Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#141654   SauliusM
 21 Rgs 2009 09:00
Vitoli, tik ne viskas vienodai p[o apkrova linksta. rytukai, jo, fujitsu shogun'o nulinkimas labai panasus tuo klausimu. principe ten gaunasi toks variantas, kad spinas vos ne kampu linksta ties ta vieta, kur new concept ziedeliai pereina is auksta koja i tuos su zema koja. taip buna kai gamintojas ziedelius new concept deda pagal fuji pateikta deliojimo lentele o ne pagal blanka. :-D siek tiek pastumdzius ziedeliu padetis, manau, sita momenta tiek fujitsu shogun tie shimano speed masteriui butu galima isgydyt. :-D aisku jei kam nors tai kliudo kaip yra originale. nes turbut ne kiekvienas toks priekabus kaip as spiningo darbui yra. kitas su tuo kotu zvejotu ir zvejotu 100 metu ir vargo nematytu. :-D

#141848   gintars
 21 Rgs 2009 15:29
na ka kraciau siandien as ta speed masteri pirmas ispudis tai geras, bet ka ten parduotuvej gali perdaug jaust tik man labiau patiko variantas10-30 negu 5-20 gr. tik kazin ar jis nebus per kietas ir ar ne blogiau mes 12-14 gr masalus negu 5-20gr. variantas. nezinau galvoju gal reiks dar iki zuklio pavaziuot pasiziuret gl 1083 ir 1024. bet nzn shimanas tai tikrai limpa prie rankos.

#141852   SauliusM
 21 Rgs 2009 15:34
gintarux rašė:ar ne blogiau mes 12-14 gr masalus negu 5-20gr. variantas.
blogiau mes :-D o lumi jei is GL2 ziuresi tai gal 1025 paziurek o ne 1024. 1024 tai is GL3 smagesnis, bet ir brangesnis ir uz GL3 kaina jau kaip ir avidas iseitu.

#141919   ALEX
 21 Rgs 2009 19:38
Yra dar ir 1084

#142219   elas
 23 Rgs 2009 08:48
SauliusM rašė:
gintarux rašė:ar ne blogiau mes 12-14 gr masalus negu 5-20gr. variantas.
blogiau mes :-D o lumi jei is GL2 ziuresi tai gal 1025 paziurek o ne 1024. 1024 tai is GL3 smagesnis, bet ir brangesnis ir uz GL3 kaina jau kaip ir avidas iseitu.
galiu ir as isiterpti i sia diskusija, pardaviau avida (nelipo ir viskas) ilgai ieskojau naujo ir GLX bandziau ir talona, vienoj krautuvej radau Lamiglass'a iki 17 gr is MTS sertijos (pigesnis uz esprita), draugas parode, nu nerealus zvejyboj drasiai gali starkius gaudit su 30 gr, sveicia kaip turi but, bet ana uzsisakes buvo kazkas tai po savaites atveze ta ir dar viena iki 21 gr, specialiai rusu rinkai pasirode net uz esprita geresnis, kaina normali...garantija visam gyvenimui, isbandziau savaitgali nemune, tai ir blizges dejau castingines 32 gr kibs'o ir spinerbaitus 8 gr ir gumas ir voblerius, nu nerealus kotas rekomenduociau visiems...tai tam draugui parodziau kuris 17.5 man rode ir geresnio nebuvo rades tai jis ir ta parduoda, nori kaip mano:))) gal kam reikia? bet tikrai siulyciau ta rusu rinkai iki 21 gr...

#142255   SauliusM
 23 Rgs 2009 09:22
elas rašė:nu nezinau, jei kas nors man parodys geresni kota tikrai nupirksiu,
man asmeniskai avidas AVS90MLF2 labiau patiko...

#142271   rytukas
 23 Rgs 2009 09:36
taip tą, tik jis pernai jį už 750Lt jamė. čiupinėjau, lyg ir nieko toks, bet kad realų įspūdį susidaryti reikėtų su juo kelias dienas padirbėti. na bent jau 22g-26g vartykles meta puikiai ir jaučias neblogai.
negaliu tik prisimint tiksliai, ar būtent šito lamiglaso pati viršūnėlė kiek per minkštoka man pasirodė, bet galiu klyst.

elas rašė: ta 21gr??? blemba kad as tokius pijokus pazinociau..mokejau 800 lt (ilgai taupiau), bet avida pardaviau tai ne daug ir beliko dasidet...o draugas ta 17.5 uz 600 parduoda..

#142272   elas
 23 Rgs 2009 09:38
SauliusM rašė:ne nu klausimai pas tave tai tikrai keisti :lol: ko tau lekt ziuret kazkur jei jau turi ta kota nusipirkes, o ta kart nepagavom nieko, bet tai buvo seniai ir netiesa. :lol:

gal geresni parodysit, siap dabar ieskau tvichinginio kokio normalesnio gal ka galit patart?

#142275   elas
 23 Rgs 2009 09:44
kazbekas rašė:is Avidu ziurek. Ten iki 2,28 cm ne vienas yra kaip tik tvicingui idealus. O ilgesnio tvicingui ir nereikia - nes nepatogu.
nepatinka man tie avidai, manau neverti savo kainos, net deklo neduoda, gal is tu paciu lamiglassu yra kas? ir siaip nei tvichingui nei jerkams kotas negali buti didesnis uz tavo paties ugi BUTINAI, nes jei trukcioji zemyn tai ziauriai nepatogu...

#142277   SauliusM
 23 Rgs 2009 09:46
elas, as jau tau rasiau, kad man uz ta tavo lamiglasa avidas AVS90MLF2 labiau patiko. o tvicingui tai WRR8400 lumio paziurek, tik aisku ziurint kokiais masalais tvicint ruosies, nuo to matyt irgi priklausytu koki kota rinktis.

#142278   kazbekas
 23 Rgs 2009 09:47
"Avidai nepatinka" skamba labai keistai - nes tu paciu Avidu yra ir 'mpderate" ir "ex.fast". suprantu, kad papuole kazkoks konkretu modelis (itariu kad ta Salmon serija kuria visa Lietuva uzgrudo) ir susidarei nuomone pagal ji. Pasiziurek tikra extra fasta pvz koki AVS 7,6 pedu ilgio ir tada galesi sakyt patinka ar ne.

#142282   kazbekas
 23 Rgs 2009 09:50
pasakysiu liaudiskai: nu nemaciau as Lamiglasu serijose tinkamesniu spiningu tvicui, nei Croix-o.
Paskutinį kartą redagavo 1 kazbekas. Iš viso redaguota 23 kartus.

#142288   elas
 23 Rgs 2009 09:58
kazbekas rašė:kaip jis gali kainuot 400 lt, jei gamintojo kaina nuo 190 iki 240 amerikes dolaru?
na maziau gerokai bet nieko:
http://www.landbigfish.com/tacklestore/ ... fm?PID=449

o nebandei daiwos kotu? tvichingui? nera lamiglassu geru nera ir croixu tam reikalui skirtu galvoju gal parsipust e21 is statu ten ale nr1 dabar super lengvi super geri...negirdejai apie tuos?

#142297   kazbekas
 23 Rgs 2009 10:08
vat del Croixu nesutiksiu ne uz ka. Na man Tvicui jie idealus. tik reikia rinktis konkretu modeli. As pirkau stai sita AVS76MLXF2 - labai labai patenkitas ir nieko kito i jo vieta nenoriu. Kaina jo 190$. http://www.stcroixrods.com/rods/default2.asp?rodname=7
o kas liecia Daiwas, tai europine linija Daiwa-cormoran, nelabai ir turi ka pasiulyt. O azijinej serijoj tvicui skirtu modeliu aisku yra, bet jie zveriskai brangus ir ju niekas i Lietuva neveza.

#142311   elas
 23 Rgs 2009 10:30
kazbekas rašė:
elas rašė: galvoju gal parsipust e21 is statu ten ale nr1 dabar super lengvi super geri...negirdejai apie tuos?
galvojau ir as parsipust viena "morka" pabandymui. tik kazkaip paskutiniu metu atsiliepimai zemiau vidutinio apie juos: http://www.tackletour.com/reviewe21carrotgold.html
na jo, nors kai pagalvoji tai dar tik ateina ta mada tvichingo tai gal ir tu kotu atsiras, kazkaip latvijoj ju daugiau yra ir jerkavimas ten labiau pazenges i prieki..

#142399   Adrean
 23 Rgs 2009 13:50
Sveiki. Gal kas ką žinote apie RYOBI spiningus - kokie atsiliepimai, privalumai, trūkumai? :roll:

#142400   SauliusM
 23 Rgs 2009 13:53
o gal kas nors ka nors pasakyt apie sita jackson spininga galit?:
http://poplavkoff.ru/product_info.php?products_id=3997
karocia, draugelis mano verke verke, kad jam 842glx per brangu ir pigiau kazko iesko, o finale sita daikta uz nesveikus pinigus nusipirko. likau apsales nuo tokio ano sprendimo :shock: tai sakau gal kas jau esat bande ir kokiu atsiliepimu turit?

#142484   SauliusM
 23 Rgs 2009 18:59
tai va karocia, neatlaike mano kantrybe ir nulekes buvau paziuret, kas te do stebuklas tas Jackson. karocia taip. blankas plonutis, mazdaug kaip lumio 841imx. bet nors ir puse pedos ilgesnis uz ta kota bet fastas. net uz avid lbiau fastas.bet ne kuolas. nu tokia idomi akcija. blanko sieneles storos. nu japonisko federastizmo dizaine siek tiek yra bet neperdaug. akies nerezia. bet kaip tokiam kotui tai itartinai sunkus pasirode. ir ziedeliai tai visiskai mazuciai. 4 maziausi isvis va i tokius panasiausi:
http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog ... val-Guides
nu karocia totalus avangardas kurio su juo nepazvejojes turbut nesuprasi... ar as pats toki pirkciau? nezinau. nebrangiai gaves smalsumui patenkint gal ir paimciau. bet uz tuos pinigus tai nu gal nebent katik atlyginima gaves ir gatavas i parduotuve uzejes su babkem kisenej...

#142519   alkanas
 24 Rgs 2009 07:03
SauliusM rašė:tai va karocia, neatlaike mano kantrybe ir nulekes buvau paziuret, kas te do stebuklas tas Jackson. karocia taip. blankas plonutis, mazdaug kaip lumio 841imx. bet nors ir puse pedos ilgesnis uz ta kota bet fastas. net uz avid lbiau fastas.bet ne kuolas. nu tokia idomi akcija. blanko sieneles storos....
prie vandens kaip suprantu nebandei ? itariu jog su juo yra ~ taip- blankas kaip rasai plonas, bet sieneles storos, is cia ir gaunasi idomi akcija , po apkrovimu kogero jo "fast" visas isgaruos, toks blankas turetu dar idomiau linkti, kaip bandau isivaizduot po apkrovimu pati virsune nelinks, links mazdaug kaip baranka :donknow'

#142521   atolas
 24 Rgs 2009 07:37
Sveiki, kolegos. Turiu delikatu kl. Kas zvejoja su biofibre spiningu? Tai verta demesio ar reklaminis Shimano triukas?

#142557   SauliusM
 24 Rgs 2009 09:03
Liveris rašė:
SauliusM rašė:tai va karocia, neatlaike mano kantrybe ir nulekes buvau paziuret, kas te do stebuklas tas Jackson. karocia taip. blankas plonutis, mazdaug kaip lumio 841imx. bet nors ir puse pedos ilgesnis uz ta kota bet fastas. net uz avid lbiau fastas.bet ne kuolas. nu tokia idomi akcija. blanko sieneles storos....
Jei kalbi apie ta Jackosana kur yra Fabuose, tai ten blankas pilnaviduris, jau bent kiek pasakojo. O jei lygint ta jacksona su 841imx tai jis fastu fastas pries 841.
apie ta pati, kur fabuose su kaina 1250 stovejo, nusiderejes kazkiek uz 1000 paeme sake. tai kaip ir rasiau, jo, su 841 lyginant tai ziaurus fastas. o del pilnavidurio blanko, tai labai gali but, nes sunkus, tik klausimas ko ten vidun prikista tada...

alkanas, prie vandens nebandziau, tai nespeliosiu, gal butu taip kaip tu rasai, o gal ir ne...

siaip tai apie ta kota galiu pasakyt taip. jei anas kainuotu taip kaip avidas, tai imciau toki, o ne avida, bet kai anas kainuoja taip kaip legend elite kroikso, tai matyt legenda imciau o ne sita...

#142569   SauliusM
 24 Rgs 2009 09:17
gytis rašė:po apkrovimu kogero jo "fast" visas isgaruos, toks blankas turetu dar idomiau linkti, kaip bandau isivaizduot po apkrovimu pati virsune nelinks, links mazdaug kaip baranka

Na pabandykit man paaiskinti, kam laikant uzkibusi eseriuka reikalingas fastas???? To spiningelio ismetimas iki 5g. Kaip tik "barankinis" linkimas geriausiai laiko zuvi.
iki 7gr uzmetimas ano, ilgis 7'6''

#142696   eimantasv
 24 Rgs 2009 15:49
atolas rašė:Sveiki, kolegos. Turiu delikatu kl. Kas zvejoja su biofibre spiningu? Tai verta demesio ar reklaminis Shimano triukas?
na as turiu du shimano kotus, na ir kolkas nesiskundziu as jais, vienas shimano catana bx kitas shimano beast master ax, bent jau man,tai ciki jie :)

#143028   kazbekas
 26 Rgs 2009 17:47
amberiss rašė:Ar kas gali isversti?!!!9`6``MED-LITE POWER FAST ACTION SCIII GRAPHITE IPC TECHNOLOGY 6-10 LB.1/8-5/8OZ MADE IN USA.Tas raidziu ir skaiciu zaismas man visiskai nieko nesako(profanui)P.s firma ST.CROIX.busiu dekingas

liaudiskai: vidutiniskai lengvas greitos akcijos spiningas. rekomenduojamas valas iki ~5kg stiprumo, uzmetimas: nuo ~3,5 iki ~17,5gr.

#143030   SauliusM
 26 Rgs 2009 19:09
amberi, jei jamsi sitos serijos ir sito uzmetimo svorio, tai jamk 6 coliais trumpesni nei cia parasyta, zymiai smagesnis bent jau man ;-)

#143033   kazbekas
 26 Rgs 2009 19:58
galiu pasakyt, kad 6 coliais trumpesnis spiningas visada bus greitesnis uz analogiskos konstrukcijos ilgesni spininga.

#143066   SauliusM
 27 Rgs 2009 16:11
kazbekai, del greitumo tai sitie du avidai labai panasus, tik kad kazkuom biski ju akcija skiriasi, sunku net nusakyt zodziais kuom bet siek tiek kitokie jie. tai matyt labiausiai susije su tuo kad ilgesniojo mases centras siek tiek toliau nuo rankenos. tai reiktu sunkesne rite ant jo prosint, kad susibalansuotu normaliai. beje as pats su tuo trumpesniuju zvejoju dabar AVS90MLF2 (cia tas mano naujas kur tau sakiau). ir cia beje tas pats kur sakiau, kad vienintelis kotas kuris man labiau uz tavo lamiglasa X90MPXS patiko. nu ta prasme zvejybai didelej upej 10-15gr vartiklem ir L-minnow 44 tipo vobleriukais. su shimano stradic 2500 ar ryobi excia 3000 tas maniskis labai smagiai susibalansuoja.

#143097   SauliusM
 27 Rgs 2009 20:27
amberiss rašė:aciu sauliuiM ir kazbekui dabar bent supatima turesiu.Rite planuoju Ryobi Zauber 4000.Mat i senatve gal pabrauksiu su lasisom pazaisti
nu jei tu lasisom ta kota imt galvoji tai gal biski sunkesni ir dar os vos trumpesni pagriebk AVS86MHF2. toki irgi turiu ir labai anuo dziaugiuosi. gerai meta, jautrus yra (as starkius su juo dzigauju), uztektinai galios rimta zuvi suvaldyt turi.

#143264   SauliusM
 28 Rgs 2009 19:05
amberiss rašė:AVS86MHF2? SauliauM man tai visiskai nieko nesako,juk perspejau kad profanas :shock:
st.croix avidas 2,6m ilgio uzmetimas iki 28gr
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė