Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #460804   SauliusM
 25 Kov 2013 21:38
apie ka tu isivaizduoji butu galima diskutuot po tokiu straipsniu?
apie tai kad reikia megejiskos zukles pletros strategijos? nu taip reikia, nu ir ka? tai ko tas pats Vladimiras nepasiule konkrecios strategijos o tik patrizniavo kaip cia blogai kaip ten blogai? plius smarkiai nusisnekejo ne tik del Astravo ir Nemuno bet ir dar keliose vietose(ne ka maziau), bet jau tiekto, nepulsiu semecku gliaudyt, nes paskui vel sakysi, kad i asmeniskumus suvedu. nors ta daryt stengiausi maziausiai ir pacitavau "nekalciausia" anonimini atsiliepima. galima buvo ir keliolika kartu ziauriau mostelt. beje, visa ta posta Vladimiras parase bitejplius atsakydamas i mano posta, tik paskui i flyfishing permete jeigu ka. originalas:
http://www.banga.lt/lt/2content.content ... /2399994-=(3425300118
 #460831   kablys
 25 Kov 2013 22:58
SauliusM rašė: apie ka tu isivaizduoji butu galima diskutuot po tokiu straipsniu?
apie tai kad reikia megejiskos zukles pletros strategijos?
O kodel nediskutuot apie tai? Ir kodel nepadiskutuot is esmes,kad butu aiskus pinigu skirstymo mechanizmas apibreztas konkreciais istatymais? Dabar jus ten diskutuosit del tu keliu litu,aiskinsites kaip ir kas,gal kazkiek tam kartui pavyks issideret daugiau pinigu zuvinimams. Nu ir ka? Kita met vel viskas is naujo? Vel pasiskirstis ministerija kaip jai atrodo,o jus ir galu gale visi mes turim sekt kekviena ju zingsni,kad per daug savo nuoziura nepasiskirtu,kur mums atrodo gal ir neturetu but naudojami musu pinigai. Turi but aiski tvarka,kad butu aiskiai sureglamentuota kas,kiek ir is kokiu pinigu turi but finansuojama,o dabar gaunasi taip,kad teoriskai pinigai lyg ir ne bendram katile,bet ministerija vistiek sugeba juos sugrust i bentra kapsa ir skirstyt kaip jai pasirodo reikalinga.
 #460837   SauliusM
 25 Kov 2013 23:13
kablys rašė:
SauliusM rašė: apie ka tu isivaizduoji butu galima diskutuot po tokiu straipsniu?
apie tai kad reikia megejiskos zukles pletros strategijos?
O kodel nediskutuot apie tai? Ir kodel nepadiskutuot is esmes,kad butu aiskus pinigu skirstymo mechanizmas apibreztas konkreciais istatymais? Dabar jus ten diskutuosit del tu keliu litu,aiskinsites kaip ir kas,gal kazkiek tam kartui pavyks issideret daugiau pinigu zuvinimams. Nu ir ka? Kita met vel viskas is naujo? Vel pasiskirstis ministerija kaip jai atrodo,o jus ir galu gale visi mes turim sekt kekviena ju zingsni,kad per daug savo nuoziura nepasiskirtu,kur mums atrodo gal ir neturetu but naudojami musu pinigai. Turi but aiski tvarka,kad butu aiskiai sureglamentuota kas,kiek ir is kokiu pinigu turi but finansuojama,o dabar gaunasi taip,kad teoriskai pinigai lyg ir ne bendram katile,bet ministerija vistiek sugeba juos sugrust i bentra kapsa ir skirstyt kaip jai pasirodo reikalinga.
nu matai bendra megejiskos zukles strategija ir AARP lesos yra dvi atskiros temos, ir cia tik V.A. jas i bendra kruva suplake. (cia dar vienas jo "grybas") nes is AARP lesu gali finansuot tik zuvu istekliu atkurima ir apsauga, o ne visas strategijai reikalingas kryptis. pvz infrastrukturos zvejam megejamis tu lesu nepafinansuosi. plius ALIS ir zuvu istekliu atkurimo ir apsaugos lesos irgi neturi nieko bendro (dar vienas V.A. "grybas"). plius tiek 2007-2013 EZF tiek 2014-2020m EJRZF reglamentuose pabreziama, kad ES parama zuvu iveisimui neskiriama. na isskyrus kai tai numatyta EK patvirtintuose istekliu atkurimo planuose (unguriu valdymo planas). tai is kur jis istrauke tuos milijonus is ES lesu? (dar vienas "grybas"). tai kai vienam straipsny tiek grybu pripjove, tai kazkaip ir fantazija atsoka diskutuot. ir isvis tam straipsni apart demagogijos, kad reikia pakeist pasauli, ir koks jis protingas o visi kiti svolaciai ir durniai daugiau nieko nera. nenorejau as viso sito rasyt, bet patys bliamba prisipraset.
 #460839   Wytux
 25 Kov 2013 23:16
Bijau kad kiekviena karta reikia ir reikes ziuret kas ir kaip. Net jei istatymais bus aiskiai sureglamentuota kas ir kaip , kiek ir is kur, bet atejus laikui 'dalintis' tyliai ramiai iseis poistatiminis aktas ar dar koks pakeitimas ir pinigai pus padalinti taip kaip sumastys sedintys auksciau. Nu cia minimum dar bent kelis desimtmecius.
 #460844   kablys
 25 Kov 2013 23:23
SauliusM rašė:plius ALIS ir zuvu istekliu atkurimo ir apsaugos lesos irgi neturi nieko bendro
Nu bet kazkaip tame ministro lesu paskirstymo projekte del kurio cia uzvire gincai atrode,kad tos lesos apsoliuciai bendros. Ar cia ko nors nelabai suprantu ar tie visi paklausimai i ministerija ir nepasitenkinimai buvo apsoliuciai nereikalingi?
 #460859   kablys
 26 Kov 2013 07:30
SauliusM rašė: kad pasimovei ant kazkieno populistinio bajerio ir susibalamutinai ir dabar nebeatsirenki kas yra kas.
Gal ir taip,tik neaisku ant kieno-ar ant Murziuruonio,ar ant tavo,ar ant V.A,ar ant visu kartu paemus :)
 #461092   vladimirmerkys
 26 Kov 2013 20:31
SauliusM rašė:kad jau taip iki galo but teisingam del V.Adelsino, tai siuliau ji pasikviest i kaikuriuos tarybos posedzius, bet is vieno is senuju tarybos nariu sulaukiau tokio atsakymo:
Na nežinau dėl V.Adelšino kaip pasielgti.Nors ir su daugeliu jo samprotavimų tame straipsnyje sutinku, bet daugelis žino koks jis buvo MŽPT. Kad jis protingas tai manau niekas neabejoja, bet kad jis pagrinde posėdžiuose spręsdavo savo asmenines klubo problemas, tai faktas ir jei nesulaukdavo pritarimo, tai ,,ožio" principu nepalaikydavo kitų tarybos sprendimų. Dabar manau jis turi pažeistų ambicijų, dėl neįtraukimo jo į tarybą. Taigi šiuo metu atrodo, kad jo pasisakymai nukreipti teisinga linkme, bet ar nebus taip, kad įsileidus jį vėl girdėsime asmenines problemas.
is vieno tik posedzio kuriam su Adelsinu dalyvavauu, tai as asmeniskai susidariau labai panasia nuomone. nu o kai del jo teiginiu, kad jis buvo ismestas is tarybos. tai cia dalinai irgi melas. nes is principo jo niekas is niekur neismete. o tik po tokai buvo panaikinta MZPT, jo paprasciausiai i nauja MZT nieks neitrauke. nes nu uzkniso bicas visus su savo "veiklos metodais", nes taryba sukurta ne tik tam, kad sprestu "Merkio"klausimus, jai yra ir truputi daugiau aktualiu klausimu.
Man aišku smagu, kad mano asmenybė aptarinėjama :). Kad aš posėdžiuose sprendžiau tik "Merkio" interesus - šmeižtas ir tiek. Visose Tarybos veiklose dalyvavau tikrai nemažiau, o daug kur ir gerokai daugiau už kitus narius, kurių darbai pasibaigdavo tik nuėjimu į posėdį ir skambiais pasirėkavimais juose. O gal visi tarybos posėdžiai buvo tik apie “Merkį”? Nesu praleidęs turbūt nei vieno posėdžio, dalyvavau rengiant visus projektus ir pasiūlymus ir ne vieną esu pats parašęs, faktiškai mintinai žinojau visus ankstesnius įstatymus, susijusius teisės aktus bei atliktus mokslinius tyrimus meškeriojimo srityje, organizavau susitikimus su inspektoriais, lankiausi Seime, Ūkio ministerijoje, Vyriausybėje dėl upių tvenkimo kaip “Mėlynojo vingio” ir MŽPT narys (tiesa, čia gi vėl mano asmeniniai interesai, gi HE galima ir ant Merkio pastatyti) ir dar daug ko kito. Dar šiokių tokių tyrimų esu padaręs. Visur čia galima rasti asmeninių interesų. O kas ten toje taryboje be asmeninių interesų don-kihotiška veikla užsiima? Jei žmogus ateina su kažkokiom žiniom ir praktika, tai tuomet asmeniai interesai, jei ateina šiaip iš idėjos ir be jokios praktikos ir žinių – tuomet kam toks reikalingas? Kur ta riba tarp interesų?

Kai AM pradėjo naikinti licencinę žvejybą Merky, taip, kreipiausi į Tarybą su prašymu palaikyti klubo veiklą. O į ką turėjau kreiptis? Berods Taryba turėtų ginti meškeriotojų interesus. Šiaip Merkio aukštupio žvejų tarpe klubo nariai sudaro tik mažąją dalį, tad klubas gina ne savo asmeninius interesus (nors ir tame kas yra blogo nesuprantu, nes mes taip pat meškeriotojai, tik susivienyję), o daugelio Merkyje žvejojančių žmonių interesus bei taip pat gina Merkio ichtiologinį draustinį ir upę - nacionalinį šalies turtą. Kas čia ką beteiktų apie tas nuomas, upė priklauso valstybei. Turime mokslinio monitoringo išvadas, kad mūsų veikla pasiteisino ir ženkliai atstatėme žuvų išteklius: http://www.merkys.lt/images/failai/icht ... trauka.pdf. Vieninteliai Lietuvoje įvedėme žuvų apskaitą: http://www.merkys.lt/images/failai/stebesena.idalis.pdf. Merkio aukštupis - vienintelė Lietuvoje bent kiek saugoma upė, kurios apsaugoje dalyvauja ne tik klubo nariai, bei ir kiti Merkio meškeriotojai bei vietiniai gyventojai http://www.merkys.lt/lt/aplinkosauga. Nes jie žino ir mato rezultatus. Ir klubas kovoja ne tik su brakonieriais, bet ir su tvorų statytojais, pramoniniais teršejais ir t. t. Aišku, mes tikrai ne viską galime, bet darome, ką sugebame. Man atrodo, kad to norėtųme visoje Lietuvoje (aišku, nemokamai) ir klubas labai atsiprašo, kad gali tai padaryti tik Merky ir mokamai. Pasak kai kurių, turime mąstyti apie visą Lietuvą. Vat AM ir MŽT mąsto. O kur darbai ir rezultatai? Todėl klubas gina ne tik popierinius projektus už milijonus, o realiai padarytus darbus ir jų rezultatus bei sukūrtas vertybes - civilizuotą lašišinių žuvų žūklę Valstybiniame Merkio ichtiologiniame draustinyje, ES svarbos “Natura 2000” saugomoje teritorijoje. Jei yra MŽT narių, kurie mano, kad visa tai yra mano asmeniniai interesai, tai neturių ką jiems pasakyti. Jau beveik dešimtmetį ginate nacionalinius interesus, ir apart žvejų apmokestinimo ir pinigų nukreipimo nežinia kur, nedaug ką nuveikėte su savo globaliu mąstymu.

Apie "ožio" principą. Kokių čia aš sprendimų nepalaikydavau? Ir ką jau ten mano vienas balsas lemia Taryboje? Po tokių pasisakymų, kaip ir po viešų pasisakymų spaudoje dėl klubo įtakos prezidentei paskelbiant veto naujam žūklės įstatymui, jaučiuosi toks galingas :D ir buna taip juokinga. Galų gale, kiekvienas tarybos narys turi teisę į savo nuomonę.

Buvo toks atvejis, prisipažinsiu, kai taryba paprašė klubo pasinaudoti savo ryšiais ir pažintimis bei nemažai palakstyti po visokias institucijas ir paklausiau, kodėl turėčiau tai daryti, jei taryba nepalaikė klubo kovoje su AM išsaugant licencinę žūklę Merky? Tiesiog tuomet norėjau atkreipti dėmesį, kad jei neatsižvelgsime į skirtingus interesus, kurie ir sudaro visumą, nieko nepasieksime. Kai karpininkai sakys, man .. tie muselininkai, o muselininkai priešingai, nu koks čia konstruktyvus darbas? Jei pasak Tarybos narių, “neįdomus” tas Merkys, tai gal "Merkiui" tada “neįdomus” tie ežerai su versline žūkle, nes mes ten negaudome? Durnių laivas ir tiek, bei neišmanymas apie komandinį darbą ir orientavimąsi į rezultatą. Ateisiu aš kažko prašyti pas pažįstamą Seimo narį muselininką, nes Taryba prašo, o tas narys žino, kad taryba nepalaiko muselininkų - nu koks gali būti atsakymas ir kokia pagalba? Ir kas ten ką besakytų, klubas visvien tą darbą atliko.

Ir šis “salačio” paskelbtas laiškelis labai gerai parodo, kad pati taryba sprendžia ("įsileisime"), iš ko bus sudaryta taryba. Įdomiai. Demokratija. Beje, tą MŽPT posėdžio protokolą, kur kertamos galvos, AM į savo tinklalapį viešai neįdėjo ir net išemė visus senus protokolus :) Ko išsigando? Nauja taryba buvo formuojama AM valdininko Graičiūno siūlymu, ir tame iš anksto išplatintame siūlyme neliko dviejų Merkio atstovų bei dar kelių asmenų. Nuo kada čia tokios tarybos formuojamos vieno AM valdininko siūlymų? Kaip ir demokratijoje į tarybas nariai deleguojami, bet bala nematė tos tarybos. Būnant tame posėdyje jau žinojome, kad taryboje neišliksime, todėl savo klausimais privertėme daug ką matyt paprakaituoti :) ir “salatis” tikrai pamatė ne geriausią mano pusę :D Taryboje dar neišlikome, nes joje perdaug "įtakingų" muselininkų (buvo net 3), tai reikėjo palikti tik vieną. Beje, išlikęs taryboje flyfishing.lt vadovas tyliai siūlė man užimti jo vietą, bet atsisakiau. Iš vienos pusės atsibodo toje taryboje ginčytis dėl š… spalvos ir faktiškai tuščiai gaišti laiką (nes AM atsižvelgė vos į kelis tarybos siūlymus per daug metų) ir labai norėjosi pilnai pamatyti naujos tarybos formavimo principus. Faktiškai senoji taryba rinko naująją :D Naujos tarybos formavimo skaidrumą palieku Graičiūno sąžinei, kuris tiesiog pakišo įsakymą ministrui pasirašyti. Niekas gi ten nesigilino, kas ir kaip.

O kas dėl mano ambicijų, tai kaip nors susitvarkysiu ir be Tarybos. Ypač, kad dabar analogiškas konsultacijas mėgėjiškos žūklės klausimais sėkmingai parduodu ES ir kitose šalyse bei užsakymų turiu keliems metams į priekį. Kažkaip užsakovams mano "darbo metodai" ir "asmeniniai interesai" tinka.
 #461101   vladimirmerkys
 26 Kov 2013 20:49
SauliusM rašė: tai ko tas pats Vladimiras nepasiule konkrecios strategijos o tik patrizniavo kaip cia blogai kaip ten blogai?
http://www.banga.lt/lt/2content.content ... /2399994-=(3425300118
Aš tokių darbų už dyką nedarau, ne tam mokiausi naktimis per kelis universitetus. Ir strategijas rengia kompetetingų žmonių komandos, o ne vienas asmuo, ir ne už dyką. Vėliau dar reikia, kad tą strategija patvirtintų Vyriausybė berods.

o jei jau patriotiškai, tai MŽT galėtų parengti už dyką (juokauju. Gink Dieve nuo strategijų parengtų už dyką). Nors MŽT pati nežino, koks jos pačios tikslas ir taip pat neturi veiklos strategijos. Irgi ne kartą buvo diskuotuota per posėdžius, kad norint kažkur eiti, ir kažko pasiekti, reikia apibrėžtų tikslų ir planavimo, bet taip ir liko kalbomis. Ir tai toli ne tik mano žodžiai.
 #461117   SauliusM
 26 Kov 2013 21:31
vladimirmerkys rašė:... Jei pasak Tarybos narių, “neįdomus” tas Merkys, tai gal "Merkiui" tada “neįdomus” tie ežerai su versline žūkle, nes mes ten negaudome?
va va.., cia apie sita "ozio" principa.
vladimirmerkys rašė:Aš tokių darbų už dyką nedarau.
nu tai ir eik i buda nelojes savo babkiu kalt. ko cia amsi tada. jei tau tik tavo Merkys ir babkes rupi. Taryba kaip ne kaip veikia visuomeniniais pagrindais ir ne babkiu kalt zmones ten eina. tai eilinis irodymas, kad tau tikrai ten buvo ne vieta.
vladimirmerkys rašė:Būnant tame posėdyje jau žinojome, kad taryboje neišliksime, todėl savo klausimais privertėme daug ką matyt paprakaituoti :) ir “salatis” tikrai pamatė ne geriausią mano pusę :D
nieko tu ten neprivertei. tik smarkiai pasisiukslinai ir tiek ir nenorek paskui pats leides sau sitaip apsikiaulint, kad zmones tures gera nuomone apie tave. elgeisi kaipminimum nesolidziai.

va grizau is posedzio. ikalsiu alaus, gal parasysiu kazka. nes ir siaip sveikatos neber. ir dar cia amsi visokie "vazni" veikejai.
 #461118   vladimirmerkys
 26 Kov 2013 21:37
SauliusM rašė: nu matai bendra megejiskos zukles strategija ir AARP lesos yra dvi atskiros temos, ir cia tik V.A. jas i bendra kruva suplake. (cia dar vienas jo "grybas") nes is AARP lesu gali finansuot tik zuvu istekliu atkurima ir apsauga, o ne visas strategijai reikalingas kryptis. pvz infrastrukturos zvejam megejamis tu lesu nepafinansuosi. plius ALIS ir zuvu istekliu atkurimo ir apsaugos lesos irgi neturi nieko bendro (dar vienas V.A. "grybas"). plius tiek 2007-2013 EZF tiek 2014-2020m EJRZF reglamentuose pabreziama, kad ES parama zuvu iveisimui neskiriama. na isskyrus kai tai numatyta EK patvirtintuose istekliu atkurimo planuose (unguriu valdymo planas). tai is kur jis istrauke tuos milijonus is ES lesu? (dar vienas "grybas"). tai kai vienam straipsny tiek grybu pripjove, tai kazkaip ir fantazija atsoka diskutuot. ir isvis tam straipsni apart demagogijos, kad reikia pakeist pasauli, ir koks jis protingas o visi kiti svolaciai ir durniai daugiau nieko nera. nenorejau as viso sito rasyt, bet patys bliamba prisipraset.
aš turėjau omeny, kad jei jau galima makrofitus "pritraukti" prie žuvų išteklių ir apsaugos, tai jau strategijos parengimui irgi turi lėšų atsirasti.

niekas nešneka apie visų strategijos krypčių (kurių nėra :D) finansavimą iš AARP lėšų. Čia jau žiūriu "kiaušinis gyliai pas vištą ..., o savininkas jau su keptuve laksto". Kas su kuom pas mus turi bendrą skirstant lėšas, dažniausiai nusako politikų norai, o ne įstatymai. Norėtųsi kitaip. Kas liečia infrastruktūrą, ją visai gerai EŽF finansuoja. Štai čia labai gera info, kaip leidžiamos EŽF lėšos (ne visai infrastruktūrai, bet visvien įdomiai): http://vz.lt/opinion/2011/11/25/stebina ... jų_tikslai
Ir verslas finansuotų infrastruktūrą, jei būti tinkami įstatymai ir garantijos investicijoms. Ir savivaldybės gali iš kitų fondų pasiimti lėšų infrastruktūrai. Valstybinė žuvivaisa pakankamai remiama iš šalies biudžeto be jokių ES paramų- tik rezultatai abejotini (išskyrus lašišas). Nežinau, iš kurių jie ten ES fondų pasiima tas lėšas, bet tikrai gauna, ir manau, kad būtent iš EŽF. Buvo toks Lietuvos valstybinis žuvivaisos ir žuvininkystės tyrimų centras (200 etatų, 60 automobilių, 10 mln. /metus iš Lt biudžeto). Neblogas straipsniukas apie žuvų veisimą: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=19135604 Tiesa, dabar šią kontorą panaikino ir ji perėjo po ŽŪM sparneliu.
Tiek apie mano "grybus". Be to, čia buvo ne straipnis, o komentaras. Jei rašyčiau straipsnį, išsamiai viską sutikrinčiau ir pateikčiau nuorodas, bet mes čia nuomones berods reiškiam? Ir skirtas jis ne pasaulį keisti, o tam, kad ant tų pačių grėblių nuolat nelipti.
 #461122   SauliusM
 26 Kov 2013 21:42
Vladimir, gal tu baik pilstyt is tuscio i kiaura ir arba pasiulyk kazka konkretaus arba baik lot. beje, kad ir kiek tu lotum ant tarybos, bet del AARP lesu paskirstymo siandien ministerija is tarybos gavo labai konkretu pasiulyma su procentais kaip reiktu skirstyt lesas (pats ir dariau ta pranesima per posedi siandien). skirtingai is taves kolkas jokios konkretikos negirdejau o tik daug labai au au au...
 #461135   vladimirmerkys
 26 Kov 2013 22:01
SauliusM rašė:
vladimirmerkys rašė:Aš tokių darbų už dyką nedarau.
nu tai ir eik i buda nelojes savo babkiu kalt. ko cia amsi tada. jei tau tik tavo Merkys ir babkes rupi. Taryba kaip ne kaip veikia visuomeniniais pagrindais ir ne babkiu kalt zmones ten eina. tai eilinis irodymas, kad tau tikrai ten buvo ne vieta.
vladimirmerkys rašė:
labai naivus esi. sėkmės tau toje taryboje. truputi skirk veiklą taryboje ir rimtų teisinių projektų (strategijos) rašymą. Vienas dalykas ateiti į posėdį pasėdėti ir pašnekėti, kitas - dirbti tarybai ne posėdžio metu. Kiek ten tokių dirbančių yra ir ką jie pasiekė? Ir visi Taryboje esantys mokslininkai gauna užsakymų iš AM ir nematau čia jokių bėdų, kad už rimtus darbus mokami pinigai - ne prie komunizmo gyvename. Ir niekas čia už dyką nieko nerašys, bet jei jau toks patriotas esi - gali pats parašyti tą strategiją.
 #461146   SauliusM
 26 Kov 2013 22:28
vladimir, tikrai dirbanciu ne posedzio metu nera daug. bet as asmeniskai sugaisau labai daug savo asmeninio laiko ruosdamas ivairius pasiulymus. todel sita tavo rasta laikau kaip asmenini izeidima. juolab kad del EJRZF lesu tai as asmeniskai visa megeju zvejybos SSGG analize ir rasiau. ka reiks ir toliau parasysiu. taip kad nezinodamas siandienines situacijos tai galetum maziau lot. nes teisingai buvo sakyta, uz tave kalba tavo izeistos ambicijos ir nieko daugiau.
 #461147   SauliusM
 26 Kov 2013 22:30
executive rašė:tai kaip ten su tom lesom, bent trumpai, pasikeite kas ar ne?
megeju zvejybos tarybos temoj surasiau. principe del 2012m lesu jau nieko nebepakeisim, bet sitas skandaliukas buvo labai i sveikata del 2013m lesu skirstymo, nes antro tokio skandalo tai ministerija siemet panasu, kad tikrai nenores ir i siulymus as taip tikiuosi atsizvelgs.
 #461152   SauliusM
 26 Kov 2013 22:45
Wytux rašė:Tai kaip supratau zuvinimui milijonas su biskiu bus skirtas is 2012 + 2013m surintu lesu uz zvejo bilietus ?
nu viceministras prizadejo, kad bent 650 tukstanciu is 2013m lesu tai tikrai 100% bus skirta dar siemet, o gal net ir visas papildomas milijonas, kaip mes siulem taryboj. t.y. 1,35 milijono sumoj. nu bet tai yra viceministro pazdas. teses jis ji ar ne nezinau. plius as asmeniskai labai arsiai bandziau kelt zuvinimo usoriais ir salaciais klausima, nes jei jau atsieme upes tai gal musu upes ne tik lasisinem zuvim grazios ir nu kolegos ichtiologai kaip ir palaike sita ideja. aisku siemet usoriu su salaciais tai mes gal nematysim dar, nes lygioj vietoj is niekur ju nepaimsi. bet i ateiti manau vilciu gali but.
 #461155   vladimirmerkys
 26 Kov 2013 22:53
SauliusM rašė:vladimir, tikrai dirbanciu ne posedzio metu nera daug. bet as asmeniskai sugaisau labai daug savo asmeninio laiko ruosdamas ivairius pasiulymus. todel sita tavo rasta laikau kaip asmenini izeidima. juolab kad del EJRZF lesu tai as asmeniskai visa megeju zvejybos SSGG analize ir rasiau. ka reiks ir toliau parasysiu. taip kad nezinodamas siandienines situacijos tai galetum maziau lot. nes teisingai buvo sakyta, uz tave kalba tavo izeistos ambicijos ir nieko daugiau.
kokie mes jautrus. pasisakymus, kad aš "loju, eik i buda ir t. t.", irgi galiu laikyti asmeniniais įžeidimais. Taryboje irgi penketą metų prabuvau ir taip pat "asmeniskai sugaisau labai daug savo asmeninio laiko ruosdamas ivairius pasiulymus". Džiaugiuosi, kad atsiranda pasišventusių žmonių, tik kad sutarimų tarp jų mažoka. Ir pasiūlymas Tarybos geras, nors žuvinimui nevisai pritariu.
 #461159   SauliusM
 26 Kov 2013 23:00
vladimir, as tau bitejplius i privata rasiau, kad jei turi konkreciu pasiulymu, tai siulyk. bet tu tik tos demagogijos prirasei be nieko konkretaus. tai jau dabar kaltink save, jei kas nepatika, nes proga issakyt savo konkrecia argumentuota nuomone as tau buvau suteikes. o prie sito siulymo mes taryboj priejom po tam tikru diskusiju ir sitas vienintelis toks del kurio pagaliau visi nariai sutare vienbalsiai. viso svarstymo ir argumentu, sorry, bet net nebandysiu atpasakot. jei labai idomu klausk Ugniaus. beje, va Ugnius taii tikrai pprotingas ir kulturingas zmogus tikrai galintis tinkamai atstovauti taryboj muselinykus. be jokios arogancijos ir t.t. o jei pats daug metu ir laiko sugaisai taryboj, tai turetum tada suprast ir dabar nevaziuot ant tu tarybos nariu kurie is tikruju juodai dirba. nes savo asmeninio laiko tarybos klausimams sugaistu tikrai neprotingai daug. vellgi, jei tau kyla abejoniu, tai gali pasiklaust Ugniaus. jis mato mano darba ir tau papasakos kas ir kaip.
 #461160   SauliusM
 26 Kov 2013 23:02
Wytux rašė:mda ... pazadet tai jie greiti ...o kaip uz pazadus atsakyt tai svelniai tariant sunkokai einasi........
nu kad jau net per ziniasklaida pasizadejo. tai jei neteses, tai ziniasklaida uzkapos juos negyvai manau. jau dabartinis skandalas juos purtytis priverte. tai jei nepazadetu, tai manau, jie suprato, kad taryba sugebetu isskelt dar ne tokio lygio skandala, o to jie tai tikrai nenores.
 #461164   vladimirmerkys
 26 Kov 2013 23:17
SauliusM rašė:vladimir, as tau bitejplius i privata rasiau, kad jei turi konkreciu pasiulymu, tai siulyk. bet tu tik tos demagogijos prirasei be nieko konkretaus. tai jau dabar kaltink save, jei kas nepatika, nes proga issakyt savo konkrecia argumentuota nuomone as tau buvau suteikes. o prie sito siulymo mes taryboj priejom po tam tikru diskusiju ir sitas vienintelis toks del kurio pagaliau visi nariai sutare vienbalsiai. viso svarstymo ir argumentu, sorry, bet net nebandysiu atpasakot. jei labai idomu klausk Ugniaus. beje, va Ugnius taii tikrai pprotingas ir kulturingas zmogus tikrai galintis tinkamai atstovauti taryboj muselinykus. be jokios arogancijos ir t.t. o jei pats daug metu ir laiko sugaisai taryboj, tai turetum tada suprast ir dabar nevaziuot ant tu tarybos nariu kurie is tikruju juodai dirba. nes savo asmeninio laiko tarybos klausimams sugaistu tikrai neprotingai daug. vellgi, jei tau kyla abejoniu, tai gali pasiklaust Ugniaus. jis mato mano darba ir tau papasakos kas ir kaip.
pirma, niekas čia niekur "nevažiuoja" ant dirbančių. antra - lauksim darbo rezultatų. Po metų, kitų...
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė