Na gana nebloga varianta pasirinkai, bent jau laiko isbandyta ir neisbrokyta. Tame aprasyme yra nurodytos visos medziagos ir ju kiekiai, net kainos rusiskais

, ieskok apacioj. Tik siulau pirma valti daryt be apklijavimo stiklo audiniu, nes pabrangs kazkur dvigubai su musu kainom. Faneros vistiek reiks dvieju lapu, tai vietoj 6 mm. , gali pirkt dugnui 6, o bortams 4 mm. ( kad laimet truputi svorio ), cia jei lapo ilgis - 244 cm, prie tokiu valties gabaritu ir tokio suoliuku isdestymo konstrukcija gausis gana tvirta. Remo nereikia darant tokiu budu, nes ispjovus detales ir jas sujungus - valtis pati igauna forma ir tu jos be "kuvaldos" nepakeisi, tik klijuojant siules reiks lygaus pagrindo, kad nebutu isilginiu persisukimu, kurie gali atsirasti, jei netolygiai suversi sujungimo vielas. Klijuojasi viskas epoksidiniais klijais. Briaunos armuojamos stiklo audinio juosta. Gilus idubimai uzspakliuojami epoksidkes- medzio dulkiu misiniu. Nudazyt gali PF dazais , skirtais lauko salygom, kaip pirmam kartui turetu tikti, o jei nori , kad nesuputu per kelis metus, teks paieskoti nete, nors kiek zinau - ner tvirtos nuomones kuom geriausia impregnuot ir dazyt po pigiai, aisku jei turi lisnu pinigu, gali pirkt visokius laivinius lakus ir dazus. Jei sunku su rusu kalba, bandyk issiverst, gal ka suprasi, o tavo "tazika" galima rast angliskai, tiksliai zinau, ir su detalesniu proceso aprasymu, nei tavo nuorodoj.

P.S. pas mane yra angliskas viso to variantas, dabar pasitikrinau, tik neisivaizduoju kaip atsiust, nes as kompu pasaulyje - kaip parselis tarp debesu. Originaliam variante skiriasi detaliu storiai nuo rusko aprasymo. Gal rasi pagooglines "boat plans online", arba
www.bateau.com , arba
www.e-boat.net . Pas mane Adobo Readerio sitai geldai net 16 puslapiu aprasymu su breziniais ir dviem buriu variantais, nes tas ciudikas skirtas pradedantiems buriuotojams is tikro.P.P.S. Persiprasau, pas mane biski kitoks variantas, kai atidziau paziurejau, ale vistiek viens prie vieno, tik priekis nenuplonintas (uztat vietos daugiau viduj), sunkiai besurast tarp visokio slamsto kompe ka kur nukises esu.
savas
http://savastudija.blogspot.lt" onclick="window.open(this.href);return false;