Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#120199   blight
 28 Geg 2009 13:39
Meiho tikrai neblogos, bet ir kaina lyginant su Xrapo 10x didesne :? Salmolitoj ju nemazai buvo, bet dabar tik keleta likusiu ish pernai metu vezimo :roll:

#120214   Xrapas
 28 Geg 2009 14:50
cesius rašė:As zinoma neturiu tek voblu kiek tu, bet jei deciau visus po viena atskirai tai kokio dydzio ta deze tada gausis :shock: :roll: :oops: , na cia zinoma is valties tai pofik , bet krantu...
O žinai, nepatingėjau- paskaičiavau (turintiems silpnus nervus geriau neskaityti :-D )...
Truputį modifikavus tas "norfines dėžutes"- išpjovus skersines pertvarėles viršutinės dalies kraštiniuose skyriuose ir įdėjus tas savadarbes plastikines pertvaras apačion, tokion dėžutėn telpa 6 vnt 5- 7cm. ir tiek pat iki 10 cm. voblerių.
Tokion nedidelėn 230X220X120mm tašelėn:

Paveikslėlis

telpa 4 dėžutės, arba 48 vobleriai. Jei yra toks noras :lol: , į priekinę uždėtinę tašės kišenę telpa dvi tokios dėžutes su dar 24 mikromasalais:

Paveikslėlis

viso ~ 70 masalų, ir visi atskiruose skyriuose :-D
"Projekto kaina"- 24 Lt už dėžutes ir ~ 15 Lt už tašę ;-) ...

#120219   linkaz
 28 Geg 2009 15:37
:gutgut

ir privalumas tokiu nedideliu dezuciu, kad galima isdestyt masalus "specializuotai",pvz.gaudymui tam tikromis salygomis, ar tam tikros rusies masalai vienoje dezutej... tada maziau paiesku...ir greitai istraukei-idejai .Praktiska.

#120452   senuks
 29 Geg 2009 15:54
:roll: Va daba skaitau aplink dėžikes ir pagalvoju apie savąsias :-D Nu jopštararai,užplauk bizinkis man kartais,susidedu visas krūvon ir pradedu rūšiuot.Šic čia,anas te :-D Po žvejobos-a kur anas kaži dinga :je-heh ,o tas mana puikusis įsilaminęs tarp bukaškinių vablikų :je-heh Nors noras yr visad palaikyt tvarką,tačiau dievapirštis nurodė,kad tam dvimetriui piliečiui tai neskirta :?Tai ir nešioju šią naštą :-D Tarp kitko,muselinė turi privalumą,viena dėžiki su musikėm,valiuks ir peiliuks :-D
Dar tęsiant priedų temą,esmi labai patenkinc DAM nešmeniu(tašike per petį :-D )Čia iš atsiliepimų DAM'ą dažnumoj nurašo,ale ji man gėris.Tik pasimuistai,ana atsliuogia tau priekin-RAZZ RAZZ-vabliks ar virpė pakeista.Tai va,daugiau nieka naujo vakarų fronte :cool:

#120454   cesius
 29 Geg 2009 15:59
senuks rašė::roll: ,muselinė turi privalumą,viena dėžiki su musikėm,valiuks ir peiliuks :-D
:cool:
Klysti brolau, dezuciu gal 6 vnt a kur dar visokiu diametru valai kokios 8 spules + vazelinai fuatantai, pavadeliai. Atkreipk demesy y muselines lemenes ir suprasi kad 23 kisenes mazokai :grin:

#120460   Vitolis
 29 Geg 2009 16:40
Senuks tesybi porina. ::liux Atrodo viska susitvarkai, ishdelioji pagal rushis, poreiki tai ar kitai zvejybai, taciau jau po pirmos zvejybos vel viskas susimakalave. Vyniojau ir ashen unt vobliku kabliu gumukes, taciau kai reik greit paskeist masaliecu, nes tik ka kliovinusi margashone esamo jau nelkibina, tai jau ner minties apie gumukes nuemima nuo vieno ir uzdejima ant kito vobliko. Shikanciu nieks nelaukia. Varau tikslinen Starkiu medzioklen. Pasiimu didziule Plano tashe, ishkraunu visa amunicija ir atsirenku masalus tai dienai i viena deze. Kitus palieku namie? Nifiga. O jei prireiks ko nors neeilinio (nors dazniausiai ir tu atsirinktu buna per akis) insidedi ir visu tashi su visais pricindalais. Po to viskas vel susimaisho ir vel pasaka be galo. Kur ta rast, kur ana. Va ir dabar, tik ka atsirinkau viska ko reiks starkiu ir esheriu zuklei visa savaite ar net dvi. Ishvarau i tevishke prie Kupishkio mariu. Ten ir malsiuos. Taciau yr aplink dar keletas ezereliu ir upeliu. tai ir vel suskroviau viska su keliom tashem, du spiningai, valtis su priekaba, el. variklis, akumai, pakrovejas, dar kede, kitos smulkmenos, ziuriu, kad zmonos rankinei jau vietos neber uazike. Pilna ne tik valtis, bet ir auto. Raiks matyt da ant stogo bagazine uzsikelt. :-D

#123899   espo
 15 Bir 2009 09:35
Sveiki, norejau paklausti apie sensas'o bombix atraktanta plesriom zuvim gaudyt. Lydekas, eserius vylioja geriau ar tai tik masalas zvejams? jei naudojat kaip tai darote, spiningo masalus juos apipurskaiut, jei gyva zuvele tai ja paipurskiate? ar verta tai tureti, pasidalinkite nuomuone.

#123904   audrutis
 15 Bir 2009 10:02
Pradejau dairytis poliarizuojanciu akiniu zuklei. Uzeinu i salmolitos elektronine parduotuve ir ten randu keleta vision akiniu modeliu, kuriu kaina 540 litu :shock: Gal zinot kas kodel jie ten taip nesveikai brangus ir kuom jie pranasesni uz poliarizuojancius akinius, katrie kastuoja iki 100 litu :?:

#123912   mcdee
 15 Bir 2009 10:57
O as paklausiau Cesiaus ir pagaliau radau man patinkancius akinius. Tiesa isbandyt prie vandens neteko, bet sake, kad poliarizuoti ir turi sertifikata. Kaip be butu egles turgus valdo :yaaah!

#123918   rytukas
 15 Bir 2009 11:52
aš nusipirkau tokius apgaubenčius, plastikinius, šviesiai rudus. kainavo 35Lt vilniuje algirdo g. ir atrodo padoriai. ir kad nuima nereikalingas polirizacijas irgi faktas. aš labai patenkintas.
lyginau kaip nuima atsipindžius žmonos originalūs polirizaciniai polaroidai (už 250Lt stikliniai) tai sakyčiau lygiai tas pats. nėra ko mokėti tų šimtų litų, jei tas pats 30Lt gali kainuot.
pastaruoju metu, kiek matau, brangus daiktas tampa net ne prabangos, o mados dalykas.

audrutis rašė:Pradejau dairytis poliarizuojanciu akiniu zuklei. Uzeinu i salmolitos elektronine parduotuve ir ten randu keleta vision akiniu modeliu, kuriu kaina 540 litu :shock: Gal zinot kas kodel jie ten taip nesveikai brangus ir kuom jie pranasesni uz poliarizuojancius akinius, katrie kastuoja iki 100 litu :?:

#123920   DainiusM
 15 Bir 2009 12:00
Na nezinau... as ir lyginau kaip nuima atspindzius rapalos akiniai uz mazdaug 100Lt ir noname uz 30Lt, tai su tais uz 30Lt kaip aklas po anu... bet geriau negu visai be akiniu. Nors speju ten ir spalva zaide ne paskutinej vietoj- rapaliniai rudi buvo stiklai, o tu kitu pilki. O nusipirkau vision`us geltonais stiklais, man- super :!:
to audrutis: o tie brangus kur visionai (500 ir daugiau) berods turi stiklus kurie priklausomai nuo sviesos intensyvumo uzsitamsina ar prasvieseja automatom, na ir gamintojas teigia, kad nesibraizo anie tipo... bet as pasiemiau is pigesnes linijos (su nuolaida gavosi apie 150 lietuvisku) ir kol kas tikrai labai davolnas. :roll:

#123921   audrutis
 15 Bir 2009 12:20
Va 150 litu tai cia jau sveiku protu suvokiama kaina, ne taip kaip 540 :roll: Reiks galvot, nes pas mane dar regejimas biski nusilpes, vairuoju su akiniais jau dazniausiai, tad mastau gal man reik daryt du viename, t.y. ir poliarizuojancius, ir padedancius geriau i toli matyt :roll: Bet is kitos puses regejimas mano silpnas ne taip ir stipriai, o ziurint pro poliarizuojancius akinius taskai, kuriuos reikia matyti, dazniausiai artimi :roll: hm, net nebezinau ka daryt.....

#123923   Skumbrotas
 15 Bir 2009 12:37
audrutis rašė:..., vairuoju su akiniais jau dazniausiai, tad mastau gal man reik daryt du viename, t.y. ir poliarizuojancius, ir padedancius geriau i toli matyt :roll: Bet is kitos puses regejimas mano silpnas ne taip ir stipriai, o ziurint pro poliarizuojancius akinius taskai, kuriuos reikia matyti, dazniausiai artimi :roll: hm, net nebezinau ka daryt.....
Seniai taip padariau. Poliarizuoti akiniai nepamainomi ir vairuojant, ypač kai šlapias afaltas, ar ledas, ar žiemą kai visur baltas sniegas. Vienu žodžiu akiniai su dioptrijom man ir žvejybai ir vairavimui.
Turiu dar vienus akinius su geltonais poliarizuotais stiklais, dvigubus - tie geltoni pasikelia ir lieka kiti paprasto stiklo. Akiniai apgaubia ir iš šonų. Geltoni labai praverčia apsiniaukusią dieną, netgi paryškiną vaizdą, be to praverčia vairuojant naktį. Tai šituos nunešiau į visioną ir man tuos baltus stiklus pakeitė į stiklus su dioptrijom. Galvojau kad nelabai įmanoma padaryti tokiems gaubtiems akiniams, pasirodo be problemų.

#123924   rukyk2
 15 Bir 2009 12:45
audrutis rašė: Reiks galvot, nes pas mane dar regejimas biski nusilpes, vairuoju su akiniais jau dazniausiai, tad mastau gal man reik daryt du viename, t.y. ir poliarizuojancius, ir padedancius geriau i toli matyt :roll: Bet is kitos puses regejimas mano silpnas ne taip ir stipriai, o ziurint pro poliarizuojancius akinius taskai, kuriuos reikia matyti, dazniausiai artimi :roll: hm, net nebezinau ka daryt.....
vo butent tik del zvejybos su poliarizuotais akiniais kontaktinius lesius nusipirkau :) O akiniu daug neieskojes paemiau Polaroid, tai su anais ir miesta galiu iseit i zvejyboj grazus buni :grin: Kainos nuo 130 iki 200. Viens minusas kad braizos jie. Mano manymu taskai i kuriuos ziuri pro akinius tikrai ne vien artimi ir geras motomumas yra butinas :cool:

#123925   gintars
 15 Bir 2009 13:05
Del pigiu poliarizuotu akiniu pritariu niuhai. turejau pigius noname tai su jais ilgiau pabuvus pradeda skaudet akis nors ir atspindzius nuima gerai, ir spalvos ziurint per juos ryskesnes atrodo, bet jautes dikomfortas su jais. siemet pavasary nusipirkau orginalius polaroidus, tai po pirmo uzsidejimo mano buvusieji noname buvo numesti i stalciu. su polaroidais nepavargsta akys gali kad ir visa diena su jais vaiksciot, nera jokio diskomforto kas budavo su tais pigiais

#123935   savas
 15 Bir 2009 14:29
Galimas variantas su uzkabinamais ant paprastu akiniu, kam regejimas prastesnis. Tampau tokius visur - ir zuklej, ir vairuodamas, ir siaip akis saugodamas, tik uzsegimo - atlenkimo mechanizmas truputi gremezdiskas, bet siaip patenkintas kaip uz 80 lituku.

#123937   rytukas
 15 Bir 2009 14:48
tai vat turėjai akinius pol. stiklais už 20Lt noname (nes brokelis buvo, tai numetė nuo 30), tai anie vargino, o dabar už 35 šviesiai rudi, tai labai gerai su jais. visur - dviratis, mašina - žūklė.
gintarux rašė:Del pigiu poliarizuotu akiniu pritariu niuhai. turejau pigius noname tai su jais ilgiau pabuvus pradeda skaudet akis nors ir atspindzius nuima gerai, ir spalvos ziurint per juos ryskesnes atrodo, bet jautes dikomfortas su jais. siemet pavasary nusipirkau orginalius polaroidus, tai po pirmo uzsidejimo mano buvusieji noname buvo numesti i stalciu. su polaroidais nepavargsta akys gali kad ir visa diena su jais vaiksciot, nera jokio diskomforto kas budavo su tais pigiais

#123939   kipsus
 15 Bir 2009 15:05
Skumbrotas rašė: Seniai taip padariau. Poliarizuoti akiniai nepamainomi ir vairuojant, ypač kai šlapias afaltas, ar ledas, ar žiemą kai visur baltas sniegas. Vienu žodžiu akiniai su dioptrijom man ir žvejybai ir vairavimui.
+1
Mano akiniai dabar virš 2 truputį, tai be dioptrijų nikaip nepavairuosi a nei pažvejosi. O pasivaikščiojus po partuotuves paaiškėjo, kad normalūs poliarizuoti stiklai su dioptrijos grubiai apie 300lt išeina - maždaug dvigubai brangiau nei analogiški nepoliarizuoti

#129962   lydekiukstis
 16 Lie 2009 17:36
Xrapas rašė: Aš kaip tik šiandien "Fanatikuose" aptikau, paėmiau būtent mikromasalams. 2 aukštų, 20 atskirų skyrelių, išmieros- 165X95X38 mm. Kainavo 6.70 Lt.

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
:-:help! gal kas mate tokiu kur Kaune? O "fanatikuose" Vilniuje, tai cia kurioje gatveje?

#129981   blight
 16 Lie 2009 18:56
lydekiukstis rašė: :-:help! gal kas mate tokiu kur Kaune? O "fanatikuose" Vilniuje, tai cia kurioje gatveje?
Vava, ash irgi tokiu uzsimaniau :-D . Kiek aplaksciau Kaune pardes (nebuvau tik Barakudoj), niekur tokiu nemaciau. Tad uzsisakiau ish vilniaus... Ka pavyko uztik patiem smulkiausiem guminukam - 6 skyriu, atidaromu kiekvieno atskirai mazike dezike. Masteliui deshineje shalia mazoji Salmo melyna dvipuse deze...
PaveikslėlisPaveikslėlis
Jei kam idomu, tai galima rast kur prekiauja Robinson Kreves pr., shalia Zuklio, na kur lydeka per visa stikla. Kaina 2.30 ;-)

#130031   Xrapas
 16 Lie 2009 20:04
lydekiukstis rašė:...O "fanatikuose" Vilniuje, tai cia kurioje gatveje..?
Kur prie "Banginio".
Bet šitų dėžučių ten jau nėra :n.nee:

#144414   meskius
 04 Spa 2009 18:20
na va laukiau atsiliepimu,bet nesulaukiau.tai va emiau ir nusipirkau http://www.rapalaworld.com/prowear.php? ... anV2Y0o%3D
esu pakankamai patenkintas siuo krepsiu,aisku turi pliusu ir minusu.privalumas didelis, kad jei vejoji isibridus tai yra patogu pasikeisti masalus,dezutes ant lipuku priklijuotos prie krepsio,patogu.na o is minusu tai jei ka daugiau nori pasiimti i zejyba tai nera kur ka deti,reiktu dar papildomai kuprines.

#144420   gintars
 04 Spa 2009 18:37
kur tu ja pirkai ir kiek mokejai. as ir ieskau konors panasaus, kiek suprantu tai ja gali nenusiemes nuo peciu atsidaryt ir atsidares dezute pasikeist masala

#144428   Vitolis
 04 Spa 2009 18:55
gintarux rašė:kur tu ja pirkai ir kiek mokejai. as ir ieskau konors panasaus, kiek suprantu tai ja gali nenusiemes nuo peciu atsidaryt ir atsidares dezute pasikeist masala
Tai cia matau tokia pat kai Zilvinas per savo atostogas pastoviai tampydavo. Gal ir nieko, taciau zinoma bus ne pigi. Ar ne geriau liemene su panashiom kishenem. Irgi atsisega ir lieka kai koks padeklas. Ash dar vasaros pradzioj tokia matavausi Abiejuose partneriuose. Ar ne Viljamo Dziozefo. Dabar tiksliai neprisimenu. Bet kaina irgi nebloga :-D

#144429   gintars
 04 Spa 2009 19:05
as vitoli nemates tokios liemenes, kiek zinau pas liemenes buna tik nedideles kisenes i kurias telpa neperdidziausios dezutes o as noriu kad man tilptu tokia nemaza dezute su guminukais, tik ismatavimu nepasakysiu dabar jos

#144468   orangitto
 04 Spa 2009 21:48
tai kad beveik visos liemenes nugaroj turi didele kisene dezei isideti :?

#144469   gintars
 04 Spa 2009 21:53
nemanau kad bus patogu isibridus ta deze is nugaros kazkaip issitraukti, atsidaryti ir issirinkti masala :?
 #192523   Tanius
 30 Bal 2010 22:51
instrukcija or manual :gutgut :-D o seip gal kaip ant svarstykliu - paieskok prie batareiku svirteles :donknow' nezinau net, ka cia tau daugiau patart :roll:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 33
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė