Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #279117   Lukass
 04 Geg 2011 09:24
Ka manot apie Sukres Mepps firmos? Kokios spalvos geriausiai groja upej sapalam? Ka pasiulytumete is pigesniu varijantu, nes dar UL naujokas as ;)
 #279131   Sokratas
 04 Geg 2011 09:50
tinka nedidelės visos, bandyk.
Tik viena blogybė su sukrėmis, gal tik kas 20-as tepasikerta, bent jau man. Kažkaip keistai jie griebia tas sukres. Ešerys-kitas reikalas, bac ir turi, o šapalo- smūgį pajauti, bac- ir nėra.
 #279271   Rimasx
 04 Geg 2011 19:44
asmeniskai naudoju 3 nr blak fury komet ,tiek jeserys tiek sapaliets jama ,spalva pagal vandens skaidruma ,bent man geriausa spalva ant kurios jama ,varinis lapelis su juodu libduku i salotiniai taskeliai ,ne galsvi .Ant visai mazu galima i auksle pajamti tai faktas,traukimo greitis ,kad vos lapelis suktus ,aisku jeigu ira galimybe.Meti skersai sroves ,i prilaikai ja letai surinkdamas vala ,ta prasme jausdamas kad jinai dirba,traukimo greitis neturi but velniskas .Bent as taip gaudau :roll:
 #279285   Lukass
 04 Geg 2011 20:34
Šiandien parduotuvėje pasiūlė man meppsą 3 dydžio boružėlę, paklausiau ar neperdidelis bus, sako Šapalai ima ir lydžiai nepraleidžia pro akis šito, ką manot jūs? Rytoj meginsiu pamirkyti ją.
 #279293   Mike
 04 Geg 2011 21:12
Viskas priklauso nuo to kokioje upėje ir į kokius šapalus taikaisi. Nemune, Neryje tokio dydžio masalas šapalą tikrai suvilios, bet mažose upėse tai jau per didelis masalas. O ir šapalai tik stambesni tokiu domėsis. Bet šiaip tai kaip jau minėjau didelėse upėse normaliam šapalui ne per didelis.
 #279305   Apis
 05 Geg 2011 06:53
MariusM rašė:
Apis rašė:Antram stulpeli virsutinis ne yo zuris?
Juozukas, ant jo peiliuką pagavau :)
Vadinas neapsirikau nusipirkdamas. Du. Vienas su raudonu pilvu :)
 #279413   Evaldas Z
 05 Geg 2011 14:52
manau, tai kabliukai be uzkarpeliu. naudojami tam, kad butu maziau zalojama zuvis ir butu galima lengviau ir greiciau ja atkabinti.
 #279416   MariusM
 05 Geg 2011 14:59
Evaldas Z rašė:manau, tai kabliukai be uzkarpeliu. naudojami tam, kad butu maziau zalojama zuvis ir butu galima lengviau ir greiciau ja atkabinti.
tai tie vadinamieji sportiniai kabliukai didesni ?(reikia tikslaus atsakymo apie juos). Jis juos mini dėl to, kad su originaliais būna daug neužkibimų.
 #279422   Evaldas Z
 05 Geg 2011 15:21
"слишком много сходов" manau, tai reiskia, jog ne nepakerta, o atsipurto zuvis. :roll: kabliuku dydis turetu but toks pat. bent jau kai as pirkau si voblika, kabliai buvo normalus (su uzkarpelem).
 #280028   giedriuzzz
 08 Geg 2011 20:39
Patarkit kokio storio valiuką naudot šapaliecams? Šiuo metu esu užsivyniojęs 0,16, bet artėjant vasarai ir vis daugėjant upėse žolių galvoju ar neperplonas jis :roll: Kažkaip gaila masaliukus palikinėt :roll:
Gal reiktų pasistorint iki kokių 0,18? Ką patarsit?
 #280095   romas100
 09 Geg 2011 07:25
Lukass rašė:Ka manot apie Sukres Mepps firmos? Kokios spalvos geriausiai groja upej sapalam? Ka pasiulytumete is pigesniu varijantu, nes dar UL naujokas as ;)
Siulyciau Meps Comet balta su melynais taskiukais. Man sis variantas :gutgut Pagrinde naudoju Nr.2 ir Nr.1
 #280097   romas100
 09 Geg 2011 07:30
giedriuzzz rašė:Patarkit kokio storio valiuką naudot šapaliecams? Šiuo metu esu užsivyniojęs 0,16, bet artėjant vasarai ir vis daugėjant upėse žolių galvoju ar neperplonas jis :roll: Kažkaip gaila masaliukus palikinėt :roll:
NU kaip cia pasakyti, valas valui nelygus. Reikia deti gera kokybiska vala ir manau , kad ir 0,16 gali atlaikyti ir metimai tolimesni. Bet seip tai dazniausiai ir as zvejoju su 0,18 valu ( Nemune ), nes karta pasimokiau. Uztikau tokia vietike, kad sapalai buvo vilkiniai ir o,16 vala trauke kaip plauka. Cia gali but visokiu variantu, gal valas per blogas , gal ir frikcija nelabai suveikdavo. Geriausia tueti 2 bugnelius viena su 0,16 kita su 0,18, tiks viskam.
 #281310   Jurginas
 12 Geg 2011 21:34
giedriuzzz rašė:Patarkit kokio storio valiuką naudot šapaliecams? Šiuo metu esu užsivyniojęs 0,16, bet artėjant vasarai ir vis daugėjant upėse žolių galvoju ar neperplonas jis :roll: Kažkaip gaila masaliukus palikinėt :roll:
Asmeniškai naudoju Quantum Quattron PT, 0,165 mm valą, man ant šapalo jis pats gazas. Nu dar nebuvo kad dėl žuvies nutraukčiau valą. O žuvėkų būta visokių, didžiausias - salatis 4,1 kg...
 #281350   giedriuzzz
 13 Geg 2011 06:51
Na kad žuvis nutrauks valą aš taip pat nesijaudinu, nes pasitikiu kol kas Stroft valiuku. Bet va man dėl kliuvinių tai jis plonokas šiektiek.
Vakar bešapalaudamas neįvertinau savo metimo jėgos ir dėl saulės tiesioginio spiginimo į akis įskraidinau StrikePro vobleriuką į kitame krante esantį krūmą ir jį ten palikau '''bum '''bum '''bum

Vakar per vakarines 3 valandas sulaukiau tik trijų kibimų. Vienas mažiukas atsidūrė krante, kuris buvi iš karto paleistas, buvo vienas atsargus kibimas ir kažkas solidesnio atsipurtė. Ir viskas vienoje duobėje. Visi kibimai ties smėlėta sekluma įeinančią į duobę. Tiesa dar vakarėjant mačiau smėlėtoje seklumėlėje plaukiojant pora gražiu šapaliecų, bet jie į mano masalus nereagavo, plaukiojo sau išdidžiai ir viskas :cool:
 #281455   Evaldas Z
 13 Geg 2011 10:34
giedriuzzz rašė:Na kad žuvis nutrauks valą aš taip pat nesijaudinu, nes pasitikiu kol kas Stroft valiuku.
rites stabdzio jautrumu, o ne valo tvirtumu reikia labiau pasitiket. o rimciau isegus kelma ar i kruma imetus, kazin ar bus didelis skirtumas tarp 0.18 ir 0.16. storintis verta nebent jeigu zuklavietej mazai erdves ir daug kliuviniu, i kuriuos sprunka stambesnis sapalas ir reikia daugiau jegos (valo stiprumo) ji suvaldyt, kad nebutu :/braj; laimikiui ir masalui.
 #281562   Vegys
 13 Geg 2011 14:11
Evaldas Z rašė:
giedriuzzz rašė:o rimciau isegus kelma ar i kruma imetus, kazin ar bus didelis skirtumas tarp 0.18 ir 0.16
Tarp 0,16 ir 0,18 skirtumo nežinau. Ale tarp 0,18 ir 0,2 (upėtakių žūklė) - skirtumas tikrai didelis.
 #281933   Marius1
 15 Geg 2011 19:29
Visai neseniai įsigijau Sasame Samuline 0,08 mm pintą valą šapalams spiningauti.
Šiandien išėjau šapalų Neryje pavaikyt, per dieną kliovų gal 20 turėjau, nei 1 neužkirtau. Pakeitus pintuką 0,16 mono valu, situacija pasikeitė užkirstdavau maždaug kas trečią kliovą.
Kame reikalas? Kiek žinau ne aš vienas spiningauju šapalus pintu valu, kaip pas jus reikalai su pakirtimais?
Gal mano kotas per kietas? Norstream UL 2,70m. 2-12g.
Gaudžiau vobleriais, rišu fluorokarboninį pavadėlį.
Gaunu smūgį kaip reikiant, net pajuntu žuvį suspurdančią, o rezultatai 0 su pintuku :oops:
Pirkau pintuką su mintim, kad kaip tik lengviau pasikirs, o gaunas lyg ir atvirkščiai :shock:
 #281976   Sokratas
 15 Geg 2011 21:38
jo jo, šapalą pakirst tai ne ešerį...
Gal triškiukai per smulkųs?
 #282027   Evaldas Z
 16 Geg 2011 09:03
Marius1 rašė: Pirkau pintuką su mintim, kad kaip tik lengviau pasikirs, o gaunas lyg ir atvirkščiai :shock:
nu idomiai cia gaunas. jeigu be FC pavadzio butum gaudes, tai sakyciau, kad gal baidos pinto ir griebia atsargiau, neuztikrintai. nebent pavadys labai trumpas. bet cia aktualiau skaidriam vandeniui. kai sapalas aktyvus, kala uztikrintai, net pakirst kartais nereikia, pats pasikerta. o buna, kad jauti tik atsargius baksnojimus, o vaistu per visa zukle taip ir nerandi. jeigu pakeites vala, vobliko nekeitei, tai kabliai turbut nekalti. kietas kotas + netamprus pintas valas aktualiau varginant zuvi. mazai amortizacijos, daugiau darbo rites stabdziui, daugiau sansu atsipurtyt. man su pintu :gutgut emociju kibimo metu zymiai daugiau nei su mono. FC trumpesnio kaip 50cm nerisu.
 #283137   Evaldas Z
 19 Geg 2011 08:58
nu toookia jau gundanti sita spalvyte...
Paveikslėlis
tik kazin kaip tas darbas vobliko, nes siaip tai ziurint foto jis labai jau panasus i cheerfula (siaip tai cia Cormoran TC Shallow Baby Shad American Shad 4cm
). tik kad kaina truputi skiriasi. nu bet spalva tai manau ne vien sapalui sueitu.
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3684
dar sitas visai nieko
Paveikslėlis
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3682
 #283141   Tadunce
 19 Geg 2011 09:29
As pamaniau, kad naujos cheerful spalvytes, kol neperskaiciau :)

Pernai kazkaip neatrisau cheerfulo, siemet, tai jau spejo pasireiksti, ir upetakiukai, ir sapaliukai megsta pasmaguriauti meginti, ir zaidzia, man, asmeniskai, graziau, nei alter idem
 #283176   Evaldas Z
 19 Geg 2011 11:47
na, skirtingu firmu (kaip siuo atveju) is paziuros vos ne identisku vobliku kainos skiriasi kartais dvigubai ar net daugiau. zinoma, as nzn. visu niuansu. galbut visi sie voblikai nuo tu paciu stakliu nulipo... sutinku, kad brangesne kopija (nzn. kas kieno kopija istiesu yra) nelabai kam reikalinga, kai ir cheerfulas atidirba :gutgut na, bet labai jau man ta spalva patinka, tai gal pora alaus bokaliuku kuri vakara ramybej palikes tuos 12lt ir damesiu :-D
 #283550   blight
 20 Geg 2011 18:08
Koksas rašė:sveiki. gal galit duot info kur kaune galima rasti pantoon alter idem? ir mazdaug kiek babkiu pasiimti? :)
Šilainių turgėj pas braliukus ir "Žvejokly" (Baršausko g.). Pasiimk ~25 lt ;-)
 #283650   Koksas
 21 Geg 2011 07:20
dekui. reikes i zvejokli tada palekti. beje vakar bandziau sapala vilioti tai rezultate 2 peiliukai ir vienas eseriokas ant juozuko, cia kazkur uzskaiciau apie kazkoki frog hair, kad jis gelbeja nuo lydeku dantu. gal jau ir ant LT zemes galima jo nusipirkti? dekui uz info ;)
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis