Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#115666   SauliusM
 06 Geg 2009 10:20
gytis rašė:nu bet zmones gi pats matai ka raso.

Zmones dau ka raso... Ir svarbiausia, kad pabando spiningus su SKIRTINGAIS masalais, skirtingomis ritemis ir valais. O po to padaro TOTALINES isvadas, kad ilgesnis kotas visada meta toliau. Fignia visa tai. Spiningas meta tiek, kiek pats jegos idejai. Optimalus metimas (ir zukle) su PATOGIU spiningu. Tik kazkodel daugumai patogiausi 2.4-2.7m spiningai. As daugumai nepriklausau- man patogiausias 2.1m kotas.
ps- sekmes renkantis kota.
nu vat cia tai visiskai nesutiksiu. spiningas ne tik tiek kiek pats jegos idejei meta, bet dar ir labai priklauso nuo jo amortizaciniu savybiu. t.y. kaip jis sugeba tavo ideta jega sukaupt o paskui labai greit atiduot suteikdamas gera pradini greiti masalui. t.y. "issaut". kas beje tesiant ta pacia tema metimo nuotoliui ir masalo pradiniam greiciui turbut kokius 5 kart daugiau itakos turi nei koto ilgis...

#115778   SauliusM
 06 Geg 2009 14:06
alkanas rašė:o ar nemastot apie paprasciausia varianta, kad ir nuo zvejo priklauso kiek numesi masala, kaip pvz mano su 1082 s imx 0.12 salmo elite braid 125 m valas, dar kazkiek naudotas, partupmejas, ir tt, ir visas valas ismestas su 14 gr guma tokiu galvakabliu, del 50 m uzmetimo- tai man isvis tuo spinu buvo juokingas parameras, nes talsos ez, r kitaip talksos ez vyksta baidariu / kanoju akademiniu valciu varzybos ir ten yra settifikuota trasa, ty tarpai tarp buju kas 50 m. taigi 2 tarpus su juo permest ner kas veikt, gaila esu su anglais susipykes, bet zinau kur yra imestas aprasymas ka jis gali ir daro, tiesiog gamintojo psl paziurek gal ten, na nesvarbu... kiek mesi priklauso ir nuo zvejo, nuo pripratimo prie koto, ne kiekvienas pasiemes kad ir 1041 glx numes toli, nes sis kotas butent kad meta pats, aisku su zvejo pagalba, bet metikas afigienas, aisku, galima kaka malt sauliaus pvz ilgai ir nuobodziai, bet ar veta, geriau yra zvejot ir tada matosi kas ko vertas, kaip pvz dabar zvejoju sr 782 ilgis ~ 198 , nuo 2- 9 gr uzmetimo, bet permesiu daugeli spinu kad ir 2.7 m ilgio ir vien todel kad as moku su savo spinu mesti... be jokios aukstosios matematikos ir kitu tiksliuju mokslu :lol:
as nesakau, kad tavo kotai blogai meta. bet jie tikrai nera patys geriausi metikai. va pagal rusu testus ta 1141 GLX ir to paties lumio trumpesnysi 842 apmeta ir lamiglaso espritas apmeta. priedo slanga salaciam zvejot tai as tikrai nepirksiu ir irgi jau kruva kart rasiau del ko, bet tu vel pastoviai su tuo savo 1082 islendi. va 1083 ir 1084 tai pasiziuresiu. o del to kas moka ar nemoka mest gal nesigincysim, nes cia kalba ejo apie spiningu savybes o ne kazkieno individualius sugebejimus.

#116121   DainiusM
 07 Geg 2009 11:40
Hahahaha... pabaiga afigiena.... "teper ostajotsa nadet kriuciok s nazivkoj, sest i zdat..." :-D :-D :-D ir cia prie viso to, kad padare museline meskere... :lol:

#116646   Tanius
 10 Geg 2009 20:09
Gal yra forumieciu turinciu Zebco trophy kota? Siandien pameginau pametyt senas kotas, bet nesikeikus kazkoks stebuklingas :)

#116788   SauliusM
 11 Geg 2009 14:39
kas nors ka nors apie lumio spina su skaiciais 1173 esat girdeje? o tai cia R.Ramonas prirase Z&Z zurnale o gamintojo puslapy tokio nerandu. ar cia spelingo klaida kokia ir 1163 cia gal jis galvoj turejo...
:roll:

#116804   ALEX
 11 Geg 2009 16:16
SauliusM rašė:kas nors ka nors apie lumio spina su skaiciais 1173 esat girdeje? o tai cia R.Ramonas prirase Z&Z zurnale o gamintojo puslapy tokio nerandu. ar cia spelingo klaida kokia ir 1163 cia gal jis galvoj turejo...
Vilniuje, parduotuveje Laikas zvejoti yra vienas ekzempliorius GL3, bet jis tau tikrai netiks, nors ir rankena ten yra iprasta.
http://products.gloomis.com/gl/products ... 2050972980

#118732   Dreigas
 20 Geg 2009 11:28
Sveiki,

Taigi, mano pagrindinė žvejyba vykdavo plūdine. Kažkaip paskutiniu metu labai pradėjo patikti spiningavimas, ankščiau kažko nelabai traukdavo, dabar į tas plūdines nebelabai norisi žiūrėtis, gal per daug prie jų atsisėdėjau :shock:

Einam prie reikalo. Turiu prašymą, padėti išsirinkti tinkamą spiningą, aišku kai kurie patars skaityti šia temą, bet pagalvojus, kad čia jau yra beveik 80 puslapių ir puslapyje 30 žinučių, tai ~2400 pranešimai, reiktu visos dienos, jei nedaugiau ir perskaitęs pats nebe susigaudyčiau :lol:

Trumpai apie mėgstama žvejyba, pagrinde naudoju sukres ~10gr, voblerius ~5gr, gumas, kartais ir blizges ~13gr. Žvejoju Ventoje, kartais ir ežeruose, tvenkiniuosia iš valties ir nuo kranto. Norėtus, kad spiningas laikytu ne vieną sezoną, kitaip sakant ne fuflo, reiktu kažkokio universalo. Šiuo metu ieškau tik koto, galiu skirti iki 250lt. Taip pat domintu ir padėvėti, bet geros būklės.

#118755   SauliusM
 20 Geg 2009 12:34
Dreigas rašė:reiktu kažkokio universalo. Šiuo metu ieškau tik koto, galiu skirti iki 250lt.
universalo... taip nebuna... ir dar pigiai... :roll:
siaip sakyciau kad universaliausias butu ~2,6-2,7m ilgio ir tau reiktu su uzmetimu ~5-20 gr. jei nepagailetum damest kelesdesimt litu tai sakyciau imk larus platinum serijos (fighter jig, spin arba trumph) kas prie rankos lips. bet jie kainuoja kiek as zinau ~320-360 Lt. jei daugiau dadet negali tai ieskok kazko is shimano, pvz Catana. arba gali ka nors naudoto pasiziuret. bus pigiau. Va Xrapas skelbimuose maciau shimano clarus uz 200 pardavineja, kaip tau manau tiktu. arba gali bandyt palaukt, kol i Lietuva st.croix trumph serijos TRS86MF2 modeliukas atvaziuos. O gal jau net ir yra atvaziaves Vilniuj, Fabijoniskiu 2 parduotuvej. Ka daugiau butu galima patart su tokiais norais ir galimybem kaip tavo, tai neisivaizduoju.

#118776   jashas
 20 Geg 2009 13:22
Sveiki noreciau paklaust, planuoju isigyt spininga 2.7 ar ne per ilgas bus nors dabar turiu 2.1 tai atrodo kad per trumpas :) pagrinde zvejoju lydekas su blizgem tai uzmetimo svoris geriausiai butu 20-40gr, ar ne? Si sezona dar zadu eit i marias starkiu? ar imanoma klaipedoj uz 100lt gaut padoru spininga?
dekui is anksto uz info

#118848   Tanius
 20 Geg 2009 19:52
SauliusM, o tavo manymu tie Larus platinum serijos, uz Catana geriau? As tai larusu ziauriai nusivyles esu, bet aisku nelabai ir pagrystai. :cry:

#118859   Lamiglas
 20 Geg 2009 20:25
jeigu galima smulkiau apie larusa - kas netaip , man patiko

#118877   darencas
 20 Geg 2009 21:30
Tanius rašė:As turiu larus impression, nors ir buvau sulauzes (dviratis... :cry: ) taciau po sutaisymo, sutaisytoje vietoje pradejo skilti toliau sekmingai (nors ir suprantu kad cia turbut jau meisto klaida) taciau vistiek :grin: taip man taise 2 kartus, o vat viena diena metant elementarias galvas yskilo YSILGAI spiningui, "zopa" atsivere vienu zodziu. Dar ir ziedeliai baltuot pradejo (tose vietose kur prie blanko prisabacintas). Na nezinau, gal spiningas ir butu puikus, jaigu ne ta nelaime, bet dabar labai abejoju ar beimsiu larusa, nors kai buvau jo nesulauzes jis man labai patiko, tad nezinau ar galim susidaryt apie spininga nuomone jaigu supyliau ir dabar esu nepatenkintas. tai va :roll:
na manau bent koky spininga nors ir auksciausios klases pakist po dviraciu tai tikrai jis sulus ir po tokio elgesio su spinu tu nori kad jis tau tarnautu as manau taip nebuna :evil:

#118884   Tanius
 20 Geg 2009 21:50
nu ne visai pakisiu, gal labiau stumtels koks nors skustas naglas dede, nes jo manymu taip reikia, bet ne tame esme. is tikro pilnai sutinku del tu ratu, bet tada del ko tie ziedeliai baltuoja ir nafik jam isilgai skilt?

#118889   Tanius
 20 Geg 2009 22:05
Sauliau dar vienas is manes - o kas cia per st.croix TRS86MF2 , gal galetum orientacine kaina.

#118917   ramkis
 21 Geg 2009 07:39
Taniau,
kai sutrupinai savo spina, tai anas sutruko visas isilgai, meistras to nemate, bet taip buna ir jis turejo i tai atkreipti demesi. Visa tai nuo suspaudimo. Ar tai butu LArus ar dar koks kitas kotas kotas pasekmes panasios. O del ziedeliu tai cia neaisku kodel...

#119018   AndriusK
 21 Geg 2009 12:20
jus vienas apie vezecias kitas ape velnias zino ka snekat.. SKirkit JUs pagaliau PIGIUOSIUS larusus NUO BRANGESNIUJU, LARUS PLATINUM SERIJOS spiningai is ties suzavejo, o ypac kas liecia sunkius galvakablius ar blizges tai isties vertas demesio kurinys, sulauzyti neimanoma nebent kur nors su durelelm ar pan, raso diba nuo 10 iki 20 bet istikru pradeda dirbtti tik nuo 20 g galvos iki kazkur 60 ar net 80g, isties ispudinga, ir nera brangus daiktas plius fuji ziedai ir rites laikiklis, tikrai verta apziureti kas liecia sunkiuju masalu artilerija.. ;-) pats toki turiu kai sudurnavojo ir einu iki 30m gelmes lydeku ieskot tai ir galvakablio reikia mocno, tai taip kad tikrai geras irankis.. ir turiu .3m jokio lako nusilupimo pozymiu nematyti.. :shock: :grin: :!:

#119019   DainiusM
 21 Geg 2009 12:32
O ispudinga del to, kad gramatura neteisingai parasyta :?: Raso iki 20g, o dirba iki 80g :?: :roll: Seip neblogi biudzetinio lygio spiningai mano poziuriu ir ne laso daugiau... pats turejau larus platinum jig (iki 21g berods), tai 30g meto be bedos, bet 80g tai gal jau nereikia skiesti. Nieko stebuklingo mano poziuriu, kaip ir nieko labai blogo. :roll:

#119041   SauliusM
 21 Geg 2009 13:57
Tanius rašė:SauliusM, o tavo manymu tie Larus platinum serijos, uz Catana geriau? As tai larusu ziauriai nusivyles esu, bet aisku nelabai ir pagrystai. :cry:
taip, mano manymu jie zymiai geriau. bet butent platinum serija.

#119042   SauliusM
 21 Geg 2009 14:02
Tanius rašė:Sauliau dar vienas is manes - o kas cia per st.croix TRS86MF2 , gal galetum orientacine kaina.
internete jo kaina 100 USD. Lietuvoj situ dar nemaciau nes cia naujas siu metu modelis triumph serijos:
http://www.stcroixrods.com/rods/default2.asp?rodname=65
taip sakant ne amerikoj o azijoj gaminta ekonomine kroikso serija. bus rimtas konkurentas visiem ekonomines klases kotam. beje larus platinum ir sitie mano supratimu skiriasi tik lipduku ant blano ir toj pacioj gamykloj gaminti matyt...

#119233   AndriusK
 21 Geg 2009 23:23
kas parasyta dar nereiskia rodiklis.. ;-) rimtai as jum sakau jis BENT jau man optimaliausia tik nuo 20gramu, nu niuxa ir vel tu ne apie ta kota kalbi, taip ir gaunas kad vieni kitu nesuprantam. as KALBU APIE LARUS PLATINUM ta senesniu pavadinimu BLUE.. O NE JIG.. :neutral:

#119823   SauliusM
 26 Geg 2009 10:03
vakar buvau uzbeges i abu partnerius, tai anys gloomio gave naujai svieziai du kotelius SAR1024S ir SAR1084S:
http://products.gloomis.com/gl/products ... 3324354394
man toks vaizdas susidare kad tie kotai salia lumio net neguleje, nu visai kitaip atrodo anys, ir ten tik lumio lipdukai ant kazkokiu shimano kotu suklijuoti. O ir tie patys lipdukai kazkokie ne tokie kaip ant visu kitu salia stovejusiu lumiu. :shock:
Gal Aleksandras gali inest skaidrumo situo klausimu? Ar gali taip but kad diedui Gariui is savos gamykleles pasitraukus japoskes ant shimaniniu kotu lumio naklejkes klijuot pradejo arba kazka smarkiai gamybos technologijoj pakeite? :roll: kas norit pamatyt tuos mistinius "Salmon-Lumius" siulau uzbegt prie progos Vilniuj i "Abu partnerius" ir pasiziuret patiem...

#119832   SauliusM
 26 Geg 2009 10:39
niuxa rašė:Nu WRR dizainas irgi nelumiskas, skirtingai nuo "tradiciniu" anas graziai padarytas... :-D
nu tai "nauja" STR serija IMX'ine irgi visai ne lumiskas dizainas. bet vienas dalykas kai "graziai" padaryta, o kitas kai ne. priedo net neuzrasyta is kokios medziagos tie mano mineti kotai daryti ant ju. joki GL2, GLX ir panasiai. Likau siek tiek nustebes tiesa sakant ir kazkaip ir kilo itarimas ar tik japoskes sugudrave nebus ir ant kokiu Catanu naklejkes lumio klijuot ar neprades. :roll:

#119844   DainiusM
 26 Geg 2009 11:08
Nelabai tikiu tuo... na nebent is anksto planas kuo labiau isspaudziant naudos nukilint brenda ir GL technologijas panaudot shimano spininguose... bet velgi nebais logikos tame yra. O ant WRR irgi neraso is kokios anglies, bet tam kam jis pirktas (tvicui stambiais vobleriais) tai mano galva super reikalas. :roll:

#119848   SauliusM
 26 Geg 2009 11:26
Skumbrotas rašė:
SauliusM rašė:....kazkaip ir kilo itarimas ar tik japoskes sugudrave nebus ir ant kokiu Catanu naklejkes lumio klijuot ar neprades. :roll:
Šiaip tai nebūtų joks stebuklas jei būtų teisybė :roll: Gaspodoriaus valioj viskas... Vardas yra, įmidžas yra, rinka yra - galima ir pachimičint, kurį laiką tai veiks, o pelnas bus nepalyginamai didesnis :-D O paskui nesvarbu, nebebus loomio - pirks shimanus :!: :jeheje:
nu vat jei shimanai nugirdo, kad Lumis su Targusu naujus kotus kept pradeda ir prototipai po pasauli jau vaiksto, o kad nugirdo as net neabejoju, tai labai tiketina, kad gali bandyt nugriebt likusia jiem grietinele susijusia su Lumio vardu po maximumu, kol anas oficialiai su savo naujom vendom neislindo dar ir nauju modeliu nepristate...

#123468   Plumbum
 12 Bir 2009 13:27
Sveiki.
Regis konkretaus ir aiškaus atsakymo panaršęs forumą neradau, todėl klausiu kas rūpi.
Šiai dienai pinti valai laiko kurkas daugiau nei rekomenduotinos apkrovos ritėms ar kotams. Taigi jei turim pvz x kg max leistiną apkrovą rite/kotui (priklausomai kuris iš jų silpnesnė grandis) tai stabdį reguliuojat ant to max x kg ar kažkiek % mažiau? (įrankiai Avid 76 ir TP2500FC)
Dėkui.

#123484   DainiusM
 12 Bir 2009 14:14
Stabdi reguliuoji sekanciai:
prie vandens susirenki spina, kabini masala ir arba paprasai draugo palaikyti uz masalo, arba isegi masala i medi koki ar kruma, tada trauki spina salin (tipo trauki zuvi) darydamas apie 90 laipsniu kampa tarp valo ir spiningo- na kad matytum kaip apsikrauna spinas. Va ties ta vieta kai pasirodys, kad jau gaila spiningo ir sureguliuok frikcija, kad atidavinetu vala... o matuot kg ir pagal juos reguliuot... anonizmas ;-)
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė