Tai kad čia kažkaip nesigauna. Aš esu MŽD Kauno skyriaus narys. Turiu MŽD Kauno sk. išduotą žvejo bilietą, kuris suteikia man teisę žvejoti Nemune, Neryje, Nevėžyje ir Kauno mariose Kauno rajone. Variantai:
1. Važiuoju gaudyti į Nemuną Prienų rajone. Nemunas Prienų rajone yra neišnuomotas niekam, tame tarpe ir Prienų MŽD, bet Kauno MŽD išduotas leidimas ten negalioja, nes reikalingas respublikinis neišnuomotų vandens telkinių leidimas.
2. Važiuoju gaudyti į Dubysą Raseinių rajone. Dubysa Raseinių rajone yra išnuomota MŽD Raseinių sk. MŽD Kauno sk. leidimas ten vėlgi netinka, reikalingas Raseinių MŽD išduotas leidimas.
3. Važiuoju gaudyti į Nemuną Jurbarko rajone. Nemunas Jurbarko rajone išnuomotas Jurbarko MŽD skyriui. Kauno MŽD išduotas leidimas ten irgi netinka, reikalingas Jurbarko MŽD skyriaus išduotas leidimas.
Išvada: respublikinis neišnuomotų vandens telkinių leidimas galioja ir veikia visuose LR neišnuomotose vandens telkiniuose, visuose kituose išnuomuotuose vandens telkiniuose reikalingas to vandens telkinio nuomoninko leidimas. Nėra kažkokio visoje respublikoje galiojančio LMŽD leidimo, kiekvienas MŽD skyrius turi savo telkinius ir tuose vandens telkiniuose galioja tik to MŽD skyriaus išduotas leidimas (tą leidimą gali
platinti ir kiti MŽD skyriai).
Ar čia aš blogai manau, ar čia mes nesusišnekam.