Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#128179   Liveris
 09 Lie 2009 08:38
ZIP rašė:
alkanas rašė:zip, siauliuose panorejes rastum pabandymui str1141 ir hsr9000 o wrr nezinau kas turi
Gal kas turėtų Vilniuje pabandymui parodyti sukomplektuota su rituke šį kotą? Būčiau išties dėkingas.
Vilniuj uzsuk i Abu partnerius (zvejus) ten rasi daug GL.

#128228   SauliusM
 09 Lie 2009 10:24
magicas rašė:sveiki visi.
isigijau G.Loomis STR1163 3 m, 10-21g. Man pasirode per letas ir per liaunas, ypac traukiant voblerius ir truksta jautrumo. Norisi kazko greitesnio ir, sakyciau, "informatyvesnio" :) Nes nei dugno, nei kada i zoles kabinasi negaliu su juo aiskiai pajausti (gal tai ir ne koto kalte :) ) Ir aisku, nors kotas ne tvicingui, bet, kai norisi vobleriukus dar ir patampyt, tai irgi linksta per puse. Uzsimeta ir 5 g be problemu, bet su nurodytu 21 g, tai jau nesamone. tikrai nera jam darbinis svoris.
koki spininga panasiu duomenu, bet greitesni galite pasiulyti? ka manot apie st.croix avid tokio pat ilgio ir testo?
zvejoju vobleriais nuo 5 g ir sunkesniais, guma ir sukriukem apie 8-17 g, ir blizgem pagrinde 18 g, didziausios iki 22-24 g. Koks kotas man tikti galetu?
mano tokie keli pastebejimai:
1. is vieno koto nori tiek, kad vienam kote visu situ savybiu suderint greiciausiai nepavyks.
2. Turi labai nebloga spininga didelei upei salaciam ir sapalam gaudyt.
3. Avid bus gerokai greitesnis, bet dzigaudamas su tokio ilgio ir tokio uzmetimo svorio avidu vistiek nelabai ka i ranka jausi. gal geriau tvicingui ir dzigavimui pasieskok arba ko nors trumpesnio arba su didesniu uzmetimo svoriu. arba aisku gali lamiglas titanium uz nesveikus pinigus nusipirkt bet ar lengvus masalus su juo sugebesi taip metyt kaip su STR1163 tai as abejoju.
4. ir siaip, skambus i ranka kotas ir toli lengvus masalus metantis kotas yra mano supratimu du nesuderinami tarpusavy dalykai jei kalba eina apie 2,6m ir ilgesnius kotus. tai mano supratimu imanoma tik ~2.1m ilgio kotams.

#128264   SauliusM
 09 Lie 2009 11:06
Jackfish rašė:HSR9000 ir WRR8400 abu kotai tiks ir tikrai smagus. Pats viena is ju jau nusiziurejes rudeniop.
o gal kasnors yra abu situos kotus ciupinejes ir gali palygint tarpusavyje? nes as asmeniskai tai tik wrr8400 rankose laikes o HSR9000 ne. idomu butu isgirst privalumus ir trukumus abieju viena su kitu lyginant. nes is to kas internete yra tai tik tiek galima suprast kad HSR bus biski ilgesnis ir brangesnis.

#128334   ZIP
 09 Lie 2009 13:30
Radau labai idomu straipsni rusu kalba http://www.goldenhook.ru/forums/archive ... t-140.html apie ivairiu kotu testavima, tarp ju SR842-2. Labai domina, suzinoti is turinciu si kota, kokia "komfortiska" sio koto darbine virsutine riba, tarkim dzigaujant arba tvicinguojant. Nes panasu kad jis gali atitikti mano poreikius :lol:

#128339   Xrapas
 09 Lie 2009 13:38
magicas rašė:...isigijau G.Loomis STR1163 3 m, 10-21g. Man pasirode per letas ir per liaunas, ypac traukiant voblerius ir truksta jautrumo... ka manot apie st.croix avid tokio pat ilgio ir testo?
zvejoju vobleriais nuo 5 g ir sunkesniais, guma ir sukriukem apie 8-17 g, ir blizgem pagrinde 18 g, didziausios iki 22-24 g. Koks kotas man tikti galetu?
magic'ai, bijau, ar kas nors iš mūsų tau konkretų modelį nurodys, per daug jau skirtingos visų nuomonės ir supratimas apie "greitį", "kietumą", "stangrumą", "jautrumą", "patogią (arba nepatogią)" rankeną ir kitus spiningų niuansus- skaitydamas puslapį, manau, turėjai progos įsitikinti :-D .
Pavyzdžiui, mano nuomone, Avid- visiškai kitokio "charakterio" spiningai, bijau, kad jei ir atrasi jame kažką, ko neturi STR1163, su laiku kokių nors savybių vistiek pasigesi. Dėl Loomis jautrumo- "vobleriavau" su panašiu į tavo 3 m. kotu: ko jau ko, bet "jautrumo" tikrai nepasigedau. Visi vobleriukų virpesiai, kontaktai su žolėm ir dugnu- "rankon", ešeriuko bakstelėjimas į L- minnow- kaip varpo dūžis :lol:. Traukiau ilgaliežuvius- koto viršūnėlė truputį palinksta, vibruoja pati ir rankon perduoda- na, jei sąžiningai, nežinau ko daugiau ir reikėtų...Tvičingo atžvilgiu- tai, kaip kotas elgiasi su SASHIMI arba LuckyCraft Pointer mane irgi pilnai tenkina, nepaisant jo ilgio. Ilgis, beje, labai pravertė manevruojant tarp augalų ir staigiai keičiant voblerių panirimo gylį prie sėklių. Na o energingesniam, "aštresniam" tvičingui valty guli visiškai neprestižinis :lol: , bet be galo smagus BERKLEY SKELETOR one... Bet čia jau, kaip sakoma, kiekvienam savo :donknow'
Todėl- žiūrėkis, čiupinėkis, esant progai- tarkis dėl patestavimo ir rinkis tą, kuris pasirodys mieliausias ;-) .
O šiaip jau- manau, kad tokiam masalų ir naudojamų technikų arsenalui vieno spiningo tikrai gali neužtekti. Jei gaudai iš valties- ne bėda, galima ir porą kotų vežiotis. Nuo kranto, aišku, tam tikrų problemų su transportavimu yra :?

#128340   DainiusM
 09 Lie 2009 13:40
ZIP rašė:Radau labai idomu straipsni rusu kalba http://www.goldenhook.ru/forums/archive ... t-140.html apie ivairiu kotu testavima, tarp ju SR842-2. Labai domina, suzinoti is turinciu si kota, kokia "komfortiska" sio koto darbine virsutine riba, tarkim dzigaujant arba tvicinguojant. Nes panasu kad jis gali atitikti mano poreikius :lol:
Dzigaujant man 14-15g (komfortiska riba), tvicinant labiau priklauso nuo voblerio tipo ir liezuvelio negu nuo svorio... :roll: (cia GLX)

#128341   SauliusM
 09 Lie 2009 13:42
niuxa, bet tai pats kaip suprantu turedamas 842 tvicui visgi WRR8400 emei?

#128343   DainiusM
 09 Lie 2009 14:04
As berods rasiau, kad ne sau ieskojau. Tetis pirkosi ana... pas ji "kalibras" didesnis negu pas mane masalu, atitinkamai reikejo kazko kas leistu dirbti su galvom iki 30g ir su vobleriais 10-12cm.
Maniskis komfortabiliai tampo tarkim 8cm x-rap rapalinius arba 4-14g galvas su protingo dydzio guminukais arba kempinem... Tiesa maziau 5cm minou tipo vobleriukus jau irgi nelabai smagu tampyt 9aisku priklausomai nuo modelio), bet nelabai ir zvejoju mazesniais. :roll:

#128349   ramkis
 09 Lie 2009 14:24
Na as irgi turiu 842-2GLX, pirkau ji grynai upetakiu zuklei. Bet dabar naudoju visur kur tik ans tinka. O tinka jis ir voblikus patampyt ir padzigint(tiesa mano galvakabliu svoriai apsiriboja iki 8-9gr.) ir sukre uzdedu, kartais net ir nepadoriai didele, ir blizgute. Zodziu kotelis fest. Tik viena problema turi, bet sita problema jau isnagrineta temoje apie rites :lol:

#128362   DainiusM
 09 Lie 2009 15:05
ALEX rašė:Niuxa,
Buk malonus., pasakyk savo ir tevo nuomone apie ta nauja spininga 9 pedu, kuri as rodziau tau ir tevui ir su kurio jus ir metiti bandete.
Cia buvo tokia nuomone kad sitas spiningas yra monstras ir tinka na nebent labai dideliui samui! :(
As maciau jau sita prasyma, bet nutylejau, nes labai nenoriu veltis i diskusijas su SauliumM :-D Na neturiu tiek kantrybes pilstyt is tuscio i kiaura. Bet daba tep ssskant niekur nedingsi, taigi ispudziai....
Paemiau pasiulyta pratestuot kotuka... kaip man labai lankstus ir "botagavotas" pasirode pradzioj, bet mostelejus idealiai greitai gryzta atgal i tiesia linija, be "parazitiniu pasilankstymu". Dedu rite- Daiwa certate 2500, pasikuiciu koki cia masala uzkabinus... kadangi kuiciuosi ne savo dezej, tai isgirstu pikta paburbejima, kad nedrysciau imt ekskliuzyvo (nes pries akis nepazystamas zoletas kanalas, o mes be valties ir be bridkelniu). Pasiimu kusamo su "nezacepliaikos" tipo kabliu... svoris berods 20g. Uzsimoju ir pindrecinu kaip esu priprates (gaudau isimtinai fastais :-D ). Rezultate kazkoks nesusipratimas... sekantis metimas jau ramesnis ir spiningas atsiskleidzia. 20g vartikle meto kaip mergaite akmenuka- lengvai, graksciai... vartikles darbas rankoje jauciamas, taip pat virsune siubuoja. Manau ramiai galima butu tuo paciu stilium ir 50g vartikle svystelt. :roll: ir speju (nebandziau), kad ir 10g maloniai mesteltu... Zodziu zmonem kuriem patinka svelnus metimo stilius- labai idomus daiktas. Beja, sakiau, kad ZIAURIAI LENGVAS :?:
Na ir del monstro... biski nesupratau ka tuo norima pasakyt? Platu diapazona (galima metyt nuo 10 iki 50g o gal ir daugiau)? Jei taip tai cia pliusas, prie ko cia monstras... Zuvies dydi kuri galima juo suvaldyti? Jei taip, tai ir 841IMX monstras, nes makaule va kokias lydekas anuo uzturbino... Zodziu nzn kaip del monstro, bet manau savo vartotoju rata tas spiningelis tikrai tures. Beja, as iki tokio metymo matyt dar nepriaugau, vis dar megaujuosi fast ir xfast stiliaus pagaliukais. :-D

#128382   ALEX
 09 Lie 2009 17:52
Niuxa,
Aciu uz nuomone!
Sauliau, paklausk pas Niuxa, kaip as su juo meciau!

Manau uztenka. Nes viskas aisku.

#128385   magicas
 09 Lie 2009 19:24
SauliusM

aciu, uz nuomone. siaip ir tikejausi pastebejimu, kad per daug skirtingais budais noriu vienu spiningu zvejoti, bet neieskau koto idealiai tvicingui ar idealiai sunkiems masalams. Man str1163 is pirmo zvilgsio atrode per liaunas ir pirmas ispudis pasirodo buvo teisingas. Todel dabar galvoju panasios klases tik greitesnio spiningo reikia ir mano poreikius patenkintu pilnai. Agresyviai as netvicingauju, tai jei jau kotas pusiau nesilenktu, manau butu ok :) Tiesiog visa laika vienodu greiciu masalo netempiu, todel butu maloniau, kad spiningas nelinktu per daug, kai timpteliu. del to ir rasau labiau patyrusiems, gal kas pasiulytu koki modeliuka su man reikalingom savybem.
Trumpesnio nei 2.7 m spiningo as nelabai ir i rankas imu nes mano rankose jis kaip dirigento lazdele atrodo :) pats esu virs 2 m ugio :) Bet cia daugiau gumoras :)
Ar teisingai galvoju, kad gal 2.7 m spiningas nedaug ir nusileis uzmetant, bet duos reikalinga greituma? Dabar akys i stcroixa avida krypsta. Bet jauciu vel ilga imciau - 2.92 m. jei jau tas netiktu, tada gal trumpesni.

Xrapas
del jautrumo. gal as prie labai greitu kotu iprates, nes str1163 tai tikrai nepasirode man jautrus. jei stipriau vobleri patempi, tai vibracija jauti, bet letai, tai ranka kai kuriu vobleriu net nejausi, tik mattosi, kad virsunele virpa. Gal mano ranka kirvi laikyt labiau tinkama :)

#128464   Xrapas
 10 Lie 2009 09:24
ALEX rašė:...i ta pati diapazona kaip ir 1163, buvo numesta blizge su PROTOTIPU su kurio dabar kiek as supratau labai sekmingai gaudo Xrapas..
Kad gaudau sėkmingai- pasakyt negaliu, kolkas koto sąskaitoj tik du ešeriukai :oops: :-D
O kad gerai mėto- faktas kaip blynas :roll: . Blizgių ar gumų, tiesa, nemėginau, bet su jomis praktiškai ir negaudau :donknow' , patį spiningą pabandyt teko irgi tik kokias tris valandas, bet šiokie tokie įspūdžiai susidarė:
-mėtant tokius vobleriukus, kaip L- minnow 66 arba kitokius panašius su visokiais šratais ir vidinėm "long cast" sistemom skirtumas tikrai yra: gal ir ne toks akivaizdus, lyginant su Avid, bet tikrai daugiau nei 2 metrai ;-) .
O štai kai pabandžiau pačius "mylimiausius"- sąlyginai didelius, bet lengvus ir sunkiai skriejančius balzinius 9 cm Rapala SR ir SSR, NM Haka DD ir panašius- likau tikrai patenkintas. Atstumo specialiai nematavau, bet tokius masalus Loomis meta tikrai gerokai toliau.
Pats metimas šiek tiek netradicinis- lengvas greitėjantis mostas/judesys riešu, kažkas panašaus, lyg užmetinėtum ilgą plūdinę meškerę viena ranka...na, net nežinau, kaip paaiškint :neutral: . Gražiausiai gaunasi, kai mesdamas pirštu jauti masaliuko svorį, o paskui tam tikru momentu spiningas iš tavęs jį lygtai “atima” ir toliau meta pats. Jokių staigių, energingų judesių, jokių “hot shoot'ų”- tik suteiki pradinį pagreitį, o toliau kotas dirba pats. Kažką panašaus jau patyriau su 1024GL2, na bet GLX variante šitai dar akivaizdžiau. Teko truputį pasipraktikuoti su metimo technika, bet rezultatais likau patenkintas. Turiu iškart pasakyt: toks koto valdymas tikrai gan specifinis, ilgą laiką gaudžiusiam su extrafastais gali pasirodyt nelabai priimtinas, o kotas priskirtas "šlangų/karvauodegių" kategorijai :-D . O faktiškai- tai tiesiog visiškai kitokių savybių, lyginant kad ir su tuo pačiu AVID kotas.
Na o dėl jautrumo jau rašiau- mano akim žiūrint- sočiai. Dėl išlinkimo traukiant- nežinau, kaip STR 1163, bet su šituo mėčiau ALEX Tango 8 su tikrai dideliu liežuviu, ne mažesnę "lopetą" turintį DT 16: traukiant stovinčiam vandeny greičiu, kurį skaitau normaliu ;-) jokių nepatogumų dėl koto nejaučiau.
Visumoj kotas labai patiko :grin: .

#129042   SauliusM
 13 Lie 2009 19:59
cesius rašė:Sauliukui reiketu pradet ka nors det y fotoreportazus :)
nu panasu, kad teks pradet fotika i zvejybas tasytis, nors niekad to nedariau...o gal kas nors fotoreporteriu man pabut nori?

o siaip tai kazkas del st.croix trumpf kotu klause. tai vienzo buvau uzlekes i fabus siandien. belikes tik vienas 2,6m su uzmetimu iki 2 unciju. visus kitus sake moment ispardave tik gave. vienzo kaino jo pas juos 400 Lt. bet nuolaidu sistema pas juos lanksti ir kaip supratau, jei reiks, tai bus pigiau nei larus. kokybe? nu ka as zinau. viskas kaip ir savo vietoj. nieko ypatingo kazko, bet kaip uz tokia kaina, tai parodykit geriau...

#129265   ramkis
 14 Lie 2009 16:12
Tanius rašė:Kas cia nervingas dar klausimas :-D :-D Beja koky jaxono mikro dziga turi Ramki?
Jaxon Odeon Microjig 210 1-5gr. Bet paseno, tai ieskau modernesnio ir dar geresnio, kaip ne kaip 6 sezonai ir tik 1 luzis(bet cia per savo durna gaubli). Visokiu daug apziurejau ir lyg radau. Na pravda kainike siek tiek dantukus rodo, bet mastau. Nes kaip paciupijau tai kelias dienas su anuo ir guliau ir keliau :lol: Tiesa ciupinejau ir bandziau tik si modeli SDFL228LS, bet noretusi sito SDFL220ULS. Cia daugiau http://fish.shimano-eu.com/publish/cont ... g_uls.html

Bet kiek girdejau ant LT tik SDFL228LS, o gal ten buvo SDF228ULS, net pats nezinau bet buvau bardzo patenkintas. Liuks kotelis micro jigui.

#129958   SauliusM
 16 Lie 2009 17:14
SauliusM rašė:
Airis rašė:galvojau apie 2.40-2.60 is valties pats tas. uzteks iki 21g.galios bus per akis.
jei 2,4 tai uzteks 21, bet jei 2,6 tai gali ir mazoka pasirodyt... o siaip tai man 2,6 ir nuo kranto pats tas.
Airi, beje, situo konkreciu atveju jei tau per brangus malonumas nepasirodytu siulyciau paziuret i G.Loomis STR1025S-GL3, St.Croix Avid AVS86MHF2 arba Lamiglas Certified Pro X 86 MTS.
Bent vienas is situ triju mano supratimu tau turetu tikrai tikt.

As asmeniskai rinkciaus avida, bet iskart parasau, kad cia tik mano subjektyvi nuomone ir daugiau nieko ir del ko ir kodel nekomentuosiu. nes paskui vel nusitampymai prasides.

#130054   OMar
 16 Lie 2009 20:42
judesys rašė:kas zinot kiek spiningo laikiklis kainuoja? pvz. kaip velkiauji,kad spinui isistatyt:)
Pats paprasciausias plastmasinis pri valties borto tvirtinamas apie 30-40Lt
Kiti nuo 60 ir i virsu

#130060   SauliusM
 16 Lie 2009 21:07
Airis rašė:as juk zvejoju su tuo avs 9'6 iki 17.5g.matyt reikia trumpesnio
nu plia, tu dar syk paziurek ka as tau prasiau :lol: ten ne 9'6'' o 8'6'' parasyta ir ne iki 17.5 o iki 28gr... patikek, sitie du kotai skirtusi kaip diena ir naktis.
beje, kiek jau tu siandien ziuronu praziuret spejai? :roll:

#130113   Xrapas
 17 Lie 2009 07:22
arunas777 rašė:...Kam zvejojent is valties reikalingas 2.4m kotas, ar neuztektu iki 7 pedu. :donknow'...
Pritariu, bet gaudau ir su 180 cm, ir su 270 cm, ir su 300 cm. :lol:
Nepastebėjau, kad ilgis kuo nors trukdytų :donknow'

#130114   rytukas
 17 Lie 2009 07:29
yra eilė nepatogumų, ypač mažesnėse valtyse. ypač kai užsimeta valas per paskutinį žiedelį. aš diskomforto tais atvejais nejaučiu, žvejoju iš valties vienas, valtis 280+pseudo kietas dugnas.

Xrapas rašė:Pritariu, bet gaudau ir su 180 cm, ir su 270 cm, ir su 300 cm. :lol:

#130116   OMar
 17 Lie 2009 07:35
Esme ne spino ilgyje zvejojant is valties, o rankenos ilgyje. Jei zvejoji atsisedes ir dar is ufimkos - tikrai nepatogu. Dauguma renkasi trumpus spiningus zvejybai is valties nes ju rankenos buna trumpos (aisku isskyrus kelis gamintojus). Dabar populerejant micro spiningams, jau visi persimeta ant trumpu rankenu net ir ilgesniems lengviems spinams.
Tokia rinka.

#130117   blight
 17 Lie 2009 07:46
Laukinis rašė:turiu catana super sensitive........nu uz tokia kaina tai vertas demesio kotas......
Airis rašė:o koks pas tavi uzmetimas?nes galvojau imti iki 21, jeikas 28pames manau.
SauliusM rašė:pamest tai gal ir pames, bet kai tu ji sitaip perkrausi tai ar tu su juo paskui galvakabli atkelsi nuo dugno normaliai ir ar ans tau bus jautrus letenon kad ir su visais ten tais vibratoriais?
Airis rašė:28 labai retai prireikia. svarbiausia 14 gerai jausti.
SauliusM rašė:taigi avida turi, ka jis tau 14 gr netinka? :shock: manai shimano uz 100lt geriau bus? :shock:
Airis rašė:avidas iki 17.5g per galune sunkiai rodo ir nera skambus net ir prie 21g.jei stipresnis vejas turi i vala ziureti. ar bus geriau uz 2//lt(catana tiek kainuoja) nezinau.reikia klaust Laukinio.
SauliusM rašė:tai kuo tu ji daugiau apkrausi tuo jis maziau skambus. to uzmetimo svorio avidas kaip pas tave tai nei su 21 nei su 17gr neskambus. bet su 12-14gr jau turbut turetu jaustis. nors nebandziau ano su tokiais svoriais jei atvirai. reiks pabandyt kada prie progos. bet bijau kad su shimano ta pati pasaka bus. jei nori ne pagal galune vepsot o kad i ranka skambetu tai as tavo vietoj ziureciau i ne ilgesni nei 2,6m ir minimum su uzmetimu iki 28gr o tai dar geriau ir iki 35gr. vo tada tai skambes tau taip, kad kaip kazkas rase, pliombos is dantu isbyres. bet aisku pagal galune maziau tada matysi. tu su mano senuoju avidu bandei kada zvejot ar ne? nebepamenu dabar. nors cia jau visai nebe UL spiningu tema... ai beje, tavo daiwa tik nutiuninguota tai ir i ranka skamba ir pagal virsune matos ir nulengvinus 2 val 28gr atmeciau ir rankos nepavargo, bet as tau jos dabar ir uz 4x brangiau atgal neparduociau :-D
Vaidis rašė:turiu catana tą senesnį, ne sensitive, mėtau ir 21 ir 28g, no problem, ir dugną jaučiu ir per nagus gaunu gerai kai starkinis jama :roll: 5-20g, 2,40cm :roll: , su 28 gaudant jau jaučiasi, kad perkrautas yra, bet nieko tokio, šalutinis poveikis nepastebėtas :-D

#130169   Taacis
 17 Lie 2009 10:59
Xrapas rašė:
arunas777 rašė:...Kam zvejojent is valties reikalingas 2.4m kotas, ar neuztektu iki 7 pedu. :donknow'...
Pritariu, bet gaudau ir su 180 cm, ir su 270 cm, ir su 300 cm. :lol:
Mann tai ilgis trukdo zhuvy paimti. O su 6'6" ir trumpa rankena (kas man labai svarbu, bo nemegstu rankenu, kurios uzh liemenes kliuna)- pac smagumas...

#130178   Xrapas
 17 Lie 2009 11:52
arunas777 rašė:...trumpesnis kotas visa laika bus lengvesnis ir smagesnis...
Mano nuomone- labai subjektyvus teigimas :roll: :-D
Gaudau, pavyzdžiui, labai smagiu 213 cm koteliu, sveriančiu 145 gr., ir ne mažiau smagiu 305 cm., sveriančiu 125 gr.

#130183   Vitolis
 17 Lie 2009 12:13
Visa savo ryboko amziu gaudziau su spinais uztektinai ilgom rankenom. Dabartiniu metu daugiausiai naudoju spina ypac trumpa rankena. Noriu inprast, kadangi spinas tikrai prilipo prie rankos. Taciau per ta koto trumpuma (nors kotelis tikrai mazai sveria) ilgainiui pavargsta rankos rieshas, kuris ir taip jau kelinti metai pamaudzia. Tai vat ir nejauciu super komforto. Kadangi turiu ir kita panashu, taciau jau su ilgesne rankena, tai vis dazniau paimu ir ji i rankas, taciau trumpojo lengvumas ir ypatingas jautrumas nugali. Bangdau priprast. Cia eina kalba apie zvejyba ish valties.

#130207   OMar
 17 Lie 2009 13:45
jo...2,60m buna su ilga rankena, buna sutrumpa..ir vel viskas susivele..pas mane Jig and Cast Rozemeijer 1,95m, o rankena darbine, nuo jerk rites - 20 cm. Nu nenuskausta man jos. Itariu kad mazai trumpa rankena irgi negerai. Turi buti arba labai trumpa arba ilga..

#130239   mcdee
 17 Lie 2009 19:11
Na bent jau man su su 2.70m spinu is ufimkos jokiu bedu lydeka isikelt, gaunasi kad spino rankenos likutis nuo rites ties kuria laikai, glaudziasi prie alkunes ir taip netgi tvirciau ji laikai, riesas maziau apsikrauna, o kita ranka capt uz kupros ir i valti (kol kas pagavau tik tokias kurias eina suiimt uz kupros :-D). Bet va jeigu nori su lengvais masalais pazaist, tada pajunti trumpo lengvo koto privalumus, o ypac trumpos rankenos...

#130304   adema
 18 Lie 2009 20:26
sveiki,na as galbut paklausiu cia ne i tema :) taciau nzn kur daugiau klausti....ar imanoma kaip nors priklijuoti nuluzusia anglies pluosto virsunele?

#130306   SauliusM
 18 Lie 2009 20:31
imanoma :-D i storesne dali kisi kito kokio anglies pluosto vtulke o ant jo uzmauni ta nuluzusi gala ir priklijuoji. bet geriau nest kokiam meistrui spec tuo uzsiimanciam jei niekad nesi dares ir susimoket kokiu 30 lt uz remonta.
dar gali cia pasiskaityt:
http://www.vlasenko.ru/1500-nnn/1521-txt.htm
ir isvis sita tema ne apie tai :-D

#133015   Tomas_G
 07 Rgp 2009 18:46
Sveiki, ka patartumet is Croixu o gal ir is kitu firmu lydekoms, pagrinde ezeruose naudociau, retai upese:) ilgis nuo 260 i virsu:) zvejyba vobleriu ir sukriukemis, jokiu gumu. laukiu patarimo.
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė