Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#102479   orangitto
 11 Kov 2009 17:57
jamsiu situ turetu pasiteisint. jei is vienos puses nekibs tai is kitos tikrai :lol: Tas dar toks lenktyninis ju geras su 21 an sono :D

#102501   Jonvabalis
 11 Kov 2009 19:16
Dar rapalos voblu su nacionaliniu veliavu spavomis paklausk gal uzsilike po futbolo ciampionato :-D :-D be to dar ir kamuoli siulydavo kaip bonusa ;-)

#102508   Xrapas
 11 Kov 2009 19:45
orangitto rašė:... Tas dar toks lenktyninis ju geras su 21 an sono...
Paveikslėlis

::liux :-D

#102542   Xrapas
 12 Kov 2009 07:52
orangitto rašė:Ka apie situs manot? ... Gal kas turit kolekcijoj? :roll:
ZALT neturiu, prekyboj irgi neteko matyti :donknow' , bet radęs mielai įsigyčiau.
Turiu keletą panašios konstrukcijos suomių kompanijos OPM kažkada gamintų voblerių. Gan seni, pilnai galimas daiktas, kad pasitarnavo prototipu dabartiniams ZALT:

Paveikslėlis

Labai gerai užsimeta, kabliai niekad nėra persimetę. Dirba gan savotiškai: smulkūs tankūs virpesiai ir labai maža vingiavimo amplitudė. Darbinis gylis- apie 1 m. Plastikiniai, lėtai skęstantys, gražiai dirba džerkaujant: staigiai timptelėjus "nervingai" suvirpa ir nyra gilyn :lol: . Kibimai dažniausi būtent tokiu metu.
Kažin kokiu ypatingu efektyvumu nepasižymėjo, bet ankstyvą pavasarį seklumose yra pasiteisinę :roll: .

#102577   Skumbrotas
 12 Kov 2009 10:45
orangitto rašė:Ka apie situs manot? http://www.zalt.se/sortiment/kategori.aspx?c=1 Gal kas turit kolekcijoj? :roll:
Turiu patį mažiausią kolekcijoj, bet kol kas dar jis man nedavė rezultatų. Bandysiu vėl kai draudimas pasibaigs. Iš visko sprendžiant tinkamas pakrantėse ir ten, kur daug žalumynų po vandeniu.

#104233   dagys
 18 Kov 2009 22:40
Strike pro dvinaris mažylis pagal internetinį katalogą EG-073J pernai žvejojant buvo sinking, nors turėjo būt floating. Dabar užmačiau pardėj ir garsiai suabejojau ar plauks. Pardavėjas išpakavo ir pliumt stiklinėn, diagnozė- sinking. Namie senąjam nuimiau kablius ir žiedelius- vistiek sinking. KItas modeliukas- pats mažiausias su vienu trišakiu turėtų būt floating, realybej-suspending, be kablio ir žiedelio-floating vos ne vos. Gal ir nieko blogo, bet užrašu tikėt nevalia.

#104247   orangitto
 19 Kov 2009 00:13
buvau pas brolius silainiuose paemiau pontoon 21 dvipusiu gaila kad pugos uz lango neina isbandyt :cry:
Paveikslėlis

#104254   Vegys
 19 Kov 2009 09:10
Fabijoniskiu parduotuvej pardavejas sake, kad Pantoon gaminama Bassday gamykloj, o Illex - Jackall. Kazi, kiek tiesos ?

Nei Bassday nei Jackall nesu turejes, ale bent jau apie Jackall labai geri atsiliepimai internete. Bassday Vital girdavo berods.

#104320   Kartmanas
 19 Kov 2009 10:56
dagys rašė:Strike pro dvinaris mažylis pagal internetinį katalogą EG-073J pernai žvejojant buvo sinking, nors turėjo būt floating. Dabar užmačiau pardėj ir garsiai suabejojau ar plauks. Pardavėjas išpakavo ir pliumt stiklinėn, diagnozė- sinking. Namie senąjam nuimiau kablius ir žiedelius- vistiek sinking. KItas modeliukas- pats mažiausias su vienu trišakiu turėtų būt floating, realybej-suspending, be kablio ir žiedelio-floating vos ne vos. Gal ir nieko blogo, bet užrašu tikėt nevalia.
Sorry, bet niekaip su gamintoju neiseina issprest sitos problemos... Kiek kartu buvo sakyta, kad floating'ai skesta,o jie tik "pracekinsim, koreguosim", o nauja partija gavus ir vel tas pats. Dekui dievui, kad tas procentas nedidelis.
O siaip jei kas ne taip su produktu, nesk ten kur ji pirkai ir paprasyk apkeisti, o jei nesutiks pasakyk, kad skambintu tiekejui ;) Isspresim problemas, kad neliktu nusivylusiu ;)

#104333   rytukas
 19 Kov 2009 13:57
kad priima juos atgal, tai faktas.
geranoriškumo pavyzdį galiu tikrai pateikti. bet dėl tam tikrų etinių sumetimų nepateiksiu.

Kartmanas rašė:
dagys rašė:Strike pro dvinaris mažylis pagal internetinį katalogą EG-073J pernai žvejojant buvo sinking, nors turėjo būt floating. Dabar užmačiau pardėj ir garsiai suabejojau ar plauks. Pardavėjas išpakavo ir pliumt stiklinėn, diagnozė- sinking. Namie senąjam nuimiau kablius ir žiedelius- vistiek sinking. KItas modeliukas- pats mažiausias su vienu trišakiu turėtų būt floating, realybej-suspending, be kablio ir žiedelio-floating vos ne vos. Gal ir nieko blogo, bet užrašu tikėt nevalia.
Sorry, bet niekaip su gamintoju neiseina issprest sitos problemos... Kiek kartu buvo sakyta, kad floating'ai skesta,o jie tik "pracekinsim, koreguosim", o nauja partija gavus ir vel tas pats. Dekui dievui, kad tas procentas nedidelis.
O siaip jei kas ne taip su produktu, nesk ten kur ji pirkai ir paprasyk apkeisti, o jei nesutiks pasakyk, kad skambintu tiekejui ;) Isspresim problemas, kad neliktu nusivylusiu ;)

#106783   arunas777
 27 Kov 2009 23:41
arunas777 rašė:Papildziau dezutes, LUCKY CRAFT "b'freeze" 65SP ir 78SP voblikais.

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

pagaliau galima ir pas mus nusipirkt LUCKY CRAFT ''plot
Jo, sake mama mokykis o ne po nemunus trankyki :ks>
nesugebu net nuotrauku normaliai imest :oops:

[img=http://img16.imageshack.us/img16/5407/p ... 47f.th.jpg]

[img=http://img16.imageshack.us/img16/9584/p ... 48l.th.jpg]

[img=http://img16.imageshack.us/img16/5343/p ... tok.th.jpg]

[img=http://img16.imageshack.us/img16/8275/p ... bdd.th.jpg]

[img=http://img16.imageshack.us/img16/9472/p ... 51w.th.jpg]

#107005   Kairys
 29 Kov 2009 09:53
Darencai, mačiau, kad voblerius pardavinėji, tarp jų ir pora poperių berods. Ar tekę poperiais ką nors sugauti, kokie atsiliepimai apie juos? ;-)

#107014   darencas
 29 Kov 2009 10:38
popieriukai man labai patinka gaudant lydekas ir eserius :!: vaizdelis super tik pardaviau vien del to kad seis metais gaudysiu zymiai mazesniais masalais ul tipo ;-) seip pabandyk nepasigailesi

#107037   rytukas
 29 Kov 2009 12:50
šiaip aprašiai poperius taip, kad lyg jie visur pasiteisintų.
per visą praktiką turėjau tik vieną išėjimą paskui poperį kužiuose. gylis 0,5m. deja, šaudyklė nepataikė. daugiau, kiek ir kur poperius bešvaisčiau, lyg ir tinkamose jiems vietose – špygutė. ten pat kiti masalai suveikia.
apie reklaminiuose straipsniuose minimus atsitikimus, kai lydeka poperio "popsėjimu" išvyliojama iš 3-5-7 metrų gylio esu labai skeptiškos nuomonės. o jei tai ir teisybė, tai kaip sakoma – ir lazda kartą metuose iššauna.
pernai papėje gerą pusdienį skyriau poperiui, o sąlygos jam ten kaip reta geros. gylis 40-70cm ir žolės. guma veikia, sukrė veikia, vartyklė veikia, vobleriukas ešeriuką suvyliojo, o poperis kaip užburtas – nieko.
turiu viso keturis tokio tipo vilioklius. 2 - rapala, 1 - yozuri, 1 - aisė.
galiu pasakyti, kad geriau turėti plaukiančių vobleriukų kurių nėrimo gylis 15-35cm, nei poperių.
vieną gal ir pravartu turėti dėžutėje, daugiau tikrai neverta.

darencas rašė:popieriukai man labai patinka gaudant lydekas ir eserius :!: vaizdelis super tik pardaviau vien del to kad seis metais gaudysiu zymiai mazesniais masalais ul tipo ;-) seip pabandyk nepasigailesi

#107040   darencas
 29 Kov 2009 13:13
seip popieriuku turiu gal 6 vnt bet labiausei man patiko yozury firmos ir gaudau as nedideliuose gyliuose iki1.5 m giliau nieko nebuvau suviliojas is pat pradziu man nesiseke irgi su tais popieriais bet veliau viskas normaliai ir y diena nors kelios saudykles save parodo o eseriukus gaudydamas juos naudoju kai pamata kad vaiko mailiu ir meti y ta katila ir visai puikiai kimba

#107049   cesius
 29 Kov 2009 13:43
siaip poperis atsiskleidzia pagrinde vasaros dienomis apzelusiuose ylankose ir zinoma poperiui reikalingas ora, ramus vanduo ar vos vos raibuliukas, pagrinde tai buna anksti ryte ar velai vakare :!: Pameginkit lydekai nepataikius padaryt 3s pauze ir vel zaist :grin:

#107052   Laukinis
 29 Kov 2009 13:53
nu pas mane arsenale popieriai neseniai atsirado......bet,kad papej jie veikia tai 100% savo akim maciau kaip vietinis su baidare priplaukes prie nendriu viena po kitos isvilko 3 lydekas is akies apie kg.....o popierius buvo tamsiai zalias....tik firmos ir modelio nzn :?

#107053   cesius
 29 Kov 2009 13:56
Poperis tikrai superinis masalas ir spalva didelios reiksmes neturi jei atsizvelgt y tai jog jis turi ishsiskirt is dangaus fono, zinoma snarglys ant galinio kabo irgi vienas is dirgikliu eseriui.

#107061   kleckas
 29 Kov 2009 14:59
kaip tie popieriai atrodo? :neutral: :neutral:

#107081   rytukas
 29 Kov 2009 16:01
nei man, nei kolegom mano, poperių prakalbint nepavyksta. keista, kad čia jis visiem toks superinis masalas. toks įspūdis, kad tik juo ir gaudot, bet esu įsitikinęs - realiai taip nėra. per sezoną vieną ar dvi šaudykles iškrapštot ir giriat masalą, ar bandot tokiu būdu pateisint jo buvimą dėžutėje (tiksliau išleistus pinigus)? (čia juokelis buvo)

o jei rimtai tai:
gal kas bandė vidurkį išsivest? kibimų toje pačioje vietoje, tomis pačiomis sąlygomis? ne? pabandykit. ir pamatysite, kad koks Hardcore Crank Type 0 bus visa galva ir dviem trišakiais aukščiau už tokio pat dydžio poperį. kitur puikiai pasirodo L-Minnow yo-zuri. o SS-Minnow būtų geriausia alternatyva poperiui po hardcoro type 0 vobleriukų.

o dėl yozury poperių, tai man su jais "popsėt" sunkiai einas - tenka stotis. rapalos popsi geriau. yozurikas yra zzpopcs 7cm. rapalos modeliukus galiu patikslint jei įdomu.

p.s.
ir šiaip aš kuo toliau, tuo labiau grįžtu prie senų gerų vartyklių.
atrandu jas iš naujo. vobleriai liko tik upeliuose ir rudenį upėje.

#107083   AndriusK
 29 Kov 2009 16:03
poperis istikru superinis masalas, kada siltos dienos ir gylis iki 3m.. ;-)
toki reginy yra ispudinga pamatyti kada, uzmeti ir is 2 m gelmes matai kaip zaibisku greiciu atlekia 1.5kg lydeka ir issokdama i ora pasiglemzia poperiukia.. :roll: ;-) , itikruju ispudinga.. :grin: .,
geriausiai man pasiteisino 8cm bei 10cm poperiukai.. spalvos labai dideles reiksmes neturi.. ;-)
ir dar vienas labai svarbus dalykas, tai poperio kabliukai, is rapalos serijos kabliuku yr tokie naujo modelio kabliai su viena ilgesne atsaka, kurie geriau isikabino zaibisko kibimo metu.. :shock: :cool: , kas isties padeda kada lydeka tik iskisa snapa pasigvelbt poperiuko.. :neutral: :!:
!-kliovas-!
bet kada dienos vesios ir banguotos kibimu sulaukiama labai mazai.. :cry: :lol:

#107089   rytukas
 29 Kov 2009 16:14
aš net poperių reklaminiuose rolikuose tokio vaizdo nemačiau, kaip tu čia nupiešei... čia rimtai. išėjimas ant masalo retai kada vyksta pilnu žuvies iššokimu, dažniausiai viskas apsiriboja raibuliais vandens paviršiuje. tiek man rodo praktika gaudant paviršiniais vobleriais.
o tokie kabliai yra dedami ir giluminių voblerių (modelis ant spintos jei smalsu pažiūrėsiu). bet kiek aš į juos žiūrėjau, jie man nepatiko - per ploni kažkie, nestiprūs pasirodė.

knyvaa rašė:poperis istikru superinis masalas, kada siltos dienos ir gylis iki 3m.. ;-)
toki reginy yra ispudinga pamatyti kada, uzmeti ir is 2 m gelmes matai kaip zaibisku greiciu atlekia 1.5kg lydeka ir issokdama i ora pasiglemzia poperiukia.. :roll: ;-) , itikruju ispudinga.. :grin: .,
geriausiai man pasiteisino 8cm bei 10cm poperiukai.. spalvos labai dideles reiksmes neturi.. ;-)
ir dar vienas labai svarbus dalykas, tai poperio kabliukai, is rapalos serijos kabliuku yr tokie naujo modelio kabliai su viena ilgesne atsaka, kurie geriau isikabino zaibisko kibimo metu.. :shock: :cool: , kas isties padeda kada lydeka tik iskisa snapa pasigvelbt poperiuko.. :neutral: :!:
!-kliovas-!
bet kada dienos vesios ir banguotos kibimu sulaukiama labai mazai.. :cry: :lol:

#107093   cesius
 29 Kov 2009 16:39
Rytukai ,oro salygos butinos popikui, per bangavima gali nebandyt, nebent atsitiktine. Teko viena geguzes zvejyba atsidurt Lankupiuose, tai ant maziausiu rapaliniu popiku eseriai lipo is vandens :!:

#107095   Airis
 29 Kov 2009 16:43
esu keleta ant poperiu pajemes tarp leliju,kur kitokio masalo niekaip nejo pravesti. kai is pirmo karto sciupokas nepataikydavo, tai dedavo is naujo. vaizdas nerealus. dirbt su anais reik ir oro ramaus.

#107096   cesius
 29 Kov 2009 16:52
Vot imenno, reikia oro, y metus gal karta gali pataikyt kai popikas nr1, ypac pridvesusia vasara kada neina lydekos isjudint is po leliju lapu.

#107108   rytukas
 29 Kov 2009 17:52
su oro sąlygom viskas normaliai buvo. žinau kada realu "supopsėt", kada ne.
gal tuose vandens telkiniuose tas masalas neveikia. nors papė rodė kitką. viskas veikia, poperis ne. ir reguliariai "papopsiu" jau antrą sezoną iš eilės.

ai, bet tiek to. palikim poperius ramybėje. geriau pasakykite, ar matė kas kur IMAKATSU vobleriukų Lietuvoje? Rusijoje jie po beveik 1000rb.
labai smalsu už ką? ir jau maga išbandyt:
http://www.imakatsu.co.jp/products/pro_a017e.html

super killer bill modeliukai.

cesius rašė:Rytukai ,oro salygos butinos popikui, per bangavima gali nebandyt, nebent atsitiktine. Teko viena geguzes zvejyba atsidurt Lankupiuose, tai ant maziausiu rapaliniu popiku eseriai lipo is vandens :!:
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė