Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai

#103852   Zvegintas
 17 Kov 2009 17:20
Edošius rašė:
Zvegintas rašė:http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=1419 turėtų tikti, tik užmetimas jam iki 20g
O kokia akcija? Jieskokis medium ir iki max 12gr.. Beje Salmo spinai neblogi, teko laikyti rankose.
Bet vat kaip tik ilgesnis, taip gramatūra didesnė :roll:

#103860   Zvegintas
 17 Kov 2009 17:36
Na, dar pareklamuokit kokią parduotuvę Panevėžy, kurioj galėčiau išleist numatytus pinigėlius :lol:

#103865   petia
 17 Kov 2009 18:20
Reiks tau turbut per visas prasinest ;-)

#103890   Edosius
 17 Kov 2009 20:00
Zvegintas rašė:Na, dar pareklamuokit kokią parduotuvę Panevėžy, kurioj galėčiau išleist numatytus pinigėlius :lol:
Su spiningais turbut smiltynes g-je geriausia, bet tiksliai negaliu garentuot, nes maniskiai visi spiningai pirkti is vienos pard Vilniuje...

#103904   petia
 17 Kov 2009 20:32
Jei jau atsiveze ka nors naujo,nes po ziemos tai.... :( ,ir visur tas pats buna(Panevezy) :(
Busiu ryt , uzmesiu aki,tai duosiu zinot kolegai birzieciui,jei bus ko panasaus ;-)
Paskutinį kartą redagavo 1 petia. Iš viso redaguota 17 kartus.

#103905   DeGrigo
 17 Kov 2009 20:32
Patikslinus tai butu smelynes... Bet vistiek panasiai ;-)

#103923   Zvegintas
 17 Kov 2009 21:08
Ok. lauksiu žinių ;-)
Ir dėkui už patarimus, laiko turint reiks šturmuot parduotuves... O tai pas mus Biržuos, tai per visas 4 kabliukų krautuves 2 vnt trimetrinių spiningų :roll: Na, bet visi dejuoja, kad dar nieks neveža pavasarinių prekių...

#103958   žVYNAS
 17 Kov 2009 22:46
As ir patarciau imt nuo 270 iki 300 ilgio, iki 11 g ar kazka panasaus, pats su panasiu parametru spiningu Nemunelyje sapalus gaudau, tik pintu valu. Kazkada maciau labai simpatisku Byron spiningeliu, bet jie buvo Rovanoje, o siaip reikia paciam vaziuot i parduotuves ir purtyt, gal ka pripurtysi ;-)

#103986   gelmės
 18 Kov 2009 07:22
Dėl parduotuvių . Jei lengvos klasės, tai turėtų būti Nemuno gatvėje. Ties naujaisiais senukais. Ties turgum možna žvilgtert. Tiesa ta, kad reik tikrai visas apeiti. Čia ne Klaipėda, Kaunas ir Vilnius. :-D
Panašų mačiau Kupiškyje. Salmo.

#103996   Mike
 18 Kov 2009 08:45
Petia,
a kodėl akcentuoji užkirtimo patikimumą? Kažkaip gaudant šapalus, manyčiau, tai nėra pats svarbiausias elementas. Šapalas juk smūgiuoja taip, kad tik laikykis, dažnai pats ir užsikerta, burna minkšta (ne taip kaip lydekos ar starkio), gaudai vobleriais, kur du trišakiai dažniausiai, o be to į smūgio staigumą net ir sureaguoti dažnai nespėjama. Čia tik šiaip pasvarstymai, gal diskusija išsivystys.

#104041   Suiram
 18 Kov 2009 10:42
Nesutinku, kad šapalui spinas turėtu buti ilgesnis negu 2,70m, nemune 2,70 bus :gutgut vidutinės ar greitesnės akcijos, bet jei i mazesni upeli zadi pavaziuoti, kur daug augmenijos ant kranto ir upelyje tai siulau rinktis nuo 240-270m
Pavyzdziui, man ventoje 270 vasara gaudant šapalus jau gerokai perilgas ir sudaro daugiau problemu nei patogumu, kliuna už medžiu, negali palysti po šakom ir tt....

#104190   petia
 18 Kov 2009 19:11
Mike,Musoj pvz.sapalas retai kada pasimauna is kart,tad gavus smugi per nagus visalaik nustoju sukt rite ir beveik visad buna kartojimas,tada kertu.Ir butent Musoj nepastebejau,kad butu skirtumas ar kietesniu kotu gaudau ar letesniu :) O va antri metai bandau Sventojoj gaudyt,tai cia viskas skiriasi,nes kartojimo niekad nebuna,tad jei ,kaip sakot,nepasimove pats tai nebelauk ir net is tos vietos praktiskai gali dingt,kibimo nebebus.Todel ir pagalvojau,kad gal spino kalte,nes praktiskai praeita pavasari gaudziau su minkstesniu kotu.Va siemet bandysiu su "fastu",tada 100% isitikinsiu ;-)
Suiram,sutinku su jusu nuomone ;-) ,bet kai zmogus pasake kur zvejos,tai butent ten tikrai nemaisys ir 3 m. kotas,nes pvz. Musoj visur pliki krantai,o sutikit,kad seklioj upej kai kartais vobleri reik pravest virs zoliu,ar siaip kokio kliuvinio,tai kota reikia kelt kuo auksciau ir ilgesnis tikrai nemaiso.Ir jai nori pratraukt voblika visai priekrante,tai gali stovet truputi toliau nuo vandens.

#104196   Suiram
 18 Kov 2009 19:56
na man asmeniškai 3 m spiningas šapalui, atrodo kaip raudų gaudymas su karpiniu kotu, nei malonumo nei patogumo. manau nepalyginamai, daugiau įspudžių kovojant su žuvim patirtum gaudydamas 270 kotu.

3 metrus suprasčiau salačiu gaudyme, ten reikalingas didelis galios rezervas ir didelė metamoji galia, todėl net abejonių nekiltu imti trumpesni.
O kiek svers jusu šapalinis masalas? 3 ar 4, na gal 7 gramus, bet tai jau max 7 gramai, daugiau tikrai nesvers, tai kaip jausim masalo darba su 3 m kotu kurio metimo galia 7-25, o juk pagal kota dar ir rite turim derinti. Įrankis gausis galingas, o masalas mažas...

Man asmeniškai nesuderinamas įrankis ir gaudoma žuvis. Aš tokiu atveju rinkčiausi 2,70 kota su 3-15 užmetimu, vidutine akcija. Siulau pirmiausia pažėti kokiais masalai gaudysi, juk šapalui nenaudosi 20 g blizgės ar voblerio.

BET ČIA TIK MANO NUOMONĖ

#104210   Zvegintas
 18 Kov 2009 20:44
petia rašė:Mike,Musoj pvz.sapalas retai kada pasimauna is kart,tad gavus smugi per nagus visalaik nustoju sukt rite ir beveik visad buna kartojimas,tada kertu.Ir butent Musoj nepastebejau,kad butu skirtumas ar kietesniu kotu gaudau ar letesniu :) O va antri metai bandau Sventojoj gaudyt,tai cia viskas skiriasi,nes kartojimo niekad nebuna,tad jei ,kaip sakot,nepasimove pats tai nebelauk ir net is tos vietos praktiskai gali dingt,kibimo nebebus.Todel ir pagalvojau,kad gal spino kalte,nes praktiskai praeita pavasari gaudziau su minkstesniu kotu.Va siemet bandysiu su "fastu",tada 100% isitikinsiu ;-)
Suiram,sutinku su jusu nuomone ;-) ,bet kai zmogus pasake kur zvejos,tai butent ten tikrai nemaisys ir 3 m. kotas,nes pvz. Musoj visur pliki krantai,o sutikit,kad seklioj upej kai kartais vobleri reik pravest virs zoliu,ar siaip kokio kliuvinio,tai kota reikia kelt kuo auksciau ir ilgesnis tikrai nemaiso.Ir jai nori pratraukt voblika visai priekrante,tai gali stovet truputi toliau nuo vandens.

:roll: kažkur šiandie girdėjau labai panašiai kalbant :roll: Ar tik nebuvom susitikę kabliukų krautuvėj ??

#104211   Zvegintas
 18 Kov 2009 20:49
Nupirktas "Shimano Catana BX 300L" 3-15g. parabolinis, minkštas, gal kiek rankena ilgoka, bet bus matyt, kai gausiu prie upės prieit...
Gal kas konkrečiai tokį turit, kokie atsiliepimai??

#104212   petia
 18 Kov 2009 20:52
Suiram,gerbiu Jusu nuomone ;-) As pradejau pries 7 metus gaudyti sapalus spinu,pirmasis mano buvo 2,7 m.kotas ir uzmetimas nemazas,nebepamenu tiksliai,fastas.Taip,del to kencia uzmetimo nuotolis,bet tai nera butinas dalykas ,nes vobleri nuplukdai pasroviui.O su dabartiniu 2,9 m pusiau paraboliku uzmetimas 2-17 gr.4-5 gr masala permetu "kiaurai" Sventaja ir Musa ne paciose siauriausiose vietose :-D ir masalo darba jauciu puikiai ,o kilograminis sapalas srovej "kaifo" pakankamai duoda ;-var-var. Ir gaudydamas siose upese prie 2,7 m. ilgio tikrai nebegrisiu ;-) ,del ko-rasiau auksciau :-D O 1-1,5 gr masaleliu praktiskai nebenaudoju,kad atsijot mazus,nors kartais pazaidziu ir su jais kai didesni nekimba.
Rite pas mane irgi ne is mazuju,tam ,kad galetum greit suvyniot vala kai sapalas pradeda "begt" i mane,tiesiai pries srove
:grin: ,o tai yra daznas atvejis.O zvejojant seklioj upej negali zaist :-D
Ir kas ne kas,bet rankos tikrai nepavargsta,nebent kojos :grin:
O cia mano nuomone -:saliut

#104214   petia
 18 Kov 2009 20:55
Zvegintai :grin: ,tai jei Smelynes gatvej,tai gal.Tamista spinu ieskojai,nu va kaip buna :-D As tau i PM parasiau,o pasirodo be reikalo :grin:

#104216   Zvegintas
 18 Kov 2009 21:03
petia rašė:Zvegintai :grin: ,tai jei Smelynes gatvej,tai gal.Tamista spinu ieskojai,nu va kaip buna :-D As tau i PM parasiau,o pasirodo be reikalo :grin:
Dėkui už rūpestį ;-)
Vistik , koks pasaulis mažas...

#104241   Suiram
 18 Kov 2009 23:29
petia :gutgut
kiekvienas pagal zuklės vieta ir įprocius, normalu ir naturalu

#104983   Zvegintas
 22 Kov 2009 09:52
Buvau penktadienį nuvažiavęs išbandyt naujų įrankių. Likau visai patenkintas, išmaudžiau visus vobleriukus, tik gaila kibimo neapturėjau. Gal dar kiek ir ankstoka, vistik beveik viena pirmųjų gražesnių dienų... Buvau tose vietose, kur vasarą su karkvabaliu visada pagaudavau. Upėj vanduo neaukštas, gana skaidrus, plaukia viena kita ledo lytis, paupiuose sniego vietom iki kelių.
Tai vat tiek pastebėjimų iš sezono atidarymo.

#112054   Suiram
 18 Bal 2009 08:51
Nu sveiki, tai jau kimba sapalėcai a?
Kokius voblikus naudojat šapalui, kažkaip ankščiau turėjau tokia nuomone, kad šapalas griebia betka, bet pavasari pastebėjau kad jis griebia neiškarto, truputi pagalvoja, aš gaudau lenkų firmos "Rapa" voblikais, jie 2,5 cm ir sveria 1g.
Kokie vobleriai kitiems pavasari pasiteisina?

#112076   audrutis
 18 Bal 2009 15:23
Vobleriu panaudojimas labai priklauso nuo vandens telkinio, kuriame zvejosi, o taip pat ir nuo metu laiko. Visa esme yra tame, kad turi pateikti vobleriuka sapalui panosen pats iki zuvies visiskai nepriartejes. Dar svarbu, kad pateiktas panosen vobleriukas dirbtu, taciau ir nepersmarkiausiai manau, as bent jau stengiuosi pateikt vobleriuka ant minimaliu apsuku (tikiuosi mane supratai :-D ). Na is paskutinis aspektas - spalvos. Bent jau siuo metu labiau pasiteisina kiek imanoma naturalesnes spalvos, taciau veliau bus galima naudot ir ryskesnes spalvas.
Jei apie konkrecias firmas, tai musu krasto upese (Levuo, Nemunelis, Musa, Apascia) nieks geriau nepasiteisino uz Jaxon vobleriukus 3-5 cm ilgio.

#112227   Daumis
 19 Bal 2009 14:46
Sveiki. Kaip manot ar patiktu sapalams mano gamintas masaliukas??? :lol:
Paveikslėlis

#112332   gelmės
 20 Bal 2009 06:16
Pirma. Man nuotrauka neryški, tad sunku ką ir įžiūrėti.
Antra. Vieniems tas masalas atrodys nekokybiškas, kitiems geras, tretiems kažkas patiks, ar nepatiks.
Trečia. Pats pabandyk. Tada žinosi patiks šapalams tavo masaliukas, ar nepatiks.
Vsio. ;-)

#112426   Suiram
 20 Bal 2009 13:18
daumis, nufotkink normaliau

O jei ką, mano nuomonė tokia:
pavasari šapalas inoringesnis ir belekokio masalo neikisi, bet tiks betkoks mazas vobleris ryškesnis,
o vasara gali nors ir medzio gabaliuka su kabliuku pririšęs mėtyti ir vistiek pagausi taip pat kaip ir ant voblerio.

#112437   Daliusj
 20 Bal 2009 14:00
patarkit kur aplink silute ieskot sapalu isskyrus sysa. aciu ;-)

#112593   lemba
 21 Bal 2009 09:09
gal kas ishduos kokia upe naplink Vilniu kad su spinu shapalu pagaut imanoma butu ?

#112613   Edosius
 21 Bal 2009 10:12
lemba rašė:gal kas ishduos kokia upe naplink Vilniu kad su spinu shapalu pagaut imanoma butu ?
Neris ties Vieviu.

#112734   Tanius
 21 Bal 2009 15:35
Siandien uzejes y viena parduotuve Klaipedoj uzmaciau sakyciau labai nemaza salmo 3-5 cm vobleriuku kolekcija, tai ir iskilo dilema - kokiu pasimt :?: Per daug prisipirkt irgi nesinori, tai myslyju gal gali patart kelis spalvinimus skirtingam orui, kurie jum patiem butu pasiteisine ir kokiu geriau tikrai nejamt ;-) beja ar dydis turi didele ytaka?

#112777   Rimasx
 21 Bal 2009 17:46
bene bangu gatvei uzmatei ,pasiemiau as kruva salmo tini is ten ,ten jie pigiausi ,a da salmo tril pajemiau
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė