Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#150778   SauliusM
 06 Lap 2009 18:49
vital(vilnius) rašė:gytis
jus gi viska zinot :roll: ,paklauskit geriau kuzmina :twisted:
ar dar geriau saulius m :lol:
o tau niekas niekad nesake kad esi ziauriai pasikeles ir net retkarciais ant zemes nenusileidi?

#150780   gytis
 06 Lap 2009 18:53
Cia galiu pasielgti kaip Vital- parekomenduoti brangia rite "made in Japan" nu pvz Daiwa Steez ar Shimano Stella. Taip rekomenduodamas niekuo nerizikuoju, nes tai isties labai puikios rites. Taciau kaina bus apie $500. Jei truputi pigiau, tai Daiwa Sol 2000 ($200), jei norisi pataupyti, tai Daiwa Exeleris 2000 ($70). Jei su pinigais striuka, tai Shimano Sienna 1000 ar 2500 ($30). Be abejo, cia nurodytos kainos perkant USA.

#150781   vital(vilnius)
 06 Lap 2009 18:58
SauliusM rašė:
o tau niekas niekad nesake kad esi ziauriai pasikeles ir net retkarciais ant zemes nenusileidi?
neks nesake ir turbut nepasakis :cool: bet tau jau senai norejau pasakiti;tegul man duos bana bet teisingi zmones mane supras :cool: kad tu saulik kaip zmogus esi GANDONAS :!: :!: :!: ir PIZDABOLAS :!: :!: :!:

#150782   SauliusM
 06 Lap 2009 18:59
vital(vilnius) rašė:
SauliusM rašė:
neks nesake ir turbut nepasakis :cool: bet tau jau senai norejau pasakiti;tegul man duos bana bet teisingi zmones mane supras :cool: kad tu saulik kaip zmogus esi GANDONAS :!: :!: :!: ir PIZDABOLAS :!: :!: :!:
o tu mane pazysti? :lol: ar nuomone apie zmones internete paskaites susidarai? :lol:

#150783   SauliusM
 06 Lap 2009 19:01
gytis rašė:Cia galiu pasielgti kaip Vital- parekomenduoti brangia rite
tai kad jo visas zinojimas ties tokiais irankiais ir pasibaigia. jis matyt su pigesniais arba zvejot nemoka arba jam net nelygis pirkt pigesnius kurie "ne dlia pacanof" pagaminti. :lol:

#150784   vital(vilnius)
 06 Lap 2009 19:02
maciau tavo jabalnika :cool: pagal faisa ,tai istikruju tu Gavno zmogus :!:

#150785   SauliusM
 06 Lap 2009 19:03
vital(vilnius) rašė:pagal faisa
maladiec :lol:

#150789   intelektas2009
 06 Lap 2009 19:50
Nu ka cia ir bepasakysi ar Daiva-pamaiva ar shimano-banano :-D jokio skirtumo,svarbu teisingas priejimas prie zvejybos,supratimas ka darai,o visa kita skambus zodziai pavadinimai ir taip toliau.Aisku kiekvienas renkasi pagal galimybes,pagal savo poreiky.Svarbu suprasti ka turi rankoje ir kaip moki pateikti tai zukleje.Zvejyba toks dalykas vieniems liga kitiems pramoga o kitiems gal laiko uzmusimas.Seniau gaudeme visi praktiskai su Nevskaja, LEGENDINE rite buvo ir dar dabar TEBERA senu zmoniu rankose ir problemu nebudavo...Manau geriausia rite dar NEATRASTA, o geriausia zuvis-nepagauta :grin:

#150792   Nojus
 06 Lap 2009 20:00
gytis rašė: O gal jums atrodo, kad rite uz $600 tarnaus 20 kartu ilgiau? .
nu tu cia pasakei napagalvojes :grin:

#150815   Tomas_G
 06 Lap 2009 22:47
Na vyrai siulau nesikolioti, nors ir paciam kartais norisi:D Bet gerbiu SauliuM tik uz tai kad zmogus domisi daugybe dalyku spiningavime, o tai vercia forume dalyvaujantiems knistis po info ne tik cai bet ir kitur:) informacijos kiekis ne tik mus subalamutina bet ir padenda issirinkti gera spininga ar tinkama rite:) Yra du zmoniu tipai: kaip Vital (preciziskas zmogus, renkantis isskirtinio dizaino kokybiskus produktus ir koki 80% atveju mokantis uz nuostabu japoniska dizaina ir geras medziagas ir nelabai ziurintis i alternatyvas-tik geriausi brandai), bet cia zmogaus noras tenkinti savo poreiki (kas man irgi budinga ir uzknisa-kerta per kisene), ir yra zmones praktikai arba kitaip negalintys isleisti tukstanciu, bet protingai pasvere gali gauti tikrai labai labai mazai nusileidzianti kokybe daikta uz zymiai mazesne kaina, taip prarandant spiningo ar rites dizaino atzvilgiu ar apdailos medziagu kokybe, bet ne technine dalimi. Is savo dar nedideles kaip spiningautojo patirties, bet is nemazos info rinkimo patirties uzsienio saituose galiu pasakyti, kad yra puikiu produktu labai laisvai atsikertanciu Daiwos ir Shimano ritems (paskaitykit daugaiu JAV zveju forumu informacijos, nes rusai daznai buna neobjektyvus japonisku daiktu atzvilgiu pries kruiuos negaliu nieko blogo pasakyti). Siemet, pavasari rinkausi kelias rites PVZ: shimano twin power ar abu garcia soron stx(pastaroji Lt net uz stradika pigesne), ir aisku buvo kitu atmestu daiktu kaip Daiwa sol. Ilgai skaicius ivairius forumus ir ekspertu technines riciu analizes issirinkau kinijoje gaminta Abu garcia soron stx40 ir galiu pasakyti ,kad tai nuosbati rite, kuri nera tokia precizistai isbaigto dizaino ir kiekvienops detales nuostabaus dazymo, bet tai yra puikus inzinerinis gaminys vertas kiekvieno lito, o tai manau yra svarbiausia-gera technine-inzinerine puse- visa kita kisene tusteja nuo rites dizaino ir aisku nuo brando situacijos rinkoje. Taip pat isigijau ir stradika,nes LT pasitaike gera akcija ji nusipirkti-taip tai nebloga ekonomine rite (ekonomine savo darbu ),o lyginant su Abu Garcia stx ji butu zemiau, todel jai skyriau nedideli demesi savo lite spiningui. Galima kalbeti apie Janoniskas riteles daug ir be krasto, cia kaip ziureti i lexus ir nematyt,kad jis yra tas pats toyota tik kitam kiaute:) taigi manau diskusijos liuks! jeigu norit priestaraukit, tik stenkites gerbti foruma:) taigi teskim apie rites...

#150819   SauliusM
 06 Lap 2009 22:54
Tomas_G rašė:issirinkau kinijoje gaminta Abu garcia soron stx40 ir galiu pasakyti ,kad tai nuosbati rite
tai vat tada papasakok kaip ana vala kloja ir kaip su pintuku draugauja.

#150825   Jonvabalis
 06 Lap 2009 23:11
SauliusM rašė:
Jonvabalis rašė: Va as pavyzdziui ir ieskau ant 842 geros, nebrangios, nesunkios ir kad plono-minksto pintuko nekusiuotu, ka galetum parekomenduot? :)
nu pagal tai kaip apibudinai tai man labai kyla noras tau pasiulyt tokia inercine plastmasine rusiska, kur po pora litu parsiduoda ir anksciau prie zieminiu meskeryciu ar bambuku su izoliacija vyniot populiaru budavo :-D ir nebrangi ir nesunki ir tikrai neturetu pintuka kusiuot :-D bet tiek to, nesiulysiu, nes dar isizeisi paskui...
Tu Sauliau nesupyk, bet man asocijuosi su vienu multiplikacinio filmo personazu - Šakalas iš Mauglio ;-) ... tiesiog turi talenta erzinti kitus, nors manes tai neveikia, taigi, gali nevargti ;-) :-D .
cia buvo offtopas

2Gytis, cia buvo ironizuotas klausimas, puikiai suprantu, kad yra galybe neblogu tuo paciu ir nebrangiu riciu, taciau kaip pats minejai perkant brangiausius modelius esi iskart apsaugotas nuo nesekmes, taciau neapsaugotas nuo kisenes paplonejimo. Taigi, kai renkiesi is pigesnio asortimento bandai rasti kuo optimalesni modeli pagal uzduodamus poreikius. Kaip pavyzdys, Xrapas su stradicu 2500 patenkintas, o as su tuo paciu ne, kuriuo reiketu tiketi, veliau pabandau Xrapo masalais zvejoti ir ritei neturiu priekaistu. Todel bandau atskirt pelus nuo grudu, nes kiekvienas zvejodamas skirtingai suprantame tam tikro daikto panaudojima...vienzo uzteks s.da malti man reik rites ir kaip minejau - nebrangios, bet tuo paciu labai geros... nevskos nesiulyti, turiu :-D

#150828   SauliusM
 06 Lap 2009 23:13
Jonvabali, tu aisku nepyk, bet kaip paklausei, taip ir atsakiau :-D

#150829   piatras
 06 Lap 2009 23:14
vital(vilnius) rašė:...tegul man duos bana bet teisingi zmones mane supras :cool: kad tu saulik kaip zmogus esi ******** :!: :!: :!: ir ********* :!: :!: :!:
:? Būk žmogus, tik netrenk vėl "durimis" pro kurias teks vėl sugrįžti... :donknow' visi mes čia pamišę, tik kiekvienas savaip 'viarkt :/braj;
Paskutinį kartą redagavo 1 piatras. Iš viso redaguota 7 kartus.

#150832   SauliusM
 06 Lap 2009 23:25
is piatro "vel" suprantu, kad cia ne pirmas syk kaip vital PMS'as uzeina. nu nieko tokio, znacit cia tik dar viena priezastis nekreipt demesio i tokius vyja.bonus

#150835   Xrapas
 07 Lap 2009 00:24
gytis rašė:...Na Japonijoje gamintos rites (ne Japonijos rinkai skirtos, o butent pagamintos ten) kainuoja kazkur nuo $400...
Yra ir pigesnių... :donknow'
Pvz, 2005 m. laidos Biomaster 3000S- visais atžvilgiais beproblematiška ritė made in Japan kainavo 180 USD.
2009 metų laidos Biomaster nuo 4000 dydžio taip pat gaminami Japonijoje- pernai kainavo 186 USD.

#150836   Xrapas
 07 Lap 2009 00:31
Jonvabalis rašė:...Va as pavyzdziui ir ieskau ant 842 geros, nebrangios, nesunkios ir kad plono-minksto pintuko nekusiuotu...
Audrutis, berods, su šita gaudo- lygtai nesiskundė?
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... 1000s.html

#150847   audrutis
 07 Lap 2009 09:03
Xrapas rašė:
Jonvabalis rašė:...Va as pavyzdziui ir ieskau ant 842 geros, nebrangios, nesunkios ir kad plono-minksto pintuko nekusiuotu...
Audrutis, berods, su šita gaudo- lygtai nesiskundė?
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... 1000s.html
Taip, gaudau su sita ir nesiskundziu, tik as sita rite uzsidejes ant 841 ir gaudau praktiskai vien mikromasalais. 842 juk zymiai galingesnis kotas ir jei meginsi su juo lydekas imt, nezinau ar tukstantine rite tau patiks siam reikalui :roll:

#150848   vital(vilnius)
 07 Lap 2009 09:13
Ant 842 tik 2500 (pagal simano) arba 2000(pagal daiwa),ir kad rite svertu max 240gr,nedarikit klaidos nestatikit 1000 an 842 :!:

#150850   ramkis
 07 Lap 2009 09:59
Pritariu Vital, ilgai kankinausi kokia uzdet ant 842, viska isbandziau, jau buvau lyg ir surades ale kaina,prie krizes atsalde trupti, tai sakau laikinai uzmesiu Zauberi2000, tai po siai ir kybso anas. O radau tikrai gera varianta tai TPmg2000. Bet ten vel yra ivairiu niuansu.

#150967   Edmis
 08 Lap 2009 19:18
Sveiki visi.Matau jus cia diskutuojat be galo be krasto,tai kreipsiuosi patarimu....Planuoju pirkti spiningui rite.Gerai nezinau kokia man geriausiai tiktu.Siningai 2,70 m.ilgio 2-20gr.ir 10-40 gruzmetimo svorio.Dazniausiai gaudau 0,18-0,25 paprastu valu.Ateity planuoju isbandyti pinta vala,manau 0,10-0,12 storio,tad ir rituke noriu atsparia pintukui.Apie rites perdaug neismanau,tiesiog renkuosi tokia,kokia man patinka.Tad patarkit kuri geriausia butu is situ:
WFT BRAIDSPIN 25 http://www.fanatikai.lt/eshop/index.php ... 6S&item=48
WFT THE JERK http://www.fanatikai.lt/eshop/index.php ... 6S&item=75
WFT BRAIDSPIN EXACT 2000 http://www.fema-zukle.lt/goods/cat,3270 ... -2000.html
RYOBI ECUSIMA 3000 http://www.fema-zukle.lt/goods/cat,3270 ... 00-RD.html
SPRO PASION 720 http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?categoryID=858
MITCHELL AVOCET 20 http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?categoryID=248

Noriu pasakyti,kad tu riciu as neciupinejes,tiesiog Ryiobi pasirinkau del geru atsiliepimu forumuose.
WFT Braidspin exact del 3 bugneliu.
Poto rites Ryobi Ecusima,wft Braidspin ir Spro pasion is isores atrodo 1:1,net bugneliai vienodi ir skyles tokios pat.Atrodo,kad tai tos pacios rites,tik su kitais pavadinimais.Galit ir kitokiu pasiulyti,jei esate tikri,kad bus geresnis variantas.Tik rites kaina turi buti ne didesne nei 170.Ir jei zinote kur rasti geresnem kainom riciu-imeskit nuoroda.

#150968   ALEX
 08 Lap 2009 19:27
ramkis rašė:Pritariu Vital, ilgai kankinausi kokia uzdet ant 842, viska isbandziau, jau buvau lyg ir surades ale kaina,prie krizes atsalde trupti, tai sakau laikinai uzmesiu Zauberi2000, tai po siai ir kybso anas. O radau tikrai gera varianta tai TPmg2000. Bet ten vel yra ivairiu niuansu.
+1

#150992   Lamiglas
 08 Lap 2009 20:56
EDMI , man atrodo geriau butu kad rinktumeis rite su priekiniu stabdziu , bus patikimesnes , ka isvardijai imk is WFT neblogos rites o ir 3 bugneliai pravers , tik nesuprantu nafig tau ta JERK reikalinga :grin:

#150999   Edmis
 08 Lap 2009 21:07
Lamiglas rašė:EDMI , man atrodo geriau butu kad rinktumeis rite su priekiniu stabdziu , bus patikimesnes , ka isvardijai imk is WFT neblogos rites o ir 3 bugneliai pravers , tik nesuprantu nafig tau ta JERK reikalinga :grin:
Dekui uz patarima!Apie priekini stabdi as jau galvoju,nes pastebejau su galiniu nelabai tiksliai nusistato.Jerk uzsirasiau,nes skaicau,kad ir tokiomis gaudo,galvojau nuo laikmecio neatsiliksiu :) Man ir labiausiai is situ patiko wft.Dar klausima turiu:kaip jus i bugnelius suvyniojate vala,jei ten 150 metru 0,3 valo telpa?Man reiketu 0,18 vyniot,tai negi kokius 400 metru susuksiu?!?!?!Arba kai reikes pintuka 0,10 storio i tokia spule privyniot.....

#151000   Vaidis
 08 Lap 2009 21:09
pavyniok mono valo 0,25 kokį 100m ir varyk ant viršaus :!:

#151004   amberiss
 08 Lap 2009 21:26
Va cia ir pravercia dar vienas bugnelis.Pirmiausiai susuki ta vala kuri naudosi o ant virsaus koki nors fufliaka.Po to pervynioji ant kito bugnelio ir rite paruosta susikauti su zuvimi.

#151007   Edmis
 08 Lap 2009 21:31
Na as ant savo rites tai pirma vynioju paprasta,jau nebereikalinga,vala ir apsuku izoliacija.Tai bugnelis buna paruostas mazdaug 0,18-0,20 valui.Galvojau,kad ka mandresnio suzinosiu,bet gerai bus ir taip :roll:

#151008   Rimasx
 08 Lap 2009 21:37
amberiss rašė:Va cia ir pravercia dar vienas bugnelis.Pirmiausiai susuki ta vala kuri naudosi o ant virsaus koki nors fufliaka.Po to pervynioji ant kito bugnelio ir rite paruosta susikauti su zuvimi.
sitas varijantas ;uolrait

#151129   Tomas_G
 09 Lap 2009 17:26
SauliusM rašė:
Tomas_G rašė:issirinkau kinijoje gaminta Abu garcia soron stx40 ir galiu pasakyti ,kad tai nuosbati rite
tai vat tada papasakok kaip ana vala kloja ir kaip su pintuku draugauja.
kloja vala man tinkamai, taip daro du mazus nuolydzius ties bugno galais, bet man tai visiskai nesusuka valo ir nelaiso nes as nenaudoju 40dydzio rites su super plonais valais maniskis db pintas 15lb), ir nelabai suprantu kam man tas plonas super reikalingas lydekoms ar kokiom stambesnem zuvim,o ezeriam ir kt, turiu stradika su mono valu:) ,bet stx 40 darbas man zymiai mielesnis, o stabdis nuostabus nes pvz (stradiko stabdi sukti reikia kelis kartus kad pajustum pasipriesinima traukai, o soron stx40 tereikia maximum karteli pasukti-jautrumas labai geras, plius tsovi du guoliukai ant bugno asies, kas mano manymu paprastas geras stabilumas;)
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė