Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#149108   SauliusM
 29 Spa 2009 17:03
Vegys rašė:Kaži, o iš awa-shimos nėr ko nors panašaus ? :roll: Ar jų kaina jau aukštesnė ?
dar kazkokie ale italiski baubai abu partneriuose yra labai panasus, tokie juodais matiniais blankais, ale variniais ziedais ir kazkokio tarkuoto kamscio rankenom bet pavadinimo neatsimenu. kaina irgi kazkas ~150 Lt.

#149179   SauliusM
 29 Spa 2009 22:01
piatras rašė:
SauliusM rašė:... jei ne paslaptis, kiek tuos 4 gr mazdaug uzmeti su ta iranga?
25-30m. tiek ir užtenka, ypač šapal-miakniams :-D
nu tiek tai jau visai normaliai kaip 4 gr vobliukui...

#149195   kazbekas
 29 Spa 2009 22:39
parasyk parasyk. juk idomu isgirst is praktikuojancio. ant kokios Ima-os uzsedai?

#149201   OMar
 29 Spa 2009 22:53
kazbekas rašė:parasyk parasyk. juk idomu isgirst is praktikuojancio. ant kokios Ima-os uzsedai?
Sebile. Ir kolkas tik Magic Swimer. Kiti dar guli dezutej.

#149244   vital(vilnius)
 30 Spa 2009 08:34
Vitolis rašė:
makaulė rašė: o jei as pirkciau,tai tik tenry rock fish reikiamo ilgio i reikiamiem svoriam,tubular,a.....kaip visas normalus pasaulis,i nieka neburcheu.
Gal gali numest nuoroda kur but galima padabot ji?
tau reike :?: :roll: :-D
tenryu daug turi meskeriu skirtu rock fish-ingui("rock fish" tai zuvele tokie kas nezino) tik vot makaule nepasake kokie modelio jis nori;lunakia ar dar kas ka :-D
pres ziuredamas,achtung kainos nemaziau 250$ ir daugiau :-D beja turi iauginta virsunele ir puikei tinka musu microjigui ir jigui :)
pvzd
http://fishing.tenryu-magna.com/shore/lunakia.html

#149318   vital(vilnius)
 30 Spa 2009 14:08
SauliusM rašė:del tos lunakijos tenryu tai man toks klausimas pasistojo. a kokia prasme buvo ten tokio tipo rankena ir dar is EVA daryt jei kotas dziginis? kad per daug jautrus kotas nebutu ir guma jautruma biskyti prigesintu? :roll:
uzduok sita klausimas japonams :cool: beja "rock fish"inei kotai skirti gauditi juroi,bdel to turbut "duplona' deda ;-)
paskaitik cia,ir suzinosi kur galima pas mus panauduoti "rock fish'inius kotus
http://www.gonefishing.ru/index.php?type=page&id=1109
beja turiu graphiteleader "finneza",joks "lenkas"su iklijota feeder virsunele net "kartu negulejo" :cool:

#149321   SauliusM
 30 Spa 2009 14:20
vital(vilnius) rašė:uzduok sita klausimas japonams :cool: beja "rock fish"inei kotai skirti gauditi juroi,bdel to turbut "duplona' deda ;-)
nebent, bet tai nors rites laikikli neapgumave is visu pusiu galejo palikt, nekalbant jau isvis apie exposed blank tipo rites laikiklius... suprasi ten tuos japonus... jiem bile tik guma mandrai visaip nupy. darastinta kad butu... dar skyliu priperforuot i ta guma kiti prisigalvoja, matyt kad purvas geriau rinktusi tose skylese... arba kad turetum ka veikt namo gryzes po zvejybos, puse valandos rankena su muilu skalaut... :roll: nu cia siaip, tarp kitko, ne i tema biski...

#149478   vital(vilnius)
 31 Spa 2009 07:26
SatanKlaus rašė:Vital, girdėjai ką nors apie šituos spiningus?

http://www.restaffine.ru/limitede.htm

Gal rankose turėjai ar girdėjai atsiliepimų?

Ačiū ;-)
girdet-girdejau apie situs spinus,bet rankose neturejau :cool:
gal ir geri :roll: :-D

#149482   ramkis
 31 Spa 2009 08:35
Japoniuku yra daug ir visi jie daugiau maziau geri, bet ant LT ju isigyt beveik jokiu vilciu, Rusija kitas reikalas, ten didziule rinka kuri viska praryja, o i LT ju vezti neapsimoka, kas imsis veztis spinus ir kitas meskeres kuriu kaina didziule. Beje Rusijos rinkai turime dekoti, kad i Europa, o taip pat i LT sugrizo Shimano made in Jp.

#150430   Gdainius
 05 Lap 2009 14:46
Sveiki, kolegos :!:
Senokai berašiau, bet sausio 1 d. , jei orai leis, tikrai bus reportažiukas apie papėtakius :grin:
Na , bet dabar apie reikalus.Reikia spiningėlio kastinginio lašišom , galvoju apie 3 m, kad gerai mestų vobleriukus ( pvz. duelio magnetiką 9 cm 16 gr). Kas link ritės, tai jau kely iš statų Abu garcia c4 5601.Noriu kastinginio , nes beinercinę ecusimą 3000 užmušiau per 5 žvejybas, na aišku žvejybos buvo nuo ryto iki vakatro praktiškai non stop. Gal kas mesteltų pora protingų žodelių, nes pakratymai parduotuvėj gali išeiti pro antrą galą, nesinori pinigų vėjais metyt.Galvoju tą patį kotą ir salačiams panaudot vasarą, tuo pačiu ritutę pramiklint ateinančiam lašišų sezonui.
Išanksto dėkui už mintis :/brazasista

#150469   Gdainius
 05 Lap 2009 16:13
Xrapas rašė:
Gdainius rašė:...pakratymai parduotuvėj gali išeiti pro antrą galą, nesinori pinigų vėjais metyt...
Dar gerai, jei užtinki ką pakratyt... :lol:
Norėjau panašaus, tik gal kiek trumpesnio, ~ 270 cm kastinginio koto lydekoms, poroj su ABU Record C6 41, bet perėjau Vilniuj visus žinomus taškus- nieko įdomaus neradau... :donknow'
Trimetrinių Abu Garcia mačiau "ABU ŽVEJAI", bet jie, berods, nuo šiandien jau nebedirba :? .
Prieš porą metų teko pamėtyt draugo 290 cm. wildriveriu, WS96MF2. Kotas ne fast'ų mėgėjams :lol: , bet mėtė įspūdingai...
Iš St.croix manau šitas neblogas būtų WC106MMF2, bet čia Lt nemanau, kad būtų galimybė įsigyt, nebent Fabuose užsakyt, gal atvežtų.
Teko iš šono stebėt kaip meta su Shimano calcuta 100 , berods :,-wow Praktiškai visą darbą daro kotas

#150508   SauliusM
 05 Lap 2009 17:43
Gdainius rašė:Sveiki, kolegos :!:
Senokai berašiau, bet sausio 1 d. , jei orai leis, tikrai bus reportažiukas apie papėtakius :grin:
Na , bet dabar apie reikalus.Reikia spiningėlio kastinginio lašišom , galvoju apie 3 m, kad gerai mestų vobleriukus ( pvz. duelio magnetiką 9 cm 16 gr). Kas link ritės, tai jau kely iš statų Abu garcia c4 5601.Noriu kastinginio , nes beinercinę ecusimą 3000 užmušiau per 5 žvejybas, na aišku žvejybos buvo nuo ryto iki vakatro praktiškai non stop. Gal kas mesteltų pora protingų žodelių, nes pakratymai parduotuvėj gali išeiti pro antrą galą, nesinori pinigų vėjais metyt.Galvoju tą patį kotą ir salačiams panaudot vasarą, tuo pačiu ritutę pramiklint ateinančiam lašišų sezonui.
Išanksto dėkui už mintis :/brazasista
jei as ko nors panasaus ieskociau tai matyt pirmoj eilej i kroikso avida ziureciau AVC96MHF2 arba kaip pigesne alternatyva wild riveris WC96MHF2. nu ir ziuriu jau st.croixo puslapy siandien yra naujienos 2010metam tai gal tie naujieji legendai lasisiniai irgi butu visai nieko, jei kaina aisku negasdina.

#150541   SauliusM
 05 Lap 2009 20:17
judesys rašė:gal jie ir geriausi yra,as nezinau...neturiu ne vieno,bet teke ciupinet tik :) be to nevisi isgali ikast croixa :) bet yra tikrai ir kitu spiningu geru,daugiausia cia moki uz varda,o ne uz pati spina:) aisku kokybe irgi gera,nera gal prie ko prikibti:) croixas,g.loomis,lamiglas,fenwick manau vieni is geriausiu spinu,bet ir kaina nemazos:) bet su laiku pabandysiu isigyt fenwick spininga.. o man geri ir daiwos,shimano spinai,turiu ir tikrai nesiskundziu,kaip turesiu fenwick,tada palyginsiu kuo skiriasi..bet manau tik geresnia bisky kokybe ir uz varda paskui moki:) (cia mano nuomone) :)
geru spiningu daug kas gamina. ir tie patys kinieciai neblogu pagamint sugeba. uz varda aisku kazkiek irgi susimoki, bet proto ribose dar pas kroiksa manau. o tavo pasirinkimas del fenwick, nu tai ka as zinau.... mano supratimu tai jau praeje fenwicko sloves laikai... kaip ir lumiui kad paskutinioji ateina po truputi panasu, sena gamykla japonai panasu kad patvarkys o naujam garaze irgi kolkas nieko stebuklingo neparode.

#150546   SauliusM
 05 Lap 2009 20:34
judesys rašė:nu nzn,man rodos irgi neblogi spiningeliai fenwick
apie fenwick kalbet apskritai neiseina. kaip ir apie bet koki kita didesni gamintoja. nes ten yra daug skirtingu seriju kotu. tik va man is fenwick'o tai tie kotai kurie pasirode verti demesio, kaip taisykle yra vienadaliai... man asmeniskai tokie ne v kaif... nesiruosiu sunkvezimio pirkt tokiem kotam veziotis...

#150549   eimantasv
 05 Lap 2009 20:37
gal ir as croixa pirkciau,bet,kad ten man kas nepatinka,kad arba jie per trumpi ir nera gramaturos tokios kokios reik ir dar buna vienos dalies arba buna jau per ilgi,bet su tinkama gramatura..

#150555   SauliusM
 05 Lap 2009 20:43
judesys rašė:gal ir as croixa pirkciau,bet,kad ten man kas nepatinka,kad arba jie per trumpi ir nera gramaturos tokios kokios reik ir dar buna vienos dalies arba buna jau per ilgi,bet su tinkama gramatura..
a tai kokio ilgio ir gramaturos tau reik, kad pas kroiksa nerandi? ryskiai kokio super nestandarto. nes ten beveik beleko galima rast.
o is fenwicku tai man sitie graziai atrodo:
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... 404123938a
viskas kaip ir vietoj butu, ir kaina gera ale tik kad brudai vienadaliai...

#150561   eimantasv
 05 Lap 2009 20:54
nu sakykim 213 (210)cm ,kad bent 21gr. arba iki 30gr. o jei koki randi,tai buna vienos dalies,o ne dvieju,o dvieju daliu kaip ir nelabai yra ten,tai va..o fenwick yra pasirinkimo is tokiu

#150564   SauliusM
 05 Lap 2009 21:00
judesys rašė:nu sakykim 213 (210)cm ,kad bent 21gr. arba iki 30gr. o jei koki randi,tai buna vienos dalies,o ne dvieju,o dvieju daliu kaip ir nelabai yra ten,tai va..o fenwick yra pasirinkimo is tokiu
yra avidas dvidalis su uzmetimu iki 21 gr. bet trumpesnis 1,98m arba yra avidas dvidalis 2,13m su uzmetimu iki 17,5gr (man beje zymiai smagesnis) ir yra legenda 2,13m su uzmetimu iki 17,5gr dvidale. bet klausimas koki tu svori realiai metyt rosies. nes bet kuris is situ iki 30gr tai manau be problemu mes. bent jau su avidu kurio uzmetimas 17,5gr as 22gr metau ir vargo nematau, matyt ir daugiau mestu, bet nebandziau, nes poreikio nebuvo. o avidas kur iki 35gr pas mane yra tai be problemu 46gr meto. taip kad ten su rezervu tie uzrasai pas anuos ;-)

#150573   SauliusM
 05 Lap 2009 21:12
judesys rašė:na nebent tik ta 17,5gr. bet kazkaip vistiek man nelabai...todel ieskausi bent,kad panasu ir man tinkamas butu:)
kas tau nelabai ten su juo? :roll:

#150578   eimantasv
 05 Lap 2009 21:23
paleisiu su tokiu 17.5gr kokia blizge 25gr ir ziurek tik triokst avidas ir nera :D nors pamenu dar seniau esu turejes sheakspera spina su gramatura 5-15gr.tai metydavau netoli 30gr blizges ir neluzo.. :) bet pigus buvo tas spinas,tai jei ir triokst butu buve,tai nieko baisaus,o jei avidas trioksteltu,tai tada jau :twisted: butu gaila pinigu :)

#150579   SauliusM
 05 Lap 2009 21:26
judesys rašė:paleisiu su tokiu 17.5gr kokia blizge 25gr ir ziurek tik triokst avidas ir nera :D nors pamenu dar seniau esu turejes sheakspera spina su gramatura 5-15gr.tai metydavau netoli 30gr blizges ir neluzo.. :) bet pigus buvo tas spinas,tai jei ir triokst butu buve,tai nieko baisaus,o jei avidas trioksteltu,tai tada jau :twisted: butu gaila pinigu :)
triokstelt jis tikrai netriokstels. bet komforto su tuo kur iki 17,5gr tai gal ir nebutu jau didelio toki svori metyt. bet su tuo kur iki 21gr tai ir 30gr blizges vanotum tiktai taip... tik kad anas vos vos trumpesnis nei tau reik. a koki tu cia jau fenwicka tipo toki nuziurejei?

aisku dar lumis va toks yra:
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1612

#150581   SauliusM
 05 Lap 2009 21:36
o tu nepastebejai kokia anu akcija? tas iki 35gr vienintelis fastas, bet jau kuolas bus tai kak nado. o visi kiti moderate... :roll:

#150589   SauliusM
 05 Lap 2009 22:22
ai beje, judesy, tu fenwickus tai taip sakyciau ekonomines klases ziurineji, tai ar jie bus geresni uz daiwa ir shimano (nu aisku irgi ziurint uz kuriuos) tai as labai abejoju...

#150596   Vitolis
 05 Lap 2009 23:15
SauliusM rašė:
judesys rašė:nu sakykim 213 (210)cm ,kad bent 21gr. arba iki 30gr. o jei koki randi,tai buna vienos dalies,o ne dvieju,o dvieju daliu kaip ir nelabai yra ten,tai va..o fenwick yra pasirinkimo is tokiu
yra avidas dvidalis su uzmetimu iki 21 gr. bet trumpesnis 1,98m arba yra avidas dvidalis 2,13m su uzmetimu iki 17,5gr (man beje zymiai smagesnis) ir yra legenda 2,13m su uzmetimu iki 17,5gr dvidale. bet klausimas koki tu svori realiai metyt rosies. nes bet kuris is situ iki 30gr tai manau be problemu mes. bent jau su avidu kurio uzmetimas 17,5gr as 22gr metau ir vargo nematau, matyt ir daugiau mestu, bet nebandziau, nes poreikio nebuvo. o avidas kur iki 35gr pas mane yra tai be problemu 46gr meto. taip kad ten su rezervu tie uzrasai pas anuos ;-)
Raiks man palaukt kol tu Saulenai pardavinesi savo avida 17,5gr.. Vistiek gi kada nors ishleisi ji ane? Va tadum senukas ir paims ji ish tavis. :grin:

#150600   SauliusM
 05 Lap 2009 23:48
Vitolis rašė:Raiks man palaukt kol tu Saulenai pardavinesi savo avida 17,5gr.. Vistiek gi kada nors ishleisi ji ane? Va tadum senukas ir paims ji ish tavis. :grin:
ta avida jei ir sugalvosiu pardavinet tai nebent su salyga kad sugalvosiu upgreidintis i legend elite. bet pakoleikas nesiruosiu dar teip durniuot, nes labai abejoju ar as nuo to zuvies daugiau pagausiu. vat judesys su savo fenwicku extrafastu tai subalamutino mane dabar. visai indomu butu su tuo kotu koki starki pabandyt padzigaut... kaip tik starkiam dziginio kotelio ale WRR8400 dabar ir dairaus ale vis neapsisprendziu kurio noriu ir isvis su mesmale ar su muiline as tuos starkius dzigaut noriu...

#150672   eimantasv
 06 Lap 2009 11:08
isai indomu butu su tuo kotu koki starki pabandyt padzigaut
ne tik starki,as tai su juo lydeka kokia islupt noreciau,starkiu kolkas negaudau:)
jei lycnu pinigu atsiras,tai reiks imt avida 213 17.7gr arba ta fenwick'a 213 21gr. :)

#150795   Vitolis
 06 Lap 2009 21:21
Sauliau, kai tu turbut ne viena jau siunteisi spina ish toliau, tai kaip, rizikos yr, kad jis gali ateit nesaugiai. Sakau gal ji gi siuncia kur nors tvirtai inpakave ar kaip, na kad nesulauzyt. Man irgi va shits patiko ish Cabelas. Ir kaina neperaukshta. Kaip tavo manymu tvicui pvz. su Pointeriu 100 jis dirbs?
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... stid=67240
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė