Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#130023   SauliusM
 16 Lie 2009 19:55
Airis rašė:kad ta tavo rite senoviska buvo, nors mano vienas stradikas dar nuo 96 sukasi :roll:
pats tu senoviskas :lol: o jei lentynoj guli ir tik karta metuose tepanaudoji, nu tai jo, amziu visa suktis gali :-D

#130024   Airis
 16 Lie 2009 19:56
SauliusM rašė:
Airis rašė:kad ta tavo rite senoviska buvo, nors mano vienas stradikas dar nuo 96 sukasi :roll:
pats tu senoviskas :lol: o jei lentynoj guli ir tik karta metuose tepanaudoji, nu tai jo, amziu visa suktis gali :-D
na surask ir idek fotke, paziuresim. as savojo nerandu ;-)

#130029   Lamiglas
 16 Lie 2009 20:03
SauliusM rašė:DAMas man brangus kaip atsiminimas, o stradicu neimsiu daugiau, jei japoniska per du metus uzmusiau, tai malaizijietiskas kad ir pats geriausias vistiek ilgiau netarnaus. nu netikiu, kad ten kokie stebuklai butu. beje, kai nusipirkau stradic rite i ja susivyniojau PE super vala. tai va, ritei jau ragai, o valas dar laiko. :-D nu cia tik siaip, tarp kitko :lol:
kokeis masalais gaudei kad taip greit papylei ir kas ritei atsitiko

#130039   SauliusM
 16 Lie 2009 20:15
Lamiglas rašė:
SauliusM rašė:DAMas man brangus kaip atsiminimas, o stradicu neimsiu daugiau, jei japoniska per du metus uzmusiau, tai malaizijietiskas kad ir pats geriausias vistiek ilgiau netarnaus. nu netikiu, kad ten kokie stebuklai butu. beje, kai nusipirkau stradic rite i ja susivyniojau PE super vala. tai va, ritei jau ragai, o valas dar laiko. :-D nu cia tik siaip, tarp kitko :lol:
kokeis masalais gaudei kad taip greit papylei ir kas ritei atsitiko
kas atsitiko tai gal gytis tiksliau diagnozuos ja isardes. o gaudziau pagrinde 21-28gr masalais, nu manau pats supranti kokiais.

#130042   SauliusM
 16 Lie 2009 20:17
Airis rašė:
SauliusM rašė:
na surask ir idek fotke, paziuresim. as savojo nerandu ;-)
nu va cia fotkikes yra ano:
http://forum.aventurilapescuit.ro/viewt ... 44b9443505

#130043   Airis
 16 Lie 2009 20:18
sakiau tau, kad smelis blogas tepalas, o tu ne , bus gerai :-D

#130045   SauliusM
 16 Lie 2009 20:20
Airis rašė:sakiau tau, kad smelis blogas tepalas, o tu ne , bus gerai :-D
:-D

#130064   Grazwis
 16 Lie 2009 21:23
sveiki visi. Norejau pasitikslinti shimano stellu turetojus. Pas mane 1000FB ir frikcinis stabdis dirba be jokio garso, zuviai vala atiduoda tyliai, muse gali isgirsti skrendant. Norejau pasiteirauti,gal mano ritukei kazkas negerai, o gal cia stellu toks darbas ir be reikalo kilo laive maistas. Svarbiausia, kad ja jau antras sezonas zvejoju ir tik dabar pastebejau :lol:

#130076   eimantasv
 16 Lie 2009 21:34
gerai rites sutepa toks tepalas kur tepa mazdom vairo velenus,tas tepalas kainuoja 100 lituokliu :)

#130077   SauliusM
 16 Lie 2009 21:37
judesys rašė:gerai rites sutepa toks tepalas kur tepa mazdom vairo velenus,tas tepalas kainuoja 100 lituokliu :)
ne nu, apsivoshiu tuoj :lol: :lol: :lol: :-D o siaip tai margarinas Rama irgi labai gerai rites sutepa :-D

#130079   kazbekas
 16 Lie 2009 21:58
judesys rašė:gerai rites sutepa toks tepalas kur tepa mazdom vairo velenus,tas tepalas kainuoja 100 lituokliu :)
ziuriu vaikinas labai praktiskas, tik nelabai protingas. kol kas gal netersk temu, kol dar tepi rites batu tepalu. nes siaip tai cia zmones info iesko, o ne svaiciojimu.

#130080   eimantasv
 16 Lie 2009 22:01
nu,bet ir rimti.. :grin:

#130081   HIPIS
 16 Lie 2009 22:15
Grazwis rašė:sveiki visi. Norejau pasitikslinti shimano stellu turetojus. Pas mane 1000FB ir frikcinis stabdis dirba be jokio garso, zuviai vala atiduoda tyliai, muse gali isgirsti skrendant. Norejau pasiteirauti,gal mano ritukei kazkas negerai, o gal cia stellu toks darbas ir be reikalo kilo laive maistas. Svarbiausia, kad ja jau antras sezonas zvejoju ir tik dabar pastebejau :lol:

Pas maniske New07 Stelike 2000....be jokiu raideliu...bugnas i viena puse sukas su garsu i kita ne :roll: dar as ten nelabai lindau bet gal kai bugna kadu buvai nuemes matei kad ant asies yra toks juodas ,,plastikinis-duraliumininis'' dantratis..tai bugnelije turi but toks poros milimetru dantuks islindes sale tokio plasmasinio juodo tasko ... va jis ir kele ta garsa besibraugdamas per ta juoda krumplerati ant asies....nusiimk bugna ir paziurek ;-) ....na cia tik tuo atveju kad musu Stelikiu mehanizmai panasus...Nes ankstesniu ir dabartiniu NEW... tai bugnas visiskai kitoks..

ps. o aplamai ar patenkintas Stelike.. ;-)

#130090   Grazwis
 16 Lie 2009 23:08
HIPIS rašė:
Grazwis rašė:sveiki visi. Norejau pasitikslinti...oks..

Aciu uz info , rytoj pabandysiu uzmesti aki. Kas del stelos, siai minutei esu labai patenkintas, tai mano numero uno twicui iki 7-8 cm vobliku. Didesnius keicia twinpoweris 2000. Abiem siais modeliais dar neteko nusiwilti ir tikiuosi, kad tai tesis dar kuri laika ;)

#130094   Tanius
 16 Lie 2009 23:15
SauliauM, ee zinau, kad ne ka teismanau, bet nu mano manymu rite ta tavo tikrai gera, ir brangi, gal tiesiog truputy per silpna pasirinkai tokiom galvom?

#130109   Xrapas
 17 Lie 2009 07:07
Grazwis rašė:... gal cia stellu toks darbas ...
Schema kita, bet pažiūrėk- jei ant ašies po būgneliu yra detalė ("terkšlė"), panaši į 11531, tarškėti turėtų.
http://fish.shimano-eu.com/media/fishin ... 670706.pdf

#130155   gytis
 17 Lie 2009 09:55
manoji airyti 3012 irgi tokio pat principo, nes mechanizmas mazas, kaip ant 2500 shimano,

Jauciu kad dar netepet rites, nes Daiwos Airity, Luvias, Fuego eina tokiu pat mechanizmu (korpusas is Zaion kompozito), ir varantis krumplis 3000-uke ten DIDELIS (ta prasme pagal diametra toks pat ar net didesnis nei Shimano 4000). Net keista, kaip konstruktoriai ibruko toki dideli krumli i toki maza korpusa. Tai labai verta demesio rituke, ypac juriniam laitui. :-D

#130157   gytis
 17 Lie 2009 10:04
SauliusM rašė:gyti, as rankena su tokiu paciu sriegiu jau nuo keliu skirtingu riciu buvau rades. tik viena problema, jas visas kai isuki tai jos isiremia i korpusa ir isvis nesisuka. :-D
Nu Browningo rankena be jokiu atsvaru i vieta stojo kaip (o gal geriau kaip) originalas. Vibraciju nerasta. Jei turi rankenu su tuo griobanu kairiniu M5, tai "idy zdies", man maziau problemu bus. Jei iskart netiks, tai pofig, pratekinsim.

#130158   HIPIS
 17 Lie 2009 10:04
Xrapas rašė:
Grazwis rašė:... gal cia stellu toks darbas ...
Schema kita, bet pažiūrėk- jei ant ašies po būgneliu yra detalė ("terkšlė"), panaši į 11531, tarškėti turėtų.
http://fish.shimano-eu.com/media/fishin ... 670706.pdf

O tas dantuks tai ....8070 del kurio kaskokio finto ir gali to garso nebut :roll: nes tas krumplis tai tikrai bus....nu bet cia reik ziuret ir pasitelkt ,,LOGIKA,, :lol:

#130161   HIPIS
 17 Lie 2009 10:17
Grazwis rašė:
HIPIS rašė:
Grazwis rašė:sveiki visi. Norejau pasitikslinti...oks..

Aciu uz info , rytoj pabandysiu uzmesti aki. Kas del stelos, siai minutei esu labai patenkintas, tai mano numero uno twicui iki 7-8 cm vobliku. Didesnius keicia twinpoweris 2000. Abiem siais modeliais dar neteko nusiwilti ir tikiuosi, kad tai tesis dar kuri laika ;)
Kolkas ir man su Stelike tik ,,verigut'' ::liux po jos sunku su kita rite zvejot :( tikrai kaskas netaip rodos... nesuprantu kaip kitiems jos nei laiko nei patinka...matyt peraukstus isivaizduojamus reikalavimus buvo uzsikele daiktui, reklama patikeje...ir bande patikrint ar tikrai ji neuzmusama, nu ir apturejo dziaugsmo.. cia taip pat kaip ir spininguos ,, nesulauzomu kotu ner'' tik ribos skires ;-)
Beto ir su STRADIKU vieniems sezonas kitiems desimtmetis intencivaus naudojimo o rite tai ta pati... taip sakant ,,sila jest uma nenado'':lol:

ps. nereik noret kad Stella uz 500$..laikytu tiek pat kaip tos kur perlipa gerokai 1000$...cia visai kitos rites .. o reklama tai viena ;-)

#130165   HIPIS
 17 Lie 2009 10:45
Nu kai jau pradejau... :lol:
Gal kas kur esat uzeje Shimano riciu raidiniu koduociu isifravima.. :?:
Kaika ir pats bandimu keliu zinau..kaika geri zmones paprotino, bet vistiek ju ten ennnn. :shock:
pvz. XTB-XTA-,,XT 4000 RB,,-SRB-SFC-RB-SFB-XTE A-
-FA-FB- FD-FI -FC-FE......ir tttt.
pvz. Vien stradiku su priekiniu stabdziu gali but..
FB
FC
FI
FD
SFC
MGFB...ir cia tikrai nevisi..

O dar ir kainu skirtumai vien nuo tu raideliu, zenklus
Pvz ...Stella FB nuo Stelos FD...skirias kaskur .. 500LT.. :shock: :roll:
O dar Stellos ir kitos isvis be raideliu..

Tai va ir kilo idomumas susizinot kas cia ir nuo ko tai priklauso...

#130167   gytis
 17 Lie 2009 10:54
HIPIS rašė:Nu kai jau pradejau... :lol:
Gal kas kur esat uzeje Shimano riciu raidiniu koduociu isifravima.. :?:
Kaika ir pats bandimu keliu zinau..kaika geri zmones paprotino, bet vistiek ju ten ennnn. :shock:
pvz. XTB-XTA-,,XT 4000 RB,,-SRB-SFC-RB-SFB-XTE A-
-FA-FB- FD-FI -FC-FE......ir tttt.
pvz. Vien stradiku su priekiniu stabdziu gali but..
FB
FC
FI
FD
SFC
MGFB...ir cia tikrai nevisi..

O dar ir kainu skirtumai vien nuo tu raideliu, zenklus
Pvz ...Stella FB nuo Stelos FD...skirias kaskur .. 500LT.. :shock: :roll:
O dar Stellos ir kitos isvis be raideliu..

Tai va ir kilo idomumas susizinot kas cia ir nuo ko tai priklauso...
Nu gal kas labiau paprotins, bet pirma raide reiskia stabdzio konstrukcia_ F- priekinis stabdis, R- stabdis uodegoj. Jei yra "S", tai bus seklus bugnelis, ir dazniausiai mazesnis mechanizmas, jei yra MG, tai turesit rite magnio korpusu. :roll: Nu o apie modelius tegul Xrapas aiskina...

#130168   DainiusM
 17 Lie 2009 10:57
Be raideliu- japonu rinkai berods.
F- priekinis stabdis, R- galinis stabdis;
Antra raide (A;B;D ir t.t.) kelintas modelis serijoje (Tarkim pirmoji stelos modifikacija su priekiniu stabdziu- FA)
MG- magnio korpusas;
S pries kitas raides jei neklystu berods vienu dydziu mazesnis kunas (tarkim 2000 ritei su S raide kunas 1000 o bugnas 2000)... gal ka pagrybavau, bet manau taip. :roll:

#130171   blight
 17 Lie 2009 11:00
niuxa rašė:S pries kitas raides jei neklystu berods vienu dydziu mazesnis kunas (tarkim 2000 ritei su S raide kunas 1000 o bugnas 2000)... gal ka pagrybavau, bet manau taip. :roll:
Cia butu C raide (compact size), pvz biomaster C2000.
S kaip ir gytis sako - seklintas bugniukas (shallow spool) - pvz biomaster 2500S.
Paskutinį kartą redagavo 1 blight. Iš viso redaguota 17 kartus.

#130174   Airis
 17 Lie 2009 11:07
gytis rašė:manoji airyti 3012 irgi tokio pat principo, nes mechanizmas mazas, kaip ant 2500 shimano,

Jauciu kad dar netepet rites, nes Daiwos Airity, Luvias, Fuego eina tokiu pat mechanizmu (korpusas is Zaion kompozito), ir varantis krumplis 3000-uke ten DIDELIS (ta prasme pagal diametra toks pat ar net didesnis nei Shimano 4000). Net keista, kaip konstruktoriai ibruko toki dideli krumli i toki maza korpusa. Tai labai verta demesio rituke, ypac juriniam laitui. :-D
kad krumpliaratis didelis, tai gali buti, nes jinai skaitosi match tipo rite su greitu perdavimu ir valo suvynioja *pyp* vienu pasukimu.jurai gerai...ir netik .manau salacius dar gasdinsim nemune siais metais.

#130179   Grazwis
 17 Lie 2009 11:59
Xrapas rašė:
gytis rašė:Gera Xrapui, nei zodzio nepasakai, o tauta padekoja :-D
Čia, įtariu, už schemą Grazwis :-D
O dėl kodavimų praktiškai viskas atsakyta :donknow'

uz schema , uz schema , o cituoti stengiuosi tik tuo atweju, kada manau be jos neis isikirsti i esme, stengiuosi kuo maziau foruma tersti ;-)

#130184   SauliusM
 17 Lie 2009 12:16
Airis rašė:kad krumpliaratis didelis, tai gali buti, nes jinai skaitosi match tipo rite su greitu perdavimu ir valo suvynioja *pyp* vienu pasukimu.jurai gerai...ir netik .manau salacius dar gasdinsim nemune siais metais.
salaciam jinai butu pasaka, jei ne vienintelis jos minusas,- KAINA!!!

#130187   blight
 17 Lie 2009 12:19
Grazwis rašė:o cituoti stengiuosi tik tuo atweju, kada manau be jos neis isikirsti i esme, stengiuosi kuo maziau foruma tersti ;-)
Cituoti visada sweika ir gerai, bet tik reikiama teksto dali, o ne visa paklode kaip kai kas tai labai megsta daryt... Reikai tik nepatinget nutrint kas nereikalinga ;-)

#130194   Xrapas
 17 Lie 2009 12:48
gytis rašė:... Arba duodi kazka padabno, arba jau pac galvosiu ka prisabacinti...
ORION 102 tiks? Paskui, kai DAM bus damušta, rankenėlę galės gražint :-D
Ir dar namie kažkoks "kitaicas" su tokios pat konstrukcijos rankena :roll:

#130196   gytis
 17 Lie 2009 13:02
[quote="XrapasORION 102 tiks? Paskui, kai DAM bus damušta, rankenėlę galės gražint :-D
Ir dar namie kažkoks "kitaicas" su tokios pat konstrukcijos rankena :roll:[/quote]

Oriono rankena greiciausiai tiks, tik kad gerokai trumpesne uz originala (nu tipo bus truputi sunkiau sukti) :roll: O to DAM Saulius greiciausiai nedamus, tiesiog zmones tiek negyvena, kokia ten gera konstrukcija. Nu neveltui jis ta rituke gyre- konstrucija ::liux . Ten senas bet geras korejietis, vien 4cm ilgio nerzaveikes sliekas ko vertas!!!!
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė