Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, apranga, muselių rišimas, medžiagos

#124139   Ef
 16 Bir 2009 14:41
kotas na kaip foto viskas jame taspats :)
http://www.chronoleurre.fr/images/Image ... BLEFLY.jpg pradziai manau kasko rimtesnio gal nepirksiu :) na vala nusipirkau vision kadangi kitokiu palei kota nebuvo na uz "sniura" teko pamoket biski :evil:

#124144   cesius
 16 Bir 2009 15:17
Nesiraukyk del shniuro , nes suprasi jog be reikalo, jis gi daro viska uz tave :grin:

#124145   Ef
 16 Bir 2009 15:28
na ziuresim ryt leksiu baidyt zuvu po naktines redbuli ir iki upes :grin:

#124146   cesius
 16 Bir 2009 15:29
Jei tai pirmas kartas su muha siulau p-asiimti akinius ir kepurike :grin: :-D :-D

#124149   Ef
 16 Bir 2009 16:00
ok turiu kaskur gilei spintoi "panamke" tokia zalsva akiniu gaila neturiu na gal neapaksiu labai :roll:
Edit: hm gerai kadangi zalias as tai paklausiu paprasto dar klausimo kol nesusirisau visko savaip prie valo :) pradedant nuo galo backingo to visko kaskaip po ko eina ir turi buti na pvz ant bugnelio backingas prie bakingo tas sniukas ir t.t. jai nesunku kas parasykit nes kur skaiciau tai kad kai prie kackingo pririsus sniura tada kito gale is paprasto ar pinto valo pririsi 40 60cm papildoma pavadeli nes keiciant muses tas musem skirtas pavadelis trumpeja. tada prie to paprasto pavadelio risi ta tikraji pavadeli katra risi prie muses nieko nepraleidua ? :neutral:

#124170   ecka
 16 Bir 2009 17:38
viskas panasiai as darau taip;jeigu sausa,tai ,kad graziau paguldyt dedu konusini,jeigu berisinejant muhas jis sutrumpeja,tada prie konusinio darisu savo valo gala ir toliau sniurinu,kol jis man pasidaro trumpokas,tada situacija kartoju ;-) o gaudant nimfute konusinio visai nededu ,tik paprasta valo meskeres ilgio,o kai tingi slapia gaudant rist konusini,gaudau ant to pacio valo kur nimfute ir visa politika jeigu supratai? :-D

#124173   Ef
 16 Bir 2009 17:45
na del tu risimu tai taip supratau ta esme ir pns bet radau stai http://www.mullarkeys.co.uk/products/BL ... r-loop.jpg kiek supratau pagrindine esme jo neleist tan pavadeliui muselinio valo supjaustyt. tai pabandziau ant to kur pirkau su rite kai buvo vala pririsus biski stipriau timtelejus poto matos ispaudos nuo paprasto valo tai dbr ir mastau ar tas papildomai nuo muselinio sniuro kur sujingimas pirkti ira butinas daiktas ar ne kad bezvejojant nepabektu su visa musele. :neutral: :?

#124177   ecka
 16 Bir 2009 18:04
jeigu normaliai,tolygiai uzrisi,nieks tau nepabeks ;-) risu tiesiai ant sniuro ir nesuku sau galvos

#124367   Ef
 17 Bir 2009 15:37
na susirisau taip kaip isejo biski sudinai na bet tinka pazaist na ka buvau jau islekes prabandyt tikejas kasko baisaus ir sunkaus uzmetimo na vala tai nera sunku ismest daugiau sunkiau pratemt musyte graziai vandens pavirsiumi na 3 raudeles susigunde musele :lol: :roll:

#124372   cesius
 17 Bir 2009 18:09
Va cia didziausia nesamone ir yra , pirma kart y rankas ir butinai ant zuvies, paskui viskas nueina y antra plana ir zmogus nebegalvoja apie metima, tik zuvis, zuvis ....

#124373   cesius
 17 Bir 2009 18:10
Ef rašė:pratemt musyte graziai vandens pavirsiumi :roll:
Kas cia do mandras zvejybos buc, pratempt musyte :?: :?: :shock: :shock:

#124399   Ef
 17 Bir 2009 21:40
na ta prasme kaip pratemt numetus kai srove seklesniame vandenyje pagaudavo pvz ta sniura tai labai jau greit nunesdavo ta musele mano tai bandziau kaipnors biski timtelt kad grazia pakelk ir tik pavadeli palik ant vandens bet nevisad man tas gaudavos musele nuskesdavo na i zuvi nesiorentavau cia kaip pirmas zvejojimas daugiau buvo metimu bandymas bandziau ziurejau kaip geriau metas pacia technika bandziau nors siokios tokios zuvies sugavimas irgi dziugina :) tiesa ka patartumet zvejojant ezere ar tvenkinyje sausa muse ? :) kadangi sroves nera neisivaizduoju kaip ten su ja dirbt :neutral:

#124533   cesius
 18 Bir 2009 14:19
negaudyk su sausa , gaudyk su slapia ar nimfutem, uzmeti kek valioji ir renki tarp pirstu shniura po truputy :!:

#124542   Vegys
 18 Bir 2009 15:34
Gal kas nors kokį filmuką parekomenduos kaip reik rinkt šniūrą tarp pirštų ? Arba bent jau gal pasufleruos kaip paiešką užduot ? Kitas dalykas - kaip žuvį traukt ? Nors ....Tiesą sakant, praverstų apskritai video info pradedančiąjam. Turiu tik vieną mokomąjį filmuką (rusiškas, ~ valandos laiko ar pan), kaip reik mėtyt

Savaitgalį bandžiau laimę, kiršlys užkibo, ale kolei aš nezgrabnai traukiau, jis pabėgo ;-)

#124546   senuks
 18 Bir 2009 16:06
:-D Ai tai Vegy mačiau,kad glamžo kumstin ir psio,bet man kažkaip zgrabniau gaunas su patempimukais :lol: Ale patikėk brol,kai pakiba šapalninkas virš kilo,pradž galvojau-tai kaip ma daba jį ištraukti :-D niu bet koc muselinis sava darbą padari,labai puikiai amortizavo-tai taip ir vazylinomės aš tūda,šapals siūda,po kol pavargo ir uvalia :-D

#124549   cesius
 18 Bir 2009 16:20
Siandien su Diego pavarem, bus reportaziuks ::liux

#124551   cesius
 18 Bir 2009 16:41
Vegys rašė:Gal kas nors kokį filmuką parekomenduos kaip reik rinkt šniūrą tarp pirštų ? Arba bent jau gal pasufleruos kaip paiešką užduot ? Kitas dalykas - kaip žuvį traukt ? Nors ....Tiesą sakant, praverstų apskritai video info pradedančiąjam. Turiu tik vieną mokomąjį filmuką (rusiškas, ~ valandos laiko ar pan), kaip reik mėtyt

Savaitgalį bandžiau laimę, kiršlys užkibo, ale kolei aš nezgrabnai traukiau, jis pabėgo ;-)
Jei rasi laida kur Makaule museliauja , tikrai pamatysi kaip jis surinkineja shniura, Valukonio mokykla :grin:

#124778   Ef
 19 Bir 2009 21:18
cesius rašė:negaudyk su sausa , gaudyk su slapia ar nimfutem, uzmeti kek valioji ir renki tarp pirstu shniura po truputy :!:
mmm wf5f tam tiks ? :)

#124806   cesius
 20 Bir 2009 06:53
Zinoma tiks :!:

#124898   Pjovejas
 20 Bir 2009 23:30
Vegy, jei reikia info su vaizdu siokiu tokiu - yra pilna youtube prikrauta, tik netingek pasiieskot...neverta visko kraut i foruma, vistiek naujokai senu postu neskaito....
Ef, Del museliavimo ezere: valas tavo tinka, pagrindinis taikinys - raudes, muse - slapia, arba nimfa nesunki, kad letai grimztu dugnan, zvejybos budas - tarp zoliu, leliju....ir tikrai nereikia mesti kuo toliau, kaip Cesius sako, ir surinkineti vala - gaidys....cia tinka tik lydzekom ir eseriam......
sekmes zvejyboj, pranesk kaip sekesi...

#124935   cesius
 21 Bir 2009 15:11
Tai nori pasakyt kad surinkinet shniura yra gaidys :?: Ar bent bandei kada baltai tai pritaikyt kad sneki :grin:

#125992   Tegunas
 27 Bir 2009 21:09
Stovinčiam vandeny būtinas surinkinėjimas; nes kaip kitaip išjudinsi tą ramybę; nebent, kai ką tik pasodini muselę ant vandens paviršiaus
Tėkmėje ir srovėje surinkinėjimas - priešas: daugiau ne naudos; aš turiu omeny museles: šlapios, nimfos; surinkinėti reikia strimerius
Na jei Valukonis(mano mokinys)dar po šiai dienai tebesurinkinėja museles, tai užsibuvo muselinės kelyje arba labiau tikisi ant provokacijos :grin:

#126563   adema
 29 Bir 2009 19:31
galite imesti informacijos apie nuoseklu muselines rites paruosima? ;-)Truputi nesuprantu kiek ten valu pripint reikia.....

#126570   cesius
 29 Bir 2009 19:40
kas neaisku: rite , bakingas, shniuras , konusinis pavadis, paskui darisineji mono galus kiek sunaudoji berisdams muses

#126705   adema
 30 Bir 2009 09:59
tas bakingas,kas tj per valas?kiek jo reikia?man tik del jo truputi buvo ir neaisku.. :?

#126715   cesius
 30 Bir 2009 10:34
bacingas tai ryskiu spalvu spec paklotas po shniuru ispildyti ritei, ar kovoti su zuvimi, nes shniuras buna tik 30m, bakingui kaip ir spininginem ritem galima naudot ir visokius pintukus :grin:

#126716   Ef
 30 Bir 2009 10:47
na pasakysiu trumpai as irgi neperdaugiausei gaudziaus na ir dbr dar yra dauk ko nzn ir tik siom dienom museles pradesiu rist :twisted: (biski ne i tema) bet bakingo nepirkau kaskaip :) pati muselini sniura pririsau prie bugnelio otliau nusipirkau pavadeli http://di1.shopping.com/images1/pi/a5/2 ... ack+Of.jpg rilgiai ploniai storiai ten jau skirtingi pasirinksi pats prie valo tada dar nusipirkau ta gumini toki kad prispaust (bandziau tiesei jau ta konusini pavadeli rist prie sniuro bet na kartais uzknisdavo tas mazgelis vistiek strikdavo ant paskutinio ziedo...) na ir jau pabaigai konusinis pavadelis is valo :) http://www.killroys.com/knots/knots.htm stai mazgai katru prireiks :cool:

#126732   adema
 30 Bir 2009 12:36
o konusinis pavadelis mazdaug meskeres ilgio?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė