Idesiu trumpa aprasyma is kelione, kurioj ir uzdariau siu metu zvejybos sezona. Kadangi lietuviskos lydekos paskutines mano turetas zvejybas mane ir mano siulomus masalus totaliai ignoravo, tai teko sezono uzdaryma perkelt...i Kuba, Cayo Coco sala...
Kelione tiksluose zvejyba buvo, bet neprioritetas, tai i ja issiruosem tik paskutinemis antros savaites dienomis.
Pirma vakara ejom ant salia esancios uolos. Zvejyba buvo vakarine nuo 5 iki 11. Beje vakarine vyskta tik esant menuliui, o kai mes buvo, buvo kaip tik pirmas "menulingas" vakaras. Va cia matosi ta uola:

Zvejyba paprasta: mauni file gabaliuka ir kiek eina tolyn, sedi lauki kliovo. Kaip Eugenio (jis mus vedesi zvejot, parupino iranga, masalus ir t.t.) kliova pajusi tikrai nes stveriai uztikrintai. Iranga: kam kokia kliuvo, kadangi mes dviese lietuviai buvo prikabinti po blatu, tai gavom prasciausiai:stori tvirti kotai, mono valas kokiu 0.5mm na labai rimtai zuviai. Britai buve kartu zvejojo lengvesnem meskerem, jautresnem. mano kolegai pasiseke veliau, jis greit nutrauke savo ar kitaip sugadino, nepamenu, ir gavo is Eugenio draugo jo geriausia meskere, spiniga ant kurio net pintukas buvo uzdetas. Va cia buvo jo sekme, nes kibimai, kurie buvo, labai atsargus ir su mano "sunkiaja artilerija" beveik nejuntami, tuo labiau nepakertami. Kolega spejo istraukt viena snaperi ir raja, pastaroji priesinosi gan smarkiai, bet miklaus vietinio ir kablio deka buvo isprasyta ant uplos, kur pastarasis ja mikliai nudygliavo ir sudorojo,net laimikio autoriui nespejus isiamzint su ja. Laimikis:

Laimikio autorius:
Kadangi ta vakara man nesiseke zvejyboj + sukando vietiniai uodai, net po du kart i ta pacia vieta + iskaudo minksta vieta sedet ant uolu ir svarbiausiai baigesi musu atsinesto Cuba Libre 1.5l bambalis, tai as zvejyba baigiau apie 9 valanda ir likusiais 2h zyziau, kad einam namo, ten baras kokteiliai ir t.t. Bet nieks manes neklause...per ta likusi laika laka mano kolega turejo ta kliova, kurio mes visi ta vakara laukem. Staigus kirtimas, meskeris vos ne isranku ir poslo pojiechalo, vos spejo tite sukt, nes zuvis pasidave i kranto puse ir spejo palyst po uola. Buvo bandymai iskrapstyt ja is ten, bet ji mums visiem parode spyga ir dingo, taip duodama suprast, kad laikas eit gert Mochito...reziume: ta vakara zvejojo 6 zvejai, bet zuvi gaude tik mano kolega...
Eugenio, apgailestaudamas del nevykusios zvejybos, pakviete mus sekancia diena i zvejyba jau atviroj juroj.
Sekanti diena, po pietu, einam iki nardymo centro, cia mus pasitinka Eugenio,sedam i katamarana ir mus plukdo apie 400-500m nuo kranto iki tolumoje pluduriuojanciu dvieju vandens dviraciu, ant kuriu jau isitaise vakarykstes nevykusios zvejybos herojai. Irankiai tie patys, tik kolegai jau teko tenkintis "kuolu" labai panasiu i mano

Sedom i dvirati prie jau zvejojancio kanadiecio dieduko (pasirodo visai prie bajerio seniokas buvo), kuris jau turejo sugaves kokius 4 snaperiukus. Mes irgi nieko nelaukdami maunam file gabaliukus ir tolyn kokiu 15-20m nuo dviracio. Netrukus pirmi patampymai, kirtimas, yra. Priesinasi tikrai smarkiai, be to yra koralu, tad vedziot ir kitaip zaist nepatartina (kuom kolega issitkino kokius 6 kartus, taip isnaudodamas beveik visus turimus atsarginius kabliukus

). Pirmas mano snaperis gula i dviracio dugna, tikrai didesnis nei jau sugauti. Kibimu daug, smagu, saule kepina, bangos supa...ko dar noret, na nebent salto alaus

Per 2h zvejybos sugebejau isprasyt virs 10 snaperiu, ivairiu: geltonu, melynu, raudonu. Kolega siek tiek maziau, nes laika gaiso risdamas sistemeles

Turejau viena kliova, kai zuvis dare ka norejo, deja paturejau, gal 10s ir atia. Kolega turejo du tokius isejimus, su viena tampesi gal 1 ar 2 minutes, deja ir jam nepavyko pamatyt koki monstriuka buvo uzkabines. Senukas tuo tarpu gaude su lengvu 4 daliu Shimano spiningeliu, mete arti ir tenkinosi retais mazu snaperiuku ispuoliais. Zvejyba si kart pavyko, grizom namo laimingi ir gerai idege
Deja si kart nuotrauku iliustracijai nebus, nes salygos fotikui pasiimt nebuvo, o ir po vakarykstcio vakaro nusprendziau, kad fotikas nelaimes nesa ir zuvis nekimba todel.
Sekanti karta, jeigu jis bus (o noreciau) vaziuodamas i ta vieta, jau zinociau, ka reiktu pasiimt, kad turet puikia zvejyba.
Tiek trumpai apie sezono uzdaryma, nepykit jeigu nerisliai rasiau, niekad nebuvau geras rasytojas
Jeigu kas susidomesit, kaip nukeliaut ten, ka pasiimt, kreipkites padesiu kuo galesiu...