Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Jūriniai kotai, ritės, sistemėlės, priedai

#141864   SauliusM
 21 Rgs 2009 16:02
okuma rašė:sito ciupinet neteko,siaip kotas aisku bus smagus,tik as asmeniskai nenusismulkinciau ir jamciau universalesni iranki tuo paciu neatmesdamas koto ''lengvumo'' savybes kaip siuo atveju flattie, rinkciaus kazka is Tip Tornado serijos.
nu as turejau to paties ilgio su uzmetimu iki 5 oz koteli tai man biskyti vos vos lengvesnio norejosi uztai ir pamasciau, kad sitas visai nieko turbut butu. ypac zinant kiek pas century galios rezervo yra...
o jei Tip Tornado tai kuri?

p.s.: universalumo as neieskau, nes universalus irankiai mano supratimu kaip taisykle buna tinkami daug kam bet niekam idealiai.

#141867   SauliusM
 21 Rgs 2009 16:13
okuma, ir dar, paziurejau as tuos tip tornado, nu bet kad ten kaina daugiau nei dvigubai didesne, nu tiek as dar neisprotejau...

kolkas bent jau... :roll:

#141870   okuma
 21 Rgs 2009 16:37
nu matai as kainos ne nepaziurejau.. :oops: nu matai ,jei tau tokio irankio reikia,tai reikia vadinas....as irgi kazka panasaus turiu,tipo parametrais lengvesni kota ir karts nuo karto norisi vien tik juom zvejot...

#141877   SauliusM
 21 Rgs 2009 17:16
okuma, blin, as tikejaus, kad tuman pasakysi ka nors, kad atkalbet mane, kad man tokio nereik. :-D nu matyt teks zmonai pasakyt, kad ruosiuos tokius pirkt, tai jinai tai tikrai sugalvos argumentu, kodel man nereik century... :-D

#141878   okuma
 21 Rgs 2009 17:20
:-D nu jei atvirai tai jei tureciau visa gama Century kotu ir truktu tiktai flattie-pirkciau...bet tavo atveju-nea.... nusipirkes flattie noresi foxus mest lauk,tada flatie bus per lengvas,tai jau noresi Tip Tornado match...nusipirkes ji ...ehh..

#141879   SauliusM
 21 Rgs 2009 17:22
jo jo, paskui ir TTR big Danny prireiks :-D o siaip manai kad Tip Tornado Match butu geriau nei tarkim Euro? nu century abu ta prasme.

#141882   okuma
 21 Rgs 2009 17:25
TTR jei sia ziema jei nepanaudosiu tai eis i muzieju ant sienos arba siltnami paramstyt...

#141883   SauliusM
 21 Rgs 2009 17:27
okuma rašė:TTR ..eis ..siltnami paramstyt...
nutrenks tave zaibas uz tokias kalbas :evil: :evil:

#141886   okuma
 21 Rgs 2009 17:31
SauliusM rašė: o siaip manai kad Tip Tornado Match butu geriau nei tarkim Euro?
taip, ziauriai skirias prie rankos,Tip Tornado ziaurei dideles apkrovas alaiko palygint plonam galiukui,jausmas toks,kad kol nepabandai tai nesitiki.... imciau Match o ne super match.

#141890   SauliusM
 21 Rgs 2009 17:41
ta prasme apkrovas? is kur cia Lietuvoj tom apkrovom atsirast pleksnes begaudant? as rykliu gaudyt anais lyg ir nesiruosiu... :roll:

#141911   okuma
 21 Rgs 2009 18:52
turejau omeny kad plonas kotas ...tik tiek...o apkrovos yra ir metant ne tik traukiant

#141920   SauliusM
 21 Rgs 2009 19:44
okuma rašė:turejau omeny kad plonas kotas ...tik tiek...o apkrovos yra ir metant ne tik traukiant
nu tai cia priklauso nuo to kiek svorio metyt ruosies... as dazniausiai metau iki 4 unciju nu isskirtinai retais atvejais 5 uncijos... bet dabar ziuriu, jei jamt ta Tip Tornado match taigi blin ir multika tektu jamt :-D

#141922   okuma
 21 Rgs 2009 19:51
draugelis gaude su beinercine tai liux ,aisku multikas man bent jau-geriau...
dar gali pasiziuret Penn Afinity 5 m., turejau pora metu,fainas kotas iseiginem,nors ir menkiu su juo be problemu...

#141929   SauliusM
 21 Rgs 2009 20:04
nu del penn'o tai as kazkaip abejoju ar bus jis geresnis uz mano fox'us labai... dabar jei upgreidintis tai galvoju nebent i greys triplex SL modeli arba century flattie... o tie visi torado tai man ta pati beda kaip su karpiniais butu, dvidaliai ilgi kuolai veiojimui nepatogus... gyvenciau prie juros tai pofig, bet kai is vilniaus i pajury atstumus tasytis, tai gal tiekto.

#141933   okuma
 21 Rgs 2009 20:16
drisciau teigti kad Penn butu geresni uz foxus bei greys, be to Penn yra 4 daliu su kieta tuba.. seip
1.Century su Zipplex
2. Conoflex
3.Penn
4.A/A
5.Shaiekspeare
6.Grauvell
7.Greyss ir t.t...
Kas del 7 punkto tai medziagas ir technologijas jie naudoja geresnes nei iki 4. punkto brandus,bet kaip surfai jie neturi to ''kazko'' ka turi nuo 4 iki 1 ....toli grazu

#141939   SauliusM
 21 Rgs 2009 20:24
nu bet kad sekspyras taigi visiskus gaidzius stiklinius gamina. :-D o i ta penn 4 daliu gal kokia nuoroda gali mestelt?

#141946   okuma
 21 Rgs 2009 20:42
https://www.veals.co.uk/acatalog/___Pen ... _Rods.html
neberandu 16 futo,gal nebegaminayra tik kazkokia Twin tip,bet brangesne..
na o kas del shaiekspyru tai K2 blue metal liuks kotas,o K2 red metal Twin tip tai isvis auksta klase...
Aplamai Grauvell irgi turi modeli kur dar nera ligiu arba negamina nes brangus iseinakalbu apie HD modeliberods apie 700 euru kainavo..

#141947   SauliusM
 21 Rgs 2009 20:47
ne, nu bet kaina ano tai dar labiau nei century uzlauzta :shock:

#141953   okuma
 21 Rgs 2009 21:03
nu del to tai nusvaigo...nors sakau naujos medziagos...ka gali zinot,tiek kad visi kad ir kiek bevaiksciotu po brandus-grizta i Centuri arba Zipplex...

#141974   SauliusM
 21 Rgs 2009 22:31
tai ka as ir sakau, jei upgreiditis tai turbut i century...
:roll: kiek as tu century kotu ciupinejau (daugiau karpiniu, surfu tik pas tave) tai visi labai "teisingai" padaryti man pasirode.

#141996   okuma
 22 Rgs 2009 08:36
seip nesuprantu,nu ner populiaru suprantu,bet vistie apsimoketu uzvezt tu vidutines klases kotu i Lt...pardej stovetu apie 200-250 lt..manau zmones pirktu,albu apie flattie,bass tipo kotus-lengvus iki 4 oz uzmetimo...ta pati Shaiekspearo Salt linija...ner jie blogi..

#142004   SauliusM
 22 Rgs 2009 08:48
okuma rašė:seip nesuprantu,nu ner populiaru suprantu,bet vistie apsimoketu uzvezt tu vidutines klases kotu i Lt...pardej stovetu apie 200-250 lt..manau zmones pirktu,albu apie flattie,bass tipo kotus-lengvus iki 4 oz uzmetimo...ta pati Shaiekspearo Salt linija...ner jie blogi..
viena rovanoj kazkoki gaidiska stovinti maciau bass serijos. bet ant tiek gaidiskas, kad as ir 100 lt uz ana neduociau. o siaip tai jo neuzveza. ir pagrinde manau tam itakos turi stereotipai. nes musu zvejam surfas turi but kuo ilgesnis ir kuo didesnio uzmetimo svorio. lygtai mes ryklius o ne pleksnes gaudytumem pas save pajury... o spec pleksniniu tai fig vam. o tuos sekspyro salt serijos tu esi ciupinejes? ka nors gali apie anuos pasakyt? ta prasme butent salt flattie ir salt bass.
ir sita irgi gal esi ciupinejes penno:
Penn Powerstix Pro Bass 11' 6''
3 piece 2-4oz
http://www.wsftackle.com/acatalog/penn_ ... _rod.shtml
man tai kaip tais visai grazu pagal aprasyma. ir lyginant su century flattie tai ir dvigubai pigiau ir dalys trys o ne dvi.

#142010   okuma
 22 Rgs 2009 09:10
sekspyro salt esu bemaz visa ciupinejes (ne zvejojes) tai malonu ispudi paliko,matai su ta Salt serija jie kaip ir i prieki soktelejo tiek ant medziagu o ypac ant dizaino,beje flattie ir bass mazas esminis sirtumas gal tik bass truputi ''kietesnis''
del Penn tai nezinau,turejau daugiau is sunkios amunicijos, powerstic dar tada buvo tik is laivu zvejot,tik veliau kai i Penn nebesizvalgiau tai anie issigime ir padare ta powerstick serija plazui...siaip jokiu atsiliepimu negirdejau,ciupinejau tik 5 metru powerstic,tai nugazdino smarkiai...svoriu bei diametru,su Amfinity nesulygint,o ir kaina berods 129 ė jo buvo...
del flatie ar tai bass is Penn firmos tai atrodo gan normaliai...gan ploni irankiai ir kaina patraukli,tik kad kaip jau minejau negirdejau kad labai kas pirktu....nezinau

#142011   SauliusM
 22 Rgs 2009 09:18
nu as forumuose pasiskaitinejau, tai lyg ir normalus atsiliepimai apie ta penn, visi aptarineja ano privalumus ir trukumus su butent sekspyro salt lygindami. o siaip tai turiu penn'o charisma menkini, matyt reiktu sakyt spininga, tai mano atsiliepimai apie ana tik teigiami.
o cia biski daugiau apie ta penno bassa parasyta:
http://www.basstastic.co.uk/new-penn-po ... -674-p.asp
o cia siaip kebra diskutuoja apie ana:
http://www.worldseafishing.com/forums/s ... p?t=164353
tai va dabar ir susibalamutinau, gal man visgi nesvaigt su tuo century flattie o nusipirkt penn powerstix bass... :roll: ir ziedai raso fuji, ant kokio gaidzio stiklinio gal tokiu nedetu...

as tik dvieju dalyku bijau, kad ano blankas nepasirodytu ziauraus diametro ir kad anas nebutu slangas visiskas... :roll:

#142013   okuma
 22 Rgs 2009 09:39
kaip jau sakiau jei tureciau visa palete Century tai ir flattie dasipirkciau...o turet vien tik flattie ..jau geriau tada nuo Tip tornado i virsu kazka ziureciau, flattie tikrai specializuotas kotas...del penno sunku pasakyt koks jis bus...jei zadi pasilikt foxus tai manyciau Salt flatie -nerizikuojant....cia mano nuomone

#142014   SauliusM
 22 Rgs 2009 09:43
okuma rašė:kaip jau sakiau jei tureciau visa palete Century tai ir flattie dasipirkciau...o turet vien tik flattie ..jau geriau tada nuo Tip tornado i virsu kazka ziureciau, flattie tikrai specializuotas kotas...del penno sunku pasakyt koks jis bus...jei zadi pasilikt foxus tai manyciau Salt flatie -nerizikuojant....cia mano nuomone
tai vat kad ir nezinau zadu as tuos foxus pasilikt ar ne. jei geras kotas pasirodytu, tai gal ir ne. ar sakai jau pribrendo reikalas turet du skirtingus surfo komplektus? nors dabar ziuriu i fotke, tai pagal rites laikikli sprendziant penn'o blankas nera ziauraus diametro, forume zmogus turintis abu raso, kad penn'as greitesnis uz salt. priedo trys dalys ir kieta tuba tai veziotis tikrai patogiau nei dvidali kuola ilga. nebezinau. :roll:

#142030   SauliusM
 22 Rgs 2009 11:39
ai nu vsio karocia, diskusija baigta, parvaziuoja :-D

DESCRIPTION QUANTITY PRICE COST
----------------------------------------------------------------------
Penn Powerstix Pro Bass Rod 2 £55.06 £110.12
======================================================================
Subtotal: £110.12
Shipping (Air Mail): £18.05
VAT: £19.23
Total: £147.40

atvaziuos, tada spresiu, pasilikt fox'us ar parduot...

#142043   okuma
 22 Rgs 2009 12:36
tai cia tau šekspyras tipo ne firma jau ania..? ne nu zjb penn...tik o kam 2 pirkai? :roll:, siaip drysciau manyt kad geras jurinis spinigas is ano butu jei ne apatine dalis,tiksliau jos ilgis,siaip bass'iniai kotai tuom ir pasizymi,kad yra lengvi nes jais yra vaikstoma pajuriu ir laikoma po pazastim laukiant kibimo...
Paskutinį kartą redagavo 1 okuma. Iš viso redaguota 22 kartus.

#142044   kazbekas
 22 Rgs 2009 12:38
nu jis nori abu savo Foxus matyt man atiduot :roll:

#142052   SauliusM
 22 Rgs 2009 12:47
okuma rašė:tai cia tau šekspyras tipo ne firma jau ania..? ne nu zjb penn...tik o kam 2 pirkai? :roll:, siaip drysciau manyt kad geras jurinis spinigas is ano butu jei ne apatine dalis,tiksliau jos ilgis,siaip bass'iniai kotai tuom ir pasizymi,kad yra lengvi nes jais yra vaikstoma pajuriu ir laikoma po pazastim laukiant kibimo...
taigi ir pats penna i 3 vieta ireitingaves buvai o sekspyra i 5. jamiau penna pagrinde del to kad dalys 3 ir galesiu ramei bagazinei veziotis o ne salone greblio kotus susidejes. :-D atvaziuos tada ir matysim. taigi naujas 2009 modelis. kazbekas, kiek moketum uz foxus? :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė