinusiom akim, bandantis šypsotis, o širdyje be galo laimingas, linkiu ir JUMS visiems būti laimingiems žvejybose kad ir kokios jos bebūtų

Su pagarba, Edis

Kupranugaris gali dirbti visą savaitę ir išbūti negėręs. Vyras - gali nedirbti visą savaitę ir ištisai gerti.