Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#138632   vk
 07 Rgs 2009 11:35
vital(vilnius) rašė:
SauliusM rašė:
okuma rašė:tai jeigu uz 200 nelabai tai ka man daryt reikia? didint gramatura ar ''minkstint'' kota..?
okuma, gal tau sitas netycia tiktu?
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=79
tai kad nekuja jis ne fast ;-)
Mikrikams tokį naudoju:
http://www.spinn.pl/wedki-spinningowe/b ... er-2-60-12
Pirkau Romadoj per akciją už 129 lt.
Man jis visai patinka. Siūlyt nedrįstu, nes nelabai turiu su kuo geresnio palyginti. O nuorodą įdėjau todėl, kad jis yra būtent iki tavo nurodytų 12 g ir panašu, kad jis fast akcijos, nes viršūnėlė stipriai nuplonėja ir todėl dirba-linksta būtent viršūnėlė. :roll:

#138645   okuma
 07 Rgs 2009 12:54
SauliusM rašė:
okuma rašė:tai jeigu uz 200 nelabai tai ka man daryt reikia? didint gramatura ar ''minkstint'' kota..?
okuma, gal tau sitas netycia tiktu?
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=79
nu tas biski parabolikas kiek girdejau, nuziurejau Cormorano arba WTF
http://fema-zukle.lt/goods/cat,3271/gid ... -Spin.html tas WTF neblogas
dekui visiems uz pasiulymus

#138963   SauliusM
 08 Rgs 2009 16:43
rytukas rašė:aš jau savo naująjį gloomį spėjau ir paremontuoti. praktiškai po pirmos žūklės, medinė rankenos dalis, ties ritės laikikliu, atšoko. kol kas ant "super glue" laikosi, bet va baigsis upėtakių sezonas, prasidės lašišų/salačių mėnesis, tai rimčiau tvarkysiu. nors salačiai jau dabar taip sukrutę, kad blekamuka. ir dydžiai šiemet rimti. nuo 3 iki 4,5kg.
kuris lumis pas tave? o del salaciu tai nenervyk, vis per darbus laiko pazvejot neatrandu jau trecia savaite :evil:

#139088   sjopma
 08 Rgs 2009 21:19
Mane domina 1021GL,gal galetai vietoj jo ka nors pasiulyti.

#139120   Skumbrotas
 08 Rgs 2009 22:53
SauliusM rašė:...man asmeniskai patinka tokie spinigai su kuriais uzsimerkes gali zejot ir letena viska jaucia. tada nereik galan spoksot, gali aplink dairytis, gamta grozetis... :-D ypac jei akys tokios, kad koto galo taip ar taip neispigini.
Tai ko gloomio nenusiperki jei tokios bėdos :?: :shock: :roll:

#139173   audrutis
 09 Rgs 2009 08:50
Jo, as irgi nesuvokiu kaip galima nejaust kibimo i delna :shock: Daznai zvejoju su letos akcijos beveik trimetriniu 1141 GLX, taciau ir su juo jauciu net dektuku dezutes aserio bakstelejima :roll:

#139175   Skumbrotas
 09 Rgs 2009 08:59
Šiaip kilo mintis, kad jau atėjo laikas kalbant apie "gloomius" pradėt juos skirstyt į tris kategorijas :roll: "Senieji gloomiai" - senosios komandos pagaminti, "naujieji gloomiai" - shimaninės eros produktus. Bo toks jausmas, kad prie shimano jų kokybė tik blogės, kaip ir visų kitų įrankių, ant kurių leteną uždėjo Shimano, nes akivaizdu, kad šios kompanijos prioritetas yra tik kuo didesnis pelnas, kiek įmanoma sumažinant išlaidas.
Na ir lieka trečia kategorija - G.Loomio vėl pradėti gaminti kotai, kuriuos šiaip jau "gloomiais" nebegalima vadinti, tad reik pakrikštyti pvz gal kokiais "garikais" :?: :roll: O gal jau yra prigijęs koks liaudiškas pavadinimas :?: Čia Alex galėtų tarti savo žodį :roll:
Tokiu būdu ateityje bus žymiai aiškiau susigaudyti, apie ką kalbama, ir atkris galimybė spekuliuoti įvairiais faktais :roll:

#139391   SauliusM
 10 Rgs 2009 08:56
kazbekas rašė:as r pradedu noret to Mitchelo. :roll: gal man jo reikia?
stai va sito tai tikrai reiktu - 662MH 198cm, 8-32gr. galetu but aisku 30 cm ilgesnis. tik stai beda kad niekur cia juu nera :klasta!:
vat butent sitas pas mane ir yra ;-) jei nematei dar jo gyvai tai sestadieni turesi proga pamatyt :-D o kas tau toki atvezt is Vilniaus gali tai tu irgi zinai :-D siaip as jau masciau apie spino rinkima ant kastinginio avido blanko, kai man sitas mitchellas netycia po ranka pasipainiojo.

#140225   SauliusM
 14 Rgs 2009 09:18
sita gi pati, kaip mastot vienadalis spiningas vs dvieju daliu, visa kita identiska, kuri rinktis ir del ko? privalumai trukumai kokie butu? vienadalio trukumas kad veziotis tai tikrai nera patogu. o kiti privalumai trukumai? kalba eitu apie light klases dvimetrini avida... konkreciai AVS66LF2 vs AVS66LF arba AVS60LF.

#140229   SauliusM
 14 Rgs 2009 09:38
Mike rašė:Dvimetrinį kotą į savo subariką tikrai įkiši. Kitų vienadalio minusų, išskyrus transportavimą, turbūt ir nėra.
ikist tai ikisiu, bet aisku bagazinen nebeikisi. bet klausimas tai ne toks. o kokie pliusai vienadalio butu ir ar jie realus ar labiau teoriniai? nu OK kaina keliom kapeikom mazesne, bet cia neesme.

#140233   SauliusM
 14 Rgs 2009 09:55
niuxa rašė:Teoriskai turetu buti tolygesnis koto darbas, didesnis jautrumas ir "astrumas"... bet cia teoriskai, praktiskai kazin ar jausi ypatingai dideli skirtuma. :roll:
tai vat ir as turiu lygiai toki pati itarima, bet sakau, gal jau kas esat isbande praktiskai ir gali pastebejimais pasidalint... :roll:

#140235   alkanas
 14 Rgs 2009 10:15
lygiai tokio pat viendalio ir dvidalio nesu bandes ir mates ale visiskai vienodo ilgio ir uzmetimo tik is skirtingos medziagos (gaminio skirtumai pas gamintoja taip ir nurodomi : viendalis ir vienokia medziaga o kito viskas tas pats tik dvidalis ir kitokia medziaga) tai realiai kaip diena ir naktis, o ant kiek skirtumas butu jei tokia pat abieju medziaga butu neaisku , skirtumas aisku butu, bet ant kiek nezinau nemoku as taip lygint, man jei skirtumas yra tai jis yra jei ne tai ne :roll:

#140345   DainiusM
 14 Rgs 2009 15:08
Jei cia apie GL IMX ir GL3 6010, tai skirtumas tarp medziagu palyginimui labai ziauriai jauciamas 842 modelyje... GL3 man visiskas maskatuoklis palygint su IMX, o tuo labiau su GLX.

#140442   Grazwis
 15 Rgs 2009 00:08
alkanas rašė:lygiai tokio pat viendalio ir dvidalio nesu bandes ir mates ale visiskai vienodoas taip lygint, man jei skirtumas yra tai jis yra jei ne tai ne :roll:
nezinau kaip jus, bet mano sekantis pirkis bus butent is st.croix legend elite vienadaliu ...as priejau iswados, kad man twicui to reikia..tik dar kiek pagalwosiu apie gramus. negaliu to pagrysti iki sio momento argumentais , bet manau, kad tureciau tuo buti patenkines sawus poreikius

#140492   alkanas
 15 Rgs 2009 09:51
legend elite su recoil ziedais esu mates viena kainele tai :shock: buvo, nzn bet uz tokia kaina jo nepirkciau

#140494   SauliusM
 15 Rgs 2009 10:01
kaina kaip kaina, tas pats kas lumis is GLX... ar net keliom kapeikom pigiau. :roll:

#140514   SauliusM
 15 Rgs 2009 10:37
alkanas rašė:kalbi lyg zinotum :idea: fabuose buvo kaina gerokai virs 3nuliu o uz tavo ivardinta analoga mokejau gerokai maziau , ir nieko as nepersu tik pasakiau kad uz tokia kaina kaip kad maciau nepirkciau, ieskociau pigesniu variantu -:saliut
tai tu ziurek ka su kuo lygini. artimiausio 842-2GLX analogo Legend Elite LES70MLF2 kaina amerikej gamintojo puslapy 330$ , kai tuo tarpu 842-2GLX 385$

o kad Lietuviski distributoriai skirtingi skirtingai uzsimeta, tai cia atskira kalba. as irgi nieko nepersu, ir ka as pirkciau jei pirkciau, tai irgi nezinau.

#141070   eimantasv
 17 Rgs 2009 19:04
Vitolis rašė:
judesys rašė:koki geriau imt spiningiuka eseriams is situ dvieju variantu.. Salmo Elite Micro Jig 2.70m 0-10g. ar Salmo Elite Zander Light 2.60m 0-17g.? gal kas turit situs spinus ir ka nors galit pakomentuot:)
Zvejot neteko, taciau kaip tik shiandien abu ciupinau. Jeigu esheriams, ishskirtinai, imciau pirmaji. Taciau antras labai jau smagus pasirode. Ir piktas kai reikia. Norec pabandyt ji Starkiecus pavaikyt. Jauciu priliptu :grin: Taciau ir esherys turetu gerai jaustis, jei desi nestora pintuka. Universalesnis turbut butu antras. O ir kainos Salmo dabar labai priimtinos. Pirmas maciau gal 200 Lt tik. Antram dar nebuvo kainos. Cia mano nuomone.
nu man kazkaip atrodo,kad tas antras butu ir patogesnis ir lipsnesnis prie rankos... :)

#141077   mcdee
 17 Rgs 2009 19:15
judesys rašė:koki geriau imt spiningiuka eseriams is situ dvieju variantu.. Salmo Elite Micro Jig 2.70m 0-10g. ar Salmo Elite Zander Light 2.60m 0-17g.? gal kas turit situs spinus ir ka nors galit pakomentuot:)
As si pavasari sau pirkau Elite Jig Master 2.12m 0-10g, rinkausi tarp tavo paminetu. Kazkodel sitas labiau lipo prie rankos, zvejojant su pintuku jauciasi puikiai mazu vobleriuku ar sukriukiu darbas. Kaina irgi "antikrizine" ~150lt. Tik deja per savo ziopluma spejau virsune 5cm patrumpint, tai dabar virsutine riba truputi pakilo :-D
Uz tokia kaina, manau, Salmo yra viens is geriausiu pasirinkimu.

#141108   SauliusM
 17 Rgs 2009 20:24
as aisku labai atsiprasau, bet kur ir ant ko jus tuos eserius gaudyt ruosiates, kad jum tokio ilgio (~2,7m) ir tokio uzmetimo (~17gr) spiningai reikalingi? :shock: nes mano supratimu tai cia konkreciai salaciam gaudyt spino parametrai. :roll:

#141124   SauliusM
 17 Rgs 2009 20:54
Kairys rašė:Sauliau, kaip išmanantis žmogus tada pasakyk, kam tinkamas 3 m ilgio spinas, kurio užmetimas 8-25 g? Šiaip, įdomu pasidarė...
salaciam arba juroj 22gr moresildas metyt nes kam dar trimerinio ilgio gali reiket as nezinau. viskam kitkam manau atsirastu zymiai tinkamesniu. nors siaip parametrai gana universalus ir galima gaudyt daug ka. o jei tiksliau tai labai universalus daigtas tinkantis daug kam bet turbut nei vienam dalykui idealiai. p.s. cia tik mano nuomone susidariusi pagal mano zvejojimo stiliu.

#141141   Vitolis
 17 Rgs 2009 22:15
vk rašė:
judesys rašė: . Pirmas maciau gal 200 Lt tik.
119 lt :) - http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=1422
Cia ash rashiau. Ziuret reikia atydziau. O ir man taipogi. Buvau ne ta parashes. Tikrai atsiprashau.

Sauliuk. Tu ir vel puoli nuoga subine i dilgeles. Gali gi rashyt, kad tu gaudai tokiu ir tokiu. Tau taip geriau, o nepuoli ish kart savo tiesos ir nusistatymo kitiems pirsht. Gal kitiems patogu ir trimetriniais gaudyt. Na koks tavo....su..p.....ratimas mes jau zinom. Amen.

#141160   Vitolis
 18 Rgs 2009 08:24
SauliusM rašė:as aisku labai atsiprasau, bet kur ir ant ko jus tuos eserius gaudyt ruosiates, kad jum tokio ilgio (~2,7m) ir tokio uzmetimo (~17gr) spiningai reikalingi? :shock: nes mano supratimu tai cia konkreciai salaciam gaudyt spino parametrai. :roll:
Gal neisiskaitei i atsakyma, arba visai matyt nenorejai ka parashiau:

"Taciau antras labai jau smagus pasirode. Ir piktas kaip reikia. Norec pabandyt ji Starkiecus pavaikyt. Jauciu priliptu Taciau ir esherys turetu gerai jaustis, jei desi nestora pintuka. Universalesnis turbut butu antras."

O ko tau uzkliuvo tik virshutine 17 gr. riba ir neziuri kas pradzioj rashoma ant blanko/ Ir ar tu ji turejai rankoj ish viso? Rashau , kad universalesnis jis butu. Kam i visus pasisakymus kisht savo dvyleki niekaip nesuprantu. :-D

#141163   Vegys
 18 Rgs 2009 08:43
SauliusM rašė:as aisku labai atsiprasau, bet kur ir ant ko jus tuos eserius gaudyt ruosiates, kad jum tokio ilgio (~2,7m) ir tokio uzmetimo (~17gr) spiningai reikalingi? :shock: nes mano supratimu tai cia konkreciai salaciam gaudyt spino parametrai. :roll:
Gaudžiau ešerius 5-20 (o gal net 5-25) 3,05 m kotu. Gaudžiau 2,4 m 3-12 g kotu. Dar klausimas su kuriuo labiau patiko. :roll: Nė vienas nebuvo idialus - vienas siek tiek per "drūtas", kitas - per liaunas. Jei 3-12 g būtų koks nors fast'as - gal ir nieko būtų. Dabar kai parabolikas - per daug sulinksta, nesmagu. Žvejojama ~ 6 m gylyje. Apačioje slyvutė kokia 8 g, virš - guminukas. Mažesnis svarelis - ilgiau reiks laukt, kol nuskęs iki dugno.

Taigi, žiūrėt reik ne tik į išmetimo gramus, ale ir akciją, žvejybos būdą, etc ....

#141170   SauliusM
 18 Rgs 2009 09:21
Vitoli, as ne i tavo o i judesio zinute savo komentara rasiau. ir tai buvo net ne komentaras ar kazkoks teiginys, o klausimas. kita mano zinute buvo atsakymas i Kairio klausima. ko kabinejies nesuprantu?
Vegy, as eserius gaudau su 2,1m iki 7gr fast (beveik extra fast) koteliu. nenoreciau tikrai nei ilgesnio, nei sunkesnio. O toks kotas kaip tu rasai, kad gal ir nieko butu tai yra st.croix avid AVS76MLXF2 (2,3m iki 10,5 gr)bet cia turbut pats ilgiausias ir galingiausias spiningas koki as imciau galvodamas butent apie eserius.

O siaip tai jus niekada nepagalvojot kodel tokiu firmu kaip lumis, kroiksas ar lamiglasas asortimente ilgesni nei 8 pedu (2,4m) kotai daugumoj atveju randami tik lasisinese serijose, o didziausia mase kotu sudaro 6'6'' ir 7' (2-2,1m) ilgio?

Ir is jusu komentaru, as eilini kart susidarau ispudi, kad Lietuvos zvejai yra labai konservatyvus ir priklausomi nuo stereotipu. Ir neduok die kasnors kanors parasys tokio, kas nesutampa su stereotipas tai iskart visokios nepasitenkinimo bangos kyla...
:roll:

ir isvis mane tai stebina zmones, kurie prisiperka ekonomines klases kotu ant kuriu veju prirasyta. o paskui pagal tuos surasytus vejus kazkokias isvadas daro.

#141190   gytis
 18 Rgs 2009 10:50
2 SaukiusM

Nepyk ant zmoniu. Na ne visi isbande tiek kotu kaip tu. Pvz as per daug metu zukles issiaiskinau, kad ilgesnis nei 7' (2.1m) spiningas musu zuvims praktiskai beprasmis. Amerikonai ta suprato seniai ir ilgesnius kotus gamina kaip exkliuzyva (steelhead ir salmon serijos).
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė