Visi esat teisus- steelhead'as yra jurinis Rainbow trout porusis:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_trout
http://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_trout
tu gal cia baik druska ant zaizdos pilt ar kazkatais...MINDULE rašė:Shiaip jei Lietuvoj buutu normali veisykla su zhuviukais ishleidzhiamais i upe kuri susisiekia su Baltijos jura ir broliai tinklininkai nepertverinetu upiu, pas jus zhvejybos buutu tikrai neblogesnes...
nu kazkaip neteko man matyt, kad kas salacius gaudytu su situo "klasikiniu salatiniu xodu" ir siaip, kokiais tu masalais siulytum steelheadus gaudyt su 4 lb fireline? ir kodel tokiu va atveju steelheadam vien fluorokarbono nesusivyniot be jokio ten fireline?gytis rašė:Jei gaudai storesniu valu, jie ji papraschiausiai mato ir nekimba.
Na nesu plienagalviu specas, bet gal pabandykit klasikini salatini xoda- jei reik tolimo metimo imkit Fireline 4lb (nekreipkit demesio i tuos lb). Albraito mazgu primazgykit 1m pavadi is fluorokarbono ir pirmyn.
sitas tavo receptas tinkamas tik tada kai labai toli reikia mesti labai lengva masala. visais kitais atvejais jis beprasmiskas. steelhead'am jau parase matau, kad toli mest kaip tycia nelabai reikia...gytis rašė:Viskas labai paprasta. Su Fireline 4lb (realiai laiko apie 2.5kg) istraukti 5kg sveriancia zuvi nesudarys dideliu problemu. Aisku, stabdzio negalima uzverzti mirtinai. To Firelino pagrindinis privalumas- realiai mazas diametras. Privyniojus i Daiwa 2500-3000 "pod zaviazku" be rimtu problemu 10g blizgute eis uzmesti 70-80m. Pavadys is fluorokarbono aisku reikalingas. Grynas fluorokarbonas tiems tikslams netiks- per storas.
Is pradziu papasakok tai kuo jas gaudysi, guma, voblikas ir tt...masalu svoris irgi svarbu, zukles vietos gylis, upe ar ezeras....ir isvis ko noretum pinto ar mono, jei pinto tai niuansu su rite gali but.gizmoun rašė:gal kokia parda pasiulytum kur jo galima nusipirkt
Ir vel plaukiojat.
Na dar nebuvo nieko idomaus su tuo kamatsu techron? Man jis vakar apsiko visa zvejyba, nezinau ar man cia paciam koks triperis ar nebemoku visai zvejot, gaudem upetakius, vobleriai, blizges, ikabinau trys kartus masala i kelmus, per jega netraukiau, bet visgi pintas valas, gaudziau ul kotu, keleta patempimu ir nutruksta valas, dazniausiai netoli kazkur spiningo virsunes, po pirmo nutrukimo iskarto puoliau ziureti ziedeliu, fig, viskas gerai, kai taip nutraukiau trecia karta supratau, kad valas cia kaltas ir svarbiausia nutruksta geri gabalai valo, praktiskai po zukles nebeturiu valo, baigiau zvejot paprastu valu. Oi gadina nuotaikas tokie bajeriai. Del PE nieko gero ar blogo as apie ji pasakyt negaliu, atidirbo man jis normaliai, sakyciau net gerai, jei ne vienas ar pora epizodu kai paliekama vandenyje blizge su dar gabalu prie jos valo, kiek turedavau anksciau valu, blizges(cia bendrai masalai) nutrugdavo per mazga, bent jau dazniausiai, cia suprantama, bet kai truksta su valo gabalu man jau klausimas ar jis tikrai geras, mano isitikinimu negali valas prosto tak trukt kur nori.audrutis rašė: Jo jo, tas tai teisybe. Mano pirstai kol suviniojau irgi tapo panasus i angliakasio
Na kevlaras sako kaip pavadelis, jis yra kaip pintas valas tik su keliom ten plieninem gijom ar kazkas panasaus, tiksliai nzn.vk rašė:Kaip pasiteisina pavadėlis iš kevlaro? Kokiu tikslu naudoji būtent kevlarą
kevlaro sniura naudoju ,kai gaudau starkius ant guminuku. prie pagrindinio pintuko , paprastu mazgu risu 15-20cm pavadeli is kevlaro ir prie jo guminuka. gerai apsaugo nuo kriaukliu ir dreisenu, sedinciu ant akmenu ar kelmu, ne taip greitai nupjauna vala.turiu ir nufotografuosiu kevlaro gabala , likusi po zvejybos viename tvenkinyje.galesit isivaizduoti, kas butu atsitike su paprastu pintu valu.vk rašė:Kaip pasiteisina pavadėlis iš kevlaro? Kokiu tikslu naudoji būtent kevlarąVaidis rašė:, o jeigu dar pasirišu storesnį pavadėlį iš Kevlaro su Albright Knot mazgu, tai vapše gerai laiko