Oi lynas, megstamiausia mano zuvis.
pazistu drauga kurio sudyboje yra tvenkinukas, nedidelis, ten seniau jo dede leisdavo lynus, ir ju tiek ten prileido... tai to dedes nebera, isvyko ir uzleido man

tai as vasara jei uzsinoriu lyna pagauti visada vykstu i ten, tai nebuna zukles kad nepagauciau bent 1

svoris nuo 600g - 2kg tik tiek kad ten zolynu zolynai, sunku rast laisva ploteli pludei ikisti, tai uzkibus lynui tenka daug padirbeti.. man tokiu atveju kad lynas ilystu i zoliu tankme buvo n kartu, tai siokia tokia technikele ivaldziau, zinoma tai siek tiek uztrunka, bet 90% kartu zuvys nenutrukdavo. esme kad jei ilindo i zoles, zinoma tas dazniausiai buna 2m nuo manes, tai as meskerykoti keliu aukstyn ir neleidziu atsipalaiduoti, ir karts nuo karto patampau aukstyn, lynas issigandes vel pradeda blaskytis, taip ir islenda is zolynu.

o kimba beveik ant visko ka pasiulau - batonas, sliekai, nakt. sliekai, dzikai (ypac), kukuruzai, sumustiniu nedarau, nes ant jo kazkodel nenori kibti.
Viskas gamtoje turi pradzia ir pabaiga. Visa kita - islikimas, kuris turi savo taisykles.