Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai

#118939   cesius
 21 Geg 2009 08:46
Vot butent , cia manau yra lygis, nes salatis gali isdurt ne viena ale kieta spiningasta :grin: , yra teke Juroj po estrada pavasary pasizaist su jais, bet irgi 2,...kg virsune :(

#118960   spiridonas
 21 Geg 2009 09:12
vyrai, tada eikit konsultaciju pas Manta :roll:

..

#118962   netikras
 21 Geg 2009 09:12
2Suiram....respectas tau..ir tokiem kaip tu...saunu,kad iseina su dirbtiniais masalais pagaut...tikiu ,kad ir jus patyre ir ismanatys zvejai...tik toleruokit "kitokius"...

..su kuom tik as nezvejojes...nu neis normaliai pazvejot..su jusu vadinama tikraja museline...(tiksliau ,pagaut...)...ne tos vietos...beto sapalai...ipatingai baiksti ..atsargi..akyla.. ir tt..zuvis..cia reikia...moketi pasirinkti "ora" .. atrasti vieta...moketi prie jos prieiti...pasirinkti pozicija...moketi "pasiulyti" jauka..ir cia tik puse "darbo"....kad sapalas pasiciupo jauka..nieko nereiskia...
..kzkada daugiau puse kliovu nueidavo....dbr gal tik 5-i proc ...nenoriu net rasyt per kiek metu man viskas "daejo"...

..ir koks lopas tau cia prisapaliojo ,kad viska namo velku... :?: ...

#118963   Suiram
 21 Geg 2009 09:20
Nepykit, gerokai pasikarščiuota...
Ne apie tave kalba ejo, jusu gi nemačiau pilna kibira namo velkant, bet yra tokių originalų mano upėj. žodžiu kiekvienas iš savo varpinės skalambijam...

#118968   DainiusM
 21 Geg 2009 09:31
to Netikras: cia matyt suveike ta fotke kur 10 sapalu suguldyta prie zmogaus :) O seip, kaip Marius raso as ir nelinkes sutikti... ima ir tie patys svedai ir visi kiti ta savo zuvi, tik saikingiau. Parsinesi vakarienei ir tiek, paleidi maziukus, na ir tuos kurie kovojo is paskutiniuju ir kuriu akyse matesi, kad "pagaut tu mane pagavai, bet nenugalejai"... :-D O taip grieztai viska paleist... na tada lieka gyvunu kankinimas vardan malonumo ir jokio kito pasiteisinimo... :twisted:
p.s. plius daugelis taip vadinamu PP salininku, kurie isdidziai vaiksto pakele galvas paleidzia zuvi tiek iskankine pries tai (fotosesijos, smelis krante, etc), kad geriau jau nepaleistu... :roll:
p.p.s. sorry uz eilini oftopa, bet visame kame turi buti pusiausvyra. ;-)

#119002   f'eD
 21 Geg 2009 11:13
siaip as tikrai neturiu nieko pries P.Lazauninka. geras jis zvejys. tai tiesiog buvo mano pamastymas. keiciasi laikai. sapalai nyksta, mazeja...
as ji is matymo atsimenu dar nuo Medziotojas ir Meskeriotojas laimikiu galerijos, dar kadais jis, jaunas, palupdavo ispudingu sapalu (<2,5kg), (ir tik kartu su Jakstu dalindavosi Metu Zuvy medaliniais egzemplioriais) ;-)

#119043   Pjovejas
 21 Geg 2009 14:05
niuxa rašė:to Netikras: cia matyt suveike ta fotke kur 10 sapalu suguldyta prie zmogaus :) O seip, kaip Marius raso as ir nelinkes sutikti... ima ir tie patys svedai ir visi kiti ta savo zuvi, tik saikingiau. Parsinesi vakarienei ir tiek, paleidi maziukus, na ir tuos kurie kovojo is paskutiniuju ir kuriu akyse matesi, kad "pagaut tu mane pagavai, bet nenugalejai"... :-D O taip grieztai viska paleist... na tada lieka gyvunu kankinimas vardan malonumo ir jokio kito pasiteisinimo... :twisted:
p.s. plius daugelis taip vadinamu PP salininku, kurie isdidziai vaiksto pakele galvas paleidzia zuvi tiek iskankine pries tai (fotosesijos, smelis krante, etc), kad geriau jau nepaleistu... :roll:
p.p.s. sorry uz eilini oftopa, bet visame kame turi buti pusiausvyra. ;-)
nereikia lyginti LT ir Svedijos, taigi ten zuvies - kaip slieku pas mus, pilna, todel galima ir nepaleidinet, vistiek daug bus...
Tarp kitko, dauguma mano pazystamu muselininku zuvi gaudo su kabliukais be uzkarpeliu, todel zuvis nesuzeidziama......cia tik siaip pasakiau, nereikia komentaru...
o Netikras sake ,kad maziukus sapalus pakeidzia? noreciau pamatyt kaip jie isgyvena po trisakio kabliuko gerklej.....aj galiu dar daug ka pasakyt, bet kas isto....

#119050   Suiram
 21 Geg 2009 14:13
aš manau bus taip, o jau ir yra::
Elektrikai, sliekininkai trubiciukai ir visi kiti chuine išgaudysi ir nusiaubs visas upėtakines upes visas. Tada žvejams upėtakis bus staigmena ir atsitiktinis laimikis, elementariai visi muselininkai, spiningautojai, plūdininkai ir kiti žvejai prieštai gaudę upėtakius, gaudys Šapalus, visgi stipri žuvis ir su lengvais yrankiais smagu gaudyti, kol jos yra, bet palaukim ir pažiurėsim, bus tokia pat situacija kaip dabar su upėtakiais.....

#119051   cesius
 21 Geg 2009 14:14
Mano nuomone mes per daug nuvertinam zuvu troskima isgyvent, nepamenu sitam forume ar F.F buvo pagauti upetakiai be akiu ir su nukramtytais pelekais, tad manau zuvys dauguma atveju isgyventu jei iskart nusprestum ja paleist, na suprantat ranku slapinimai ir t.t. Nenuvertinkim savo priesininku :grin:

#119177   Donis
 21 Geg 2009 21:23
Paprastas elementarus kotas pradedanciajam,zinoma butu geriau,kad butu vienos klases o ne pereinamos,butu smagesnis yrankis ;-)

#119183   DeGrigo
 21 Geg 2009 21:37
Bet mane skridzas gazdina dabar... :) O tai ka tas pereinamumas reiskia ir kad tiek daliu nieko blogo cia? Beje Doni o tu tokiu musiciu mazu graziu nebuna pirkti? Kaip maciau tokios lievos baidykles yra tik...

#119185   Donis
 21 Geg 2009 21:43
Preinamumas reiskia 5/6, geriau yra arba tik 5 aba tik 6 klases pirkti,daug daliu irgi neduoda naudos,iskyrus tik transportavima. Muses :) ,kokios mazos? koks numeris kabliuko? ka zadi gaudyti? Seip pirkti neapsimoka,galima ir suristi ;-)

#119189   DeGrigo
 21 Geg 2009 21:58
Doni istrigo man i atminti tavo ta muse... Va tokios ir muses... Kitas varijantas nzn susinervavau as gaudidamas sapalus su vobleriais nes sukilo zoles... Ktas varijantas tas kad nera pas mane tu ranku ir susiristi tikrai nepavyktu beto ziurejau as tu irankeliu kaip rasei niekur nera ju pirkti pas mus... O dar is kokio kito miesto tai kainuos tas rinkinukas dar kaip dvi tokios meskeres o noriu tik pameginti sapalus pavaikyti tokiu budu... Gal neuznervinsiu su tokiais vejais...

#119192   Donis
 21 Geg 2009 22:09
[quote="DeGrigo"]... Ktas varijantas tas kad nera pas mane tu ranku ir susiristi tikrai nepavyktu

Tikrai ne tiesa,pamegintum kelis kartus ir pavyktu,visiem pirma karta pamacius taip atrodo ;-) Jei pavyks atvykti i meeta atsivesiu medziagas,galesim paristi,isimesiu museline,pametysim ;-)

#119194   DeGrigo
 21 Geg 2009 22:10
Nu jo cia butu tikrai idomu...

#119197   Airis
 21 Geg 2009 22:16
:n.nee: :!erzina:! !:nujop...! neimk muselines i rankas --chana bus

#119198   Donis
 21 Geg 2009 22:17
:dark: :devil: :klasta!:

#119210   Airis
 21 Geg 2009 22:31
as irgi atsivesiu--seniai bemeciau, gal kas pamokins :roll:

#119211   DeGrigo
 21 Geg 2009 22:34
Cia tipo kad isitaisysiu auskarus? :) Ar kaip cia??? Beje maciau kad risa tipo paprasto valo atkarpa? Ir tie skaiciai cia kietuma nusako kaip pas spiningus UL , L , H ?

#119218   Airis
 21 Geg 2009 22:42
isitaisysi auskarus smegenyse!

#119258   Suiram
 22 Geg 2009 07:42
Imk imk museline, nepalyginamai daugiau emocijų ir žuklės džiaugsmo patirsi, nei gaudydamas spinu.
Iš savo varpinės patarčiau imti 5 klasės, šapalui pilnai užtenka, o rudeni ir pavasari ir strymerius nedickus dar galėsi pasvaidyti ir kokia lydekaite atkirsti.

#119273   cesius
 22 Geg 2009 08:42
Busiu myte irgi galesiu pasidalint tiek risime , tiek metyme :roll: Gal pasiimt muses , gal bus norinciu papigei papirkt :grin: :-D

#120084   tadux
 27 Geg 2009 21:50
ka tik nuo minijos,oras siaubingas ,vejuota,vanduo skaidrus zemas tiesa zydi nesa visokia parasa,reziume pagavom per du zmones du upetakius,viena lasisaite,ir 4 sapalus po 600gr,kolegai pora musiu dar nurove,buvo kibimu nemazai bet kimba tiesa atbulais dantimis.sapalai dar neisnerse,o jau turetu but juk jau laikas..zuvis paleistos..idomu tokx laikas ir jau kimba.kad ir ka bebandziau kibo tik ant pulsaro,zulusai ir tagai neveikia.pakratem nuo medziu karkvabaliu reakcijos isvis jokios..

#120086   Donis
 27 Geg 2009 22:00
Nenustebk liepos menesi pagaves neisnersusi sapala ;-)

#120087   Rimasx
 27 Geg 2009 22:04
buvau ir as nusileides ties autostrada zvilktelet,ne zvejot ,parasos daik plaukia teisibe

...

#120117   netikras
 28 Geg 2009 08:39
..va čia vakar...vienas "maitintojų"...veiksme.... :grin: ...

http://www.youtube.com/watch?v=A1iqleCKrDI

...sorry..negaivinu debatų...tik,čia sakykim "pro šapalus"... :grin:

#120140   audrutis
 28 Geg 2009 09:54
Bet tai gerus jus trusus naudojat, jei tokius neblogus sapaliecus uz valo paemus iskelt is vandens eina be baimes :shock:

#120153   kazbekas
 28 Geg 2009 10:17
netikras rašė:..cia sn patestavom naujaja rite Granger 560..ir vala Jaxon 0,27 mm..nuka pagaut eina...
stai tokius trosus jie ir naudoja.
as nelabai suprantu, kam sapalui toks trosas, nors sapalus gaudau daznai. asmeniskai as, storesnio nei 0,18 nededu. labai ramiai ir 0,18 susitvarko su 2 kg sapalu.

..

#120154   netikras
 28 Geg 2009 10:40
..2kazbekas..ir jaxon 0,27...iki suktuko keičiu kas 5-6 šapalai...jeigu kiek giliau įryja..pasižeidžia valas...poto smūgių nelaiko...eina žinoma ir suplonu pagaut..tik žinai ,nepastebėjau kad labai storesnio baidytūs..(jeigu jau nebijo masalo.....ant trišakio pamautų dviejų karkvabalių..)...tas jaxon..0,27...atlaiko 14 kg...rekordinis 6-ių kg šapalas..(Lenkijoj lyktai sugautas..)..kovodamas valą ko gero ir daugiau apkrauna...reik būt pasiruošusiems tokiems laimikiams.. :grin:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė