Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1

#143069   cesius
 27 Rgs 2009 16:47
jei kalbi apie minija tai Vlado ryskalai :grin:

#143084   Vaidis
 27 Rgs 2009 18:30
Zamiotana :!: ;-) Jaučiu brangesnių nelabai ir apsimoka, nes dugną art reik kiek suprantu :roll: O Neptūnas tai negailestingas :!:

#143092   Airis
 27 Rgs 2009 19:19
Vaidai turiu 3 vnt, galesiu atiduot jei ruosiesi zvejot ant ju

#143107   Skumbrotas
 27 Rgs 2009 22:21
Arunasbaze rašė:Nu kai sako Dviracio blondines-biski nia i tema :-D Tai va buvau kaip sakoma prajezdom Memely ir uzsukau i zuvies turgu :roll: Smagu i grazu!Didziausios Baltijos :lol: vietines lasisos raudonais zabrais guli ant prekystaliu ir kaina padabna-1kg 25lt jei patele su ikrais. :roll: Tai paskaiciavus ikru is kokios 3kg stukos savikaina ir atmetus,gaunasi ne brangiau uz paprasta prudo karpi :-D Galima kirsti i sveikata ir i norvegiska hormonine raudonmese net viena akim neziureti :-D
Šventa teisybė :!: Su lašišų draudimo pradžia Memelio turgus visad užverčiamas tomis saugomomis lašišomis... :evil:

#143148   SauliusM
 28 Rgs 2009 09:27
sitie faktai man kazkodel sukelia nesveika nora duot kam nors i snuki... :evil:

#143150   audrutis
 28 Rgs 2009 09:33
SauliusM rašė:sitie faktai man kazkodel sukelia nesveika nora duot kam nors i snuki... :evil:
Kiekvienam teisingam zvejui tas noras sukyla, taciau neisi juk seiman ir neisdauzysi visu *BLYN* ;-)

Beje, jei Minijoj Valukonio sedevrai labai tinka, tai Aukstaitijos Sventojoj itariu daznai reik ieskot kazko bent siek tiek maziau neriancio, nes gyliai daugumoje vietu ten mazesni. Cia kol kas toks pirmas mano pamastymas po pirmos zukles, tad jis gali but ir klaidingas :roll:

#143221   MINDULE
 28 Rgs 2009 15:34
O man vakar zhukle nepasiseke, ish 11 pakirstu, nei vienos nepavyko parsivilkti iki kranto... 3 nuplauke su auskarais... Na laukiam kito savaitgalio...

#143226   Vitolis
 28 Rgs 2009 16:18
MINDULE rašė:O man vakar zhukle nepasiseke, ish 11 pakirstu, nei vienos nepavyko parsivilkti iki kranto... 3 nuplauke su auskarais... Na laukiam kito savaitgalio...
11 machu? ar ne per daug? Gal ne viska darai kaip reik, kad toks rezultatas. Ish tiekos kliovu na nors jau didziaja puse turejai pabuciuot. Vans nedarai ishvadu po pirmu promachu. Na, man cia taip susdejo paskaicius. :-D Ar zvejas neatydus, ar masalas, ar valas (pavadelis)irankis neteisingai parinktas, ar stabdis neteisingai atreguliuotas. Turi gi but priezastinis ryshys tarp tavo nesekmes ir zuvelioko laimes. :grin:

#143227   kazbekas
 28 Rgs 2009 16:28
jeigu kolchoze gaudo, tai ir nuleidimu skaicius toks. ten juk normaliai nepavaiksciosi priekrante ir zuvies nepasivedziosi. kai ji krenta zemyn su srove - tai jauciu stovi ir "ciulpi", nes uz taves eile kolchozniku su savo pagaliais ir valais.

#143361   MINDULE
 29 Rgs 2009 00:42
Vitoli: kazbekas beveik atsake... Shiaip pas mane nuo pernai galioja vidurkis - 30 pakirstu, ish ju 4 ishtrauktos... Sekmadienis buvo viena ish tu dienu kai nesiseke... Nors nedariau nieko kitaip... Be to ash labiau dyrbu ant pakirtimu negu ant ishtraukimo, "ishpyzdejau" iki tokio lygio, kad nebeleidzhiu niekam imti mano zhuvies su graibshtu, jei nuvarginsiu ir parsitempsiu kaip lenta, tada zhuvis mano... man taip sportishkiau... :)

#143389   Ignelis
 29 Rgs 2009 10:20
:) nu man biski net sadistiskas tox poziuris... :lol: beabejo jei zuvi planuoji pasiimti tj viskas gerai ;-) bet jei galvoji apie paleidima tai kazin ar cia geriausias variantas, visishkai ishsekinti ir poto atgal i srove ;-)

#143439   rytukas
 29 Rgs 2009 16:03
su FC pavadoku 2-3, ar net 6m kaip pas Saulių idėja visai nieko. rytoj pabandysiu susirišti. beje, kokios rekomendacijos mazgui? kad per žiedelius gerai slystų ir kad nuo ritės numetant nekliūtų.

#143440   MINDULE
 29 Rgs 2009 16:08
Ignelis rašė::) nu man biski net sadistiskas tox poziuris... :lol: beabejo jei zuvi planuoji pasiimti tj viskas gerai ;-) bet jei galvoji apie paleidima tai kazin ar cia geriausias variantas, visishkai ishsekinti ir poto atgal i srove ;-)
Gal ir logishka, tik kad nemeti atgal ishkarto, palaikai ramiai vandenyje stabiliai, paglostai kol atsigauna... Be to pas mus jos vistiek ishmirshta, taigis ka tai keichia?

#143442   kazbekas
 29 Rgs 2009 16:18
MINDULE rašė: Gal ir logishka, tik kad nemeti atgal ishkarto, palaikai ramiai vandenyje stabiliai, paglostai kol atsigauna... Be to pas mus jos vistiek ishmirshta, taigis ka tai keichia?
tai keicia populiacija, nes jei neklystu, lasisines pas jus dar nera isnersusios ir dar tik kyla. tad leiodus zuvims isnerst, populiacija tikrai padidetu.

#143445   Vegys
 29 Rgs 2009 16:31
MINDULE rašė:Gal ir logishka, tik kad nemeti atgal ishkarto, palaikai ramiai vandenyje stabiliai, paglostai kol atsigauna... Be to pas mus jos vistiek ishmirshta, taigis ka tai keichia?
Keičia tai, kad jei žadi paleist žuvį - reik traukt / paleidinėt taip, kad išgyventų ...
Žiauru, jei ištrauki ir išmeti numirt ... (kalbu aš apskritai, ne tik apie tavo atvejį ...)

#143448   SauliusM
 29 Rgs 2009 17:27
rytukas rašė:su FC pavadoku 2-3, ar net 6m kaip pas Saulių idėja visai nieko. rytoj pabandysiu susirišti. beje, kokios rekomendacijos mazgui? kad per žiedelius gerai slystų ir kad nuo ritės numetant nekliūtų.
man labiausiai double uni patiko mazgas:
http://www.5min.com/Video/How-to-Tie-a- ... t-64271747
nors as pavadokam ne FC o paprasta mono naudoju.

#143449   Vegys
 29 Rgs 2009 17:38
rytukas rašė:su FC pavadoku 2-3, ar net 6m kaip pas Saulių idėja visai nieko
Čia kad nenutrintų į akmenis ? O kam toks ilgas ? Neužtektų tiesiog metrinio ? Tada nekiltų problemos su slydimu per žiedelius. Beje, o kokio storio tada dėtum ?

#143450   rytukas
 29 Rgs 2009 17:43
mindulė primygtinai siūlo ilginti pavadėlį ne dėl trinties į akmenis, o dėl žuvies baidymosi. dėl trinties į akmenis pas man geras įrankis kišenėje - nagų karpyklė. cakst metriuką po 3-4 valandžiukių ir valio. tik kad mano naudojamas valas nelabai ir šerpetoja... o šitą dalyką stengiuosi kontroliuoti visą laiką.

#143452   Vegys
 29 Rgs 2009 17:58
mindulė žvejoja visiškai kitomis sąlygomis. Bent jau pagal nuotraukas man atrodo, kad tose upėse, kur jis gaudo, žymiai sekliau. Spėčiau - ir skaidriau nei kad Neryje (Mindule - pataisyk, jei klystu). Klausimas - ar tikrai tokiai kaip Neriai reikia FC kad nesibaidytų žuvis ?

#143458   SauliusM
 29 Rgs 2009 18:20
Vegys rašė:
rytukas rašė:su FC pavadoku 2-3, ar net 6m kaip pas Saulių idėja visai nieko
Čia kad nenutrintų į akmenis ? O kam toks ilgas ? Neužtektų tiesiog metrinio ? Tada nekiltų problemos su slydimu per žiedelius. Beje, o kokio storio tada dėtum ?
Vegy, as toki ilga naudoju tam, kad jis man tuo paciu butu ir shock lyderis, ta prasme uzmetant pirstu uz jo laikytum, tai plonas pintukas pirstu nepjauna uzmetimo metu sunkesnius masalus metant.

#143466   rytukas
 29 Rgs 2009 19:15
o tu matęs neries vandenį rudenį? jau dabar skaidrus, tik kad paskutines žoles išnešinėja, o po šalnų bus kaip ašara.
dėl seklumo, tai pats renkiesi, gaudyt 0,5 ar 2m gylyje.

Vegys rašė:mindulė žvejoja visiškai kitomis sąlygomis. Bent jau pagal nuotraukas man atrodo, kad tose upėse, kur jis gaudo, žymiai sekliau. Spėčiau - ir skaidriau nei kad Neryje (Mindule - pataisyk, jei klystu). Klausimas - ar tikrai tokiai kaip Neriai reikia FC kad nesibaidytų žuvis ?

#143468   Ignelis
 29 Rgs 2009 19:20
:lol: na dar to negirdejau, kad neris shvaresne uzh lasisines amerikos upes.. :grin:

#143475   jordza
 29 Rgs 2009 19:51
Ignelis rašė::lol: na dar to negirdejau, kad neris shvaresne uzh lasisines amerikos upes.. :grin:
Ne y tema, bet: siap ne apie svara kalbeta buvo...bet... faktas tikrai, kad pats nejei per pedagoskes tilta ir nematei, kad ne tik rudeniop saulei svieciant dugnas matosi i zveryno puse :cool:

#143481   Taacis
 29 Rgs 2009 20:09
Ignelis rašė::lol: na dar to negirdejau, kad neris shvaresne uzh lasisines amerikos upes.. :grin:
Bishky tingiu knistis, bet berods dar Sabanejevas rashe, kad Neryje daugiausia lashishu... Ir ne kokioj koloj ar Karelijoj, ne Salacoj ar Varshuvos gubernijos upese... Manau, kad sutvarkius gamtosaugA, rukytu kamputyje ir amerikos ir UK garsiosios upes...

#143487   MINDULE
 29 Rgs 2009 20:28
kazbekas rašė: tai keicia populiacija, nes jei neklystu, lasisines pas jus dar nera isnersusios ir dar tik kyla. tad leiodus zuvims isnerst, populiacija tikrai padidetu.
Vegys rašė:Keičia tai, kad jei žadi paleist žuvį - reik traukt / paleidinėt taip, kad išgyventų ...
Žiauru, jei ištrauki ir išmeti numirt ... (kalbu aš apskritai, ne tik apie tavo atvejį ...)
Bandzhiau paaishkinti, kad nemetu leisgyves i sekluma ar shiaip belekur. Ir tai, kad zhuvis po pradinio shoko paskui atsigauna... Be to ir plaukti joms nedaug like, max 10km iskaitant upes vingius.
Kitas dalykas yra, kad 3 ish 4 esu priverstas paleisti del neleistino uzhkibimo...

Vegys rašė:mindulė žvejoja visiškai kitomis sąlygomis. Bent jau pagal nuotraukas man atrodo, kad tose upėse, kur jis gaudo, žymiai sekliau. Spėčiau - ir skaidriau nei kad Neryje (Mindule - pataisyk, jei klystu). Klausimas - ar tikrai tokiai kaip Neriai reikia FC kad nesibaidytų žuvis ?
Upe tikrai sekli ir srauni, bet zhvejoti stengiesi duobese, kur gylis iki 2 metru ir kur zhuvis sustoja piresh sekanchia srove, ar kur nuo saules slepiasi. Nors del vandens "shvarumo", tai buutu galima ginchytis, ash nezhinau kokia ten chemija ir kitkas plaukia, skaidrumas dar nereishkia, kad vanduo shvarus. Zhuvis atplaukia ish Ontario ezhero, o ten vanduo tikrai uzhtershtas.
LT gyvenau Kaune, Nemuno ir Neries santakoje aishkiai matydavosi skirtumas tarp Neries sraunaus ir drumzlino vandens ir Nemuno skaidraus nusistovejusio Kauno Mariose...

#143490   MINDULE
 29 Rgs 2009 20:35
Taacis rašė: Bishky tingiu knistis, bet berods dar Sabanejevas rashe, kad Neryje daugiausia lashishu... Ir ne kokioj koloj ar Karelijoj, ne Salacoj ar Varshuvos gubernijos upese... Manau, kad sutvarkius gamtosaugA, rukytu kamputyje ir amerikos ir UK garsiosios upes...
Skirtumas tas, kad JAV yra normalios zhuvies veisyklos, kurios ishnarshina zhuvis ir paaugina iki tam tikro dydzhio, tik tada paleidzhia i upes... Ish upiu jei mailius ishgyvena ir patenka i plachiuosius vandenis (didieji ezherai ar vandenynas) gryzhta suaugusios didzhiules zhuvys. Ir tikrai abejoju ar vien gamtosauga padetu atstatyti zhuvies kieki...

Chia truputi daugiau info apie ta veisykla kuri kaip tik yra ant tos upes kur zhvejoju: http://www.dec.ny.gov/outdoor/21663.html (aishq tiems kas skaito anglishkai).

Gal kas ish jusu turi daugiau info kaip zhuvis veisiama skandinavijoje ar kur kitur europoje.

#143682   adema
 30 Rgs 2009 17:51
Jos auginamos Norvegijos fjorduose, dideliuose garduose, del to ten vandens uzterstumas smarkiai padidejas(del lashisu ismatu)ir tj norvegams tampa didele problema.Bet man regis sneku apie zuvis ,kurios tik uzauginamos tam ,kad patektu ant prekystalio.
..pataisykit jei klystu......

#143774   Vegys
 01 Spa 2009 08:42
Laikas kvailam klausimui ;-) Visi siūlo lašišas gaudyt traukiant masalą padugne. Visi siūlo gaudyt vobleriais arba vartiklėmis. A vot kodėl niekas nesiūlo gaudyt guminukais ? :roll: Nebrangūs, galvą gali parinkt kokią nori - eis palei dugną. Spalvų pasirinkimas milžiniškas. Kuom tada netinkamas masalas ? Gal vibracijos per mažos ? Ar ... ? Paaiškinkit, ką ?
Paskutinį kartą redagavo 1 Vegys. Iš viso redaguota 1 kartus.

#143786   london
 01 Spa 2009 08:59
mano nuomone, negaudo del guminuko darbo. Lasisa kildama upe nesimaitina. Agresyviai dirbantis vobleris isprovokuoja pulti... ji stengiasi tik nuvyti nepageidaujama zuvele. Del to daznai buna masalo pastumimu - barkstelejimu.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė